Şimdi Ara

PTTMessenger’ın Signal açık kaynak tabanlı yazıldığı ortaya çıktı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şunu ilk ağızdan ilk açıklama olarak söyleseydiniz vallahi kimse size ağzını açıp tek kelime etmezdi. %100 yerli zart zurt deyip sıkıp sallayınca cortladı herşey. Etmeyin eylemeyin şeffaf olun. Biz anlayışsız insanlar değiliz. Ama yalanlara da kanacak değiliz. %75 yerli imkanla geliştirdik. %100 için uğraşıyoruz desen herşey süper. Göklere çıkartırdı uygulamayı bu halk.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    durun daha ptt den "Türk" kelimesi çıkacak sonra com.tr den tr çıkacak "Türk" lirasından "Türk" çıkarılcak klavyeden "Türk" yazılmasın diye T çıkarılacak yakında ben Türk'üm diyeni de asarlar yerli milli oluruz başka ülkenin yaptığı uygulamaya yerli milli dediler mi sorgulaman lazım vatan haini ilan ediliyorsun hatta ne dediler son bozkurt işareti de hiristiyan Gagavuz Türklerinin işaretiymiş (ne alaka demeyin yerli milli mesaj uygulamasında bozkurt işareti olursa) ne biliyim forumda sürekli haklı eleştirimiz yüzünden bize ateyiz diyerek hakaret ettiğini düşünen o çok milliyetçi arkadaşların bu konu hakkında küfür etmeden düşüncelerini aktardığını okumak isterdim sahte(fake) hesaptan da olur hani gerçekten ha kilişe yapsalar neden yaptılar yapmasalar yok yapmıyorlar geyiği değil gerçekten mantıklı yorum 80iq> yorum...

  • Hocam uygulama libsignal kullanmış. Bu lib. zaten işin teknik kısmını, yani toplam iş yükünün %90+ sını üstleniyor. Bu da yetmemiş arayüz için de zebra chat isimli başka bir uygulamadan kopya çekmişler, belki de komple almışlar bilmiyorum. Burada yerli emek yok denecek kadar az.

    https://libzip.org/
    Mesela bu lib. dosya arşivlemeye yarıyor. Bunu kullanarak 20 satır kod ile dosya sıkıştırma yapabiliriz ama biz yaptık diyebilir miyiz? Cpu zamanının %99.999'u sana ait olmayan bir kodu çalıştırarak geçecek ve sen bu uygulamayı ben yaptım diyeceksin? Bu tamamen aldatmacadır. Geliyoo ne kadar arama motoru ise pttmessenger da o kadar mesajlaşma uygulamasıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    - uygulamayı messenger.ptt.gov.tr adresinde yayınla,
    - çeşitli haber siteleri bunu görüp haber yapsınlar indirme linkleri koysunlar ve indirmeler yapılsın,
    - bt ile uğraşan kişiler de indirme yapıp uygulamanın aslında yüzde yüz yerli olmadığını ortaya çıkarsınlar.
    - kullanılan kütüphaneler vs. her şey saçılsın ortaya,
    - bunu fark edince uygulamayı siteden kaldır. haber sitelerinin linkleri doğal olarak 404 vermeye başlasın
    - bi süre geçtikten sonra biz uygulama falan yayınlamadık de ama iddia edilen kütüphaneleri kullandığını da araya sıkıştır.
    - hiçbir şey olmamış gibi hayata devam et, suçlu olan başkaları olsun, linkten dosyayı indirmiş insanlar hayal görmüş olsunlar.

    şunu başka bir ülkede yapsalar çok güzel taşak geçerdim de ülkemizde olunca insan cidden kahroluyor. özellikle benzer olayları kötü sonlu kitaplarda okuduğunda.

    alıntıdır:https://eksisozluk.com/entry/74049268

    siteye girince dün apk indirdiğiniz yerde bugün ''Sitemizde kullanıcıların doğrudan indirebileceği bir uygulama dosyası bulunmamaktadır. PttMessenger'ı yalnızca kurumlar kullanabilir. Çeşitli internet sitelerinde sunulan PttMessenger adlı dosyalar, PTT A.Ş.'nin kurumsal anlık mesajlaşma ve haberleşme çözümü olan PttMessenger değildir.'' yazıyor. Daha dün devrimmiş gibi anlatılan şey bugün sadece kurumlara özel oldu. 1 kurumun bile kullanmayacağından adım kadar eminim. (hatta adımdan bile daha eminim)

    Bunu anca 5 yaşındaki bebeler ve <80iq insanlar yer.

    Hadi kolay gele.

    Baska ulkede olsa direk istifa ederler, cikip yerli, milli diye hava atip bu sekilde cevirmeyi baska halklar yemez cunku. En azindan "sen bize boyle demistin. biz de seni ovup, her turlu elestiriye hainlik, bati asikligi diyecek kadar gaza geldik. mesajlarimiz okunmayacak, aramizda konusacagiz diye turlu turlu bahane uydurduk. simdi bu laflari dedigimiz kisilerin suratlarina nasil bakariz? bu sekilde bizi salak yerine koyan size niye bir daha guvenelim?" derler.

    Buna inanacaklar cunku kendi destekledikleri kisiler bunu yapiyor. Mesela bu olayi biraz degistirip sokaktaki insana "chp belediyesinde boyle bir sey yasanmis" diye sorsan aradaki farki gorursun. Yani insanlar aslinda olaylari yargilayabiliyor, sorgulayabiliyor ama once kimin yaptigina bakiyor.
  • Yerli ve milli lafı komik gelmeye başladı artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Açık kaynaklı yazılımda kim yazmış belli mi acaba ? Önemi var mı yok zira birileri yazmış getirmiş koymuş öyle açık kaynaklar var ki yüzlerce kişi yazmış kim yazdığı belli değil.

    He yöneten birisi varsa hali hazırda ona sunarsınız kabul etmezse branch açar yolunuza devam edersiniz. Tamamen siz yapma diye birşey olmadığı gibi bu saatten sonra tekrar tekrar aynı şeylerin daha kötüsünü yapmak veya deli para harcamak için uğraşmaya değmez.

    Ben Halen yazılım milli olduğuna inanıyorum açık kaynağın üzerine geliştirilmesi birşey değiştirmez.

    Gün Bey, sizce hangisinin ortaya koyduğu kendi kaynakları, emeği, yazdığı kod satırı daha fazladır?

    PTT Messenger mı? "tamamen milli mühendislik" diye iddialı bir sözü söylemiş.

    Yoksa örneğin Facebook Messenger mı?

    Hangisi, uygulamaya daha çok emek katarak ortaya çıkartmıştır.




    Sizin açık kaynağa dikkat çekmek istediğiniz kısmı da anlıyorum, bilgi üzerine koyarak gelişir. Tutup da araç, silah tasarlarken fizik formüllerini baştan ortaya koymuyorlar, olan bilgiden hareketle geliştiriyorlar ürünleri.
    PTT messenger için ise üzerine şu an için bir şey koymak yerine yerelleştirme yapılması, ve bunu sanki baştan yazmışlar gibi göstermiş olması eleştiri noktası.
  • Hocam konuyla ilgili önemli bir ayrıntı daha var. Sözkonusu yazılımın kullandığı "signal library" GPL lisansı ile dağıtılıyor. Eğer yazılımınızda gpl lisansı kullanan bir kod parçası varsa o yazılımın kendisi de gpl lisansına tabi olur. Ve gpl lisanslı yazılımınızın kaynak kodunu kapatamazsınız, herkesin ulaşabileceği bir yerde kodun yayınlanması gerekir.

    Yani ptt bu yazılımın kaynak kodunu yayınlamayı reddediyorsa hukuken suç işliyor demektir. Ne android, ne de ios tarafında bu yazılımı yayınlayamaz, direkt kaldırırlar.
  • güyya yerli Geliyoo,Geliyoo,sözde yerli araba gibi yazık.

  • kendileride değiştirmemiş zebrachat diye bi şirkete yaptırmışlar.

  • Signal mevcut olan en iyi güvenli iletişim protokol ve alt yapıların tümünün bir arada bulunduğu Harika bir güvenli iletişim yazılımıdır.

    Bu uygulamanın alınıp temel olarak kullanılması çok doğru bir harekettir.

    Signal değil de başka bir şey yapsalar daha iyi olur muydu acaba diyenler işin içeriğini metodolojik arka planda dönen şeyleri ve pratiğini bilmemektedirler.

    Signal ile iletişim Güvenliği hakkında bir tek soru işareti kalmaksızın gönül rahatlığıyla konuşabilirsiniz. Kendi sunucumuzun üstünde ele güne bağlı olmayan bir mekanizma ile böyle sağlam bir uygulamayı çalıştırmak yapılabilecek en doğru şeydi. Yapmışlar tebrik ederim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Hocam konuyla ilgili önemli bir ayrıntı daha var. Sözkonusu yazılımın kullandığı "signal library" GPL lisansı ile dağıtılıyor. Eğer yazılımınızda gpl lisansı kullanan bir kod parçası varsa o yazılımın kendisi de gpl lisansına tabi olur. Ve gpl lisanslı yazılımınızın kaynak kodunu kapatamazsınız, herkesin ulaşabileceği bir yerde kodun yayınlanması gerekir.

    Yani ptt bu yazılımın kaynak kodunu yayınlamayı reddediyorsa hukuken suç işliyor demektir. Ne android, ne de ios tarafında bu yazılımı yayınlayamaz, direkt kaldırırlar.

    Benim beynimi böyle güzel bilgilerle besleyin.
  • bu forumda kimsenin bilgisi yok ama fikri var signal kullanmasınlarda websocket mi kullansınlar ekşi sözlükte donanım haber de cahil dolu mesajlaşma uygulaması yazıp signal kullanmamak c# uygulaması yazıp .net framework kullanmamaya veya java uygulaması yazıp maven kullanmamaya benzer hadi ekşi sözlüktekiler hep maldı mal kalacak ta donanım haber nasıl bu hale geldi anlamıyorum.asp.nette mesajlaşma veya video chat yazan herkes signalr kullanıyor ama o c# ın kendi kütüphanesi nugetten yüklüyoğg bunu githubtan indirmişler bu sayılmazki la bi yürüyün gidin.https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-web-sockets-and-signalR

    türkiye de saçma muhalefet ve cahillik yanında bilmediği konu hakkında konuşma gıybet küçük görme o kadar fazla ki yarın bir yapay zeka uygulaması yazsanız ama içinde tensorflow veya caffe kullansanız birisi gelip neden tüm perceptronları sen oluşturmadın neden türev integral alan fonksiyonları sen yazmadın backpropagation algoritmasını da sen yazaydın diye saçma sapan konuşacak diye korkar oldum.

    peki şimdi ptt suçsuz mu oluyor hayır ptt ninde suçu var ama olay biraz karmaşık şurayı okuyunca anlarsınız.http://www.getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/genel-kamu-lisansi-general-public-licence-gpl.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 8 Şubat 2018; 6:51:13 >
  • Acik kaynak kodlu olmasi guvenli olmadigi anlamina gelmiyor. Hatta tam tersi, daha guvenli de olabilr, sonucta hepimiz inceleyebiliriz bunu. Esas mesele bunu "yerli & milli" diye itelemeye calismalari. Uygulama calisirken execute edilen kodlarin yuzde kacini Mehmet yazmis, yuzde kacini Johnny yazmis?

    Inhouse uygulama gelistirdik, x,y,z kutuphanelerini kullandik, alin burada da kaynak kodu. Hepimize hayirli olsun deseler kim buna karsi cikacak?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı hatayı yerli otomobil yapıyoruz diye açıkladıktan sonra biz platformu almışız onu geliştireceğiz diyen bakanın işine dönmüş bu iş.

    O platform şimdi çöp oldu mesela.

    Plansız ve günü kurtarma adına iş yapılınca lansman dahil her şey yanlış oluyor. Sonra proje ölü doğuyor.

    Yoksa kimse kütüphane kullanılıyor diye kızmaz bence. Bu tarz işleri ehil olmayan insanlara veriyorlar güzel fikirler bile heba oluyor. Sonuçta bizim bir programlama dilimiz ve yerli kütüphanelerimiz yok.

    Marka oluşturma konusunda çok zayıfız. Adam Whatsapp uygulamasında sanki kütüphane kullanmadı mı. Kullandı ama kendi markasını da iyi oluşturdu. Neyse düşe kalka gelişir umarım bu işler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli bir ürün ve kurumlara hitap ediyor ama isminde Messenger geçiyor. Ben ilk gördüğümde bu adamlar herhalde global yaklaşım göstermek ve yurt dışına da hitap etmek istiyor dedim ama değil. Burada da görüyoruz hedef bu değil. Tersi bir şey ve buna rağmen isimde Messenger geçiyor.

    Herkes zaten diğer sıkıntıları dile getirmiş. Yine doğru düzgün atılmayan adımlar, yarım yamalak açıklamalar, düşük derece bir şeffaflık... Sonuç fiyasko kıvamında.

  • Milli anlamında yakın zamanda gurur duyduğum tek kişi Naim Süleymanoğlu'dur hala da gurur duyarım 46 kere dünya rekoru kırdı adam ama böbrek yetmezliğinden hastane de 50 yaşında vefat etti. Böyle bir adama en azından böbreğinin yarısını vermek isteyenler olurdu, keşke adam gibi haberi yapılıp uyumlu böbrek aranmasında yardımcı olunsaydı.
    15 Temmuz gazisi diye sapa sağlam adama 3 bin 200 lira maaş bağlanıyor. Güneydoğu'da mayına basmış, bir ayağı olmayan 6. derece sakat sayılan gazi 2154 lira maaş alıyor. Birinci derece sakat (iki bacağı diz üstünden yok ya da iki gözü görmeyen gibi)sayılan dahi 3 bin 200 lira maaş almıyor. Ayrıca Güneydoğu’da gazi olmak için de vurulmak yetmiyor en az yüzde 40 engelli olmak gerekiyor. Güneydoğu’da çarpışıp yüzde 39 engelli diye gazi sayılmayanlar var. Yüzde 40 engelli olduğun zaman 6. derece sakat oluyorsun, yüzde 50 olursa 5, 60 olunca da 4 diye gidiyor ama bu sakatlık derecesi 15 Temmuz gazilerinde aranmıyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 8 Şubat 2018; 13:14:56 >
  • Kafayı yememek elde değil, hala milli diye idda edenler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar doğru söylüyor, tamamen yerli çaba ile çalınıp, ufak bir çalışma ile aryüz değiştirilmiş. Yerli ve milli hırsızlar

  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Tamamen baştan yazılmış denilmiş mi bilmiyorum ama öyle anlaşılmış olabilir. Eğer üst kademeler öyle lanse ettiyse açık açık onlarada öyle söylenmiş olabilir ben bir röportajda 4-5 aylık bir süreden bahsediliyordu bu süre böyle birşey için az bir süre zaten belli açık kaynak olduğu.

    Çinliler bile açık kaynağı zamanında sök parçala anla tekrar yap olarak anladılar bizimkiler yapınca lütfen olay olmasın öyle yada böyle güzel hizmet verebilirse güvenli olacaksa güzel bir hizmet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açık kaynak kodlu yazılımlarla çalışmak her zaman kendin yapmaktan iyidir bir çok kişi katkıda bulunur ekleme yapar, güvenliğini arttırır vs vs.

    Çok fazla takıyorsunuz yok yerli değil vs olayına. Hani tankın motorunu anlarım savaş anında bulamazsın vs. Ama bu tür yazılımlarda sıfırdan yazmak tam bir zaman israfı.

    Bu aynen size komşunuz yemek getirmiş pişirmiş vermiş bedava siz onun yerine kendiniz aynı yemeği pişirip yemenize benziyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.