Şimdi Ara

PTT Kargo İle Kapıda Ödeme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
12
Favori
475.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar peki ben telefon satışı yapıcam nokia x6 telefonumu 450 liraya satıyorum get ile ilan verdim ama adam ptt kargo ile gönder dedi telefonu alıp parayı ödememe gibi bir sorun olurmu acaba.genelde alınan ürünlerde sorun çıkıyor okuduğum kadarıyla değişik ürünler gönderenler filan ama ben sadece satış yapıcam herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım.
  • aynı mesajı tekrar gönderdim kusura bakmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semamca_07 -- 2 Nisan 2011; 20:07:36 >
  • Barkod No : Detay :
    Kabul Yeri : KONYA/ÇARŞI Ücret : 5.50 TL.
    Varış Yeri : TRABZON Değer Ücreti : 0.00 TL.
    Kabul Tarihi : 05/04/2011 14:11:04 Ödeme Şartı : 50.00 TL.
    Ağırlık : 218 Gr. Ödeme Tipi : N
    Gönderen :
    Ek Hizmet : OS
    ben şimdi gelen kargoya para ödeyecekmiyim acaba bana sadece 50 tl verceksn dedi
  • Arkadaşlar eğer posta çeki hesabınız yoksa bu şekilde kargo gönderip dertsiz başınıza dert almayın. İstanbul'dan İzmir'e 260 lira tutarında bir satış yaptım. Alıcı ödemeyi yapmış kargoyu teslim almış ama ben iki gündür paramı bir türlü tahsil edemedim! Neymiş efendim alıcı kargoyu teslim aldıktan sonra 48 saat içinde ücret hesabımda görünecekmiş. Yani resmen sizin paranızı 2 gün boyunca kullanıyorlar, siz de postanede o kalabalığın içinde git gel rezil olduğunuzla kalıyorsunuz. Posta çeki hesabınız var ise ona birşey diyemem ama yoksa tam bir rezillik!

    Düzeltme: Uzun uğraşlar sonucu paramı alabildim ama bir daha bu şekilde gönderiye tövbeliyim, iyi bir ders oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 29 Nisan 2011; 15:23:33 >
  • beyler şimdi ben bi ürün göndericem..posta çeki hesabımda yok..o hesaptanda açayım diyorum..

    1-hesap hemen açılıyor mu?hesap açım ücreti ne kadar..
    2- ben istediğim paradan +kaç lira ekliyeyim tüm gönderi masrafları vb. için?
  • Arkadaşlar siz siz olun devlete güvenmenizi en asgari düzeyde tutun çünkü orada çalışan devlet memuru klasik sistemle bu işi yapıyor çünkü alanında,satanında yanında en küçük menfaati olmadığı için sırf orada çalışan memurun vicdani muhasebesiyle karşıyasınız,bu ülkede haklar verilmez ne yazıkki hep alınır olmuş,hangi haklı olduğunuz davada sorun hemen çözülmüşki bu basit kargo olayında çözülsün..bütün bunları söylerkende içerisinde bulunduğum kamu düzeninde bulunduğumdandır..
  • evet arkadaşlar bende sizinle tecrübemi paylaşayım. öncelikle bütün forumu okudum ve önemli kısımları not aldım sonra bende sahibinden aracılığıyla bi ürün sattım ve alışverişi başarıyla tamamladım onu aktarayım. arkadaşlar okuduğum yorumlardan çıkardığım önemli notlar:

    1. arkadaşlar öncelikle üşenmeyin gidin bi merkez ptt şubesine kendinize hesap açın (ptt kart) 5 tl açılış için alınıyor o da kartın içine tekrar yatıyor diye hatırlıyorum yıllık bir masrafı yok yani alın cüzdanda dursun üniversitede okurken son derece lazım oluyordu bankayla uğraşmıyorsunuz para havale işlemleri için hemde daha az havale kesintisi oluyor.
    2. ürün değerliyse kaybolmaya karşı sigortalı yollama diye bir seçenek var onu devreye sokabilirsiniz onun içinde cüzi bir miktar kesinti olacaktır.
    3. tüm masrafları ptt de ilgili kişiden öğrenelim yani ben dedimki kardeş ben bu ürünü 250 tl ye satıyorum ona göre tüm masrafları bana çıkar ki fiyatın üzerine ekleyecem diye o da ona göre anlattı işte kaç kilo ise kargo onun parası + ürünü sigortalattıysanız onun parası + karşı taraf ödemeli olduğu için onun az bi parası var + ürün için kutu alırsanız onun parası 1.5 tl + ptt ye gidip gelirken harcadığınız yol parası + karşı taraf parayı yatırdığı zaman havale kesim ücreti olacak benden 3.5 tl kesmiş miktara göre değişiyor sanırım işte ben bunları topladığımda ortaya yaklaşık 15 tl bi masfar çıktı (yolladığım ürün 8.5 kg). bende alıcıyı aradım anlaştığımız fiyat 250 tl ve 15 tl de masraf çıktı yani 265 tl yazıyorum kabul ise kargoyu gönderiyorum dedim alıcı onay verince gönderdim.
    4. ve son işlem ptt den size verilen bir kağıt var sizin doldurduğunuz o kağıdın üzerindeki barkod numarası ile internetten kargonuzu takip ediyorsunuz. en son işlemde kargo teslim edildi yazınca herhangi bir online işlem yapabilen ptt şubesine gidip ptt kart sayesinde hemen paranızı alıyorsunuz. bu arada centilmenlik yapıp ürünü sattığınız kişiyede mesaj ile barkod numarasını gönderiyoruzki o da online takip edebilsin ürünü.

    bu sayede burdan öğrendiğim bilgilerle başarılı bir alışveriş yaptım onun içinde tüm forum yönetimine ve yorum yazan arkadaşlara teşekkürler. son olarak tabi ben satıcı kısmındaydım hemen hemen hiç risk yok ama alıcı kısmındaysanız risk artıyor. ben bi satıcı olarak şu güvenceyi verdim ürünü incele işine yaramazsa geri gönder paranı geri göndereyim çünkü benim için alışveriş ikinci planda önemli olan insanlık ve güven. hee alıcı güven sıkıntısı çekiyorsada tel numaralarımı ve açık adresimi veririm. umarım birilerine faydalı olmuşumdur hayırlı alışverişler.




  • Bir siteden bende alışveriş yaptım ama aldığım ürünü daha ucuza başka bir yerde buldum şimdi ürün gelince almayıp geri göndersem herhangi bir sorun yaşarmıyım?acil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saralonde

    Bir siteden bende alışveriş yaptım ama aldığım ürünü daha ucuza başka bir yerde buldum şimdi ürün gelince almayıp geri göndersem herhangi bir sorun yaşarmıyım?acil.



    maddi olarak sen değil ama karşı taraf zarar eder sende sözünü tutmamış biri olarak kalırsın o kimsenin gözünde yani karar senin...
  • benimde gönderdiğim kargoyu alıcı bugün teslim almış 89 tl ödemesi vardı..para ne zaman elime geçer? posta çeki hesabım da yok bu arada :)
  • birkere de bir soru sorduğumda bir allahın kulu cevap yazsın ya! Işiniz Sadece somurmek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghett0C0wb0y

    benimde gönderdiğim kargoyu alıcı bugün teslim almış 89 tl ödemesi vardı..para ne zaman elime geçer? posta çeki hesabım da yok bu arada :)


    Ptt görevlisi belirttiğiniz adreste parayı elden teslim edene kadar beklersiniz. Bu da iki günü bulur.
  • arkadaşlar özellikle izmirde olanlar icin soyluyorum kullanıcı adı ( serkanaliz ) serkan ali özçevik sevgi yolu sadabat iş hanı no 28 menemen adresını veren buarkadastan iphone 4 32 gb sıyah turkselden alınma garantısı devam edıyor sekılde faturasıyla gonderılmek uzere 1050 tlye anlastım kapıda odeme denılen lanet uygulama ıle tereddutle paketı actım ıcınden cın malı adı bı iphone 4 cıktı kargo gorevlısıne hemen gerı gondermesını soyledım mumkun olmadıgını parayı alıp kargoyu verdıgı ve acıldıgı ıcın kabul etmıs oldugumu soyledı yıkıldım kaldım gonderen serkan alı ozcevıgı arayıp durumu bıldırdım nasıl olur arkadasımı arayıp donecem deyıp telı kapattı sozde arkadası yollamıs telı neyse daha sonra arkadası benı arayıp kargoyu orjınal ggonderdım deyıp kargo gorevlısı ıle ne yaptıysanız mahkemelerde sonuna kadar gıderım cart curt demeye basladı konusma bıraz uzayınca devam edemedı yuzumuze kapattı allahtan kargo gorevlısının yanında actım aynı kargoylada gerı yolladım odemelı olarak neyse serkan adlı kısının telı kapalı arkadasını arayıp bu durum hakkında telefondakı el ızlerını savcılık kanalı ve savcılıgında sahıbınden comdakı adres bılgılrınıze ulasıp buduruma el koyması ıcın sıkayet edecegımı soyledım cıt cıkmıyor ara arkadasını dedım kargo gerı gelırse dedıgımı tek tek yapacagımı sole dedım tamam deyıp kapattık telefonu bu arada ses kaydıda yaptım hıc bır seye ıtıraz etmeden konustu bılmıyorum hangısı suclu savcılık ıcın ne gıbı delıller ıstenır yardımcı alacak arkadasların mesajlarını beklıyorum serkanaliz seklınde sahıbınden comda bakabılırsınız aldıgım telefonun ılan kodu 54954540..
    saygılar




  • Ben internetten birisiyle bir alışverişte bulunmuştum, ürünü gönderdim kapıda ödemeli fakat ptt görevlisi kargoyu açtırmadığından karşı taraf geri gönderdi içinde ne olduğunu bilmiyorum tarzında konuşarak, bunun üzerine ptt genel merkezi aradım, aslında ürünü teslim almadan önce kontrol etme hakkınız var fakat pek çok ptt dağıtıcısı arkadaş kendisni riske sokmak istemediğinden salağa yatıyorlar yada bilmiyorlar bilginize, bu durumlarda hemen görevlinin yanında ptt müteri hizmetleri numarasını arayın ve durumu bildirin onlar görevliye durumu izah edecektir bilginize
  • PTT Kargo Ödeme Şartlı yöntem yani kapıda ödeme ile pazartesi ürün göndereceğim. Geçen sene de göndermiştim, ama posta çeki hesabım yoktu, o nedenle para 3-4 güne geldi. Posta çeki hesabı olunca parayı hemen tahsil edebiliyor muyuz?..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 2 Eylül 2011; 4:10:17 >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-kargo-dahil-40-tl-bvlgari-6020-quartz-mekanizma-siyah-56425287/detay/
    bu sitedeki saati almak istiyorum ptt kargo ile kargo bedava yazıyor ama kapıda ek ücret alıyorlarmı , alıyorlarsa ne kadar alıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RAPEDSOUL

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-kargo-dahil-40-tl-bvlgari-6020-quartz-mekanizma-siyah-56425287/detay/
    bu sitedeki saati almak istiyorum ptt kargo ile kargo bedava yazıyor ama kapıda ek ücret alıyorlarmı , alıyorlarsa ne kadar alıyorlar.


    Adam zaten kargo ücretini peşin ödüyor haa tahsilat tutarı olarak 40 değilde 45 olursa bil ki kargo ücretinide size yüklemiştir.


    Arkadaşlar PTT KARGO şart mı ? YK da da tahsilatlı ödeme şekli var Neden oradan işleminizi yaptırmıyor sunuz ? Ben şahsen burada okuduklarımdan sonra YK yu düşünüyorum...




  • Merhabalar arkadaşlar ben cuma günü beylikdüzü ne bir kargo gönderdim kapıda ödeme seçeneği ile, ürün gönderildi müşteri aldı parayıda vermiş oldu haliyle, şimdi bu isme havale olucak ama ne zaman olur nasıl öğrenebiliriz nereden alacağız? , aradım ptt yi ordan oraya numara verip durdular hepside garip cevaplar verdi net konuşmadı
  • Arkadaşlar ben de burda ki arkadaşlar gibi hem alıcıyken hem de satıcıyken ptt maduru oldum.

    Sahibinden.com aracılığı ile bozulan bilgisayarımın anakartı yerine yeni bir anakart alacaktım. boxinbull adlı kullanıcı bana ptt kargo bizden 70 tl ye anakartı gönderirim dedi bende tamam dedim. Ürün bana kapalı bir kutu içerisinde geldi. Ptt elemanı kutuyu açtırmadan 70 tl yi aldı ve gitti. Sonra ben kutuyu açtım birde ne göreyim, farklı model bir anakart ve üstelikte chipseti de yanık. malzemeleride sökülmüş. Sonra bu kullanıcı hesabına mesaj attım anakart arızalı ve farklı model diye ama hiç bir sonuç alamadım. O nedenle kesinlikle açıp kontrol edin ürünü en azından görsel olarak. Bu şekilde çok dolandırıcı gördüm sahibinden.com da dikkat edin.
    Satıcı olarakda 120 tl karşı ödemeli tablet pc sattım. Havale formuna gönderene alıcı adını ve adresini, alıcıyada kendi adımı ve adresimi tc kimlik numaramı yazdım. Takip numarasından ürünün 2 gün sonra alıcıya teslim edildiğini gördüm. Üzerinde 2 hafta geçti ve hala ben paramı tahsil edemedim. Birkaç kez ptt şubelerine gittim ama sonuç alamadım. Bana verdiğim adrese bir ihbar kağıdının geleceğini bu kağıt ile gidip ödememi alacağımı söylediler. Ne kağıt geldi ne de ben paramı alabildim.

    Sonuç olarak eğer ptt ile iş yapacaksanız alırken elemamın yanında müşteri numarasını çevirin. eleman hemen dize gelir. satarkende mutlaka önce gidip bir ptt hesabı açın ki paranın peşinden koşmayın. hesabınız dan istediğiniz ptt şubesinden tahsilatınızı yapın.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.