Şimdi Ara

Psikoterapiye devam edeyim mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91EE1B1DA -- 30 Temmuz 2022; 4:8:22 >
  • ben çüzerim senin sorununu anlat bana

• Devlet hastanesinde çalışan psikologdan bir fayda beklemen zaten hata. Psikolojik desteğe ihtiyacın varsa kendi kliniğinde çalışan yüzlerce psikolog var.

Not: İsterseniz dünyanın en iyi uzman psikoloğuna gidin, 2 seansta hiçbir şey düzelmez. Gerçek verimi düzenli giderek ilk 6 ay içerisinde alırsınız. Kimi 4. Seansta işe yaradığını hisseder, kimi 8. Seansta.

Not2: O sorular sorsun ben cevaplıyım şekli psikoterapi değildir. İçinizden geçenleri ona anlatmaya başlamalısınız. İstediğiniz an "biz şu an bu konuyu konuşuyoruz ama ben aslında başka konudan konuşmak istiyorum" deme hakkınız var. En basitinden, depresyon sebebiyle gitmişseniz ve aileniz hakkında konuşuyorsanız ama asıl sorun arkadaş çevrenizse rahatlıkla "aslında geçen arkadaşlarımla şöyle şöyle bir olay yaşadık" diyip o konuyu anlatmaya başlama özgürlüğünüz var.

Ben de ergenliğin başında psikoloğa gittim ve bilmediğim için çok verimsiz geçti. Yıllar sonra başka bir psikoloğa gittim ve 2 ay içinde kendimi ona karşı rahatça ifade edebilir hale geldim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ruh sinirden randevu al (devlet), 4-5 yıldır intihar saplantim var, ölüm düşüncesi aklımdan çıkmıyor ama kendime hiç zarar vermedim, intihar girişimim olmadı de (yoksa yatış verirler uğraşırsın), hastanenin psikologu varsa oraya yönlendirir, numaranı alırlar bir iki hafta içinde randevu verirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalkmıyor

• LucyBrine L kullanıcısına yanıt

Tamam da anlatınca ne olacak, dünyayı değiştiremedikten, benim istediğim gibi bir yer yapamadıktan sonra her gün beş saat konuşsak neye faydası olacak. Şöyle şöyle yapmalısın, öyle düşünmemelisin vs. Ee sonra

• Jodorowsky kullanıcısına yanıt
    Yalnız sana "şöyle şöyle yapmamalısın, böyle düşünmemelisin" diyen bir psikolog varsa oradan koşarak kaç. Psikologlar tavsiye vermezler.

Merak ediyorum, terapiye gitmedin diyelim, ee dünya sen terapiye gitsen de gitmesen de hala aynı? Sen sabah uyansan da uyanmadan da aynı? Sen ağlasan da gülsen de dünya değişmeyecek? Terapiyi sktir et, sen ne yaparsan yap zaten tüm dünya aynı kalacak. Dünyayı hiçbir zaman istediğin bir yer yapamayacaksın ki. Peki hal böyle olunca yaşamaktan mı vazgeçiyorsun?

Dünyayı siktir et, sadece psikoterapiye giderek hayatındaki her bir insanla olan ilişkilerini düzeltebiliyorsun. Çünkü gittikçe bir şeylerin farkına varıyorsun. Ananla, babanla, kardeşlerinle, akrabalarınla, okuldaki arkadaşlarınla, işteki arkadaşlarınla, hayatına girip çıkan tüm insanlarla olan iletişimin değişiyor. Bunu psikolog yapmıyor. Bunu sen yapıyorsun. Tüm çevreni düzelttikten sonra, dünya değişse ne olur değişmese ne olur?

En basitinden, ben klasik bir türk vatandaşı olarak maddi olarak çok zorluklar çekiyorum. Stres oluyorum. Hatta alacak verecek davası yüzünden bir haftada iki üç farklı kişiyle büyük kavgalar ettim. Psikoloğa gidiyorum. Psikolog benim maddi problemlerimi çözüyor mu? Yoo. Ben çözmesi için mi gidiyorum? Yoo.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kitap önerdi iki tane Hayatı Yeniden Keşfet, Kendini Iyi Hisset. Sonra tavsiye gibi söylemleri oldu "bunlar herkesin başına gelebilir, neden vazgeçiyorsun" vs. Mesela insanlarla konuşmak, samimiyet kurmak istemiyorum çünkü ne kadar yakınlaşırsan seni o kadar suistimal ediyorlar. Geçimsiz, pislik bir insan oldum çıktım ama değişmek de istemiyorum çünkü diğer türlü de mutlu değilim. E böyle de yalnızım. Soruna gelince yaşamaktan vazgeçiyorum evet.

• Biz aslında simülasyon içersindeyiz, çevremizdeki herkes npc varlıklar.

• K4R1P K kullanıcısına yanıt

Npc muhalif

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.