Şimdi Ara

QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
5
Favori
3.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HI-DEF-MAN, seni kırmadım ve yaşlı omuzlarındaki yükü hafifletmek için Club'ı kurdum gitti.

    Altuğ arkadaşımızın incelemesi aşağıda, bende bu cihazdan aldım ve yaptığım denemeleri paylaşıyorum.
    Dac, cd çalar vs ile uğraşmak istemeyenler için biçilmiş kaftan. DSD okuması ve sürekli update edilmesi ayrı bir güzellik.

    Neyse sadede gelip bende kendi deneyimlerimi paylaşayım. Altuğ MS-5 kullanıyor bende RS3 aldım. MS5 in RS3'e göre üstün özellikleri, dac, trafo, dahili 2tb hdd, cdroom olması. Bunlar RS3 te yok.


    Cihazı tam bir haftadır kullanıyorum ve hiç kapatmadım. 7/24 çalışıyor ve bu güne dek bir kez olsun sorun yaşatmadı. Tabii cihazı yeni aldığım ve acemisi olduğum için ilk başta biraz switchten kaynaklı ağ sorunu yaşasamda switchi değiştirerek sorunu çözdüm.

    Cihazın özelliklerini barındıran bazı işlevlerini aşağıda paylaşıyorum.

    QAT RS3 ile USB CD-WRITER yada USB DVD-WRITER kullanmak;
    Laptopumda kullandığım dvd-writer'ı QAT RS3'e usb'den bağladım.
    Resimde görüldüğü üzere cd'yi gördü, kısa bir taramadan sonra bütün şarkı isimlerini otomatik algıladı. İstendiği takdirde albüm import edilebiliyor. Yalnız bunun için RS3 içinde HDD takılı olması gerekiyor. USB'deki HDD'leri görmedi. Görse iyi olurmuş hani. Bunuda yeni bir update ile eklerler sanırım. Süper olur. Laptop dvd-rw hafif olduğu için titreşimden dolayı yer değiştiriyor, üzerine birazcıık ağır birşey koymak lazım. Bir kaç kez yere düştü ama hala parçalar çalmaya devam etti

     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

    BlueRay Writer'ı da gördü ve sorunsuz çalıştı. Markası Pioneer BDR-206DBK, pc için kullanmıştım zamanında. Dönüştürücü kullanarak sata to usb bağlantı şekliyle RS3'e bağladım.
    Writer içerisine herhangi bir cd koymadan ilk fotoda gördüğünüz cd işareti çıkmıyor.

     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

    RS3 ile herhangi bir usb hdd veya nas serverda bulunan albümü cd'ye yakmak çok kolay. Writer içine boş bir cd koyun, Albümü seçin ve burn e tıklayın geri kalan bütün işi QAT RS3'e bırakın. O sizin adınıza hepsini otomatikman hallediyor.

     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ


    Sorularınız olursa seve seve yardımcı olurum.









    quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Değerli Arkadaşlar,
    Daha önce üyelerin sistemlerinin paylaşıldığı sayfalarda sistemime NAIM NDX streamer ‘ın yerine gelen QAT MS5 Music Server ‘ından bahsetmiş ve bununla ilgili incelememi paylaşacağımı belirtmiştim. Beni tanıyan arkadaşlarım da bilir olabildiğince objektif davranmaya çalışan ve marka bağımlısı olmayan birisiyim hatta satın alıp para verdiğim cihazları da acımasızca eleştiririm. Bu sebeple de birkaç ay kullandıktan ve iyice dinledikten sonra bu incelemeyi paylaşmak istedim.

    Son zamanlarda müzik formatlarında olan trend değişikliklerine kayıtsız kalamayarak pek de aşina olmadığım dijital dünyaya adım atmıştım. Computer Audio işine hiç girmemiş biri olarak CD ve Plak dışında bir kaynak kullanmıyordum. Ancak her albümün ülkemizde yayınlanmadığını ve plak bulmaktaki zorlukları da düşünerek yeni yeni piyasaya çıkan Network Streamer cihazlarından bana en uygun olanını seçerek bu dünyaya NAIM NDX ile geçiş yapmıştım. NDX 192khz/24bit desteğiyle üzerinde herhangi bir data bulundurmayarak ve Ethernet veya WIFI ile ev ağınızdaki uygun dosya tiplerini oynatıyordu ancak özellikle Hard Disk bağlanamaması ve elinizdeki CD’ler için bir çözümü olmaması benim gibi PC’ye mahkum olmak istemeyen birisi için önemli zorluklardı ayrıca NAIM’in Android için halen bir aplikasyon yayınlamamış olması ve DSD gibi farklı formatların desteklenmesi için yapılması gereken geliştirmeler ile ilgili beklentilerimi de boşa çıkarıyordu. Ancak ürettiği ses kalitesi konusunda da bir şikayetim yoktu. Klasik NAIM ses kalitesi ile sistemimin değerli bir parçasıydı fakat kalbi de olamamıştı. Halen ISEM EGO CD Transport bağlayıp CD’leri çalıştırıyordum. Ancak QAT ‘yi ilk gördüğümde sanki NAIM’de olmasını istediğim tüm kolaylıklara sahip olduğunu fark ettim. Ancak gene de bazı şüphelerim vardı . Her şeyi üzerinde standart olarak bulunduran all-in one cihazların seperate cihazlara göre dezavantajları olduğuyla ilgili önyargılarım ve birkaç dinletide ürettiği soundu detaylı bulsam da ben seste nasıl anlatsam birazda sakinlikten ve drama dan hoşlandığım için yeterli bulmamıştım. Ancak geçen birkaç aylık süreçte Türkiye’deki kullanıcıların da içerisnide bulunduğu kullanıcı geri beslemeleriyle algoritmaları yenilenen DAC’ı ve DSD desteğiyle bir şans verdiğim bu makine beni her geçen gün daha mutlu etti . Bunu da siz değerli forum arkadaşlarımla paylaşmak istedim. Eksiklikleri var mı mutlaka vardır. Hatta birçok konuda bundan daha başarılı cihazlar da vardır. Dijital dünyada gün geçmiyor ki yepyeni ürünler piyasaya çıkmasın ancak önemli olan bir firmanın ürünün ne kadar arkasında durduğu ve onu olabildiğince güncel tutmasıdır ki ben QAT firmasına bu konuda güveniyorum.

    Makine ile ilgili teknik detaylardan bahsetmek gerekirse;
    Teac DV-w28ss R93 slot tipinde CD sürücüsü ile EAC rip motoru; 2TB Western Digital hard disk; 1GB of RAM (512MB ‘lık kısmı data streaming için ayrılmış); RCA/XLR analog çıkışlar; coaxial çıkışlar; USB ve RJ45 digital girişler; RJ45 network portu; ve Wifi ile Android ve IOS grafik kullanıcı arayüzü . 32-bit/192kHz dosya desteği PCM, WAV, APE, FLAC, AIFF, WMA, M4A, MP3, AAC, Ogg Vorbis , DSD ve diğer formatlar için upgrade desteği. AD1896 ASRC ile 16/44 den 24/192 ‘ye yükseltme ve 2 adet Analog Devices AD1955 DAC çipi ile tam balanced converter devreleri. 425 x 370 x 265mm, 12.7kg boyutlarında fansız bir alüminyum kasa içerisinde bulunmaktadır. Renk seçenekleri siyah,gümüş,şampanya,mavi,yarış yeşili ve kırmızı.

    http://www.qat-audio.com/product-info-pid-14.html

    Özetle;
     CD çalabiliyor
     CD içerisindeki albümü dakikalar içinde kendi Hard Diskine WAV veya FLAC formatında depolayabiliyor
     Kendi Hard Diskindeki bir albümü CD ‘ye yazabiliyor .
     2TB ‘lık internal Hard Diskine dışarıdan data import edebiliyor ve bu datayı istediğiniz gibi sınıflandırabiliyorsunuz.
     Dışarıdan Hard Disk bağlayabiliyor ve bu HDD ‘ler içerisindeki Albümlere ulaşabiliyorsunuz. Ben şu anda üç adet 2 TB hard diski sorunsuz olarak çalıştırıyorum . İçerisindeki ile birlikte 8TB WAV,FLAC ve DSD arşivim sürekli hazırda bekliyor.
     Internet radyo arşivinden internet radyolara ulaşabiliyorsunuz ancak en önemlisi URL’sini bildiğiniz radyoları da listeniz ekleyebiliyorsunuz.
     IPAD’iniz var ise yüksek çözünürlükle optimize edilmiş grafik arayüzü kullanması kolay ve eğlenceli eşim bile kendi beğendiği albümler veya şarkılardan playlist’ler oluşturuyor.Sürükle bırak yöntemiyle kendi playlistinize şarkı ekleyebiliyorsunuz.Hatta cihaz açıldığında direk olarak eşinizin yaptığı playlist’in devreye girip çalmasını bile sağlayabiliyorsunuz.
     DLNA eşleşmeleri ile ev içi Data Paylaşımı ve NAS desteği mevcut.
     WEB Kullanıcı Arayüzü ile cihazın IP adresinden direk olarak PC üzerinden Hard Diskine IMPORT/EXPORT yapabilme imkanınız var.
     AIRPLAY desteğiyle IPHONE veya IPAD’inizdeki aplikasyonlardan direkt müzik çalabiliyorsunuz.

    Gelelim Ses kalitesine;
    NAIM NDX ile kıyaslama şansı da bulduğum zamanlarda A/B testleri de yaptım.NAIM RCA ile QAT XLR ile sisteme bağlı olarak. Benim kullandığım ADAM TENSOR GAMMA Aktif hoparlörler; Class D amplifikasyona sahip MID/TWEETER ve SUPERTWEETER’ları Ribbon olan ve elektrostatiklere yakın transparanlıkta çalan özellikle kötü kayıtları daha da berbat eden bir yapıda olduğundan kullanacağım elektronikleri seçerken ince eleyip sık dokumamı gerektiriyor. Yeni taşındığım evde kullanım alanım daraldığından özellikle üst bass aralığında bir sıkışma ortaya çıkmıştı .Ben de NAIM NDX ile kullanırken hoparlörlerin üzerindeki potanslar ile oynayarak ve Q ayarını 150hz seviyesinde genişleterek kullanmaktaydım. QAT geldikten sonra hoparlörleri gene flat pozisyona alabildim tüm frekans bandında şişmeden oldukça dengeli ses üreten bir sistemim oldu sayesinde. Ne tizler sert ve önde ne de orta sesler baskın ancak beni en çok etkileyen özelliği albümler arasındaki farklılıkları bir bir sunması ve NAIM ‘de birbirinin benzeri gibi çalan Albümlerin aslında ne kadar farklı ses seviyelerinde ve tonlamalarda olduğu da ortaya çıkarmasıydı.
    Genellikle Jazz ve biraz da klasik müzik albümleri dinleyen birisi olarak bazı albümlerin CD , 24/96 FLAC, DSD ve plaklarını sistemimde dinleme şansım oldu. Kullandığım Pikap Pro-Ject evo 10.1 Ortofon Rondo Bronze MC ve Octave pre ile hoparlöre ses iletiyorum. Açıkçası DSD kayıtların plaktaki analog hissine yaklaştığını ancak inanılmaz temizlikteki ses üretimi ile tercih sebebi olabileceğini bana gösterdi. Evet CD kalitesinde de iyi sonuç var ancak yüksek çözünürlüğe geçtiğinizde bambaşka bir derinlik , sahnede büyüme ve boyut kazanımı oluyor. Mikro dinamikleri tek tek ortaya çıkarırken keskinleşmemesi benimki gibi monitör hoparlörlerin üretim felsefesiyle üretilmiş acımasız sürücülerin de iyi bir dostu haline geliyor. Audiophile ‘lerin beklediği önemli vurgulardan biri olan tınıların arasında oluşan boşluklar ve bu havadar etkilerin arkasındaki derin sessizlikler MS5 de var. QAT’leri DALI’lerin hemen hemen tüm serileriyle ve Tannoy Stirling ile de dinleme şansım oldu özellikle DALI Zensor ile yaptığımız dinletide şaşkınlıkla bu bütçedeki bir hoparlöre nasıl hayat verdiğini duydum. STELLO marka bir entegre amfi ile Zensor 5 ve QAT birlikteliği bile çok etkileyiciydi.
    Özellikle yoğun iş temposundan vakit bulduğum zamanlarda sürekli açık olan MS5 hiç üzmeden , networkten kopmadan , kullanıcı ara yüzü donmadan ,HDD’leri kaybetmeden saatlerce çalıştı(Bunları bu şekilde yazıyorum çünkü evdeki WDTV Live Hub cihazımı bile üç günde bir resetlemem gerekiyor WD hardiskleri bile tanırken nazlanıyor) . Ayrıca QAT mühendislerinin bir sorunla karşılaştığınızda uzaktan müdahale edebileceği bir yapıda olduğunu bilmek de insanı rahatlatıyor.
    Ben cihazı kullanmaya başladığımda MS5 ‘in küçük kardeşi RS3 ‘de gelmişti. Onu da dinleme şansım oldu MS5 ‘den çok daha uygun fiyatlı olan bu canavar da dinlenmeyi hak ediyor.

    Eksiklerine gelince;
    Özellikle dosyaları formatlarına göre klasifiye etmek mümkün olsaydı fena olmazdı. Ayrıca Spotify ve Rhapsody gibi aplikasyonları içinde barındırsa mükemmel olurdu neyse ki AIRPLAY ile bunlardan mahrum kalmadan dinleti yapılabiliyor. Sanırım DXD ve MQA gibi yeni gelişen kodeklere de uyum sağlayacak güncellemeler gelir sonuçta 2012 ‘de piyasaya çıktığında DSD desteği de yoktu ancak şimdi var.

    Kritik anlamda stereo müzik dinlemeyi kafasına koymuş ve benim gibi fazla uğraşmadan ,kafası bozulmadan ,kaliteli müzik dinlemek isteyen arkadaşlara önerebileceğim bu ürünü kullanıcı ara yüzü detaylarına fazlaca girip sizleri sıkmadan tanıtmak istedim. Kullanıcı ara yüzü ile ilgili olarak bazı fotoğraflar koyacağım sanırım açıklayıcı olur.

    Sormak istediğiniz sorulara cevap vermekten memnuniyet duyarım .Tabi ki Computer Audio dünyasından gelmediğim gerçeğini unutmadan sorun  …

    Bol keyifli günler…..

    Sevgiler.
    Altuğ.



     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ QAT KULLANICILARI KULÜBÜ QAT KULLANICILARI KULÜBÜ QAT KULLANICILARI KULÜBÜ QAT KULLANICILARI KULÜBÜ QAT KULLANICILARI KULÜBÜ QAT KULLANICILARI KULÜBÜ QAT KULLANICILARI KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 2 Nisan 2015; 14:45:35 >



  • Ali Club hayırlı olsun
    QAT nin fiyatından çok daha üstün özelliklere ve sese sahip olduğunu anladığımda bu incelemeyi paylaşmıştım.Şimdi senin ellerinde tüm Artı-eksileri ile diğer arkadaşlar için önemli bilgilendirmeler gelecektir.

    Ayrıca ASR'ın sistemini de kurdun şimdi keyfine keyf QAT bakalım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altuğ teşekkür ederim. Elimden geldiğince ve bildiğim kadarıyla yardımcı olurum elbette.

    QAT kullanan birisi usb cdroom ile cd arşivini dinleyebilir. Bütün cdlerini import edebilir. RS3 içine dahili 2.5 sata disk takılabiliyor. İmport etmek için dahili hdd gerekiyor.
  • Kullanan varsa liste yapabiliriz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun Ali :)

    şu RS3 ün network üzerinden stream performansını bir ara benim sistem de Oppo 105 ile kıyaslayalım duruma göre bende düşünebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astramastra

    Hayırlı olsun Ali :)

    şu RS3 ün network üzerinden stream performansını bir ara benim sistem de Oppo 105 ile kıyaslayalım duruma göre bende düşünebilirim.

    tşk ederim joven

    Serdar ne zaman istersen. Uygun olduğun zamanı söyle yeter.
  • Çok güzel düşünülmüş ve oldukca detaylı olmuş Ali ve Altuğ Bey ellerinize sağlık. Bende Club unuze elimden geldiğince destek vermek isterim. Hatta bir gün veya gece düzenleyebiliriz. Bu konuyla ilgili Qat Audio da çok hevesli . Avrupa satış temsilcisi Mr. Vital GBEZO bu konuyu ziyaretlerinde hep dile getirmişti. Bir çok kullanıcıyla tanıştı ve evlerinde ziyaretlerde bulundu. Mr Vital 60 yaşını iki gün önce kutladı ve bende hayranlık yaratan bir müzik tecrubesi olan ve büyük bir vizyona sahip bir üstad. Yıllardır gerek kayıt gerekse hifi sistemlerle ilgili müzik endüstrisinin içinded ve bir çok sanatçı albümlerinde kendisinden bahsetmiştir rahmetli Nina SIMONE, audiophile camiaya çok yakın Anne BISSON ilk aklıma gelenler. Ayrıca neredeyse bütün hifi ve hiend üreticilerinin sahipleriyle dost ve arkadaş olmuş beni de kardeşi gibi gören çok sevdiğim bir abimdir.

    Mr Vital'e bu kadar deginmeme sebep Qat Audio ürünlerinin oluşturulmasında çok fazla emeği olmuş , üretim aşamasında ve kalite kontrolündeki olmazsa olmazları ile bu cihazlar yaratılmıştır. QAT 2015 Ortalarında jİMOO Serisi cıkartacak . Ben ve İsvicre bayii Mr Willi Plaumann şu an en çok destek veren iki ülkeyi temsil ediyoruz. Subat ayındaki CES 2015 te tanıtıldıktan sonra bir çok ülkeden talep gelmeye başladı.

    Sahsım adına sizleri bu cihazla tanıştırmak ve mutluluğunuzu paylaşmak benim için çok gurur verici bir durum. Şimdiden 60 kişiye ulaştık. İzninizle facebook üzerindeki kullanıcı sayfamızda bu duyuruyu sıkça vurgulayıp onların bu platforma katılıp bilgi ve birikimlerini paylaşmalarını rica edeceğim.

    Saygılarımla
    Uğur ÇAKIN
  • QAT hayırlı olsun ali
  • Cihazlarınız hayırlı "UĞURLU" olsun iyi günlerde dinleyin. Bu cihazın içindeki dac'ın markası ve modeli nedir? Fiyat bu kadar yüksek olduğuna göre içinde muazzam bir dac var galiba? Yoksa herhalde bir tane 2tb hdd, bir tane transport bir tane de toridal trafo'ya bu parayı istemiyorlardır? Uğur Bey o gün anlatmıştı ama unuttum Burr Brown demişti ama yanılıyor olabilirim.
  • Bildiğim kadarıyla.
    MS5-----Analog Devices AD1955 multibit Sigma Delta
    RS3-----Asahi Kasei Micro Devices AK4396 miracle DAC bazlı özel yazılım ile.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Cihazlarınız hayırlı "UĞURLU" olsun iyi günlerde dinleyin. Bu cihazın içindeki dac'ın markası ve modeli nedir? Fiyat bu kadar yüksek olduğuna göre içinde muazzam bir dac var galiba? Yoksa herhalde bir tane 2tb hdd, bir tane transport bir tane de toridal trafo'ya bu parayı istemiyorlardır? Uğur Bey o gün anlatmıştı ama unuttum Burr Brown demişti ama yanılıyor olabilirim.

    Dactan kastınız dacın çipi mi yoksa tümüyle D/a çevrim prosesi mi? Çip ise zaten istediğiniz kadar adette kullanın komik rakamlara mal olacaktır. Proses ise orada rakamlar kullanılan bileşenlere göre ciddi değişebilir.

    Bence bu tür cihazları imalat maliyetinden ziyade aynı işi yapan muadil cihazlar ile karşılarırarak fiyatını yorumlamak lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stereomecmuası.com da QAT MS5 incelemesi yayınlandı.
    Hakan bey Detaylı olarak ürünü incelemiş.Özellikle Kullanım kolaylığı ve IOS arayüz ve ses kalitesi övgü almış.RS3 de aynı arayüzü kullandığından merak edenler için Kılavuz niteliğinde.

    http://stereomecmuasi.com/2015/03/qat-ms5-music-server.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    :)
    Abi qat ala alakalı yazmıyorum ama


    o sitenin ve Hakan beyin inceleyip beğenmediği bi urun yok zaten

    Oki Yazici gönder sen o da aynı yorumu alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Tuğrul OKI yi bilerek mi seçtin

    Beni çok kırdın bilesin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi senin yorumların bizim için çok kıymetli yok sa bahsettigin sitede yurtdışında whatshifi gibi sitelerde aynı çok kafaya takip iyi dediği her seyin iyi olmadıgını zaten biliyoruz içlerin de tabi iyi cihazlarda var onları tenzil ederim
    Ama bu tarz sitelerin olayı belli zaten

    Kıymetli olan sen ve senin gibi emek verip insanlara yardımcı olup bilgisini paylaşan yüm dostlar


    o sitenin ve Hakan beyin inceleyip beğenmediği bi urun yok zaten

    Oki Yazici gönder sen o da aynı yorumu alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Bi oki versem barışirmiyız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt

    Hediye olarak bekleyeceğim son şey bir Printer olurdu herhalde

    Not: 18 Yıldır printerciyim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terzi yirtik meselesi pardon sökük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğrul, Hakan Cezayirli yi yakından tanıyan biri olarak, beğendiği ürünü yazdığını söyleyebilirim. Çok kıymetli analog arşiv sahibi, kuvvetli müzik kültürü olan, veteran odyofil diyeceğim, ama herşeyden önce beyfendiliği ve insanlığı tüm bu meziyetlerinin ötesinde, pırlanta gibi insandır. Yapılan işlerde ki niyet ile, farklı açılardan görünümü aynı olmayabiliyor. Eleştirmek tabi ki hakkın, baktığın noktadan böyle de görünüyor olabilir. Ben sadece Hakan ı tanıdığım için, gördüğümü, bildiğimi paylaşmak istedim.
  • Off OKI çok ağır olmuş Altuğ
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.