Şimdi Ara

PS3 delileri için optimum Gran Turismo sistemi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • laptopum gelsin, nazar boncuklu tesbihli g25, papatya game chair(beyaz), 5.1 sony kulaklık dekoderine takılmış 98 den kalma stereo müzik seti ve samsung 225bw ile gt5p incelemem yakında...

    evet buna çok yakın bir sistemim var benim de...

    bişey sorcam, peki bu bose akustiması ayrı ayrı satıyolar mı ? :D yavaştan almaya başlayalım işte.. tek tek...

    şaka bir yana... ses sistemi konusunda hep ana sağ ve ana sol kabinlerin büyük hacimli olması taraftarıyım... yani tahta büyük hacimli kabin ve büyük mıknatıslı hoparlörler... o ufacık şeylerden nasıl ses çıkar anlamış değilim... bazen sinemalarda da oluyor, hayvan gibi filme, o sese hoparlörler yetmiyor ve doygunluk sınırını aşımış sesler çıkıyor, adeta ton değişiyor... onun gibi bir şey istemiyorum... yüksek kapasiteli kolonlardan rahat ses almak istiyorum.

    z5500 alabilir miydim, evet, çok rahat.. nelere para vermedim ki.. koymaz açıkçası 600 milyon.. ama elim kadar satellitelardan gelen sesi duymak istemiyorum açıkçası... hala eski mini hi-fi philips müzik setimi tutuyorum ve kullanıyorum. çünkü büyük iki tane woofer ı var, 260watt ve bass reflex hoparlörler mevcut... dolby digital sevdasına dandik setler almak istemiyorum... bose un bahsedilen modeli çok iyi olabilir ama 2600ytl lik toplama ve büyük kolonlardan oluşmuş bir ses sistemi yaratılamaz mıydı?




  • tabi ki yaratılırdı ama kendin diyorsun, dolby digital'de çok farklı olaylar içine girmektesin. büyük hoparlörler dikkat edersen zaman geçtikçe daha da ufaldı. bunun sebebi insanların daha çok sıkıştırılmış seslere kaymasıdır. tabi ki bir müzik dinlediğin zaman aldığın marantz ya da jmlab stereo'lar daha iyi çözüm üretecektir ama konu bir oyun makinasından ses almak olunca ses derinliği kemanların, gitarların frekansına değil, daha önceden kodlanmış sesin ne kadar güçlü çıkabildiğine bağlıdır.
  • şöyle bir yanlışlık gördüğümü sanıyorum, sıkışmış ses olayı...

    sıkışmış sesi(tabirinle mp3) ses sistemi dekoderi veya başka bir şey açmaz. sıkışmış ses sesin kaynağı tarafından açılıp yorumlanıp öyle verilir ses sistemine. yani bose için ses mp3 müş veya bluray filmlerin sesiymiş hiç farketmez. isterseniz gitar bağlayın akustik ses verin direkt, tabi arada sesi normalize edecek bir di box falan olsun yine farketmez... ses sonuçta ses sisteminin anlayacağı formatta gelir ve çıkarılır.

    bahsettiğin şu olabilir.. sesler artık oyunlarda sampling değil de synthetic olduğu için, akustik seslere daha uygun olan hayvani sistemlere gerek yok diyor olabilirsin... bas gitaristim ben, barlarda çaldım, programlara konserlere çıktık ve ses sistemini ben ayarlardım, bu yüzden bazı şeylerde kıl hale geldim. özellikle bas konusunda ve şişmiş ses sistemleri konusunda. bana ufak hacimli kolonlardan çıkan yüksek ses şişmiş kolonlardan çıkan ses gibi geliyor açıkçası.

    işte bu ufak kolonlardan çıkan bahsettiğin önceden kodlanmış sentetik ses, onun frekansı ve onun yüksekliği ile bir müzisyen tarafından gerçek kemanla çalınmış, hayvan gibi mikrofonlarla, bir iveco nc50 kamyonet boyundaki mixerlerle kaydedilmiş akustik sesin parametleri olan ferkansı yüksekliği ayn birimlerdir. artık öyle ses kütüphaneleri var ki aklınız durur. tek tek örneklemiş herifler... yani oyun için büyük çaplı kolon gereksizdir, ufaklar yeterlidir ibaresine katılmamaktayım bunun için. empedansın hastasıyım, suzukanın ustasıyım...

    ha şu var, oyunun kendi ses motoru olur( salladım soung engine) ve belli parametreler alarak ses çıkartır.. hiç sanmıyorum bunu ben..o kadar basit olamaz ps3 oyunları... uncharted ı bitirince sonundaki videolara bakın derim sesleri nasıl kaydetmişler... müzikleri özellikle...




  • şöyle düşün, cd ne olursa olsun dijital bir medyadır. SACD de olsa (ki kendisi 24 bitlik kapasitesi yüksek disktir.), blu-ray de asla bir analog medya gibi ses vermeyecektir. bahsettiğimiz çok üstün düzeydeki sistemler üst ve alt frekanstaki sesleri daha iyi verebilmesi açısından tercih edilir. ama ps3 ün buna ihtiyacı yoktur. tamam ps3 düşündüğün kadar basit değil ama bir "müzik dinlemek" kadar da derin değil... çünkü ses dijital olarak kaydedilir ve dijital olarak direk çıkartabiliyorsan en iyi çözümü alırsın. ama mesela caz müzikte keman analog olarak kaydedildi, sen bunu analog medya ile (plak vs.) analog bir sistemde lambalı anfi ile direk olarak analog çıkmasını sağlıyorsan müzik için en mükemmel, naturel sesi elde ediyorsun. (bunu zaten biliyorsundur, başkaları da yararlansın istedim.)
    ha diyeceksin ki acoustimass 15'in görevi bu değil, evet dediğim olay hi-end sistemlerde geçerlidir ama anlattığım bu olayın aynısını ps3 için düşün, filmler ne olursa olsun ses kodlaması olarak oyunların bir adım ötesinde oluyor ki bu tamamen medyanın kapasitesinden kaynaklanan bir durum... tabi ki film izlediğin zaman acoustimass 15'in özelliklerini daha iyi çözümsersin.
    ayrıca büyük hoparlörler tamamiyle gereksiz demedim ama oyunlarımızın kapasitesi açısından -hoparlörler küçük de olsa- optimum sesi çıkartacak sistem, acoustimass 10'dur. ha ben de wilson audio'dan hoparlör alıp dinlemek isterim tabi ama o zaman da optimum olmuyor malesef :)




  • Dünya'da ABD'de lcd pazarının en çok pazar payına sahip markası zannedersem Sharp olmalı,gerek diğer markalara panel üretimi,gerekse ABD içinde en çok rağbet gören markanın Sharp olması da cabası.
  • TV olarak Samsung dan şaşmam her türlü ihtiyacınızı full karşılıyo oyun film vs..vs..
    hepsindede kaliteli görüntüden taviz vermiyor.
  • funkmaster

    teşekkür ederim, bilgilendirici bir tartışma oldu..

    sanırım benim olay ses sisteminin karakteristiğiyle ilgili... gücü ağırlığı seviyorum.. dinamizmi değil sanırım...
  • FUNKMASTER Renegade Game Chair'i nasıl alablieceğimiz hakında PM atarsan çok makbule geçer....ne zamandır türkiyede bu tarz bi şey arıyorum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTAGON99 -- 22 Şubat 2008; 13:49:16 >
  • benim sistem en güzeli.

    65" panasonic full hd.. playseats koltuk..dfp pro..


    bu arada playseats satan varsa bi arkadaşım istiyo pm atabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 22 Şubat 2008; 14:41:00 >
  • Paypal ile getirmek şu anda en kolaya gelen iş, ama taşıma ücreti için üstüne bir 300 dolar daha koyarsın, 600 dolara mal olur.
    diğer yöntemi de akşam eve gidince pm olarak atarım, biraz uzun şimdi ofiste yazacak durumum yok..
  • OK...SAOL FUNKMASTER...UYGULAYABİLECEĞİM BİR YÖNTEMSE ÇOK İYİ OLUR...MESAJINI BEKLİYORUM...NEDEN BU ÜRÜNLERİ BURADA SATMAZLAR ANLAMIYORUM...ÇOK İYİ SATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM ASLINDA
  • Türkiyeye hala resmi olarak xbox gelmedi, o da gayet satacak bir model halbuki :)
    bunun sebebi vergidir, o koltuğu hızlı sistem gibi bir dağıtıcı getirse üstüne koyacağı fiyat 1000 lirayı geçecektir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: funkmaster

    çok basit bir ekipmanla tam koltuk karşısına oturtulur.




    tabiki oturtursun ama kokpit mantığının yerini hiç bir şey tutamaz eğer söz konusu yarış oyunlarını oynamaksa
  • çok iyi araştırma yapmışsın, keşke resimleri de görseydik, ( denerken)
    çoğu uzman ( lcd-plazma konusunda) sharp 'ı tek geçer senin buna kendi gözlerile karar vermen beni çok şaşırttı, gerçekten yetenekli olduğunun delilidir.
    eline sağlık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: offendicula

    çok iyi araştırma yapmışsın, keşke resimleri de görseydik, ( denerken)
    çoğu uzman ( lcd-plazma konusunda) sharp 'ı tek geçer senin buna kendi gözlerile karar vermen beni çok şaşırttı, gerçekten yetenekli olduğunun delilidir.
    eline sağlık

    hah, o konudan bahsetmeyi unuttum.
    demo odası olduğu için herhangi bir görsel kayıt cihazına izin verilmiyor. güvenlik açısından doğru değil... o yüzden resim çekemedim ama yine de anlatmak istediğimi anlatamazdım. bunun sebebi en pahalı fotoğraf makinası ile de çekilse görüntülerden anlaşılması mümkün değil...
    ama tv'leri görmek istiyorsanız vitrinlerden resimlerini çekebilirim, önümüzdeki hafta yine sirkeci'deyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mydonose


    quote:

    Orjinalden alıntı: funkmaster

    çok basit bir ekipmanla tam koltuk karşısına oturtulur.




    tabiki oturtursun ama kokpit mantığının yerini hiç bir şey tutamaz eğer söz konusu yarış oyunlarını oynamaksa

    koltuğun o opsiyonu var. halledilmeyecek mesele değil sen paradan söz et :P
  • valla 300 dolar eğer bnm istediğim şekle girecekse çok değil
    420 çok ama
  • -KONU DIŞI SORU-

    PS 3 lerdeki hard disk olayı nedir? Bunca zamandır duyuyorum görüyorum ama düşününce sebebini bilmediğmi anladım. Sonuçta dvd takılarak oyun oynanıyor peki ne işe yarar bu harddiskler?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EliNTeR

    -KONU DIŞI SORU-

    PS 3 lerdeki hard disk olayı nedir? Bunca zamandır duyuyorum görüyorum ama düşününce sebebini bilmediğmi anladım. Sonuçta dvd takılarak oyun oynanıyor peki ne işe yarar bu harddiskler?

    2 gb lık demolar var, bilmem anlatabildim mi :)


    ayrıca belirtmek isterim, her sistemin piyasada bulabildiğim en uygun fiyatını yazdım. ama siz daha derin araştırırsanız daha ucuza bulabilirsiniz. hem bu kadar şeyi tek bir yerden alırsanız toplu indirim yapabilirler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkmaster -- 22 Şubat 2008; 23:52:00 >




  • efe, hayran kaldım araştırmana. ellerine gözlerine herbişeyine sağlık


    yine çıldırtacaksın beni


    gran tourismo'da 10.000 araba olabilcek diyor adam Allah'ımm!!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.