Şimdi Ara

Psn Hesabı Çalınma Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır playstation 4 ümü açmıyordum 2017 hazirandan beri.Dün akşam forumda vs. görünce uncharted serisini almak için playstation a gireyim bir dedim şifreyide haliyle unuttuğumdan şifreyi sıfırlamak için mail ime girdim ve birisi(büyük ihtimal yabancı yazı ingilizce zaten) salı günü yani 2 gün önce mailime e posta olarak 2 tane şifre 1 tane mail adresi atmış ama attığı mail adresi zaten içinde olduğum-giriş yaptığım mail adresi atmış ve benden bitcoin istiyor yoksa son 148 gündür online bütün aktivitelerini biliyorum halada telefonunu bilgisayarını webcamini vs. görüyorum şeklinde tehdit işte 24 saat içinde 3500 dolarlık bitcoin atarsan salarım vs.demiş ama ben dün ne yazık ki acil bir şekilde şifreyi değiştirdim ve ne yazık ki orada adamın bana söylediği şifreleri girseydim psn e mi ait olup olmadığını anlayabilirdim ama dediğim gibi acil bir şekilde yaptım ondan dolayı emin olamıyorum gene %80 eminim o 2 şifre eski psn şifrelerim büyük ihtimal ama genede insan emin olamıyor internette de böyle şeyler okuyordum işte bitcoin istiyor tarzında buna benzer ve şundan dolayı o 2 şifre eski şifrelerimse ve iki şifrede psn e ait eski şifrelerimse bu adam nasıl ikisini birden biliyor başka hesabımıda hacklemiş olma ihtimali var mı işte ondan emin değilim.Yani o şifrelerden biri ya da ikisinin başka bir yerin şifresi olup olmadığından tam olarak emin değilim ve pc telefon izleme olayı ve her şeye erişme safsata gibi gelmiş olsada bir an düşündüm olabilir mi acaba?

    Şimdi sormak istediğim şu ben eski şifrelerimi görebiliyor muyum sony yi aradım Playstation Türkiye yani.Onlar benim gördüklerimi bile göremiyorlar yani 1 ay önce çevrimiçi olmuş mesela hesap onu bile göremiyorum ben baktığım normal bir hesap gibi görünüyor şifre değiştirdiğinizde gözükmüyor diyor.Ancak o sizin adreslerinizi hesap bilgilerinizi göremiyor diyor ama ben dün şifreyi girince nasıl gördüm o zaman? bu tip özel bilgisayar cihaz içinde mi saklanıyor eğer öyleyse bu arkadaşın benim cihaza erişme ihtimali var mıdır öyleyse? Peki ben eski şifrelerimi görebilirsem nasıl görebilirim acaba eski değişen psn şifrelerimi bazı sitelerde vs. oluyor ondan dolayı ve başka arkadaşlarada böyle şeyler oldumu ya da duydunuz mu ben ne yazık ki 3 yıldır playstation oynamadığımdan hack olaylarından uzağım bana olan gibi bir sürü kişiye oldu mu eğer öyleyse psn hesabı çalınmıştır sadece şeklinde az çok emin olabilirim en azından diye soruyorum.İyi günler iyi forumlar şimdiden yardımcı olursanız çok teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shoot5 -- 17 Nisan 2020; 14:50:24 >







  • Benzer mail iki defa bana da geldi. Biraz araştırınca bazı sitelerden çalınan şifrelerin (hangi site olduğunu kesin bilmek zor) bu şekilde şantaj amaçlı olarak otomatik olarak gönderildiği yazıyordu. Mailde geçen bit coin adresini googleda aratınca durumu anlatan siteler çıkıyor.

    Bence PSN için endişelenmenize gerek yok. Aynı mail ve şifreyi kullandığınız başka siteler varsa o sitelere girin ve değiştirin şifrenizi ve iki aşamalı güvenlik doğrulamasını açın.

    Bana gelen maildeki şifre, kullandığım mail adresinin şifresi değildi. O mail adresi ve bana gelen şifre ile üye olduğum sitelere giriş yapınca iki tanesinde chrome "Bu web sitesindeki şifreler ile ilgili ihlal oluştu şifrenizi değiştirin" uyarısı verdi. Özetle size atılan maildeki şifrenizi o mail adresi ile kullandığınız ne kadar site varsa değiştirin.

    Umarım herhangi bir sorun yaşamazsınız.
  • scan S kullanıcısına yanıt
    Benimde aynı şekilde hocam farklı şifreler mail adresinin şifresi değil psn yardımcı olacakmış iyi kötü sanırım maillerini bekliyorum bakalım teşekkürler
  • Konu içeriği biraz farklılık olsa da ana olay aynı olmak üzere 27 ocak 15.46 saatlerinde mail adresime psn hesabıma giriş için doğrulama kodu gelmiş. Yaklaşık 2 saat içerisinde 3 farklı giriş denemesi yaparak mail adresime 3 farklı onay kodu gelmiş. Sonrasında şifre başarılı olarak değiştirildi bildirimi maili gelmiş, hemen peşine eposta adresi değiştirildi bildirimi mail.
    Tatil nedeniyle köyde olduğum için telefon üzerinden web sitesi ve ps app uygulaması ile giriş yapmayın denedim web sitesinde e posta veya şifre yanlış uyarısı aldım. Ps appda ön bellekte veriler kalmıştı, hemen son gruplar, mesajlar, kupalar, oyunlar felan erişebildiğim her şeyin ekran görüntüsünü aldım.
    Heapta kullandığım kredi kartı extresibi geçmişe dönük inceleyip psn Network alışverişini buldum ve sony müşteri hizmetleri ile görüşerek durumu harfiyen anlattım.
    Musterimiz temsilcisi bazı güvenlik soruları sordu, ve mail adresime hesabıma erişecegim bağlantılari gönderdi.
    Şuan ps4 cihazimdan giremediğim için sadece şifreyi değiştirmiş oldum, 15 güne konsolumda giriş yapınca ne durumda tam olarak anlamış olurum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.