Şimdi Ara

Quantum Break (2016) [ANA KONU] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
1
Favori
9.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oyun malum yerlere düşmüş
  • Nvidia kartlarda performans, Steam versiyonunda W10 Store'dakinden bayağı iyi görünüyor. DX12 çöp çıktı zamanında iyi atıp tuttular yükü azaltacak performansı artıracak diye tam tersi çıktı Grafik olarak bir şey katsa hadi neyse o da yok...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 30 Eylül 2016; 15:50:45 >




  • Oyun ilk çıktığında millet performans olarak rezalet gibi yorumlar yapıyordu. İndirip denedim ve ultra ayarlarda her şey açık yağ gibi akıyordu benim 2 senelik sistemde. Gerçi fps'i göremiyorduk ama 50 veya 60'in altında değildi kesinlikle.
  • Ms Store içinde ki versiyon dx 12 olduğu için hiç bulaşmamıştım. Şuan steam versiyonu dx 11 bu yüzden oyun akıyor, takılma ve saçma fps dropları ile karşılaşmadım.

    Dx 12 benim gördüğüm en gereksiz geçiş süreci, daha çok gelişmesi lazım. Şuan 59 tl steam versiyonunu kaçırmayın derim.
  • Nvidia kartların problemi sadece görece düşük performans değil , driver'ın sürekli çökmesiydi. Steam versiyonu DF'ye göre taş gibi olmuş. AMD kartlar bir kez daha Dx11'de düşük performans sergiliyor. Dx12 konusunda bu oyunda çok daha iyiler elbette. Sabit 60 fps almak için upscale on yapın. Herşey ultrada 60 fps alamazsanız effects'i medium yapın.
  • GTX960M de çözünürlüğü 1600x900 e çektim shadow medium texture ve geometry high da 55-60 fps aldım gayet akıcı oynanıyor.
  • Arkadaşlar Gtx 970 için grafik ayarlarında sabit 60 fps verecek bir kombinasyon söyleyebilecek var mı ? AA kapattım sadece düşüş görmedim ama daha göze hoş gelip performanstan ödün vermeyen ayar varsa o şekilde oynamak isterim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu malum sürümünü 2 saat kadar oynadım.

    Öncelikle ayarlarda ki Upscaling olayı bana aşırı saçma geldi. Konsoldaki saçmalığı PC'ye getirmeyin bari.

    Açtığım zaman FPS 70-80 arası olabiliyor ve görüntü gayet akıcı fakat görüntü kalitesi aşırı düşüyor. (Çözünürlük 1080p - GTX 1070)

    Upscalingi kapatıp aynı ayarlarda bıraktığımda 40-50 FPS arası alıyorum görüntü çok çok daha güzel gözüküyor fakat oyunda stuttering sorunları oluyor. Görüntü akıcı gelmiyor daha fazla drop yaşanıyor.

    Yani demek istediğim iki ucu şeyli değnek olayı. Optimizasyon DX11'de daha iyi dense de (ki Windows 10 mağaza sürümüne göre olabilir) kesinlikle yetersiz.

    Ayrıca oyun bana şuana kadar tek düzey geldi, aşırı monoton gidiyor. Mini dizi halinde oyuna yerleştirilen bölümler bence oyundan daha kaliteli olmuş.

    Dipnot: Para verip alınacak bir oyun olduğu düşünmüyorum. Belki yılbaşında falan biraz daha inerse çerez niyetine alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 1 Ekim 2016; 16:04:22 >




  • Oyunu %100 bitirdim dizileri falan izledim yaklaşık 13 saat sürdü biraz daha uzun olabilirdi eğer ilk duyurulduğundan beri takip etmiyorsanız acelesi yok 59 lira vermenin 13 saat için ben baya beklediğim için ilk saatlerde almıştım
  • Oyunu çıkar çıkmaz steamden almıştım fakat daha yeni ilk bölümü bitirebildim.İlk bölüm daha çok genel oynanışa alışmak ve grafiksel kaliteyi gözlemlemekle geçti.Genelde oyunları hemen bitiren bir oyuncu değilim aralıklarla oynamayı tercih ediyorum zaten sinematikler aradan süre geçsede sizi oyunda tutmayı başarıyor.Ara sahnelerde çıkan sinematikler film tadında hazırlanmış ve ilk bölüm bitene kadar yerine göre çıkan sinematikler çok başarılı görünüyordu.Karakter modellemeleri başarılı bir şekilde oyuna aktarılmış.Oyundan çok bir film havasında ilk bölüm ilerledi.

    Performans konusunda ise Windows Store'da çıkan sürümünü oynamadığım için bir kıyaslamada bulunamıyorum fakat tam anlamıyla optimize edilmiş bir oyun izlenimi göremedim.Oyunda grafik ayarları günümüz oyunlarında gördüklerimiz standart haline gelen ayarları içersede Gtx 1080 ile Upscale kapalı şekilde yaptığım testlerde 1080p de 60 fps alamayınca optimizasyonun gerçektente iyi yapılmadığını düşünür oldum gerçi upscale açınca fps değeri iki katına yakın artsada bulanık ve net olmayan bir görüntüye neden olduğu için 1080p de 720p oyun oynarcasına bir görüntü elde edildiğinden dolayı kaliteli bir görüntü için kapalı bir şekilde oynamak gerekiyor diye düşünüyorum.Oyun native çözünürlük dışındaki diğer çözünürlükleri tanımıyor yani DSR yada VSR gibi sanal çözünürlükler oyunda görünmüyor sadece masaüstünü sanal çözünürlüğe alırsanız anca o zaman 1080p üzeri çözünürlükleri görebiliyosunuz.Buradada bir optimizasyon sorunu mevcut oda siz çözünürlüğü artırdıkça sistem belleği kullanımı artıyor ve bir süre sonra 16 gb lık bir kullanıma ulaşıp bellek yetersizliğinden dolayı oyun kapanabiliyor.Memory leakin en somut örneklerinden biri olan bu durum neden önerilen ayarlarda 16 gb lık bir gereksinime ihtiyaç duyduğunun bir göstergesi, 1080p de bu kadar bir kullanıma ulaşmayan oyun çözünürlük arttıkça bellek kullanımı açısından tavan yapabiliyor.Fakat yinede sunduğu oynanışa ve fiyatının uygun olması nedeniyle malum sürümleri yerine orjınal almanızı öneriyorum belki şimdi almak yerine daha sonraları düşünebilirsiniz fakat oyun fiyatlarının cep yaktığı bu dönemde 59 TL gibi oldukça uygun olan fiyatı nedeniyle orjınal alıp kütüphanenize eklemenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.




  • berbat bir optimizasyonu var.gtx960 ile medium ayarlarda bile aşırı kasma söz konusu...
  • Dün alıp bugün yaklaşık 30 dakika oynayıp iade ettiğim oyundur.

    Grafikleri hoşuma gitmedi,Konsol portu olduğu çok belli kırpılmış.sistemim gayet iyi Rise of Tomb Raider da maksimum grafik ayarlarında oynuyorum.

    Fiyatı ileride çok rahat düşer 10 liralara kadar iner.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben böyle optimizasyon özürlüsü bi oyun görmedim bi bu bide gta iv
  • Oyunu an itibariyle bitirdim.Mümkün olduğu kadar tüm sinematikleri ve bölüm sonlarındaki live action videoları izlemeye çalıştım.Oyun içeriği bakımından fazla benzeri olmayan bir yapıda hem sinematikleri çok başarılı hemde bölüm sonlarındaki live action videolarda iyi düşünülmüş bir tercih olmuş keşke diğer oyunlardada buna benzer bir çalışma yer alsa tabi hepsinde değil yerine göre.Oyunu sunduğu soluksuz aksiyon nedeniyle çok beğendim.Bölüm sonlarındaki videolar yüksek miktarda kota tükettiği için önümüzdeki dönemlerde tekrar oynamayı düşünüyorum belki Türkçe yamasıda çıkar dahada iyi bir oyun deneyimi olur.

    Oyundaki bölümler oynanış uzunluğu bakımından ne fazla uzun nede kısa tutulmuş,etrafta her oyunda gördüğümüz toplanabilir ögeler ve karakterimizi güçlendireceğimiz objeler saklanmış,isteğe bağlı olarak toplanabilir ögeleri araştırabilirsiniz fakat karakterinizi oyun sonlarına daha güçlü taşımak istiyorsanız "Chronon Sources" ları es geçmemeniz gerekiyor.Diğer intel,media gibi ögeleri eğer başarım kazanmak istiyorsanız araştırabilirsiniz.

    Oyundaki performans durumundan daha önceki bir mesajımda bahsetmiştim,güçlü bir ekran kartınız olsa bile upscaling kapalı şekilde performans epey düştüğü için bu ayarı açık şekilde oynarsanız oldukça akıcı bir oyun sizleri bekliyor.Upscaling off iken ambient occlusion daha kalitesiz uygulanıyor ve bazı bölgelerde gölge sorunu oluşabiliyor açık olduğunda ise biraz blurlu bir görüntü oluşuyor ama kapalı halinde olan frame atlamarı yüzünden upscaling on şeklinde oynarsanız oyunu sorunsuz bir şekilde bitirebilirsiniz.

    Oyunu gerek aksiyon dozu gereksede uygun fiyatı ile almanızı öneririm bu fiyatta iken imkanı olanlar orjınal olarak alıp kütüphanelerine eklemeliler,59 TL ödeyeceksiniz ama bu ödediğiniz rakamdan bana göre daha fazlasını sunan bir oyun sizleri bekliyor olacak.




  • Steam sürümü DX11 de yağ gibi aktı en ufak sorun (bug, crash vs gibi) yaşamadan bitirdim.
    Sırf yetenekleri bile test etmek için tekrar oynanır
    Ki farklı seçimler için zaten tekrar tekrar oynanır..
  • Kanal için ufaktan başladım bölümleri çekmeye . Yeni bölümler geldikçe buraya da eklerim.

    Quantum Break Bölüm 1

  • oyunu sildim, başım döndü. Ne umutlarla lanse edilmişti oyun oysaki...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zagzirus

    oyunu sildim, başım döndü. Ne umutlarla lanse edilmişti oyun oysaki...

    Abi bizde monitörlerde de var bir sıkıntı , değiştirdiğimden beri benimde başım dönüyor.Fazla aksiyona gelemiyorum :)
  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    monitörlerimiz canavarda, oyunlarda sıkıntı var. Fizikte çok kötü, ateş hissiyatı yerin dibinde zaten. Su tabancası sanki elimizdeki. Ben bu oyunun balon olacağını yıllar önce tahmin ettimde, bukadarda beklemiyordum. Bu oyuna freesync bile çare olamıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zagzirus

    monitörlerimiz canavarda, oyunlarda sıkıntı var. Fizikte çok kötü, ateş hissiyatı yerin dibinde zaten. Su tabancası sanki elimizdeki. Ben bu oyunun balon olacağını yıllar önce tahmin ettimde, bukadarda beklemiyordum. Bu oyuna freesync bile çare olamıyor

    O derece kötüyse bu fiyatada alınmaz ozaman, bir ara düşündüm bende almayı ama beklemek lazım heralde indirim filan.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.