Şimdi Ara

Psu Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bilgisayar topladım, kasa cooler master mb520. Önde 3 fan ve arkada 1 fanı var. Sessiz olmasını umuyordum fakat beklediğimden daha çok ses veriyor dışarıya ve rahatsız ediyor. Fakat emin de olamadım fan sesi kasadan değil de acaba stok işlemci fanın'dan mı geliyor diye. İşlemci ryzen 3600, stok fanı takılı durumda, sanki onun fanı bu kadar ses çıkartıyormuş gibi hissediyorum yine de anlayamadım bir size danışayım dedim. Sıvı soğutma almayı düşünüyorum zaten, corsair h100i veya cooler master ml240l alacağım, bunların ses seviye düşük müdür acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 12 Aralık 2019; 20:20:50 >



  • Cpu'ya stres testi yap cpu-z ile duyduğun fan sesi değişiyorsa cpu fanıdır. Değişmiyorsa kasa fanıdır.

    Bir de, kasa fanlarının yönleri, nereye bağlandıkları, pwm olup olmadıkları, biostan ayarlanıp ayarlanmadıkları önemli.

    Düşük ayarda 800 rpm falan çalışırsa duymak zor olur ama kalitesiz ise her türlü ses yapar.

    Önce elindeki malzemelerin hangisi ne şartlar altında ses yapıyor bunu hallet sonra su soğutma alacaksan alırsın. Yoksa çözememe ihtimalin var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasayı açın cpu fanini elle durdurun o anda ses azaliyorsa sesin ana kaynağı odur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

    Kasayı açın cpu fanini elle durdurun o anda ses azaliyorsa sesin ana kaynağı odur
    Hocam dediğinizi tüm fanlara uyguladım ses fandan gelmiyor, ses kaydı aldım, sonlara doğru hafif tıkı tıkı diye ses geliyor sizde duyarsınız kayıtta :https://vocaroo.com/7KpMFwYPJbF




  • Hocam fanlardan kaynakli degilmis burda yazilanlari da uyguladim, psu dan geliyor sanki ses, boyle hafif tikir tikir bir ses. Yukarıda attığım ses kaydının 16. saniyesinde gelen ses.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 12 Aralık 2019; 14:35:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu markası nedir? Aerocool Kcas ve Corsair Vs cızırtılıdır.
  • Tıkırtı sesi psu fanından geliyo olabilir tüm fanları sökün cpu fanını biostan düşük devir ayarlayın tıkırtı sesi psudan geliyosa psuyu(yada kasayla gelmişse artık) garantiye yollayın lanet baskın bi sestir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dribblingmaster

    Tıkırtı sesi psu fanından geliyo olabilir tüm fanları sökün cpu fanını biostan düşük devir ayarlayın tıkırtı sesi psudan geliyosa psuyu(yada kasayla gelmişse artık) garantiye yollayın lanet baskın bi sestir.
    Psudan geldigi kesin, ama oyle cok abarti bir ses degil fakat ortam sessizken rahatsiz ediyor tabi, garanti bunu onemseyip degisim yapar mi ki? Degisim yapsa bile yeni psu yine ayni sesi cikarir mi?

    Bir de kasayla beraber gelen psu o yuzden kasayi sokup gondermem gerekecek ve kim bilir ne zaman geri gelir, garantiye yollamaya gozum korktu acikcasi, sese razi olabilir ne kadar gicik olsa da :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rodin kullanıcısına yanıt
    O tıkırtı sesi fan bi yere sürtündüğü için çıkmıyosa fanın göbeğinden geliyo yani ayıplı ürün değişmeleri lazım hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Aldığınız yere sorunu anlatın ve sadece psuyu değiştiriyorlar mı diye sorun bari.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dribblingmaster

    O tıkırtı sesi fan bi yere sürtündüğü için çıkmıyosa fanın göbeğinden geliyo yani ayıplı ürün değişmeleri lazım hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Aldığınız yere sorunu anlatın ve sadece psuyu değiştiriyorlar mı diye sorun bari.
    Evet onu soracağım, sadece hak aramak türkiyede başına bela almak gibi bir şey, garantiye gider ne zaman geleceği belli olmaz, değişim yaparlar mı o belli olmaz, giden ürün hasarlı geri gelir vs. uğraş dur.

    Bu arada kasanın içindeki psu: Cooler Master MPE-6501-ACABW-EU 650W 80+



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 12 Aralık 2019; 20:20:27 >
  • Rodin kullanıcısına yanıt
    Ben trde hiç garantiden dolayı hiç mağdur olmadım monitörde çizgi vardı paneli değiştirdiler, anakart birebir değişti, psu tıkırtılıydı değiştirdiler hakkınızı aramaktan çekinmeyin tüketici haklarınız var. Sadece şuan imzamdaki kulaklıkta mağdurum sol kulaklık ses vermiyo yurtdışına garanti başvurusu yapıyosun "yerel ekibe aktarıldı" diye cevap geliyo ama garanti için yurt içinde muhattap bulamıyorum. Bilen bi arkadaş varsa kinsgton marka ürünlerin garantisi nasıl oluyo?
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.