Şimdi Ara

PSN HESAP TAKAS BAŞLIĞI ( ANA KONU - OYUN TEKLİFLERİ BAŞLADI )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
598
Cevap
4
Favori
23.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PSN HESAP VE SATIŞ BAŞLIĞI

    Evet arkadaşlar,eğer yönetici arkadaşların da izni olursa PSN kardeşliklerin yaratmış olduğu benzer konu kirliliğinden kaçınmak amacıyla; bütün PSN hesap takaslarınızı ve satışlarınızı bu başlık altında toplayabilirsek herkes için daha pratik ve yararlı olur.. Öncelikle hala anlamayan ve haberi olmayan arkadaşlar için detaylı bir açıklama yapmak istiyorum;


    1) YENİ 18 KASIM KURALI

    Bildiğiniz üzere 18 Kasım 2011 tarihinden itibaren, PSN STORE üzerinden oyun alımlarında 5 kişilik paylaşım hakkı 2 kişiye (konsola) indirilmiş durumda.


    Eskiden nasıl oluyordu ? ( PSN KARDEŞLİĞİ )

    18 Kasımdan önce; Mevcut veya yeni yaratılan bir PSN hesabı ile kredi kart bilgileriniz üzerinden PSN STORE'a girip istediğiniz oyunu alabiliyordunuz.Bu aldığınız oyunlar ise; siz dahil toplam 5 konsolda aktif edilebiliyordu.Örnek olarak 130 TL değerinde ki Battlefield3 oyununu kredi kartı olan bir kişi satın alıyor; hesabına gönderilen ödemeler sonucunda o psn hesabına ait mail ve şifre bilgilerini diğer 4 arkadaşıyla paylaşabiliyordu.Böylelikle kişi başına düşen rakam ise 26 TL'ye denk geliyordu.. Oyuna ortak olan diğer arkadaşlar ise; PS3'ünde yeni bir user hesabı açıp, o oyuna ait PSN mail ve şifre bilgilerini girerek PSN STORE'da Download List bölümünden satın alınan oyunu indirebiliyordu.


    Şimdi nasıl oluyor ? ( PSN KANKALIĞI )

    18 Kasımdan sonra ise; Mevcut veya yeni yaratılan bir PSN hesabı ile kart bilgileriniz üzerinden PSN STORE'a girip istediğiniz oyunu alabiliyorsunuz.Bu aldığınız oyunlar ise; siz dahil toplam 2 konsolda aktif edilebiliyor.Örnek olarak 130 TL değerinde ki Battlefield3 oyununu kredi kartı olan biri kişi satın alıyor; hesabına gönderilen ödeme sonucunda o psn hesabına ait mail ve şifre bilgilerini sadece 1 arkadaşıyla paylaşabiliyor.Böylelikle yeni düzende kişi başına düşen fiyat ise 65 TL'ye denk geliyor.Oyunu üçüncü bir kişi indirmeye kalktığında ise; 2 kişilik limitin dolduğu ve indirelemez bilgisi gelip download işlemini iptal etmektedir.


    18 KASIM'DAN ÖNCE ALINAN OYUNLAR

    18 Kasım'dan önce alınan oyunlar da iş biraz değişiyor.Yukarıda bahsettiğim gibi (PSN KARDEŞLİĞİ) 18 Kasım'dan önce alınan oyunların konsollarda aktif olma hakkı 5 olduğundan dolayı, 18 Kasım'dan sonra da bu kural devam etmektedir.Örnek olarak; Eğer 18 Kasım'dan önce aldığınız oyunu siz dahil sadece 3 kişiyle paylaştıysanız,toplam da 4 kişilik bir kullanıcı sayısı aktif demektir. 5'e tamamlanması için hala 1 kişilik yer olduğundan dolayı,ne zaman olursa olsun beşinci bir konsol(kişi) tarafından indirilmeye hakkı vardır.

    Not: İndirdiğiniz oyunları istediğiniz zaman silip, istediğiniz zaman tekrar yükleyebilirsiniz.


    18 KASIM'DAN ÖNCE KURULAN KARDEŞLİKLER

    18 Kasım'dan önce kurulan kardeşliklerin, 18 Kasım'dan sonra aldığı yeni oyunlarda bu 5 kişilik hak malesef ki 2'ye iniyor.Eskiden o hesap üzerinden 5 kişinin paylaşım yapmasına izini veriliyorken; oyun alımı sonrasında bu hak 2 kişiyle sınırlı kalıyor.Üçüncü bir kişinin Download List bölümünden download yapmaya kalkıştığında; 2 kişilik limitin dolduğu ve indirelemez bilgisi gelip download işlemini iptal etmektedir.



    2) PSN HESAP TAKAS ve SATIŞI ( HESAP DEVREDİLMESİ )

    PSN Kardeşliğin sona ermesinden sonra PSN Kankalığın da kullanıcıların ceplerine fazla hitap etmediğinden dolayı yeni bir çözüm bulunuyor; PSN HESAP DEVREDİLMESİ.. PSN Kardeşlikten , PSN Kankalıktan veya şahsınızın almış olduğu oyunları içinde barındıran eski veya kullanmadığınız hesaplarınızı deacitve ederek sorunsuzca takas ve satış yöntemiyle başka kullancılara devredebilirsiniz..


    Nasıl oluyor ? (SYSTEM DEACTIVE)

    Öncelikle PSN hesabı nasıl aktif olur, aktif olmak ne demek kısaca onu açıklıyım; Oyun alımından sonra, PS3'te "Create New User" üzerinden yeni bir user account'u açıp, aldığınız oyuna ait mail ve şifreyle PSN'e giriş yapıyoruz.Sonrasında ise PSN STORE'a girip, Download List bölümünden veya satın alma işleminden sonra mevcut oyunu konsolununuza yüklerken "activating" uyarısını alıp yükleme işlemi başlıyor.İşte bu konsolunuz aktif olmuş demektir ve o oyunun paylaşım hakkı -1 olarak azalmış olur.

    Peki sistem nasıl deaktif (SYSTEM DEACTIVE) oluyor; Hesabın nasıl deactive olduğu aşağıda yazıyor ama önce maddeler halinde şunları bilmemiz gerek:

    * User Account'u (Hesabı) silmek sistemi iptal etmek değildir.Evet hesabı sildiğiniz takdirde, konsolda mevcut oyunlar da silinir.Fakat hala sizin konsolunuzun sahip olduğu bir haktır.Dilediğiniz zaman yeni bir user hesabı açıp, mevcut mail ve şifre bilgileriyle PSN'e bağlanıp oyunları istediğiniz zaman tekrardan konsolunuza yükleyebilirsiniz.

    * 18 Kasım'dan önce kurulan kardeşlik hakkıyla (5) ve 18 Kasım'dan sonra kurulan kankalık hakkıyla (2) alakalı hiçbir sorun bulunmamakta.Sisteminizi deactive ederken, kendi hakkınızı iptal ettiğiniz için; aldığınız oyunların tarihi ve sıfatı hiçbir şekilde önemli değildir.Sorunsuzca kendi hesabınızı iptal edip başkasına verebilirsiniz.

    * Hesabınızı iptal ettiğiniz takdirde, başkasına verdikten sonra hesabın o kişinin konsolunda aktif olduğu için; hesabınızı o kişi tekrar iptal etmeden kendinizde aktif edemezsiniz.Yani o hakkı kaybetmiş olursunuz.

    * Hesabınızı deactive ettikten sonra mevcut bütün hesap bilgileri ve oyunlar silinmektedir.


    SYSTEM DEACTIVE ve Hesabı Devretmek

    PlayStation3'ünüzü açın ---> Karşınıza çıkan user hesaplarından iptal edip devretmek istediklerinizi seçin ---> Playstation Network'a gelip SIGN IN'den giriş yapın ---> Giriş yaptıktan sonra ACCOUNT MANAGEMENT'a girin ---> SYSTEM ACTIVATION'a girin ---> PS3 SYSTEM'i seçin ---> GAME seçeneğini seçin ---> DEACTIVE SYSTEM seçeneğini seçin ve onaylayın.

    Bunları yaptıktan sonra hesabınız devredışı kalıp, başka bir konsolda kullanılmak üzere aktif olmuştur.Şimdi teklifinize göre hesabınızı takasa sunabilir veya satış yapabilirsiniz.Anlaştığınız kişiye iptal ettiğiniz PSN Hesabına ait mail adresi ve şifre vermek yeterli olacaktır.


    3) KONU KURALLARI ( ÖNEMLİ )

    1- Takasa veya satışa sunduğunuz hesabınızın; hangi oyunları içerdiğini ve karşılığında ne istediğinizi açıkça belirtin.

    2 - 18 Kasım'dan önce almış olduğunuz hesabınızda ki oyunlarda hala yer varsa; Sistem deactive'e gerek olmadığı için,var olan hesaba ek bir kişi aradığınızı açıkça belirtin.

    3- Aradığınız herhangi bir oyun var ise; karşılığında neyle takas edebileceğinizi ve (varsa) şartlarınızı sunup PM yoluyla iletişim bekleyin.

    4 - Daha net ve anlaşılır bir konu olması için; teklif üzerinden yorumlarınızı,önerilerinizi ve şikayetlerinizi PM yoluyla kullanıcının kendisine bildirin.Pazarlığınızı da oradan yapın.

    5 - 2.El Dükkan bölümünde olduğu gibi; Mesajlarınızı değişik font veya renklerde göze çarpacak şekilde teklifinizin yanına AKTİF ve SATILDI bilgilerini editleyin.Karışıklığı önlemiş oluruz.

    6 - Herkes dilediği fiyatı ve takası teklif etmek de özgürdür.Kimse kimseyi lütfen yargılamasın ve eleştirmesin.4. Madde de olduğu gibi PM yoluyla tatlı dille orta yol bulmaya çalışın

    7 - Kutulu PS3 oyun tekliflerinizi sadece almak istediğiniz bir hesaba yönelik PM yoluyla bildirebilirsiniz.PS3 kutulu oyun satış ve takas teklifi için mevcut başka konular vardır.
    .



    Elimden geldiğince A'dan Z'ye açıklama yapmaya çalıştım arkadaşlar.Anlamadığınız veya öğrenmek istediğiniz ekstra birşey olursa PM atabilirsiniz.Yanlışım olmuşsa lütfen düzeltin.Hepimize hayırlı olsun diyorum iyi forumlar ve iyi oyunlar dilerim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Arkadaşlar, tekliflerinizi ilk mesajda toplayacaktım fakan malum ki herkesin istekleri ve beklentileri bir değil.. Kimisi 20 tane oyun yazmış kimisi ayrıntılı şartlar sunmuş.. Hakkınızdır tabi ! Ama bana da anlayış gösterin saatlerimi burada geçiremediğim için herkesin isteklerini sağlıklı bir şekilde sunamıyorum. O yüzden herkes kendi teklifinden ve mesajından sorumludur..

    Teklif yapan arkadaşların dikkatine;

    Konu Kurallarını okuyun ve teklif verirken kurallara uyun. O kuralların size yararı var çünkü ! Özellikle ne istediğinizi açıkça belirttikten sonra AKTİF bilgisini eklemeyi unutmayalım ki; hem sıradan mesajlar içinde teklifiniz kaynamasın hem de eski mesajlara bakan kişiler için de kolayca farkedilmenizi sağlayın.. Satışlarınızı gerçekleştirdikten sonra SATILDI bilgisini de editlemeyi unutmayalım !

    Teklif arayan arkadaşların dikkatine;

    Pek farklı bişey söylemicem aslında; AKTİF gördüğünüz her teklif satışa ve takasa açıktır. Gerekli şartlar dahilinde benle değil, teklif sahibiyle iletişim kurabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 23 Kasım 2011; 13:58:57 >




  • Artık bu donem baslıyor : ) Hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audaz -- 22 Kasım 2011; 21:03:08 >
  • güzel bilgilendirme olmuş.. eline sağlık
  • İlk ben başlayayım ozaman.
    Psn kardeşliği ile alınan god of war 1-2 HD hesabı mevcuttur, yine aynı şekilde psn den alınmış bir oyunla takaslamak istiyorum


    AKTİF



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 22 Kasım 2011; 23:07:43 >
  • Cepten giriyorum ilk mesajı daha dikkatli okuyacağım. Tsk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    İlk ben başlayayım ozaman.
    Psn kardeşliği ile alınan god of war 1-2 HD hesabı mevcuttur, yine aynı şekilde psn den alınmış bir oyunla takaslamak istiyorum

    Hocam teklifin yanında büyük harflerle yeşil renkle AKTİF satıldığında ise kırmızı renkle SATILDI bilgisini geçersen iyi olur. Evet şimdi çok gerekli olmasa bile bunu alışkanlık haline getirelim ki; konu ilerleyince geçmiş sayfalara bakan arkadaşlar için de kolaylık olsun Hemde senin adına yararlı olur, sıradan mesajların içinde gözden kaçırabilir bu şekilde daha çok farkedilirsin..
  • ALINIK FIFA 12 psn kardeslik hesabi AKTIF
  • türklerde çareler tükenmiyor arkadaş ne milletiz ya
  • konu fennnaaa :D
  • adam uğraşmış ya helal olsun
  • Dostum eline sağlık uğraşmışsın. Yalnız böyle karışık olacak gibi geliyor bana. Sayfalar ilerledikçe insanların yazdıkları kaybolacak. Bence psn takas ve satış yapmak isteyen kişilerin mesajının ilk mesajda bulunması daha kolay olur diye düşünüyorum. Hem satan hem almak isteyen için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freev

    Dostum eline sağlık uğraşmışsın. Yalnız böyle karışık olacak gibi geliyor bana. Sayfalar ilerledikçe insanların yazdıkları kaybolacak. Bence psn takas ve satış yapmak isteyen kişilerin mesajının ilk mesajda bulunması daha kolay olur diye düşünüyorum. Hem satan hem almak isteyen için.

    İşte o yüzden ilk mesaj örneğinde olduğu gibi; herkes tekliflerinin yanına AKTİF veya SATILDI diye göze çarpacak bi şekilde bilgi geçerse, bu karışıklığı bir nebze de olsa önlemiş oluruz.Teklifler kaybolup gitmez mesajlar arasında.. Ama senin söylediğinde çok mantıklı bi seçenek; yalnız bu ara boş olduğum için evdeyim sık sık girebiliyorum foruma.. Yoğun olduğum günler başlayınca pek giremicem, o yüzden sıkıntı çıkabilir.. Yine de elimden geleni yapmaya çalışıcam hocam, söylediğin mantıklı Başka arkadaşlar da onay verirse; en azından haftalık güncelleriz..


    EDIT: Konunun altında ki mesaj da bana ait; söylediğini bir deniyim Başıma çok fena iş açılcak ama hadi hayırlısı bakalım, komisyon isterim heee



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 22 Kasım 2011; 23:57:49 >




  • valla benim de aklıma geldiydi fifa12 çıkarayım elden hemen
  • sadece hesap takası mı yapabiliyoruz bu başlık altında ? kutulu olarak oynamadığım oyun var bunu başka bir oyunla takas etmek istiyorum bu başlık altından yapabilirmiyiz bunuda ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chely

    sadece hesap takası mı yapabiliyoruz bu başlık altında ? kutulu olarak oynamadığım oyun var bunu başka bir oyunla takas etmek istiyorum bu başlık altından yapabilirmiyiz bunuda ?

    kutulu oyun başlıkları bölümde mevcut hocam.. burda sadece psn hesabı üzerine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TaKo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Chely

    sadece hesap takası mı yapabiliyoruz bu başlık altında ? kutulu olarak oynamadığım oyun var bunu başka bir oyunla takas etmek istiyorum bu başlık altından yapabilirmiyiz bunuda ?

    kutulu oyun başlıkları bölümde mevcut hocam.. burda sadece psn hesabı üzerine

    tamam hocam bilgilendirme için teşekkürker




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TaKo

    quote:

    Orijinalden alıntı: freev

    Dostum eline sağlık uğraşmışsın. Yalnız böyle karışık olacak gibi geliyor bana. Sayfalar ilerledikçe insanların yazdıkları kaybolacak. Bence psn takas ve satış yapmak isteyen kişilerin mesajının ilk mesajda bulunması daha kolay olur diye düşünüyorum. Hem satan hem almak isteyen için.

    İşte o yüzden ilk mesaj örneğinde olduğu gibi; herkes tekliflerinin yanına AKTİF veya SATILDI diye göze çarpacak bi şekilde bilgi geçerse, bu karışıklığı bir nebze de olsa önlemiş oluruz.Teklifler kaybolup gitmez mesajlar arasında.. Ama senin söylediğinde çok mantıklı bi seçenek; yalnız bu ara boş olduğum için evdeyim sık sık girebiliyorum foruma.. Yoğun olduğum günler başlayınca pek giremicem, o yüzden sıkıntı çıkabilir.. Yine de elimden geleni yapmaya çalışıcam hocam, söylediğin mantıklı Başka arkadaşlar da onay verirse; en azından haftalık güncelleriz..

    Dostum böylesi daha kolay olacaktır. Forumda konuyu takip eden gönüllü arkadaşlar sana yardım edebilir. Tek başına yapılması zor iş. Dediğin gibi haftada bir yenileme yapılabilir.

    Yada ilan gibi düşünürsek bu olayı satmak isteyen kişi konuya değilde sana pm atar. Senin istediğin tarz nasılsa o şekilde yazarlar sende her baktığında gelen kutuna ilanları başlığa eklersin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: freev

    quote:

    Orijinalden alıntı: TaKo

    quote:

    Orijinalden alıntı: freev

    Dostum eline sağlık uğraşmışsın. Yalnız böyle karışık olacak gibi geliyor bana. Sayfalar ilerledikçe insanların yazdıkları kaybolacak. Bence psn takas ve satış yapmak isteyen kişilerin mesajının ilk mesajda bulunması daha kolay olur diye düşünüyorum. Hem satan hem almak isteyen için.

    İşte o yüzden ilk mesaj örneğinde olduğu gibi; herkes tekliflerinin yanına AKTİF veya SATILDI diye göze çarpacak bi şekilde bilgi geçerse, bu karışıklığı bir nebze de olsa önlemiş oluruz.Teklifler kaybolup gitmez mesajlar arasında.. Ama senin söylediğinde çok mantıklı bi seçenek; yalnız bu ara boş olduğum için evdeyim sık sık girebiliyorum foruma.. Yoğun olduğum günler başlayınca pek giremicem, o yüzden sıkıntı çıkabilir.. Yine de elimden geleni yapmaya çalışıcam hocam, söylediğin mantıklı Başka arkadaşlar da onay verirse; en azından haftalık güncelleriz..

    Dostum böylesi daha kolay olacaktır. Forumda konuyu takip eden gönüllü arkadaşlar sana yardım edebilir. Tek başına yapılması zor iş. Dediğin gibi haftada bir yenileme yapılabilir.

    Yada ilan gibi düşünürsek bu olayı satmak isteyen kişi konuya değilde sana pm atar. Senin istediğin tarz nasılsa o şekilde yazarlar sende her baktığında gelen kutuna ilanları başlığa eklersin.

    PM yada burası farketmez.. Ama burası daha sağlıklı olur benim açımdan.. Konu altı mesajları, tekliflere ayrıldı.. Çok daha sade ve şık görünüm oluştu; inş güzel bi şekilde devam ettiririz Herkese hayırlı olsun arkadaşlar..




  • Vallahi helal olsun arkadaşım, çok güzel açıklayıcı bir şekilde yazmışsın. Çok teşekkür ederim ben dahil herkesin merak ettiği bu konuyu aydınlattığın için.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.