Şimdi Ara

Psikolojim Artik Kaldirmiyor Sinifta Kalicam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeter artik haftaici oglen12- aksamustu 6 arasi full okuldayim haftasonu da ayni sekilde basketbol antrenmanlari derslerden bunaldim okuldaki hocalarim berbat kimi 3 haftadir bi sinav notunu okuyamadi kimi derste eski sevgililerine sövmekten ders anlatamiyor fizikci donem odevimi almiyor hep su gun getir diyor her gun elimde tasiyorum 5 zayifim var kulubu birakip derslere konsantre olayim hem haftasonlari dinlenirim diye dusundum koc surekli arayip geri don diyor durumu anlatinca da kufur edip kapatiyor yeter artik ailem destek oluyor ama sinifta kalirsam cok uzulecekler ne yapicam bilmiyorum ders calismak icin kitabi aciyorum ama aklimi veremiyorum hep bi umutsuzluk var abilerim tavsiye verin

edit: psikolojim gercekten cok bozuk abilerim, az once kumanda dustu elimden piller falan koltugun altina kacti sinirden aglamaya basladim artik en ufak bir seye sinirleniyorum ne oluyor bana psikologa gitmeli miyim sinifta kalmakmis falan umrumda degil kendimi iyi hissetmek istiyorum sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nobby Nic -- 15 Mayıs 2013; 1:21:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• namaza başla derim içinde bi umutsuzluk varsa. rahat hissedersin kendini. ciddi manada söylüyorum. yaşında kücük madem allahında cok hoşuna gider. et duanı elinden geldigincede derslerine yogunlaşmaya calıs herşey olur hayırlısıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha yasin arıcı -- 15 Mayıs 2013; 0:20:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

namama başla derim içinde bi umutsuzluk varsa. rahat hissedersin kendini. ciddi manada söylüyorum. yaşında kücük madem allahında cok hoşuna gider. et duanı elinden geldigincede derslerine yogunlaşmaya calıs herşey olur hayırlısıyla.

Cok iyi bir fikir hocam tesekkur ederim. Nedense icimde bir umut oldu simdiden en kisa zamanda basliyorum

• Allah başka dert vermesin. Ben okuldayken etraftaki insanlardan o kadar nefret ediyordum ki elimde sürekli birinin boynuna batırmak için kalem taşıyordum. 60 kişi sınav yapardık, sınavdan önce her bir kafadan ayrı ses. Beynim kemiriliyor gibi hissederdim. Ders vesaire en son düşüneceğim şeylerdi. Tek istediğim dışarı çıkıp yorulana kadar koşmaktı. Çünkü stresten kaslarım kasılıyordu. Enerjimi bir yerlere boşaltmalıydım... Ama yapmadım. Her gün 8 saat dersleri dinlemek yerine kitap okudum, beynimde sürekli dönen nihilist ve septik düşüncelerle kendimi yok ettim. Kısaca haline dua et. Nefes alamıyordum ben... Sonsuzluğa uzanan tavşan delikleriyle meşguldüm. Düşünsene, intihar bile edemiyorsun, çünkü yaşamak için nedeninin olmadığı gibi ölmek için de nedenin yok... Sana tek önerim psikiyatriste gitmen. Çalışan ve sisteme uyan bir birey yetiştirmek için ellerinden geleni yaparlar.

Edit: Hey allam adam namazla çözdü. Gidom ben yiaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wax Neotic -- 15 Mayıs 2013; 0:28:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NeroEM9

Allah başka dert vermesin. Ben okuldayken etraftaki insanlardan o kadar nefret ediyordum ki elimde sürekli birinin boynuna batırmak için kalem taşıyordum. 60 kişi sınav yapardık, sınavdan önce her bir kafadan ayrı ses. Beynim kemiriliyor gibi hissederdim. Ders vesaire en son düşüneceğim şeylerdi. Tek istediğim dışarı çıkıp yorulana kadar koşmaktı. Çünkü stresten kaslarım kasılıyordu. Enerjimi bir yerlere boşaltmalıydım... Ama yapmadım. Her gün 8 saat dersleri dinlemek yerine kitap okudum, beynimde sürekli dönen nihilist ve septik düşüncelerle kendimi yok ettim. Kısaca haline dua et. Nefes alamıyordum ben... Sonsuzluğa uzanan tavşan delikleriyle meşguldüm. Düşünsene, intihar bile edemiyorsun, çünkü yaşamak için nedeninin olmadığı gibi ölmek için de nedenin yok... Sana tek önerim psikiyatriste gitmen. Çalışan ve sisteme uyan bir birey yetiştirmek için ellerinden geleni yaparlar.

Hocam bisiklet aldim terapi gibi bir sey ormana gidip suruyoruz haftasonlari. Sonra eve geliyorum yine eskiye dönüyorum 2 hafta sontaki sinavlar aklima geliyor. Dun ve bugun icin rapor aldim okula gitmedim stres atmak icin arkadaslarla gezdik biraz basket falan oynadik eve geldim baktim hoca notlari gircem demisti yine girmemis moralim bozuldu. Fizik odevini de kirdim attim sinirden.

edit: ''Düşünsene, intihar bile edemiyorsun, çünkü yaşamak için nedeninin olmadığı gibi ölmek için de nedenin yok'' burda resmen beni.anlatmissin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nobby Nic -- 15 Mayıs 2013; 0:35:43 >

• Gereksiz yere sacmaliyorsunuz var ya , sanki bosunuza cok ciddi kotulukler gelmis.Milletin yakini oluyor , kanser oluyor , insanlar yiyecek ekmek bulamiyor sizin derdinize bak.Oturup 2 dakika calisiverin .
    “Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”
    Mustafa Kemal Ataturk

• quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

Gereksiz yere sacmaliyorsunuz var ya , sanki bosunuza cok ciddi kotulukler gelmis.Milletin yakini oluyor , kanser oluyor , insanlar yiyecek ekmek bulamiyor sizin derdinize bak.Oturup 2 dakika calisiverin .
    “Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”
    Mustafa Kemal Ataturk

Kimsenin sacmaladigi yok herkesin buyuk ya da kucuk sorunlari olabilir psikoloji denen bir sey var insanlarda ve bu sey bozulabiliyor illa yakinimin kanser olmasina gerek yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hastayim yatiyorum sorulari aliyim
    11 yıl önce açıldı
    Baskan olsaydim yapacaklarim...
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nobby Nic

quote:

Orijinalden alıntı: NeroEM9

Allah başka dert vermesin. Ben okuldayken etraftaki insanlardan o kadar nefret ediyordum ki elimde sürekli birinin boynuna batırmak için kalem taşıyordum. 60 kişi sınav yapardık, sınavdan önce her bir kafadan ayrı ses. Beynim kemiriliyor gibi hissederdim. Ders vesaire en son düşüneceğim şeylerdi. Tek istediğim dışarı çıkıp yorulana kadar koşmaktı. Çünkü stresten kaslarım kasılıyordu. Enerjimi bir yerlere boşaltmalıydım... Ama yapmadım. Her gün 8 saat dersleri dinlemek yerine kitap okudum, beynimde sürekli dönen nihilist ve septik düşüncelerle kendimi yok ettim. Kısaca haline dua et. Nefes alamıyordum ben... Sonsuzluğa uzanan tavşan delikleriyle meşguldüm. Düşünsene, intihar bile edemiyorsun, çünkü yaşamak için nedeninin olmadığı gibi ölmek için de nedenin yok... Sana tek önerim psikiyatriste gitmen. Çalışan ve sisteme uyan bir birey yetiştirmek için ellerinden geleni yaparlar.

Hocam bisiklet aldim terapi gibi bir sey ormana gidip suruyoruz haftasonlari. Sonra eve geliyorum yine eskiye dönüyorum 2 hafta sontaki sinavlar aklima geliyor. Dun ve bugun icin rapor aldim okula gitmedim stres atmak icin arkadaslarla gezdik biraz basket falan oynadik eve geldim baktim hoca notlari gircem demisti yine girmemis moralim bozuldu. Fizik odevini de kirdim attim sinirden.

edit: ''Düşünsene, intihar bile edemiyorsun, çünkü yaşamak için nedeninin olmadığı gibi ölmek için de nedenin yok'' burda resmen beni.anlatmissin..

Kafanda fazla büyütüyorsun gibi gibi... Terapiyle kolayca hallolacak bir iş. Psikologları ve psikiyatristlere çok sorunlu insanlar gidiyor diye düşünme. Günümüz sistemi ağır ve insanlara çok yükleniyor. Herkesin gitmesi gereken bir yer bence... Bisikletle terapiyi aynı kefeye koymak komik olur. Terapide olaya yeni bakış açısı vs kazanırsın. Bisiklet en fazla meditasyon etkisi oluşturur... Bu çalışma olayını bir oyun haline çevirebilirsin. Şu kadar şu kadar çalışınca level atlayıp skill geliştirme olayları vesaire. Hatta dhde böyle bir konu da vardı Diyeceğim o ki, dersleri çok fazla önemseme. Önemsersen stresi artar. Basit bir şey olarak gör, ona göre çalış. Ki zaten çok önemsenecek bir şey değil. Aileler biraz abartıyorlar... Hedefini belirle ve onun için çalış. Ailen veya mecburiyetten değil, sen o hedefe ulaşmak istediğinden çalış...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

Gereksiz yere sacmaliyorsunuz var ya , sanki bosunuza cok ciddi kotulukler gelmis.Milletin yakini oluyor , kanser oluyor , insanlar yiyecek ekmek bulamiyor sizin derdinize bak.Oturup 2 dakika calisiverin .
    Mustafa Kemal Ataturk

Kimsenin sacmaladigi yok herkesin buyuk ya da kucuk sorunlari olabilir psikoloji denen bir sey var insanlarda ve bu sey bozulabiliyor illa yakinimin kanser olmasina gerek yok

Arkadasim amacim kabalik degil , fakat oturup bir yarim saat mantiklica dusunursen sende hak vereceksin bana.Ailen (ya da baban) emin ol senden cok daha fazla efor sarf edip senin icin para kazaniyor , seninde bunun karsiliginda tek yapman gereken en azindan ortalama notlar almak ve emin ol cok kucuk bir cabayla bile basarilcak seyler bunlar.Surekli ders calisiyor olsan bunaldim dediginde hak veririm , fakat o kadar 1 in varsa zaten calismiyorsundur.Kacinci sinifsin bilmiyorum ama ipin icundan erkenden tutmazsan ilerde daha da kotu olur , zira son pismanlik fayda etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 15 Mayıs 2013; 0:52:33 >

• up

• quote:

Yeter artik haftaici oglen12- aksamustu 6 arasi full okuldayim haftasonu da ayni sekilde basketbol antrenmanlari derslerden bunaldim okuldaki hocalarim berbat kimi 3 haftadir bi sinav notunu okuyamadi kimi derste eski sevgililerine sövmekten ders anlatamiyor fizikci donem odevimi almiyor hep su gun getir diyor her gun elimde tasiyorum 5 zayifim var kulubu birakip derslere konsantre olayim hem haftasonlari dinlenirim diye dusundum koc surekli arayip geri don diyor durumu anlatinca da kufur edip kapatiyor yeter artik ailem destek oluyor ama sinifta kalirsam cok uzulecekler ne yapicam bilmiyorum ders calismak icin kitabi aciyorum ama aklimi veremiyorum hep bi umutsuzluk var abilerim tavsiye verin

edit: psikolojim gercekten cok bozuk abilerim, az once kumanda dustu elimden piller falan koltugun altina kacti sinirden aglamaya basladim artik en ufak bir seye sinirleniyorum ne oluyor bana psikologa gitmeli miyim sinifta kalmakmis falan umrumda degil kendimi iyi hissetmek istiyorum sadece

kardeşim fazla takma olanları. bende lisedeyken bazı zamanlar öyle oluyordum. evden aileden uzak yatılı okuyordum onları da düşün. veya annesi babası olmayanları düşün çok şükür bunlara sahipsin. kendi evindesin. git okula antrenmana ne olacak yani. çok fazla her şeyi takma kafana. dur ve nefes al sakin ol. bazen bana da sinir atakları geliyor kumanda yere düşüyor dediğin gibi piller dağılıyor çıldırıyorum resmen. sonra farkına varıp kendime geliyorum her şeye umutla bak. uzakta bir kuzenin falan varsa birkaç gün onu görmeye git. yada her şeye 1 hafta ara ver ders çalışmaya falan rahat rahat takıl. sonra tam tempoya devam unutma 1-2 yıl çekersin sonra rahatsın.

• Oturup adam gibi çalışacaksın genç kardeşim bu dünyada 3 liraya 5 köfte yok.Çalışacaksın alın teri dökeceksin ki kazanacaksın.Senin durumun iyi bak tv kumandasının pili düştü diyorsun.Nba de bile öyle hayatlardan gelenler var ki evinde tv bile olmayan insanlar bunlar.Çalış abim çalış çalışmadan bir şey yapamazsın.Ayrıca bahane değil çözüm üret ! Yok hocam şöyle yok koç şöyle.Al eline kitabı çalış al eline topunu çalış delirtme adamı gece gece.Git manita yap birazda öyle kafan dağılsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu Parsı

quote:

Yeter artik haftaici oglen12- aksamustu 6 arasi full okuldayim haftasonu da ayni sekilde basketbol antrenmanlari derslerden bunaldim okuldaki hocalarim berbat kimi 3 haftadir bi sinav notunu okuyamadi kimi derste eski sevgililerine sövmekten ders anlatamiyor fizikci donem odevimi almiyor hep su gun getir diyor her gun elimde tasiyorum 5 zayifim var kulubu birakip derslere konsantre olayim hem haftasonlari dinlenirim diye dusundum koc surekli arayip geri don diyor durumu anlatinca da kufur edip kapatiyor yeter artik ailem destek oluyor ama sinifta kalirsam cok uzulecekler ne yapicam bilmiyorum ders calismak icin kitabi aciyorum ama aklimi veremiyorum hep bi umutsuzluk var abilerim tavsiye verin

kardeşim fazla takma olanları. bende lisedeyken bazı zamanlar öyle oluyordum. evden aileden uzak yatılı okuyordum onları da düşün. veya annesi babası olmayanları düşün çok şükür bunlara sahipsin. kendi evindesin. git okula antrenmana ne olacak yani. çok fazla her şeyi takma kafana. dur ve nefes al sakin ol. bazen bana da sinir atakları geliyor kumanda yere düşüyor dediğin gibi piller dağılıyor çıldırıyorum resmen. sonra farkına varıp kendime geliyorum her şeye umutla bak. uzakta bir kuzenin falan varsa birkaç gün onu görmeye git. yada her şeye 1 hafta ara ver ders çalışmaya falan rahat rahat takıl. sonra tam tempoya devam unutma 1-2 yıl çekersin sonra rahatsın.

1 hafta çok fazla sınavlar haftaya başlıyor ben pazartesi ve salı iyice dinlendim şimdi derslere veriyorum kafamı sadece, internetten soru örneklerine falan bakıyorum . Antrenmanlara gitmeyeceğim artık bıraktım çok sıkıyorlar orda devamsızlığım 18.5 diyorum koç yine de dersten çık haftaiçi maça gel bir şey olmaz diyor bu kadar bencillik olur mu. Şu 2 hafta sıkı çalışacağım haftasonları da dinlenicem ve bisiklete binip stres atıcam okullar bittiğinde ise tek başıma köye gidip birkaç gün takılıcam zaten döndüğümde ailecek ayvalığa gidicez psikolojim düzelir heralde o zaman. Bu arada çok doğru söylüyorsun şükretmeyi de bilmek gerekiyor

• 7/24 boşum
  • quote:

Yakın zamanda profesyonel destek al. Basketbol bunalttıysa kesin bir dille gelmeyeceğini belirt. En azından kafan o konuda rahatlasın. Zayıfları bir şekilde düzeltirsin. Korkma. Olurda kurtaramadın diyelim yazın sınavlara girer halledersin. Okul bitince direk sınıfta kalmıyorsun. Yazın tekrardan sınavlara girip o dersleri kurtarma şansın var. Sen şu an yapabildiğin kadarını yapmaya çalış. Kendini biraz derslerde göster. Öğretmenlerinin gözüne girmeye çalış. Azimli davran. Şunun şurasında 1 ay kadar bir süre kaldı. Son sınavlarına güzelce çalış iyi notlar al. Öğretmenlerinde seni destekler. Olurda ortalaman düşük gelirse bu da dünyanın sonu değil.

Fakat sen en kısa zamanda ailenle konuşup bir psikolog ile temasa geç. Ciddi şekilde rahatlatır. Şu anki bunalımın gayet doğal. Fakat çözümü de basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

quote:

Yakın zamanda profesyonel destek al. Basketbol bunalttıysa kesin bir dille gelmeyeceğini belirt. En azından kafan o konuda rahatlasın. Zayıfları bir şekilde düzeltirsin. Korkma. Olurda kurtaramadın diyelim yazın sınavlara girer halledersin. Okul bitince direk sınıfta kalmıyorsun. Yazın tekrardan sınavlara girip o dersleri kurtarma şansın var. Sen şu an yapabildiğin kadarını yapmaya çalış. Kendini biraz derslerde göster. Öğretmenlerinin gözüne girmeye çalış. Azimli davran. Şunun şurasında 1 ay kadar bir süre kaldı. Son sınavlarına güzelce çalış iyi notlar al. Öğretmenlerinde seni destekler. Olurda ortalaman düşük gelirse bu da dünyanın sonu değil.

Fakat sen en kısa zamanda ailenle konuşup bir psikolog ile temasa geç. Ciddi şekilde rahatlatır. Şu anki bunalımın gayet doğal. Fakat çözümü de basit.

Tesekkur ederim, gelirse max 4 zayif gelir 1 tanesini yazin verir gecerim ama ben hedefini koydum artik zayifsiz gececegim duzenli ders calisiyorum, en onlerde oturuyorum. Hocalari her ne kadar sevmesem de kendim icin yapacagim bunlari. Her seyi bitaktim ders calisiyorum calisirken de yaz tatilini hayal ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nobby Nic -- 15 Mayıs 2013; 11:51:26 >

• quote:

quote:

namama başla derim içinde bi umutsuzluk varsa. rahat hissedersin kendini. ciddi manada söylüyorum. yaşında kücük madem allahında cok hoşuna gider. et duanı elinden geldigincede derslerine yogunlaşmaya calıs herşey olur hayırlısıyla.

Cok iyi bir fikir hocam tesekkur ederim. Nedense icimde bir umut oldu simdiden en kisa zamanda basliyorum

Sevap.avi basla hocam gercekten ise yariyor

• İyiki liseyi bitirmişim :D
  • Kaçıncı sınıfa gidiyorsun ?

Edit : Beğenmiyorsan öğretmenlerini okul değiştir.Ben okulum yüzünden gerçekten mutluyum.Defterden sınava çalış sınavda hep aynı sorular çıkıyor(İlk sınavda).İkinci sınavlarda üniversite sorularına bak son 10 yılın oradan soruyorlar.Çok güzel bir durum.Umarım sen de bu durumda olan bir okula gidersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 15 Mayıs 2013; 13:00:43 >
  • altı üstü lise dersi la . 3 ile 5 i toplayacak kafan olsun yeter . Aç ekol hocayı 2saat ders yap 45 dk oyun oyna anasını ağlatırsın ortalıgın İnşallah . Sen çalış tevekkül et Allah hayırlısını verir. Ne notlar kurtarılıyor Allah ın izni ile. Allah yardım eder ama sen önce çalışacaksın eşeği sağlam kazığa bağlayacaksın dostum

quote:

namaza başla derim içinde bi umutsuzluk varsa. rahat hissedersin kendini. ciddi manada söylüyorum. yaşında kücük madem allahında cok hoşuna gider. et duanı elinden geldigincede derslerine yogunlaşmaya calıs herşey olur hayırlısıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 15 Mayıs 2013; 13:39:00 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.