Şimdi Ara

Psikoloji Bölümü - Bilinen Doğrular ve Yanlışlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
21
Favori
181.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam merhaba benim sorumu cevapladınız mı bilmiyorum çünkü o kadar çok yorum var ki okumakla bitmez :-) önceden cevapladıysanız kusura bakmayın yeniden soruyor olacağım
    Klinik psikoloji ve uygulamalı psikoloji olarak iki alan var yüksek lisansta bu ikisi arasında nre gibi farklar var yada fark var mı nette araştırdım ama pek bir bilgi bulamadım cevaplarsanız sevinirim..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtrhn

    Dediğin doğru ancak bu şununla alakalı, zorla pskiyartist olanlar var bir de seçip olanlar var.

    Mesela Agah Aydın, Mutluhan İzmir. Bunlar Psikolog kadar bilen insanlar.

    Bana göre psikoterapist olmak isteyen biri ya Bilgi'ye gitmeli ya Boğaziçi'ne.
    Bunu b.ktan bir özel üniversiteye giden biri olarak söylüyorum. Belilrli kalıplarla bilişsel bir terapi, patolojinin kökenine inemeyen bir yapıda ki yaklaşımla terapist olmuyorsunuz. CBT tamamen manipüle etme üzerine kurulu.

    Bu bölümü seçen insanların baştan ilgisi olmalı. Mesela benim ygs/lys sıralamam çok kötü, öneri üzerine psikoloji bölümüne gittim. şu sıra 3.65 ortalamam var. benden 10 kat daha iyi insanlardan daha fazla şey bilip, daha fazla şey yorumlayabiliyorum. Çünkü Psikanalitik felsefeyi seviyorum.

    İstanbul üniversitesini kıl payı kaçırmış insanların ortalamaları 2.30 civarı. Tabi bölümün ingilizce olmasının da farkı var.

    Eğer psikolojiye ilginiz yoksa psikoloji okumayın
    Ben yazarken parayı çok övdüler, çıkar çıkmaz 5'le başlarsın vs falan yüksek lisanssız 2 alsan iyi para, yüksek lisansla 4'ü falan ancak 2-3 yıl sonunda görürsün. Yani öyle her psikolog 45 dakikalık seanstan 600 lira kazanmıyor. gitmeden önce mitoloji ve felsefe hakkında biraz bilgi birikiminiz olmalı.

    Çoğu üniversite lise gibi psikoloji eğitimi veriyor. Sabahtan akşama kadar kaynak okuyorsunuz bu durumda kendiniz için

    Merhaba hocam size de bir sorum olacak:-)
    Puanım kötü olduğu için iyi bir üniversiteye gitmedim diyorsunuz ama anladığım kadarıyla alanda da ilgilisiniz alanda ilgili olan birisinin kendini geliştirmesine okuduğu üniversitenin adı engel olur mu sizce yani sadece lisansı sıradan bir üniveraitede okudu diye yüksek lisansa kabulde sorun olur mu yoksa ilgi ve iatek olduktan sonra kendini geliştirmesi kolay mıdır cevaplarsanız sevinirim..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • psikolojik danışman 22 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle sorularının cevabına kesin bir şey diyemem. Henüz 2. sınıftayım çünkü, fakat İstanbul'da benim olduğum üniversiteye eğitim vermeyen bazı enstitüler mevcut.
    Bu ensitülerden eğitim alabilmek için 40 takla atıyorsunuz. En büyük dezavantajlarından biri bu.

    Diğeri ise derslerinizin çok çerez gelip ne kadar istekli olsanız da sizi rehavete sokabiliyor oluşu. Çevrenizde 3 kelime konuşunca kendini Freud zanneden insanlar olacak, bakacaksınız ki onların normal hayatta kullandığı dağarcığı kendiniz psikolojide edinmişsiniz "bu kadar yeter" zihniyetine gideceksiniz fakat çıkıp Bilgi'deki biriyle konuşunca sizin bir şey bilmediğiniz ortaya çıkıyor.

    Yüksek Lisans konusu ben de mesela Bilgi'de yapmak istiyorum, ortalamam bu yüzden iyi zaten, o kadar bilişsel temelli derse çalışmamın başka sebebi yok. Fakat alırlar mı, almazlar mı ? bilemiyorum. Kendinizi çok iyi tutup mülakatlara girmeniz lazım, yazılı bilim sınavını geçiyorsunuz, ardından mülakatları geçmeye çalışıyorsunuz, klinik psikolojide 30 kişi alıyor. Eh aralarında 15 tanesi Zaten bilgi'den, 10 tanesi İstanbul, Boğaziçi, Koç, 3 şanlıysanız 5 kişi de düşük ihtimal de olsa diğer kötü üniversitelerin kendini çok geliştirmiş insanlarından.

    Tabi sizden bilimsel yayın istiyorlar, Bilgi'de. E sizin üniversitede bilim yapacak fırsat yok ki. Daha Evrimsel psikolojiyi görmedim, düşünün artık.

    Yani her bakımdan zor, Psikoloji bölümü. Ben 1. sınıfta hiç çalışmadan ingilizce dersler dahil 100'e yakın puanlar aldım, 2. sınıfta da benzer bir biçimde pek çalışmadan dersi dinleyerek alıyorum. Fakat psikoloji böyle olmamalı.




  • Bölümü yazıcaklara seve seve yardımcı olabilirim 2.sınıf psikoloji öğrencisiyim. Ufak bir tavsiye bu alanı sevmiyorsanız ilginiz yoksa kesinlikle bu bölümü yazmanızı önermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Psikoterapist, Psikiyatrist, Psikolog Nedir?
    Hangisine Gitmeliyim?



    Psikolog Nedir? (Kimdir?)
    Psikolog ünvanını, üniversitelerin dört yıllık psikoloji bölümünden mezun olan her birey alabilir. Fakat lisans eğitimi bir psikolog için uygulama açısından yeterli değildir. Bu yüzden psikologların lisansüstü eğitim alarak psikolojinin herhangi bir alanında uzmanlaşmaları gerekmektedir. Psikologlar; klinik, gelişim, endüstri, sosyal psikoloji gibi yüksek lisans programlarından birinden uzman psikolog unvanı alırlar.

    Psikoterapist Kimdir?

    Psikoterapi, bireylerin duygusal ve davranışsal sorunlarının giderilmesini, ruh sağlıklarının geliştirilmesi ve korunmasını amaçlayan farklı tekniklerin genel adıdır. Psikoterapi Yunancadan türetilmiştir. Psiko ‘ruh, zihin’, terapi ise ‘iyileştirme’ anlamına gelir.

    Kaynak Terapi Psikolog




  • Merhaba, ben psikoloji okuyup yüksek lisansımı çocuk üzerine yaptıktan sonra pedagog olmak istiyorum. Ama aklıma takılan bir şey var, acaba pedagog unvanını aldıktan sonra hem pedagog hem de psikolog olabilir miyim? Klinik açıp ikisini aynı anda yapmam mümkün mü acaba?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.