Şimdi Ara

Qualcomm 20 Mayıs’ta yeni Snapdragon çiplerini tanıtacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm 20 Mayıs’ta yeni Snapdragon çiplerini tanıtacak



    Qualcomm, her ne kadar son yıllarda pazar payı kaybetse de hala sektördeki en önemli isimlerden biri. Snapdragon 8 Gen 1 ile bu seneki birçok amiral gemi cihaza güç veren firma, 20 Mayıs’ta yeni çiplerini tanıtacak.



    Snapdragon 8 Gen 1+ ve 7 Gen 1 tanıtılabilir



    20 Mayıs’ta Çin yerel saati ile 20.00’da düzenlenecek etkinlikte, iki büyük anons bekleniyor. Qualcomm, uzun yıllardır çiplerini yıl ortasında + modeli ile güncelleyerek yılın ikinci yarısında gelecek amiral gemilerine performans artışı sağlıyor. Qualcomm’un bu sene de benzer bir şey planladığı biliniyor. Etkinlikte, uzun süredir ismi geçen Snapdragon 8 Gen 1+ ve Snapdragon 7 Gen 1’in tanıtılması bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.Apple, sonunda Lightning’i terk edebilir: USB-C girişli AirPods geliyor



    8 Gen 1+, standart versiyona göre arttırılmış grafik performansı sunacak. İşlemcide 1 adet Cortex X2 çekirdeği, 3 adet Cortex A710 çekirdeği ve 4 adet Cortex A510 verimlilik çekirdeği bulunacak. TSCM’nin 4nm fabrikasyon sürecinde üretilecek çipin ilk kez Motorola Edge X30’da kullanılması bekleniyor. Snapdragon 7 Gen 1 ise orta-üst seviyenin yeni şampiyonu olacak gibi gözüküyor. 4 adet Cortex A710, 4 adet Cortex A510 çekirdeklerini barındırması beklenen çip, Adreno 662 grafik birimi ile geliyor. 7 Gen 1’in ise ilk kez Oppo Reno8’de kullanılması bekleniyor. 




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/qualcomm_confirms_snapdragon_launch_event_for_may_20-news-54318.php#:~:text=Qualcomm%20confirmed%20its%20Snapdragon%20Night,Snapdragon%207%20Gen%201%20platforms.







  • Sonunda AV1 donanımsal desteği kavuşacak 8 Gen Plus ta (+) . Exynos lu S22 lerde bu destegı vardı hatta MediaTek in işlemcilerinde bile vardı ...

  • 7gen1 tmsc üretimi olursa hem performans hem de verimlilik açısından çok iyi olacak gibi duruyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Snapdragon gen 1 büyük rezalet oldu. Resmen millete sorunlu çipseti iteklediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.