Şimdi Ara

QOS Yapılandırma yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır kendi uğraşlarımla beceremediğim arayıp da anlatımını bulamadığım artık bir bilene sor seviyesine gelen sorunum şöyle;
    Evde 3 PC var 1 ethernet 2 wi-fi kullanımı 4 portlu ADSL modem aracılığı ile internete açılıyor.
    Ben PC-1 Ethernet ile Online oyun oynarken diğer wi-fi kullanan PC-2 ve PC-3 web de sayfa gezerken bile oyundan düşüyorum,
    Bu sebeple PC-1 kullanımda iken PC-2 ve PC-3'e bant genişliği sınırlaması koymak istiyorum. Modemin QOS menüsü resimli ve resim numaraları üzerinden rahatlıkla açıklayabilirsiniz.
    ihtiyacınız olacağını düşündüğüm tüm teknik detayları resimlerin altına yazdım. Bu QOS işinde bilgili bir arkadaş geniş kapsamlı açıklayıcı bir rehber hazırlasa çok hayır işlemiş olur aslında :)

     QOS Yapılandırma yardım lütfen


     QOS Yapılandırma yardım lütfen


     QOS Yapılandırma yardım lütfen


     QOS Yapılandırma yardım lütfen


     QOS Yapılandırma yardım lütfen


     QOS Yapılandırma yardım lütfen


    Modem: Inca IM-300NX
    Modem Ethernet MAC Adresi: F4-3E-61-21-B8-9B
    Modem Wi-Fi MAC Adresi: F4-3E-61-21-B8-A4
    Modem IP: 192.168.1.1
    PC-1 Ethernet MAC: BC-AE-C5-71-48-C6
    PC-1 IP: 192.168.1.5
    PC-1 Lan Port: 1
    PC-2 WLan MAC: 8C-A9-82-10-6B-E0
    PC-2 IP: 192.168.1.4
    PC-2 SSID: INCA
    PC-3 WLan MAC: 00-22-43-76-2F-AC
    PC-3 IP: 192.168.1.2
    PC-3 SSID: INCA

    RESİM 3.1.a Açılır menüleri:
    Sınıflandırma Tipi (L1&L2 , L3&L4)
    Fiziksel Lan PORTU ( eth1, eth2, eth3, eth4, INCA)
    Ethernet Tipi( Herhangi Biri, IPv4, x25, ARP, FR_ARP, BPQ, DEC, DNA_DL, DNA_RC, DNA_RT, LAT, DIAG, CUST, SCA, TEB, RAW_FR, AARP, ATALK, 802_1Q, IPX, NetBEUI, IPv6, PPP, ATMMPOA, PPP_DISC, PPP_SES, ATM_FATE, LOOP)
    802.1p Önceliği ( eşleşme yok, 0,1,2,3,4,5,6,7)
    Sınıflandırma kuyruğu Ata (Atama yok)
    DSCP'yi İşaretle (atama yok, varsayılan(000000), AF13(001110), AF12(001100), AF11(001010), CS1(001000), AF23(010110), AF22(010010), AF21(010001), CS2(010000), AF33(011110), AF32(011010), AF31(011001), CS3(011000), AF43(100110), AF42(100010), AF41(100001), CS4(100000), EF(101110), CS5(101000), CS6(110000), CS7(111000))
    802.1p Önceliğini İşaretle: (atama yok, 0,1,2,3,4,5,6,7)



    _____________________________




  • hocam yayınladığın resimlerden anladığım kadarı ile sanırım bu senin modemdeki QOS modemin internete bağlı olan tarafını kontrol ediyor. Senin ev içindeki ağda bulunan modem portlarına öncelik ataman lazım. mesela evde kullanmakta olduğum cisco linksys wrt110 da böyle bir menü var. ve her ethernet portuna farklı bir öncelik seviyesi atanabiliyor. fakat senin eklediğin resimlerde ben port numarası göremedim. dediğim gibi QOS i modemin internete bağlı olan dış bacağına uyguluyor.

    edit: hocam pardon 3.1.a yı atlamışım. ethernet portları ile ilgili ayarlar var evet. fakat cidden karışık bir menüsü var sadece port seçilip öncelik atanabilir bişey olabilirdi. Akşam resimleri tam inceledikten sonra sana bir cevap yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanx -- 8 Aralık 2011; 13:56:11 >
    _____________________________
    Bahçeşehir University

    Microsoft Certified Professional




  • valla uğraştığın için çok sağol, bilgisayar ve network konusunda ilk defa yardıma muhtaç kaldım :) kocca internet işime yaramadı :)
    _____________________________
  • hocam resimleri inceledim ve anladığım kadarı ile açıklıyorum.

    öncelikle 1.1.a resmindeki ekranda etkinleştir kutucuğunu işaretleyip. uygula diyeceksin. bu şekilde QOS aktif duruma geçecek.
    arından 2.1.a ekranından 3 tane ekleme yapacaksın. (3 bilgisayarın olduğu için) Her bir ekleme için kuyruk etkinleştir aktif olacak. ve bilgisayarlara bir öncelik sırası vereceksin.Bunu da kuyruk önceliği seçeneğinden yapacaksın. muhtemelen o menüde yüksek normal ve düşük değerleri vardır. 3 bu şekilde 3 tane kuyruk ekledikten sonra, 3.1.a ekranında sınıf adına bir isim gireceksin.(örneğinn pc1, çok önemli değil,daha sonra bakınca kolay anlaman için gerekli). sınıflandırmayı etkinleştir seçili olacak.
    fiziksel lan portunu ve sınıflandırma kuyruğu ataması yaptıktan sonra uygulayacaksın. Mesela 3 farklı kuyruk girdin. dereceleri yüksek orta ve düşük. senin pc diyelim 1 numaralı ethernet portuna bağlı. fiziksel lan portundan ethernet 1 seçip aşağıda yüksek öncelikle olan kuyruğu seçicek ve uygla diceksin. bunu 3 bilgisayar içinde yapmak durumundasın. Ben bu resimlerimden böyle bir manzara çkardım umarım sorununu çözer. çözemese bile seni sonuca biraz olsun yaklaştırır

    Mutlu Günler.
    _____________________________
    Bahçeşehir University

    Microsoft Certified Professional




  • öncelikle ilgin için çok teşekkür yeniden. Dediklerini yaptım yalnız resim 3.1.a da ki kaynak MAC adresi falan yazan yerleri boş bıraktım, oralara normalde ne yazılması lazım. Kaynak derken modem mi oluyor? Bu kaynak/hedef tanımlamaları
    modem ayarların da çok sık kullanılıyor, tek yönlü düşünülürse yani sadece download olarak düşünürsek kaynak modem oluyor, ama bide bunun uploadı var o zaman kaynak benim PC olmuyor mu, bu durum hep kafamı karıştırıyor benim.
    Buna da açıklık getirir misin eğer biliyorsan.

    Bu hali ile 1-2 gün içinde kendini belli eder işe yaramış mı yaramamış mı, sonucu merak edenlerin de işini görmesi açısından yazacağım.
    _____________________________
  • onlar aslında senin seçeneklerin. mac adresini doldurmak zorunda değilsin. mac adresi bilgisayarın mac adresi oluyor. fiziksel porta değilde mac adresine sınırlama getiriyorsun. boş kalabilir yani problem değil. sadece bir seçim şekldi bu. ayrıca sınırlama hem giden hem gelen trafiğe uygulanıyor. aslında sınırlama demek yanlış. öncelik diyelim. kaynak ve hedef mac adresleri ise, sanırım örneğin ağda bir sunucu var. ve sen bu sunucu ile senin pc arasına yüksek öncelik atamak istiyorsun. bu durumda kaynak senin pc, hedef server pc oluyor vs.
    _____________________________
    Bahçeşehir University

    Microsoft Certified Professional
  • OKey. Çok sağol açıklama için. Şuan için sanırım sorunum halloldu diğer pc ler internetteyken pinglerim ya kayboluyodu yada 200'ün üzerinde oluyodu şimdi bakıyorum 3 server 78 ping veriyo (BF3)
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP sabitleme lütfen yardım..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı işlemi uydunet'in verdiği motorola modemlerde nasıl yapabiliriz ? qos destekliyor ama ben nasıl yapılacagını bulamadım.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakcetin_

    aynı işlemi uydunet'in verdiği motorola modemlerde nasıl yapabiliriz ? qos destekliyor ama ben nasıl yapılacagını bulamadım.

    QOS menüsünün resimini koymazsan sadece o modemi kullanıp o işlemi yapmış olanlar cevaplayabilir. Sonuçta tüm modemlerin arayüzleri farklı ezbere bilemez kimse.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogan_95

    quote:

    Orijinalden alıntı: burakcetin_

    aynı işlemi uydunet'in verdiği motorola modemlerde nasıl yapabiliriz ? qos destekliyor ama ben nasıl yapılacagını bulamadım.

    QOS menüsünün resimini koymazsan sadece o modemi kullanıp o işlemi yapmış olanlar cevaplayabilir. Sonuçta tüm modemlerin arayüzleri farklı ezbere bilemez kimse.

    buyrun

    http://imageshack.us/photo/my-images/804/adszms.jpg/
    _____________________________




  • Bu resimde ayar menüleri yok ki
    _____________________________
  • aynı işlemi portlar içinde yapmak mümkünmü
    mesela 1. sırada online oyun
    2. sırada web browser
    3. sırada indirme ve torrent

    nasıl yabpabilirim
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.