Şimdi Ara

Q9550 CPU Sıcaklığı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, öncelikle söylemeliyim ki diğer başlıklara bakacak pek vaktim olmadığı için direk konu açtım. Daha önce benimki gibi bir sorun üzerine konu açıldıysa anlayışınıza sığınıyorum.

Yaklaşık 1.5 ay kadar önce anakartımda bir sorun oluştu ve kullanılmaz hale geldi. Bu sorun oluşmadan 1 hafta önce fan hızımda bir yavaşlama görmüştüm fakat anakarttandır diye düşündüm. Anakartımın bozulmasından sonra yeni anakart aldım ve fanın yine yavaş döndüğünün farkına vardım bu nedenle XILENCE LGA B soğutucu aldım ve taktım. CPU sıcaklığımı SpeedFan programı ile izliyorum. Bilgisayarı yorucak herhangi bir program kullanmama rağmen cpu sıcaklığı 45-48 derece arasında geziyor ve fan dönerken hala yavaş.

Resimlerde görüldüğü gibi fan hızım için 874 RPM diyor maksimum 950 RPM yi gördüm ki bu bildiğim kadarıyla çok yavaş. Oyuna girdiğimde ise işlemci sıcaklığı 58-61 arası gidip geliyor fakat fan hızım hala sabit 850-950 arası herhangi bir hızlanma yok. Program yardımıyla hızı arttırmaya çalıştım fakat işe yaramadı. Bu konuda sizlerden yardım bekliyorum.

Sistem Özelliklerim

Core2Quad 9550 2.83GHZ CPU
    4 GB KİNGSTON RAM
    350 WATT Power Supply
    Geforce 9800GT Ekran Kartı
    P5KPL-AM SE Anakart

• power sıkıntılı. çok oyun oynamıyorsun sanırım yoksa psu gümlerdi
    prime 95 testi ile işlemciyi stabilite testine sok ve sıcaklığı ölç (sıcaklığı real temp programı ile ölç) ve max sıcaklığı söyle 20dk felan test yap 75'i geçerse kapat
  • Öncelikle RPM sorununu düzelttim. Biostan anakartın fan hızını kontrol etme olayını kapattım ve şimdi 2800 RMP civarında çalışıyor sıcaklık 43 44 derece. Dediğin gibi test yaptım yaklaşık 1.5 dakika içinde sıcaklık 75 dereceyi buldu. Bilgisayar aslında şuan düzgün çalışıyor bir sorun yok ama bu sıcaklık artışı hayra alamet değil. Normalde ve oyun açtıktan sonraki CPU sıcaklığı kaç derece olması gerek bu konudada bilgilendirirsen sevinirim.

Orijinalden alıntı: darkness94

Öncelikle RPM sorununu düzelttim. Biostan anakartın fan hızını kontrol etme olayını kapattım ve şimdi 2800 RMP civarında çalışıyor sıcaklık 43 44 derece. Dediğin gibi test yaptım yaklaşık 1.5 dakika içinde sıcaklık 75 dereceyi buldu. Bilgisayar aslında şuan düzgün çalışıyor bir sorun yok ama bu sıcaklık artışı hayra alamet değil. Normalde ve oyun açtıktan sonraki CPU sıcaklığı kaç derece olması gerek bu konudada bilgilendirirsen sevinirim.

prime 95 testini 20dk yapacan sıcaklık 75'i geçmeyecek geçmez öyle devam ederse iyi yoksa 80 diye giderse sıkıntılı
    real temp programı var onu çalıştırıp oyuna gir 30dk oyna çık programda yazar max sıcaklık oda 70'i geçmişse sorun yaşarsın
    ve zaten intel bu işlemci için 72 derece kritik sıcaklık vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heatblast -- 9 Nisan 2011; 18:35:29 >

• Prime95 le 1 dakikada 77 dereceye ulaşıyor daha fazla zorlamadım yoksa yanacak. Assassins Creed Brotherhood açıp yarım saat oynadım max sıcaklık 72 derece oldu ama sonra alışır gibi olup düşüşe geçti o dereceye bir daha çıkmadı. Sence normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness94 -- 10 Nisan 2011; 12:15:46 >
  • Kullandığınız soğutucunun stok soğutmadan fark yok zaten. Xigmatek red scorpion alın. Ondan sonra bakarız değerlere. Macun olarakta kaliteli bir marka kullanın. Değerler düşecektir. Red scorpion alın, yükteki değerler en az 10c düşmesse bende bu işi bilmiyorum diyecem.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci sıcaklığı
    geçen hafta açıldı
    4690k Overclock Yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkness94

Prime95 le 1 dakikada 77 dereceye ulaşıyor daha fazla zorlamadım yoksa yanacak. Assassins Creed Brotherhood açıp yarım saat oynadım max sıcaklık 72 derece oldu ama sonra alışır gibi olup düşüşe geçti o dereceye bir daha çıkmadı. Sence normal midir?

çok fazla ısınıyor
    soğutucu ve psu'yu değiştirmeni tavsiye ederim
    İntel Core i7 3770k 4.60 Ghz - Asus ROG HD7970 matrix platinum 3Gb - Asus ROG Maximus Extreme V - Cooler Master RC932 - High power 850W - Gskill Ares 1600 Mhz DDR3 32Gb - Asus ROG phoebus - Corsair H100i - Samsung 850 Pro 512 Gb SSD - Seagate 500 gb X 2 + 3 Gb HDD - Logitech G19 - logitech g700 - Logitech z5500 - LG 32LM660S - PS3 500 Gb
  • bu arada windows üzerinden overclock olma gibi bir durum olabılır mi?
    İntel Core i7 3770k 4.60 Ghz - Asus ROG HD7970 matrix platinum 3Gb - Asus ROG Maximus Extreme V - Cooler Master RC932 - High power 850W - Gskill Ares 1600 Mhz DDR3 32Gb - Asus ROG phoebus - Corsair H100i - Samsung 850 Pro 512 Gb SSD - Seagate 500 gb X 2 + 3 Gb HDD - Logitech G19 - logitech g700 - Logitech z5500 - LG 32LM660S - PS3 500 Gb
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.