Şimdi Ara

PS4 FİFA TRANSFERLİ LİG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -Foosta.net diye bir sitemiz var üye oluyorsunuz. Orada Size Valencia, Cagliari gibi gerçekte olan fakat içinde hiç oyuncu olmayan takımlar veriyoruz.
    - Size vereceğiniz sanal oyun parasıyla (gerçek para karşılığı yok) sitedeki fifa oyuncularını satın alıyorsunuz. Ultimate Team modundaki gibi kişisel takım kuruyorsunuz. Mesela balotelli alacaksaniz, onu sadece bir takım satın alabiliyor. Eğer almak istediğiniz oyuncu başka takımdaysa, o takımı yöneten başkanla pazarlık yapıp satın alıyorsunuz.
    - Sitede oluşturduğunuz takım kadrosunu, PS4 ayarlamanız gerekiyor. Örneğin Valencia takımını PS4'te açıp, customize- edit teams -- transferler sekmesinden sitede satın aldığınız adamları Valencia'ya alıyorsunuz. Ps4'teki kadronuzla sitedeki kadro birebir aynı oluyor.
    - Maçlar bitince ekran görüntüsünü alıp, müsait bir zamanda (ertesi gün de olabilir) sisteme istatistik ve skor bilgilerini giriyorsunuz. Golleri kim, kaçıncı dakika vb bilgileri giriyorsunuz. Fikstürler ve oyuncu isimleri önceden tanımlandığı için 10-15 saniye vaktinizi alıyor bilgi girişi.
    - Oyuncuları orjinal değerleri ile oynatıyoruz. Yani Fifa 17'nin ilk veritabanı olan 25 Agustos 2016 veri tabanıyla oynuyoruz. Veri tabanında değişiklik yaptıysanız PS4'te customize reset squadstan düzeltebilirsiniz.
    - Oyuncu özelliklerini sofifa.com sitesinde sol üst köşede 25 August 2016 veritabanını seçerek bakabilirsiniz. Foosta.net sitemizde de ilgili oyuncuların özellikleri aranabilir olup, sofifa.com u arayüzünün daha kolay olması sebebiyle oyuncu araştırırken kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
    - Maç skorlarını girdikçe sitedeki sanal paranız yükseliyor. Paranıza göre yeni oyuncular alabiliyorsunuz. İki türlü alım var; "havuz alım" dediğimiz piyasadaki serbest oyuncular. Boşta gördüğünüzü transfer sezonunda (Cumartesi - Pazar) satın alabiliyorsunuz. "Açık arttırma" alımı ise başka takımın sahibi olduğu oyuncuyu gittigidiyor.com'daki gibi satın alabiliyorsunuz. (Öncesinde pazarlık yapıp satışa çıkarttırmanız gerekiyor)
    - Oyunda bütün seviyedeki oyuncular açık değil. Yani ronaldolar messiler piyasada değil. 75'ten başlattık. Şuan 81 açılacak önümüzdeki hafta. Her ayın ilk transfer haftası (ilk haftasonu) bir üst overall açılır. Yeni overall açılana kadar eski oyuncular havuzdan alınır, diğer takımlardan satın alınır. Hareketli transfer günleri geçirebiliyoruz.
    -Maçlar Pazartesi sabahından Cumartesi sabahına kadar oynanır. Ligler genellikle 10 kişilik olur. İki devre ve iki bacak maçlar halinde 2 hafta sürerDolayısıy pazartesinden cumartesi sabahına kadar 9 maç yapmanız gerekmektedir. (max haftada 2 saat). Genellikle haftada 2 gün 1'er saat oynayarak tamamlayabiliyoruz.
    - Yaş ortalaması 30'un üstünde olduğu için, herkes çocuklarını uyuttuktan sonra veya ailesiyle vakit geçirdikten sonra gelebildiği için genellikle maç yapma saatlerimiz 21:00 - 02:00 arası oluyor. Çok istisnai durumlar haricinde tüm oyuncular bir şekilde haftalık 9 maçını tamamlıyor cumartesi sabahına kadar. Sonrasında transfer yapılıyor ve takip eden pazartesinde de ikinci devre maçları oynanıyor.
    Oyun içi kurallar:
    1 - Santra kullanan forvet topu alır almaz kaleye yönelince otomatik defans devreye giremiyor. (ultimate team maçlarından çok kullanılan bir hile - bug) Dolayısıyla santraları genellikle geriye veya kanatlara pas vererek oyunucu açıyoruz. Direk topu alan forvetle kaleye gitmiyoruz.
    2 - Kaleye doğru top sürerek gol pozisyonuna giren oyuncuyu arkadan kayarak düşürmüyoruz. (ultimate team maçlarında gole giden adamlar kırmızı kart pahasına düşürürler)
    3 - Oyunu sadece taç-aut - faul veya kaleci degaj yapacakken durduruyoruz. Atak devam ederken defans dokundu diye pause a basmak yok.

    Genel kurallar:
    1 - Saygı. Oyuncuların kendilerine yönelik hiçbir şekilde olumsuz eleştiriler yapmıyoruz. Amacımız sadece oyun değil, daha çok muhabbet. Muhabbet ortamının küfür-laf atma vb davranışlar ile bozan arkadaşları aramızda bulundurmak istemiyoruz. Ultimate team'de mikrofon açıp küfür eden arkadaşlar yok bu yüzden aramızda.
    2 - Fair play. Oyun kurallarına aykırı bir durum ile karşılaşırsak önce rakibimizle konuşuyoruz. Mesela oyun laglı olabilir, durdurup baştan başlatmayı öneriyoruz. Veya hatalı olduğu bir pozisyon, arkadan kayma olabilir. Oyun oynarken hırslanıp hatamızı farkedemeyebiliyoruz. O yüzden diyalog önemli.
    3 - Kanıtlanabilir iddialarda bulunma. İstisnai de olsa anlaşamayacağınız durumlara karşı maç başlangıcında "shared" tuşuna basıp otomatik kayıtı etkinleştirmeniz ve olası bir anlaşmazlıkta görüntü ile açıklamanızı rica ediyoruz. Kızıp playstation ı kapattığınızda konuyu kapatmaktan başka çözümümüz kalmıyor.
    kayıt için gzulfukar@gmail.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.