Merhaba.Şimdi kafam karıştı geçen senenin en küçük puanını yapacak netleri puanzadan hesaplıyorum fakat sıralama çok farklı çıkıyor?Sebebi nedir? puanza ya göre 2013 TM-1 sıralaması 90244, kitapçıkta ise 176 bin nasıl oluyor bu böyle ? Teşekkürler.
tam anlamıyla aynı hesaplamıyor. ösymnin her sene puan aralıkları değişir. En yakın ihtimaller baz alınıyor puanzada.
Puanza birebir hesaplamıyor bu doğru ancak şunu göz önüne almalısın. Her sene sınavların zorluk derecesine göre alınan puanlar buna bağlı olarak sıralamalar değişir. Standart sapma değişiyor çünkü. Mesela şu an kafadan atıyorum geçen sene ygs de 320 puan 150 binse bu sene 320 puan 135 bindir mesela. Bunun sebebi sınavın zorluk derecesi ya da bu sene ki öğrencilerin daha düşük ortalamaya sahip olması vb. sebepler olabilir. Doğal olarak ygs de ki 15 binlik sıralama lys ye de yansır. Puanza birebir hesaplamasa da kafanızda birşeyler oluşmasına katkı sağlar herhalde. Ben de deneme çözdükten sonra oradan hesaplıyorum. Fikir sahibi olmak açısından.
tamamen dogru hesap beklemek sizce de biraz saçma degilmi ayrıca adamlar standart sapma gibi bir olayı hiç işin işine koymuyorlar ki koyamazlar zaten sadece kaç puanı nasıl alabilirsin onu ögrenme imkanın var ki o bile tam degil lys de standart sapma çok daha fazla etkili ygs ye göre
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme