Üretim ve ihracat yapan bir firmadayım. Modüler ürünler üretip müşterilerimize gönderiyoruz. Karton tasarımında bir QR kod olsun ve müşteri okuttuğunda kurulum videolarına ulaşsın istemiştik. Ben bir salak olduğum için QR kod oluştur yazıp çıkan ilk siteye tıkladım ve önce kendi sitesine oradan da bizim siteye yönlendiren bir QR oluşturdum. Buraya kadar sorun yok gibi görünüyor ancak şimdi kartonları sipariş ettik elimizde 13.220 m2 karton var. Hepsinin üstünde de bu QR kod mevcut. Bu QR kodu tersine bir işlemle o siteden silip sonra QR koda yeni bir site atamam mümkün mü yoksa sıçtım mı? |
QR Kod Sitesi Yüzünden Perişan Oldum

-
-
kendi sitenizde o linklere redirect koyun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam durumu şöyle açıklayayım.
bu siteden qr oluşturdum ancak artık kartona basmış olduğum qr kodları kullanamıyorum. biraz önce qr kodu sildim siteden şuan boşta bu qr koda sitemi atamak istiyorum ama galiba olmayacak bir şey istiyorum
-
Mecbur ödeyeceksiniz, çünkü QR koddaki link doğrudan satın aldığınız siteye gidiyor. Link onlara ait yani. Üzerinde herhangi bir işlem yapamazsınız.
-
teşekkür ediyorum ödeyim geçiyorum o zaman :(
-
Evet hocam, yapacak başka bir şey yok. Aklıma gelen diğer tek çözüm, doğru QR kod ile o boyutta etiket bastırıp kolilerin üzerine yapıştırmak. Hem etiket daha dikkat çekici olur, belki de üretim maliyeti olarak daha ucuza gelir. Fakat burada da kolilemede birinin tek tek etiket yapıştırması gerekecek, taşıma sırasında etiket düşerse sorun olacak, falan filan.
Çok kafaya takacak bir durum değil. Hem tutarlar çok büyük değil burada, hem de sıkça yapılan bir hata. Bizim takımdaki arkadaşlardan biri de yapmış aynı hatayı. 1-2 fuar malzemesiydi, kullandıktan sonra atılmış. 1-2 hafta önce bir toplantıda yeni baskı konusu konuşulurken "eski QR kod çalışmıyor, ödeme yapmam gerekiyor" dedi. Orada sordum da öğrendim durumu, anlattım, düzelttik yeni baskılar için.
-
Çok teşekkür ediyorum hocam. Bir sorum daha olacak şuan geçici olmayan bir QR kod oluşturmak istesem nereden ve nasıl oluşturmam gerekiyor. Sponsorlu olmayan herhangi bir google sonucunda yapsam oluyor mu yani
-
Biz Canva kullanıyoruz basit grafik tasarım işleri için. Orada uygulamalarda QR generator vardı, onlardan birini kullandık. Hangilerinin direkt çalıştığını kontrol etmek için şöyle basit bir yöntem var:
Bu sizin ilk uygulama ile oluşturduğum QR kod. Kamera uygulamasında önizlemede çıkan adres qrco.de diye alakasız bir adres. Bu aracı site, siz ödemeyi yapmaya devam ettiğiniz sürece trafiği doğru adrese yönlendiriyor:
Bu ise Canva ile oluşturduğum karekod. Doğrudan donanımhaber sitesine yönlendiriyor:
Kullandığınız uygulamada oluşturduğunuz QR kodu bu şekilde kontrol edip ileride de doğru çalışacağına emin olabilirsiniz.
PS: Forum bitmiş. Akşam müsait değildim. Aradan 13 saat geçmiş, böyle bir soruya cevap gelmemiş...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X