Şimdi Ara

Pyhton hangi sunucuda çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Web ve mobil programlamada kendini geliştirmeye çalışan biriyim.
    Python öğrenmek istiyorum. İyi derecede python bilmenin ciddi faydası olacağı ve ileride de çok işe yarayacağı söyleniyor. Düşünceleriniz nedir?

    Diğer bir sorum ise, python 2 mi yoksa 3’ten mi başlamalıyım?
    Django vs bir framework ile birlikte mi öğrenmeliyim yoksa framework işine sonra mı girmeliyim?

    En önemli sorum ise başlıkta da belirttiğim gibi Python hangi sunucuda çalışır? Yani php linux’ta, asp windows’ta çalışıyor. Herhangi bir linux serverda python ile yazdığımız bir web sitesini çalıştırabilir miyiz? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Python 3 ile baslayabilirsin, windows ile de linux ile de calisir. Ama dikkat et bazi linux serverlari python 2 yuklu geliyor, 3 e upgrade etmen gerekebilir.

    Django + Tornado kombosu ogrenebilirsin web icin ama once temel konseptleri ogrenirsen daha mantikli. Bir de web framework u ogrenirken paralelde web protokollerini de ogrenmekte fayda var. Https, http, get post put , session vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Php Windows'ta da çalışıyor. Python da Windows veya Linux sunucuda çalışabiliyor. Evet herhangi bir Linux sunucuda Python çalıştırabilirsin hatta çoğu Linux (masaüstü) dağıtımında kurulumda yüklü geliyor ya da tek komutla yüklenebiliyor.
    Python 2'yi unut, 3 kullan.
    Kişisel yorumum framework kullanmayı ertelemen ama faklı görüşler olabilir.
    Esasında ilk olarak web nedir, internet protokolü nasıl çalışır, sunucu kimdir istemci kimdir gibi bilgilere hakim olmazsan zorlanacağını da ekleyeyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Python yüklenebilen her türlü ortamda çalışır. Yorumlayıcısı implement edilirse tost makinesi, buzdolabı, ayakkabı kutusu vb. de dahil. Windows, MacOS, Linux hepsi üzerinde tıkır tıkır çalışıyor. Bir yerden bir yere taşınırken kodda değişim yapmak gerekmiyor.

    Her yerde çalışır denir ama habitatı *nix sistemlerdir genelde. Aslen linux üzerinde en ideal olacak şekilde tasarlanmış. Ucundan da MacOS. Windows'ta işler biraz karışabiliyor (bir numpy yüklemek bile işkence mesela...).

    İyi derecede python bilmek insan bir şeyler katar da orada bir catch var; o da python'ın çok genel kullanım için tasarlanmış bir dil olması. Aynı dil robotik de yapıyor, web de yapıyor, makine öğrenmesi de yapıyor, web scraping/bot da yapıyor, asynch uygulama da tasarlıyor... Hepsini aynı anda öğrenmeye çalışmak da zor iş. Birini seçip oradan yürüyorsun, ona göre de kıymeti değişiyor. Akademideysen öğrenirsen havan olur, aranan adam olursun. Veri bilimciysen iki seçeneğinden biri olur. Yapay zekacıysan 2-3 seçeneğinden biri. Webciysen envai çeşit seçenekten sadece biri. Masaüstü uygulama yapayım diyorsan pek tercih edilmiyor maalesef. Mobil için çok uğraşıyorlar ama olmuyor da olmuyor... Böyle gidiyor. Masaüstü veya mobil uygulama yapmak isteyip python öğrenirsen pek de kıymetli değil yani.

    Web için idealdir ama. Ona güvenebilirsiniz. Bir ruby, java kadar iyi iş çıkardığı yerler oluyor. Özellikle startup'lar gibi hemen piyasaya açılma derdi olan, hızlı gelişmesi gereken oluşumlarda. Tutarsa sonradan daha sağlam altyapılara kaydırıyorlar gerekirse.

    En çok Ubuntu Server veya CentOS ile kullanılırken görüyorum ama tabii her türlü linux distrosunda çalışır.

    Temel şeylerden başlayın, sonra framework'e geçin. Ama temel kısmı da ıncık cıncık öğrenmeye gerek yok. Gerektikçe baka baka öğrenirsiniz. Decorator'lara kadar öğrenmeden django'ya flask'e zıplamayın. Afallarsınız.

    En popüler web frameworkler şöyle:
    Django
    Flask
    Bottle
    Tornado
    Web.py




  • Python 3 o kadar gerekli değil cunku Python 2 ile zaten herşey yapılabiliyor



    Python un en eski modül derleme sistemi Distribution Utilities (kısaca distutils) ile mp3 şarkı bilgilerni gösterici bir modül derledim. SS'te görüldüğü gibi Visual C++ Express 'in C derleyicisi ile Windows XP'de modül sorunsuzca derlendi.



    Python 'a yeni başlanıyorsa 2 ile başlanmalı 2'nin iyi ve kötü yanları görüldükten sonra 3 denenmeli, bence.



    Pyhton hangi sunucuda çalışır?


    29EJov.png@hizliresim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tüm detaylı bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Python 3 ile başlamayı düşünüyorum. Ancak web vs hangi alanda uzmanlaşmak istediğime karar veremedim. ( Karar verirsem uzman olacağım garanti sanki :)) ) Operatörler, if else yapıları zaman kaybı olarak geliyor ama pratik olarak o kısımlara da çalışacağım. İnşallah öğrenebilirim iyi bir şekilde
  • Python 3'ün 90% 'u Python 2 yani Python 3 ile başladığın zaman 90% oranında Python 2'ye başlamış oluyorsun. Bir de aradaki farklılıklar özellikle başta pek fark edemeyeceğin türde, örneğin her ikisinde de print ifadesi var fakat P2'de print dile gömülü bir komut iken P3'te bir fonksiyon. P3'teki input() fonksiyonu P2'de zaten varolan raw_input() fonksiyonunun aynısı, sadece ismi değişmişi, yani P2'de raw_input() yazarken P3'te kısaca input() yazıyorsun : ) P3'teki en yakışıklı değişiklik tüm metinlerin otomatik olarak unicode tipinde olması. P2'de metinleri unicode olarak işlemek için encode() fonksiyonu kullanılıyorken artık ona gerek kalmayacak. Fakat o bile o kadar elzem bir değişiklik değil bence cunku örneğin metin işlemleri yapan 1000 satırlık bir Python kodunda saysan 3-5 satırında encode() çıkar, onlar kaldırılıp sadeleşecek. Ve unicode metinleri u'Ağrı Dağı' gibi belirtiyorken P3'te 'Ağrı Dağı' şeklinde u'suz belirtme imkanı olabilir.



    Uzmanlık konusuna gelince büyük veri alanında uzmanlaşmak iyi olabilir çünkü hem cazip iş imkanları var hem de ilginç bir alan cunku büyük verileri işlerken o verilerden ilginç analizler ve sonuçlar çıkarıyorsun. Fakat uzmanlaşmak için bayağı bir yeni framework öğrenmek ve uygulamak gerekiyor ve öğrenme aşamasında en basit alıştırma için dahi 10-50gb'lık verilerle çalışmak gerekiyor ve onu işlerken 8GB'lık RAM dahi yetmiyor. Ben bir alıştırma yapayım dedim, örnek veri 50GB'tı fakat bilgisayarım 160GB SSD ve toplam boş alanı zaten 50GB : ) Yani bu işin alıştırmasını yaparken dahi en az 10TB harddisk ve 64GB RAM'li bir veya birkaç bilgisayar gerekli : )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.