Şimdi Ara

Psikolojik sıkıntılar, 2.mezun, iç dökmek. Zaman ayırıp okuyan hocalarıma teşekkürler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezun senemde tüm yıl izole kaldım hiç ders çalışmadım evden dışarı çıkmadım. Anksiyete dolayısıyla ve matematik hocasını sevmediğim için dershaneye bıraktım (ağırlıklı olarak anksiyete çünkü o kapıdan içeri her girdiğimde yerin dibine giriyordum). Bunu okuyan herkes ne kadar aptalca diye düşünüyordur evet öyle zaten ama bu sorunlar anlık gelişmiyor yıllar boyunca gelişen şeyler.

6 yaşından beri bilgisayara bakıyorum ve de inanılmaz zayıf biriyim. Anksiyetem ve kacıngan kisilik bozukluğum var.

Yks bitiminde spora başladım ve hayatımda ilk defa yemek yiyip kilo alıyorum hersey düzene girmeye basladı bir nevi ama yks sonucu bi tık koydu kendime yeni yeni geldim.

İlk senemde 310k say 26k dil bu senede 24k dil yaptım. Aytye girmedim. İlk senede okulda deneme cozdugumuz icin tyt alısıktım ama mezun senemde hic calısmadığım icin dilden 72 net yapmama rağmen gecen seneki 63 netle aynı sonuc geldi. Dilede calısmadım sadece deneme cozdum alıştım hiç calısmam olmadı. Ha bu arada ilk senemdede ders falan calısmadım sadece matematiği dinledim ve deneme çözdürdüler okulda.

Ben hep zeki biriydim hiç çalışmadan hep en iyi sonucları alırdım 9 10 11. sınıflarda okulda denemelerde sıfır calısma hep ilk 10daydım nadiren 10-15 aralığındaydım. Yani potansiyelim var matematikte süresiz oturup çözdüğümde denemelerde 25 netler yapabiliyorum ve sıfır konu bilgisi ama tabii isin icine süre girdiğinde pratik olmadan yapılması imkansız örnek 2023 yks sınavım.

Hocalarım zaten gördüğünüz gibi 24k dil ile gidilebilecek bir yer yok gitsem bile hala psikolojik problemlerim var.

Bu yüzden 2.mezuna kalmayı düşünüyorum dediğim gibi spora gidiyorum, Ehliyete yazılacağım tercihler biter bitmez bunlar beni oyalar diye düşünüyorum. Diyelim ki işler kötüye gitti ders calışmadım yksye kadar bir işe girer çalışırım acelem yok zaten 14 15 yasında gibi gözüküyorum ve dediğim gibi suan 47kilo falanım 2 ay öncesinde 43 kiloydum bu halde üniye gitsem yasayacagım kültür soku ve yetersizliğim yüksek ihtimalle anksiyetemi çok daha kötü seviyeye taşıyacak ve panik atak falan bu tarz şeyler bunun sonraki evresi. Bir kere toplum içinde panik atak geçirsen bundan sonra sürekli o korkuyla gireceksin ve çok daha kötüye gidecek. Ben bunu yaşayıp hayatımı mahvetmek istemiyorum. Ben bi sene vücudumu gelistireyim, ders calısayım, ehliyet alayım, ara sıra babama yardıma gideyim iş olduğunda acelem yok ki zaten dediğim gibi inanılmaz küçük gözüküyorum. 30 yasında 23 gibi gözükecegim o zaman belki avantaj olabilir ama şimdi değil.

3 gün önce aile hekimine kan testi vermek için gittim benim aile hekimim yokmuş benden tc istedi tcmi söylemeye başladım ama beni üsteledi ve tcni ver dedi. Yanımda değil dedim bana 18 yaşından büyük birinin tcsini ezberlemediğini nerden bileceğim dedi :D

Bu konu biraz içimi dökmek gibi oldu ama okuyan hocalarımın fikirlerini merak ediyorum lütfen düşüncelerinizi, eleştirilerinizi, tavsiyelerinizi yazmaktan çekinmeyin.

İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

zaten kendi yolunu çizmişsin diyecek fazla bir şey yok aslında

anksiyeteyle ilgili profesyonel yardım alman lazım belki de alıyorsundur

iyi çalışmalar dilerim umarım istediğin gibi olur

Yasadıgım yerde psikolog varsa gitmeyi düsünüyorum onun dısında tek tedavisi spora gitmek ve kilo almak gibi duruyor şuan. Teşekkürler hocam.

• Beş sene boyunca sınava hazırlanan bi abin olarak söylüyorum hiçbir şey seni yıkmasın,yıldırmasın eğer sen inanıyosan gerisi teferruat inan yaradan kimsenin emeğini boşa çıkarmıyo bizzat tecrübe ettim sen de inan ve çalış..

5.sene sonunda kaç k yaptın

• Hocam benim işler karışık üçüncü yılımda eczacılığı tercih ettim o sene bıraktım tıp istiyodum o sene 18 k dan 35 k ya attı kırık obp beni 2020 yılında da pandemiden dolayı olmadı saçma bi sınav yapmışlardı 21 de 15 k yla tıpı kazandım şükür…

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.