Şimdi Ara

Puan Sisteminde Ufak Değişiklikler Var 2012-ÖSYS Kılavuzunun 6287 Sayılı Kanun’a Göre Düzenlenmesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
1
Favori
12.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kimse gocunmasın ama düzlisede yata yata 85 le geçenler bir yana adam gibi anadolu lisesinde anası bacısı sevile sevile 80i zor tutturanlar var. allah belasını versin bu sistemi yaratanların.
    ben 4 sene boşuna mı çalıştım en azından düze geçer rahat rahat 90 ortalamayı tuttururdum. vay anasını sayın seyirciler.
  • okul birincisiyim bana katkısı olur mu sizce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The_R

    :D siralama degismezmi hocam. Biraz dusunun fen lisesindemi adan 480 alacak ygs, lys de de 1 er yanlis yapacak ama itu bgisayara son anda girrecek. Siralama cok sacma olacak ama tip kimse giremicek. Cunku liseli tip okucam dien ergenler hemen tercih etcekler. Diger bolumlerde ole. Ya valla sictilar icine. Azcik dusunun okul puani ile gecerim dioduk, ama sonra okul puani boka sarcak imam hatip nedeniyle 1 er net fazla yapcaz

    Bizim okuldakiler ayvayı yedi kanka. Bizim okulda not ortalaması 90 olan var mıdır acaba?


    İstanbulun en iyi okullarından birinde okuyorsun, ama saçma sapan notları sisiren kolejlerde, düz liselerde okuyanlar senden daha cok puan alıyorlar. Ve bizim 10da birimiz kadar çalışıp 50 katımız serserilik yapan insanlar bunlar. Bu mu adalet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtuqr

    quote:

    Orijinalden alıntı: mangamali

    quote:

    Orijinalden alıntı: mrtuqr

    quote:

    Orijinalden alıntı: alkan529

    quote:

    Orijinalden alıntı: mrtuqr

    Arkadaşlar bu sistem bu sene uygulanmayacak öyle değil mi?

    bu sene uygulanacak.

    Seneye deniyordu neden bu seneye döndürdüler?

    sınava bır gun kala sınav tarıhını degıstırseler sasmam bu saatten sonra kımse acıklama yapmıyor. yapmayacakta yaptım oldu mantıgı malesef

    2012-2013 öğretim yılında yükseköğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde uygulanacak kuralları içeren 2012-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda; kılavuzda yer alan kuralların yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları ile Yükseköğretim Kurulu kararları gerekli kıldığı takdirde değiştirilebileceği, böyle durumlarda izlenecek yolun ve sınavlarla ilgili olarak alınan yeni kararlar ile gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgilerin ÖSYM’nin Internet sayfasından kamuoyuna duyurulacağı ifade edilmiştir.
    Basın duyurusu bu şekilde beyler 2012-2013 diyor yoksa benmi yanlış anladım 2011-2012 öğretim yılındayız??


    üzgünüm ama bu sene çünkü kılavuz 2012 ösys kılavuzu 2013 değil




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aylin berra

    yığılma hangi puan aralığında olur acaba

    tahminim 75-85 arası diploma puanları olur virgüller oynar gibi. obp en çok en iyi lisede okuyan öğrencileri etkileyecek gibi.. fen lisesini yada iyi anadolu lisesini okuyan öğrenciler yırtına yırtına diploma puanını 85 yapmaya uğraşırken düz lisede okuyan öğrenci çok rahat bir şekilde diploma puanını 85 yapabilecek böylece ikiside okuldan 51 puan alacak aynı kefede olacaklar.4 sene durmadan çalışan bir anadolu fen lisesi öğrencileri bu sene hakkı yenilerek istediği bölümü belkide 1 puanla kaybedecek bu mudur adalet?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemussels -- 30 Mayıs 2012; 10:18:31 >




  • Ösym nasıl boyle bir sey yapar? Yani dusunemiyor mu her okulun sinavlarinin farkli oldugunu.İste akp geldi iyice her boku degistirdiler.İmam hatipliler istedigi okula girecek diye.Belki de bakanin bir tanidigi vardir.Bakan da şerefsiz zaten. Once izinler simdi okul puani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden 30 puan geliyordu. Şimdi 35 geliyor. Benim işime geldi ancak çok saçma bir sistem. Katsayıların eşitlemenmesini desteklemiştim ama bu olay saçmanın da ötesinde. Adam boşuna mı fen lisesini, boşuna mı anadolu kazanıyor. Resmen hakkını yiyorlar onbinlerce öğrencinin. Bir de yetmezmiş gibi sınava iki buçuk hafta kala açıklıyorlar. Allah'ından bulsun hepsi.
  • adamlar bir hafta bi yazılıya çalıştı aldıkları not 70.. ben çalışmıyodum 40...... düz lisede okumak vardı anasını satim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatar -- 30 Mayıs 2012; 10:17:26 >
  • Neyin kafasını yaşıyosunuz karne ortalaması iyi olsun diye mi yırttınız bişeyler öğrenmek için mi ? Bişeyler öğrenmek içinse değişen bişey yok adalet tecelli etti işte ha yok karne notu içinse vay halinize.Çalışan kazanıyor yani değişen bişey yok arkadaşlar.Böyle daha adaletli oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skubrick

    Neyin kafasını yaşıyosunuz karne ortalaması iyi olsun diye mi yırttınız bişeyler öğrenmek için mi ? Bişeyler öğrenmek içinse değişen bişey yok adalet tecelli etti işte ha yok karne notu içinse vay halinize.Çalışan kazanıyor yani değişen bişey yok arkadaşlar.Böyle daha adaletli oldu.

    Bak dostum ben lise hayatımda 2 tane liseye gittim, 11. Sınıfa kadar bulunduğum ilin en iyi okulundaydim ve not ortalamam 80-85 di. Sonra istanbula taşındık. Yeni okulumda çalısmam değişmediği halde notlarım düştü, teşekkürü bile alamadım . Yani yeni okulumda yazililar zordu cidden. Bu okuldaki adamlar daha cok çalıştıkları halde düşük notlar aldı ve diploma notları düştü. Simdi eski okulumdakiler yeni okulumdakilere 5-10 puan fark arttı .Aynı seviyedeki iki okul bunlar. Birde yattığı yerden 95-100 alanları duşun kolejde filan okuyanlari. Sence bu mu adalet ? Eğer buysa senin adalet anlayışına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HolyJoker -- 24 Aralık 2014; 18:13:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

    Şimdi beyler hani 40-47 filn diye buluyoruz ya lys'de bir matematik sorusunun veya edebiyat sorusunun (ham) da katsayısını bilen var mı:?

    Yani bu aradaki 10 puanlık fark kaç sorumuza bakar:?

    :?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 30 Mayıs 2012; 10:39:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

    Şimdi beyler hani 40-47 filn diye buluyoruz ya lys'de bir matematik sorusunun veya edebiyat sorusunun (ham) da katsayısını bilen var mı:?

    Yani bu aradaki 10 puanlık fark kaç sorumuza bakar:?

    :?

    ben 4-5 matematik diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala ben boşuna mı çalıştım boşuna mı fen lisesine gittim.Düz lisede yatsaydım gibisinden sitemler var.Gülüyorum size.Git düz lisede yat bakalım barajı geçiyor musun.Ne çalıştın yaptınsa kendine yaptın arkadaşım.Boşuna mı öğrendim demek gibi bişey bu.Ayrıca 15-20 puan kaybettim diyor bazı sivri zekalı arkadaşlar.O olay zaten önceden belirlenmişti o kaybı herkes yaşamıştı sade senin puanın düşmüyor ki.Bu yeni değişen yasa başka o başka.Bundaki fark okul puanının daha da değersizleşmesi.15-60 aralığı 30-60 oluyor.Fen lisesiyle düz lisede okuyanın okul puanı dengesiz gelecek belki ama zaten bu puanın değeri çok düşük olacak ve bu açığı fen liseli veya anadolu liseli çok rahat aldığı kaliteli eğitim ile kapatabilecek.Düz lisedeki adam zaten birkaç ay çalıştığı için ön sıralara oynayamıyor.Yani değişen bişey yok arkadaşlar.
    Ayrıca her düz lise bol puan dağıtan kolay lise değil.Her anadolu lisesi de zor ve kıt puanlı değil.Bunlar değişiyor.Bir de okulun ygs başarı puanına da bakılıyordu artık bakılmayacak yani kötü bir düz lisenin parlak öğrencisini başarısız arkadaşları aşağı çekemeyecek.




  • ohh ya sonunda adam akıllı bir karar verebilmişler okul puanının etkısı baya azaltıltı bu da sınavda başarılı olanın işine gelir..Yok öyle fen lisesi mezunu olup sınavda kötü yapıp okul puanıyla öne geçmek..tebrikler akp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

    Şimdi beyler hani 40-47 filn diye buluyoruz ya lys'de bir matematik sorusunun veya edebiyat sorusunun (ham) da katsayısını bilen var mı:?

    Yani bu aradaki 10 puanlık fark kaç sorumuza bakar:?

    :?

    Bu hangi puan türünden tercih yapacağına göre ve o sınavda birincinin yaptığı yanlışlara göre değişiyor.
  • akpyi genelde desteklerim, hatta bu uygulama işime bile geliyor ama

    eşitsizlik giderildi diyen yök yetkilisinin allah belasını versin

    her okulun, her hocanın not verme sistemi farklıyken ve hatta iyi okulların öğrencileri zor sınavlar ve düşük notlarla mezun olurken eşitsizlik giderildi diyen bu adam olsa olsa badem bıyıklıdır fetocudur.

    dediğim gibi bu uygulama benim işime yarar ama başkasının hakkını yemek hiçbir zaman mutluluğum olmadı olamaz da.

    eğer ki okul puanı denen şeyi tamamen kaldırsaydılar o zaman adaletli olabilirdi, tabi bunu da 2 hafta sonra sınava girecek öğrenci için değil sonraki yıllar için başlatırsın. hakikaten geri zekalı bu adamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbbccc -- 30 Mayıs 2012; 11:04:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skubrick

    Hala ben boşuna mı çalıştım boşuna mı fen lisesine gittim.Düz lisede yatsaydım gibisinden sitemler var.Gülüyorum size.Git düz lisede yat bakalım barajı geçiyor musun.Ne çalıştın yaptınsa kendine yaptın arkadaşım.Boşuna mı öğrendim demek gibi bişey bu.Ayrıca 15-20 puan kaybettim diyor bazı sivri zekalı arkadaşlar.O olay zaten önceden belirlenmişti o kaybı herkes yaşamıştı sade senin puanın düşmüyor ki.Bu yeni değişen yasa başka o başka.Bundaki fark okul puanının daha da değersizleşmesi.15-60 aralığı 30-60 oluyor.Fen lisesiyle düz lisede okuyanın okul puanı dengesiz gelecek belki ama zaten bu puanın değeri çok düşük olacak ve bu açığı fen liseli veya anadolu liseli çok rahat aldığı kaliteli eğitim ile kapatabilecek.Düz lisedeki adam zaten birkaç ay çalıştığı için ön sıralara oynayamıyor.Yani değişen bişey yok arkadaşlar.
    Ayrıca her düz lise bol puan dağıtan kolay lise değil.Her anadolu lisesi de zor ve kıt puanlı değil.Bunlar değişiyor.Bir de okulun ygs başarı puanına da bakılıyordu artık bakılmayacak yani kötü bir düz lisenin parlak öğrencisini başarısız arkadaşları aşağı çekemeyecek.

    Dön kıcına gul.Oks de 1200. Oldum.Zaten benim temelim ilkogretimden.Ben kendim basardim ygs basarimi okul degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maftas


    quote:

    Orijinalden alıntı: skubrick

    Hala ben boşuna mı çalıştım boşuna mı fen lisesine gittim.Düz lisede yatsaydım gibisinden sitemler var.Gülüyorum size.Git düz lisede yat bakalım barajı geçiyor musun.Ne çalıştın yaptınsa kendine yaptın arkadaşım.Boşuna mı öğrendim demek gibi bişey bu.Ayrıca 15-20 puan kaybettim diyor bazı sivri zekalı arkadaşlar.O olay zaten önceden belirlenmişti o kaybı herkes yaşamıştı sade senin puanın düşmüyor ki.Bu yeni değişen yasa başka o başka.Bundaki fark okul puanının daha da değersizleşmesi.15-60 aralığı 30-60 oluyor.Fen lisesiyle düz lisede okuyanın okul puanı dengesiz gelecek belki ama zaten bu puanın değeri çok düşük olacak ve bu açığı fen liseli veya anadolu liseli çok rahat aldığı kaliteli eğitim ile kapatabilecek.Düz lisedeki adam zaten birkaç ay çalıştığı için ön sıralara oynayamıyor.Yani değişen bişey yok arkadaşlar.
    Ayrıca her düz lise bol puan dağıtan kolay lise değil.Her anadolu lisesi de zor ve kıt puanlı değil.Bunlar değişiyor.Bir de okulun ygs başarı puanına da bakılıyordu artık bakılmayacak yani kötü bir düz lisenin parlak öğrencisini başarısız arkadaşları aşağı çekemeyecek.

    Dön kıcına gul.Oks de 1200. Oldum.Zaten benim temelim ilkogretimden.Ben kendim basardim ygs basarimi okul degil.

    Ahahaha senin gibiler üniversite okuyacak ya ona yanıyorum.Ne anladın yazdığımdan allah aşkına :) seviyeli ol biraz.




  • fen liseli veya anadolu liseli adam neden okul puanından kaybettiği puanı ygs lys ile kapamak zorunda ?bu da yeni laf onlar zaten kapar aradaki puanı.beyinsizsiniz işte düzcüler.
  • sistemin düzgün çalışması lazım. çocukların aklı karışıyor. her sene sistem mi değişir. 2000-2012 arası üniversite okuyanlar-okuyamayanların hakları ne olacak? deneme tahtası yaptılar.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.