Şimdi Ara

Qantas, hardal tohumundan üretilmiş biyoyakıtla uzun mesafeli uçuş gerçekleştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Havacılık endüstrisi, uçuşların karbon ayak izini azaltmak için daha temiz yanan yakıtlarla denemeler yapıyor. Biyoyakıtlara tamamen geçiş yapmaktan oldukça uzak durumdayız ancak gelecek yıllarda gerçekleşme olasılığı sürüyor. Bunun bir örneği Amerika Birleşik Devletleri ile Avustralya arasındaki dünyanın ilk biyoyakıtlı uçuşu ile gerçekleştirildi.

     

    Ayrıca Bkz.Dell, 13 saatlik pil ömrü sunan Chromebook 5190'ı duyurdu
    Qantas havayollarına ait bir Boeing 787 Dreamliner, 24.000 kilogram hardal tohumu bazlı harmanlanmış yakıtla Los Angeles'tan Melbourne'a uzun mesafeli uçuş yaptı. Qantas QF 96 sefer sayılı uçuşta Brassica carinata hardal tohumundan elde edilen biyoyakıt kullanıldı. Ekstraksiyon sürecinin ise Kanada merkezli bir tarımsal teknoloji şirketi olan Agrisoma Bioscienses tarafından geliştirildiğini belirtelim.

     


    Qantas, biyoyakıt denemelerine devam edecek



    Hardal tohumundan üretilen yakıt, yaşam döngüsü boyunca geleneksel jet yakıtına kıyasla karbon emisyonlarında yüzde 80'in üzerinde bir azalma sunuyor. Pazartesi günü gerçekleştirilen Dreamliner uçuşunda kullanılan harman, tankın yüzde 10'u hardal tohumundan üretilen biyoyakıtla doldurulduğu için rota boyunca emisyonda yüzde 7 düşüş sağlamış oldu. Qantas Havayolları, 2020 yılına kadar düzenli olarak biyoyakıtla uçuşlar yapmayı planlıyor.

     








  • Müthiş bir haber.

  • Her gun binlerce ucus gerceklesiyor. Her ucusa 24 ton hardal tohumu kullanilirsa dunyadaki tum tarim arazilerini buna ayirmamiz gerekir herhalde. Biyoyakiti en cok ureten ulkelerden biri Brezilya. Bunu uretebilmek icin de Amazon ormanlarini yokedip tarlaya ceviriyorlar. Tamamen masum bir yakit degil yani. Daha gelismis ve mantikli urunler lazim.

  • Şurada "Ekstraksiyon sürecinin Türkiye Niğde merkezli bir tarım teknoloji firması tarafından yapıldığı..." falan yazsa idi ne güzel olurdu be.


    Yapalım böyle şeyleri.

  • Bizim sahinleri de fasulye bazlı kaşırımla çalıştırsak iyi gaz yer.. :)))
    Cıstak cıstak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.