Şimdi Ara

PTT KOLİ HİZMETİ..KARGOCULARI ZENGIN ETMEYELIM...BENCE SICAK (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
2
Favori
237.399
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar internetten bir satıcıdan bir ürün aldım ptt kapıda ödemeli olarak yolladı ürünü almadan önce ptt kargo görevlisinin önünde açıp kontrol edebiliyormuyum normal kargo şirketlerinde bunu yapabiliyoruz ama ptt kargoda önce ücreti alıp sonra kargoyu verip kontrol ettiriyorlarmış diye duydum ben creti ödedikten sonra ya paketten istediğim ürün çıkmazsa yada abuk subuk birşey çıkarsa parayı bana gerimi verecek yahu.??
    bana bu konuda acil bilgi lazım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aybasan

    arkadaşlar internetten bir satıcıdan bir ürün aldım ptt kapıda ödemeli olarak yolladı ürünü almadan önce ptt kargo görevlisinin önünde açıp kontrol edebiliyormuyum normal kargo şirketlerinde bunu yapabiliyoruz ama ptt kargoda önce ücreti alıp sonra kargoyu verip kontrol ettiriyorlarmış diye duydum ben creti ödedikten sonra ya paketten istediğim ürün çıkmazsa yada abuk subuk birşey çıkarsa parayı bana gerimi verecek yahu.??
    bana bu konuda acil bilgi lazım...

  • arkadaşlar bilgisi olan yazıversin daha önce böyle ptt den alan olmadımı yahu..yarın falan gelecek bu kargo ona göre önlemimi alayım çünkü kontrol edemezsem ürünü teslim almamayı düşünüyorum.
  • Antalya'dan daha ilk sefer Ptt APS ile değerli bir paket göndermek istedim. Görevliyide ısrarla sordum ertesi gün ulaşırmı diye merak etmeyin içiniz rahat olsun kesin ulaşır efendim şeklinde cevap aldım. Gönderdiğim ürün saat ve değeri 400 TL. 3 günden beridir torbaya eklemekten sevkiyatını daha yapamadılar. Dün Antalya Dokuma şubesine telefon açtım paketiniz bizde değil dediler. Sorgulama'da ise Dokuma postane yazıyordu ne hikmetse birkaç dakika sonra Antalya PİM torbasına eklendi iletisi geldi.
    Müşteri hizmetleri ile görüştüm onlarda şubeye yönlendiriyorlar. APS ortalama 3 gün içeirisinde teslimatı varmış. Benim paket daha Antalyadan çıkamadı bir türlü nasıl teslim olacak acaba merak ediyorum.

    Sabah mesai başlar başlamaz Antalya PİM'e gidip paketimi kazasız belasız teslim almak istiyorum. 3-5 kuruş fazla vermeyim diye PTT yi kullandım ama İllallah geldi. Açtığım telefonlar zaten Aps ücretini geçti. Büyük paketleri kaybetmeleri biras zor olur ama küçük paketlerdeki değerli eşyalarınızı sakın PTT ile göndermeyin. Umarım sabah süprizle karşılaşmam.

    ------------------------

    09:00'da Antalya PİM ile görüşmelerim neticesinde paketimin İstanbula gönderildiği bilgisini aldım. Sorgulama'da neden Sevkiyatı yapıldı iletisini almadığımı sorduğumda ise bizdeki terimlere göre sevkiyatının yapıldığını söyledi.
    Hatta şuan Havalimanın'da yada paketlerin İstanbulda açıldığını söyledi : ) Umarım öyledir ve paketim adresine teslim edilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wand -- 9 Aralık 2009; 9:16:36 >




  • valla 7 liraya aldığım(ki 5tl hediye çekim vaardı yani 2 tl ödedim) numpad için 7i5 tl kargo aldı yurtiçi
    kargo firmaları bu kadar zalimleşmişken artık ptt yi kullanmak lazım
  • ptt kargo fiyat olarak uygun olabilirde çok acaip şekilde geç ulaşıyor yahu kargolar..netten birinden bir ürün satın aldım ürünün boyutuda olsa olsa bi cep telefonu kutusu kadar yer ancak tutar..

    1.
    Kabul Edildi - TOKAT(ERBAA)
    07/12/2009 15:33:59
    2.
    Torbaya Eklendi - TOKAT(ERBAA)
    08/12/2009 09:19:13
    3.
    Torbaya Eklendi - TOKAT(ERBAA)
    08/12/2009 09:23:15
    4.
    Sevk Edildi - TOKAT(TOKAT)
    08/12/2009 11:23:56
    5.
    Sevk Edildi - SİVAS(SİVAS P.İ.M)
    08/12/2009 17:30:31
    6.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - KAYSERİ(KAYSERİ K.İ.M.)
    08/12/2009 22:03:46
    7.
    Sevk Edildi - KAYSERİ(KAYSERİ K.İ.M.)
    08/12/2009 22:23:35
    8.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - AYDIN(AYDIN)
    10/12/2009 09:45:36
    9.
    Torbaya Eklendi - AYDIN(AYDIN)
    10/12/2009 09:58:45
    10.
    Sevk Edildi - İZMİR(İZMİR KARGO İŞLEME
    11/12/2009 03:20:11
    11.
    Dağıtıcıya Verildi - İZMİR(İZMİR KARGO İŞLEME
    11/12/2009 07:25:28

    ..Ama duruma baksanıza ya benim kargo tokattan yola çıkmış uğramadık yer bırakmamış anlamadığım hadi en son neden AYDIN a geliyorda direk İZMİR e gelmiyor yahu ürün pazartesi ptt kargoya verildi şuan günlerden cuma akşamında saat 5i ve ne gelen var ne giden hala...




  • ürünü yaklaşık 8 gün sonra alabildim..ama parayı ödemeden paketi açamıyorsunuz ..bende dedim ürün istediğim çıkmazsa tutanak tutarız imzalarsınız sizde kargo görevlisi olarak ....bi haberler bu durumdan biz tutanak tutup imzalayamayız vs dediler ee dedim benim istediğim ürün değilse gelen ve kargo görevlisininde imzalı tutanağı olmazsa ben hakkımı nasıl arayacagım .....o zaman firmayla irtibata geçeceksiniz diyorlar ..bu arada kargoyu almaya ptt şubesine gitmiştim..mecburen aldım paketi üründe bir sorun yoktu gerçi ama sorun olsaydı hak iddia edeceğim bir belge olamayacaktı elimde

    ..Hem çok geç ulaştırması hemde ürünün problemli olması durumunda tutanak vs olaylarında zorluk çıkarmaları nedeniyle ptt kargoyu tavsiye etmiyorum..ancak tanıdıgınızdan birşeyler gelecekse yada siz yollayacaksanız ve süre probleminiz yoksa tercih edilebilir çünkü özellikle büyük ve ağır gönderilerde fiyatları ucuz oluyor çünkü ama net alışverişinde kesinlikle tavsiye etmiyorum




  • ucuz etin yahnisi yavan olur arkadaşlar
  • cumartesi ankaradan gönderdim setüstü fırın( 7 kilo 12 desibeldi sanırım) salı günü adrese teslim edildi ve sadece 6,85 lira ödedim... normal kargo olsa en az 15 lira alırlardı sanırım
  • şu paketı gelıp kapından almaları cok guzel,şube falan uğraşmıyosun
  • bana telefon gelmıstı ptt ile saglam bi sekilde geldi yani telasa gerek yok
  • Ptt kargoda sevmediğim olay Kırılma sorumluluğunu alıyorum diye bir imza çaktırıyorlar, resmen uyuz oluyorum, böyle şey mi olur. Bak aps ile gönderelim daha güvenli diyor eleman. Kargo ile 6,5 lira tutan paket aps ile 15 lira. Buyur burdan yak. Fiyatları hesaplı ama bu imzayı atmak canımı sıkıyor, birgün birşey olacağı tutacak gönderdiğim o kadar malzemeye birşey olacak diye de ödüm kopuyor. Bu sorunuda çözseler süper olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: storm

    Ptt kargoda sevmediğim olay Kırılma sorumluluğunu alıyorum diye bir imza çaktırıyorlar, resmen uyuz oluyorum, böyle şey mi olur. Bak aps ile gönderelim daha güvenli diyor eleman. Kargo ile 6,5 lira tutan paket aps ile 15 lira. Buyur burdan yak. Fiyatları hesaplı ama bu imzayı atmak canımı sıkıyor, birgün birşey olacağı tutacak gönderdiğim o kadar malzemeye birşey olacak diye de ödüm kopuyor. Bu sorunuda çözseler süper olacak.


    O imza ve taahhütname tüm kargo firmalarında var. Değerli gönderiler için "değer konulmuş" yani sigortalı gönderim kullanabilirsiniz. Sigorta güvencesinin binde 3'ü kadar (örneğin 1000liralık gönderi için 3lira) ek bir bedel karşılığında paketiniz kayıp ve hasara karşı sigortalı olarak gider. Bu sigorta seçeneğinde özel kargo firmalarının yaptığı gibi orijinal ambalaj ve sevk irsaliyesi şartı da aranmaz.




  • yıllardır internetten alışveriş yapan biri olarak ptt kargodan asla şaşmam, o kadarki ptt kargo ile anlaşması olmayan firmalar bedava bile verseler alışveriş yapmıyorum çünkü ptt kargo hizmete başlamadan evvel yurdiçi,aras,sürat v.s kargolardan çok çektik.
    fahiş fiyat,köylere gitmeme,ilçelerden mobil hizmet adı altında alınan vurgun ücretler....v.s. saymakla bitmez.
    teşekkürler ptt kargo.
    diğer kargolar ya ptt kargodan ders alırlar ya da anadoludaki müşterilere veda ederler bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkadım52 -- 31 Aralık 2009; 17:07:27 >
  • arkadaşlar gelip kapıdan teslim alıyorlar mı? var mı böyle bir şey? varsa ne yapmak gerek almalarını sağlamamız için?
  • 18 Aralık 2009 da merkez postanesinden verdiğim 3 kiloluk koli hala Rusya' ya varmamış. Üstelik uçakla gitmesi içni ekstra para ödedik. İnternet sorgusunda bardok numarasına ait bilgi bulunamadı diyor.
  • PTT kargoyla fotoğraf makinesi gönderdim Sinop'a.Görevli özenle yaptığım paketi açtırıp gözüyle makineyi görmeden inanmadı,nerdeyse bir kaç makro çekim yapalım diyecekti ki ters ters bakınca tamam dedi, aldı. PTT'nin kendi kutusuna koyduk yolladık.Oldukça hızlı ulaştı 2.gün teslim ettiler.Ancak sonrası beni bir daha PTT kullanıp kullanmama konusunda oldukça düşündürüyor.Makineyi alan arkadaş hemen telefon açtı;abi ekranda görüntü çok silik niye böyle diye.Oysa makineyi denemiş temizlemiş öyle koymuştum kutuya.Arkadaş da önce havale yapmıştı bana güvenerek.İade aldım ve parasını yolladım.Makine elime ulaştı.Gerçekten ekran bir tuhaftı,asıl tuhaf olan da PTT nin kutusuydu;aşırı yıpranmış ve nemlenmişti.Makineyi servise götürdüm eleman baktı ve ekranın darbe aldığını söyledi.Yani üç kuruştan kaçarken fotoğraf makinesinden oldum.Bu sigorta işini kıymetli gönderilerinizde mutlaka kullanın arkadaşlar.Bundan böyle PTT'le çalışır mıyım bilmiyorum,çalışırsam dasigortasız selam bile yollamam artık.Paylaşmak istedim,saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabrek -- 13 Ocak 2010; 19:20:00 >




  • Forumda kulaklık satıyorum. 12,5liraya Edirne'den bir arkadaş almak istedi ben Eskişehir'deyim. Aras kargo 12lira dedi ya inanabiliyor musunuz!!! Ürün zaten 12,5 lira bir de boyutu kulaklık kutusu yani minicik. Neyse PTT den verdim 3lira aldılar 2 günde teslim ettiler, yine olsa yine kullanırım arkadaş!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkan1983

    quote:

    Orijinalden alıntı: sarper26

    Forumda kulaklık satıyorum. 12,5liraya Edirne'den bir arkadaş almak istedi ben Eskişehir'deyim. Aras kargo 12lira dedi ya inanabiliyor musunuz!!! Ürün zaten 12,5 lira bir de boyutu kulaklık kutusu yani minicik. Neyse PTT den verdim 3lira aldılar 2 günde teslim ettiler, yine olsa yine kullanırım arkadaş!


    Daha 3 gün evvel aras kargo ile bana koskoca kutuda parfüm geldi 4,70 tl ödedim. Senin nasıl oluyorda ufacık kulaklığa 12 tl isterler? bi kere edirneden hakkariye bile göndersen hiç bir kargo firması o kadar para istemez. Birazda özel kargo şirketlerini kullanmayı bilmek gerek. Gidip elinizdeki ürünü kurye operatörüne verip bunu şuraya göndercem kaç para tutar diyorsunuz. Oda kargoya ne var ne yok ekliyor, hatta poşette ise kutuya koyarlar ekstra ücret almak için. mi alacağı yerde koli alırlar. faturası dosya olarak kesilmesi gereken birşey varsa kesmez v.s gibi. Normal şartlarda 4tl tutacak ürünü isterse sana 15tl ye kadar çıkartır.

    Sana tavsiyem, sattığın ürünü balonlu naylon poşet ile sar ve kargoya gittiğin zaman oradan kargo poşeti al içine koy. Adresini falan yaz öyle ellerine ver. İçinde ne var derlerse kulaklık dersin. Ama sen direkt bu kaça gider dersen veya paket işini onlara bırakırsan yandın.. Şube teslim, sms ihbarlı, haberli gibi kargo gönderim çeşitleri var. Bunlar normal tutardan en az 2 tl daha ucuz oluyor.

    Birde ptt kargo ile ücreti alıcıdan tahsil olarak gönderdin sanırım. senden 3 lira aldılar, birde karşı taraftan alacaklar. karşı taraftaki ptt eğer senin gönderdiğin yere faks çekerse elindeki fatura ile gönderdiğin yere gidip 3 tl ni alabiliyorsun. Bunu biliyor muydun? yani ucuz deyip gönderdiğin kargonun parasını unut. o 3 lirayı alamazsın kolay kolay. yani 12.5 tl ye sattığın kulaklığı 9.5 tl ye satmış oldun. Hayırlı forumlar.......


    Böyle bir anlayış olabilir mi yahu! Bana bunları onların söylemesi gerekli ben mi teker teker araştıracağım. Sanki biz sağılacak ineğiz de en yüksek ne varsa hepsini söylüyormuş bana. Kuryeye falan değil direk aras kargonun şubesine gittim kargolayacaktım minicik bir kutu dedim ne kadar, kız direk 12 dedi, peki dedim Eskişehir'den Ankara'ya göndersem ne olur dedim o da 12 dedi, dedim böyle saçmalık mı olur kız cevap bile vermedi. Afedersiniz ama müşteriyi hem bitaraflarına takmıyorlar bir de en yüksek fiyatı veriyorlar. Tam tersi olması gerekirken olan şeye bakın. Nasıl bir müşteri memnuniyeti ve pazarlama teknikleri var anlamak mümkün değil. Ben burda PTT'yi savunmuyorum, kargo şirketlerinden nefret ediyorum ancak aralarında bana en mantıklı geleni PTT'dir. Onun da bu alıcı ödemeli kargosu tam bir rezalet, eğitimsiz çalışanları ise cabası!




  • bende bi ara mng kargoda çalıştım. benimde kasada hep açık çıkıyordu çoğu zaman cepten veriyorduk bende çevreme güzellik yapıyorum, mesela kargo gönderirken şube teslim gönderiyordum ucuz olsun diye, ama karşı şubeye telefon açıyordum bu benim tanıdık kapısına teslim edin diye. fatura kesmeden bedava kargo bile gönderebilirsiniz. atarsınız akşam arabaya, şoför e veya kuryeye dersiniz şunuda bi zahmet şuraya atıver oldu bitti geçen ptt kargo ile polis olan dayıma gümüşhaneye, saç dökülmesi için solüsyon göndereyim dedil, o da dayım ısrarla ptt ile gönder dediği için. gittim teslim etmeye, bir güzelde sarmıştım kutuyu. içinde ne var dedi, bende dedim saç dökülmesi için madde var falan. sağlık bakanlığından onayı varmı bunun dedi. ne alakası var dedim, sizene bakanlıktaki onaydan. kargo değilmisiniz siz gönderiyormusunuz göndermiyormusunuz bana onu söyleyin dedim. oradan bir adam geldi içini açıcaz dedi. iyi açın dedim. açtılar baktılar. tekrar kapattılar. tamam dedi. 3 tl istedi. dedim karşı taraf vericek parayı. olmaz öyle dedi bizde para peşin veriliyor. iyi dedim ödedim. ne kadar saçma bir sistemleri olduğunu gördükten sonra ben içim ısınmadı. kargoyu verdiğim yer büyük ptt dağıtım merkeziydi, neredeyse çaycı bile bilgisayar başına oturup barkod çıkartacak yani o derece. arkada onlarca kargo birikmis hepsi yerlerde, millet üstlerinden atlıyor. ama yinede parasına göre fena sayılmaz




  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.