Şimdi Ara

PS3 Tüplü TV de renksiz çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Biliyorum renkli de görünse kalitesiz olacak ama LCD almama henüz var, o yüzden şimdilik bunla idare etmeliyim.

    PS^te display ayarlarını Standart(NTSC) yaptım. Renk modunu RGB ye ayarladım fakat siyah beyaz görüntü alabiliyorum. DVD player ı bağladığımda ise açılış ekranı mavi, yani scartta bir sorun görünmüyor. Sorun nerde olabilir?

    " If you are using a PAL PS3 (European model) with an NTSC TV (US and Asia model), or vice versa, you will get a black and white output as the two signals are different."

    Bir forumda gördüm, sanırım problem NTSC-PAL problemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkilic -- 18 Ocak 2010; 17:04:31 >



  • Kullanmış olduğunuz TV NTSC destekli olduğuna emin misiniz? NTSC destekli olmadığından görüntü vermiyor olabilir.. Kullandığınız kablodan kaynaklı da olabilir..
  • Arkadaşım RGB kablo kullanırsan sorunun ortadan kalkacağını ümit ediyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staphylococcus -- 18 Ocak 2010; 17:47:24 >
  • rgb kablo al gri renklidir.sorunun cozulur
  • Aynı sorun bende de vardı LCD'den önce,siyah beyaz oynuyordum gta4'ü..Sonra gittim 10ytl'e rgb kablo almış düzelmişti,sende dene düzelir..Elektrikçiler rahatlıkla bulabilirsin
  • rgb kablo dediğiniz şu 3 lü kablo mu?http://www.dvikablo.com/RGB-Kablo.aspx adresindekinden? tam olarak bağlantıyı nasıl yapacağımı anlatr mısınız?
    Ps3 slimde bir AV çıkış birde hdmi çıkış var. AV çıkışa ait kablodaysa 2 audio bir video erkek kablo var. Bu rgb kabloyu nereye bağlamalıyım?
  • PS3 un NTSC mi PAL mi ? Makina NTSC dir senin tv de NTSC yi desteklemezse siyah beyaz goruntu alirsin. RGB kablo denilende bir ucu scart diger ucuda ps3 un arkadaki girisine girebilen bir kablo.

     PS3 Tüplü TV de renksiz çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 19 Ocak 2010; 11:15:49 >
  • ABD den geldi, NTSC olması lazım PS3. Bu rgb-scarttan alırsam ps3 ün ntsc olması farkeder mi?
  • bende de aynı sorun vardı makina pal olmasına rağmen gittim resimdeki gibi gri kablo aldım yine olmadı yeşil görünüyordu benimki.
    baktım olmuyor gittim elektronikciden orta halli bi elektronikciden bulursun diye düşnyüroum neyse gittim siyah renk rgb kablo aldım taktım oldu anccak bu seferde filmlerde problem çıktı film taktıım zaman ekran yeşil oluyordu. bu seferde gittim 3 çıkışllı scart girişli componet kablo aldım. tüplü tvye onu taktım problem çözüldü. şimdi film seyrederken kabloyu çıkartıp takıyorum .
    sen dediklerimden al sorun çözülecektir kesin. oyun oynarken siyah renkli rgb (scart) kablosunu kullan oyunlardaki renk daha canlı oluyor. film seyrnederken de dediğim kabloyu kullan. bi sorun olursa yaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkilic

    ABD den geldi, NTSC olması lazım PS3. Bu rgb-scarttan alırsam ps3 ün ntsc olması farkeder mi?


    nts ise gri den al olur hallolur problem olmadı dedim kablolardan al . bende tüplü tv kullanıyrum
  • Yazıcıoğlunda vardır inşallah. Fiyatı ne kadar tahminen? kazık yemeyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkilic

    Yazıcıoğlunda vardır inşallah. Fiyatı ne kadar tahminen? kazık yemeyelim.


    5 lira
  • Yazıcıoğlunda birçok elektronikçiye sordum, hiçbirinde yok, ayrıca NTSC olan ps3 ü hiçbir şekilde PAL tvde renkli izleyemeyeceğimi söylediler. Öle bir kablodan da haberleri yok. Napmam gerek? nerden bulucam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkilic

    Yazıcıoğlunda birçok elektronikçiye sordum, hiçbirinde yok, ayrıca NTSC olan ps3 ü hiçbir şekilde PAL tvde renkli izleyemeyeceğimi söylediler. Öle bir kablodan da haberleri yok. Napmam gerek? nerden bulucam?

    Daha 1 saat önce Yazıcıoğlu'ndaydım ve bu konuyu gördüğüm için gidip özellikle sordum. Gri RGB kablo ile bu durumun düzelebileceğini söylediler ve kablodan da ellerinde vardı.
  • Benimde tam bir saat oldu, demekki adamına denk gelemedim. Bende Gittigidiyordan sipariş ettim 3.90 a. Teşekkür ediyorum yardımcı olan herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkilic -- 20 Ocak 2010; 16:19:02 >
  • Gri kablo görüntüyüde baya bir kaliteli hale getiriyor.
    Ps3'ün içinden çıkan scart kablo ile kıyaslayınca gri kablo açık ara güzel görüntü veriyor.
    Siyah scart kablo ile yazılar falan okunmazken, gri kablo ile çok rahat okunuyor.

    Tüplü de kullananların mutlaka gri kablo ile kullanmaları lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkilic

    Yazıcıoğlunda birçok elektronikçiye sordum, hiçbirinde yok, ayrıca NTSC olan ps3 ü hiçbir şekilde PAL tvde renkli izleyemeyeceğimi söylediler. Öle bir kablodan da haberleri yok. Napmam gerek? nerden bulucam?


    Kim soylediyse cok guzel atmis :) HD TV saticisi falan mi soyledi acaba bunu?

    Yazicioglunda var. Pasaja gir, alt katlara in... Alt katta bir suru ufacik dukkan var. Muhakkak birinde bulursun. Fiyati 5 lira.

    Eger PlayStation 1 kullandiysan onda zaten standart olarak kutudan gri RGB kablosu cikiyor. Eger alet ve kablo hala duruyorsa iste, onla baglayabilirsin. Zaten alman gereken kablo da o.
  • Gri RGB kabloda kullansan TV NTSC desteklemiyorsa renkli olarak oynayamazsın. 3 Farklı RGB kablo ve 3 farklı NTSC desteklemeyen TV de denedim. PS2 ve PS1 de RGB kablo ile renkli olarak çalışmasının sebebi çip takılırken renklendirme işleminin yapılması. Yani çiple ilgili bir durum. Bunun haricinde SD Tv de en kaliteli görüntüyü RGB kablo ile alırsın.
  • Merhaba arkadaşlar;

    Kontorland gri RGB kablo geldi. Ve sorunum halloldu. Beyaz rengi çok net göstermiyo ama heralde tv nin kalitesinden kaynaklanıyordur. Herkese teşekkür ediyorum yardımları için. İnsanın kabloyu alıp Yazıcıoğlnda bu işe olmaz diyenlere gösteresi geliyor, ama kim gidicek şimdi oraya kadar:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cloud35

    Gri RGB kabloda kullansan TV NTSC desteklemiyorsa renkli olarak oynayamazsın. 3 Farklı RGB kablo ve 3 farklı NTSC desteklemeyen TV de denedim. PS2 ve PS1 de RGB kablo ile renkli olarak çalışmasının sebebi çip takılırken renklendirme işleminin yapılması. Yani çiple ilgili bir durum. Bunun haricinde SD Tv de en kaliteli görüntüyü RGB kablo ile alırsın.


    RGB Kablonun calisma mantigi cok farkli. uzun uzun anlatmak gerek burda ama...
    Kisacasi: Oynayabilirsin... bayagi bal gibi.

    yalniz PS3 goruntu ayarlarina girmen gerekiyor. RGB Kabloyu tanitman gerek...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.