Şimdi Ara

Psikiyatrik İlaçlara Başlayacağım.. Çekincelerim Var :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ben 24 yaşındayım, mühendisim; uzun yıllardır sosyal fobi ve kaygı bozukluğu rahatsızlıklarına sahibim. Bir süredir terapiye gidiyorum biraz faydası oldu. Terapiste sordum iyi olur dedi ilaca başlamanın geciktirmeden git başla dedi.


    Haziran ayı için iyi özelde iyi bir psikiyatristten randevu aldım. Muhtemelen ilaca başlatacak. Bu ilaçlar nasıl etki yapar, ne gibi faydası olur sizce? Bir de ben zaten şişman biriyim ilaçlar iyice kilo aldırır mı? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.




  • Hiçbir şey olmaz , iyi bir psikiyatr bul ve doktoruna güven. Şu anki problemlerinin üstüne yapışmasından daha iyidir.

    Ben de bir dönem bir rahatsizlik için kullanmıştım , zamanı gelince bırakması zor olmuyor. Tek hatırladığım yan etkisi 4k seviyesinde rüya goruyordum , hepsini de hatirliyordum .

    Geçti gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yillardir tedavi goruyorum. sosyal fobim var agir derecede. acikcasi ilaclara baslamadan önce 80 kiloydum şuan 120 kiloyum. onun disinda hic bir işe yaramadi ilaclar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başla kötü bir şey olma ihtimali çok çok daha dusuk

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lustral kullan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlamamanızı tavsiye ederim ilaç sektörü faydadan çok zarar verir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Düşünce beyindeki kimyasal salgıları değiştirir kimyasal salgılar da düşüncenin şekillenmesinde etkilidir. Yıllarca psikoterapi alarak da çözebilirsiniz, ilaçla birlikte terapi alıp da çözebilirsiniz. Alacağınız ilaçlar beyninizdeki kimyasalların daha doğru salgilanmasini ya da daha etkili olmasını sağlayacaktır.
    Genellikle ilaç kullanan ve sonrasında tekrar ilaç kullanmaya düşen insanlar bir süre ilaçla iyi hissedip aaa ben iyileştim diyerek bırakan insanlar.
    Grip olduğunuzda da aldığımız çoğu ilaç semptomları iyileştirmek içindir, hastalığın kendisiyle vücûd uğraşır. Ruhsal rahatsızlıkların bir kısmı da aynı şekilde aldığımız ilaçlarla semptomları azaltırız ama yine sorunu çözmesi gereken kişi biziz. Söyle bir ornek vereyim,
    Sosyal anksiyetesi olan bir arkadaşım ilaç kullanırken sosyalleşmek için çabaladı, şimdi ilacı bıraktı önceden telefonla konuşamayan arkadaşım şimdi çok rahat iletişim kurabiliyor.
    ilaç endüstrisi müşteri kaybetme yanı evet böyle bir şey olabilir ama faydasının olmadığını değiştirmez ayrıca çok uzun yıllardır kullanılan güvenilir ilaçlar var. Doktorunuzla açık bir şekilde neler yaşadığınızı, şikayetinizi paylaşın ve önerdiği şekilde tedavinizi olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanta_resmi -- 26 Mayıs 2022; 2:29:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • bu ilaçlar bir nevi uyuşturucu etkisimi yapıyor ? kişiyi rahatlatıyor bir şeyleri unutturuyormu ne yapıyor yani

  • deniz006 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu hastalıkların günümüzde en büyük sıkıntısı teşhisini testle değil el kitabıyla koymak. Norotransmitterleri sinaptik boşlukta ölçüp, aynı kan tahlili gibi, şu seviyenin altındaysa depresyon diyebilseydik her şey daha iyi olurdu. Doktor sizi dinleyip belirtilerinizi değerlendiriyor el kitabında depresyon belirtileriyle uyuyorsa depresyon diyor sonra tipini belirliyor. Tipik atipik vs. Bunu da yine size soruyor uykunuz arttı mı yemeniz arttı mı cinsel fonsikyonlariniz yerinde mi vs. buna göre 9-10 farklı mekanizmali depresyon ilacı var hepsinin yan etkileri farklı bunlardan birini reçete ediyor yine sizin beyanlariniza göre.

    Amaç sinaptik boşlukta bulunan madde miktarını belli seviye üzerine çıkarmak olduğu için hemen etki etmez bu ilaçlar etki etme süreleri 2-4 hafta arasında değişir eğer o süreç sonunda da etki yoksa bu sefer başka mekanizmali ilaca geçilir. Örnek ssri ile başlar genelde en çok bu rgrup reçete edilir tipik için, etki olmazsa 7-8 tane daha grup var.

    Verilen ilaca göre vücuda yaptığı etki de değişiyor hocam.

    Geçmiş olsun, kim depresyonda kim değil dışardan belli olması imkansız bu hastalık ihmale gelmez imkanlar dahilinde tedavi edilmeli.

    Edit: arkadaşın kilo sorunu var doktora bu endişesini payladssin iştah arttırmayan bir gruba yönelsinler. Obezite sorunuyla da ugrasmasin. Koyu renk olmuş duzeltemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marakku -- 26 Mayıs 2022; 7:17:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • marakku kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.