Şimdi Ara

PS3 de HD filmleri (.mkv dosyalarını) oynatma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
20.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: NumanB

LOST s04e01 den yeni çıkmış biri olarak , her hafya LOSY u HD izleme fikri banada hoş geldi .

Peki nasıl yapabiliriz ?

izlemeyen varsa buradan izleyebilir altyazılı

http://lostseason4hd.blogspot.com/
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

pc de izlerseniz çok fark olmaz ancak o görüntüyü bi vga kabloyla lcd tv ye aktarırsanız.......

hdmi ile aktarmak var vga ile aktarmak var... oda çözüm değil.

vga da parazitler oluyor görüntü net olmuyor vs vs

he bilgisayarda izlemekten iyidir tabi... ayrıca en baba lcd monitor lcd tv yada plazma nın görüntüsünü yakalayamaz.

mesela laptopda çok karanlık ve kontrastı düşükken plazmada inanılmaz canlı bi görüntü alıyorum... parlak ekran birde laptop yinede iyi değil hatta kötü.

he ayrıca dizileri divx olarak izlemekte mkv yada bluray den sonra işkence gibi... youtube dan farkı kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haydoot -- 4 Şubat 2008; 19:57:57 >

• arkadaslar bır sorum olucak uzun zamandır MKV olayını duyuyorum ama acıkcası hıc bulasmadım daga ama goruntu ve ses manyagı bırı olarak bulasmam gerekıyo sanırım Yanlız bana MKV nın ne oldugunu acıklarmısınız HD Dvd nın dıvx ı gıbı bırseymı ???????
  • quote:

Orjinalden alıntı: Biggamerx360

arkadaslar bır sorum olucak uzun zamandır MKV olayını duyuyorum ama acıkcası hıc bulasmadım daga ama goruntu ve ses manyagı bırı olarak bulasmam gerekıyo sanırım Yanlız bana MKV nın ne oldugunu acıklarmısınız HD Dvd nın dıvx ı gıbı bırseymı ???????

Evet HD TV den rip yada blu-ray - hddvd den rip... hd divx diyebiliriz.

1280x720 nadirde olsa 1080p de bulunuyor.
  • Nasıl parazitler oluyor? Yok öyle bişey. Ben vga kabloyla cam gibi görüntü alıyorum lcd tv de.

quote:

Orjinalden alıntı: Haydoot

quote:

pc de izlerseniz çok fark olmaz ancak o görüntüyü bi vga kabloyla lcd tv ye aktarırsanız.......

hdmi ile aktarmak var vga ile aktarmak var... oda çözüm değil.

vga da parazitler oluyor görüntü net olmuyor vs vs

he bilgisayarda izlemekten iyidir tabi... ayrıca en baba lcd monitor lcd tv yada plazma nın görüntüsünü yakalayamaz.

mesela laptopda çok karanlık ve kontrastı düşükken plazmada inanılmaz canlı bi görüntü alıyorum... parlak ekran birde laptop yinede iyi değil hatta kötü.

he ayrıca dizileri divx olarak izlemekte mkv yada bluray den sonra işkence gibi... youtube dan farkı kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 4 Şubat 2008; 20:17:09 >

• cok sagol arkadasım peki sımdi net baglantımda ıyı RS dan uyeligimde var ben bu MKV leri nasıl nerden temin edebilirim bide Bende 22'' HP lcd monıtor var 1650x1050 cozunurluk var alette ps3 uyumlu formata cevırıp ps3 den ızledıgımde tam goruntu kalıtesını elde edebılırım dımı cunku obur turlu bıde laptop um var ???

quote:

Orjinalden alıntı: Haydoot

quote:

Orjinalden alıntı: Biggamerx360

arkadaslar bır sorum olucak uzun zamandır MKV olayını duyuyorum ama acıkcası hıc bulasmadım daga ama goruntu ve ses manyagı bırı olarak bulasmam gerekıyo sanırım Yanlız bana MKV nın ne oldugunu acıklarmısınız HD Dvd nın dıvx ı gıbı bırseymı ???????

Evet HD TV den rip yada blu-ray - hddvd den rip... hd divx diyebiliriz.

1280x720 nadirde olsa 1080p de bulunuyor.

• arkadaslar ysrdımcı olursanız cok sevınırım sımdi net baglantım ıyı RS dan uyeligimde var ben bu MKV leri nasıl nerden temin edebilirim bide Bende 22'' HP lcd monıtor var 1650x1050 cozunurluk var alette ps3 uyumlu formata cevırıp ps3 den ızledıgımde tam goruntu kalıtesını elde edebılırım dımı cunku obur turlu bıde laptop um var ???
  • HD film paylaşan torrent sitelerine üye ol torrent ile çek yada Emule kullan. Başka türlü yardım edemem çünkü uzun yıllardır download manyağı olarak forum kuralları gereği fazla ayrıntıya girmeden ancak bu kadar yardımcı olabilirim. Kolay gelsin. :)
  • Buradan site ismi vermek doğru olur mu? bilmiyorum amawww.diziplanet.org adresine bakabilirsin. Veya torrent sitelerine bakabilirsin. emule gibi paylaşım programlarını deneyebilirsin vs.

.mkv uzantılı filmleri yeniden decode edilip örneğin .avi formatına çevirildiğinde mutlaka görüntüde kayıplar yaşanacaktır. Bu belki ihmal edilebilir seviyede olur o ayrı...

Hd-rip filmler ufak bir monitörde veya notebookta izlenecekse bence o kadar büyük dosyaları çekmeye deymez. Ama pc'yi büyük bir lcd tv ye veya plazmaya bağlayıp seyredeceksek değer...ve aradaki fark normal bir divx'e göre gerçekten görülmeye değer olabiliyor.

Ps3'de bu hdrip görüntüleri izlemenin avantajına gelirsek,

hdrip filmlerde ses genelde 5.1 olarak decode ediliyor. Bir ses sisteminiz varsa ps3'ü ona bağlayarak 5.1 çevresel ses alabilmek mümkün. Tabi bu avantaj pc veya notebook'unuzda optik çıkış olmadığını varsayarsak geçerli...

İkinci avantajıda, ps3 ve tv hdmi ile bağlandığından aradaki kayıplar minimize edilmiş oluyor. Her göz farkedemesede en azından teorikte pc ve tv yi vga-vga bağlamaya göre daha iyi bir görüntü bize sunuyor.

Ayrcıa bazı hdrip filmlerde ses, iki ses kanalı olarak kaydedilebiliyor. Eğer bunlardan biri türkçe ise, ps3 de de seyretseniz altyazıya ihtiyacınız olmaz. Ama bu diziler için geçerli değil tabi.

Birde söylemek istediğim bir şey var:

Genelde çoğu insan hdrip dediğinde .mkv uzantılı filmler aklına geliyor. Ama hdrip bir görüntü .avi veya wmv uzantılıda olabilir. .mkv uzantılı filmler yanılmıyorsam x264 codeki kullanılarak decode edilmiş filmler oluyor şu an için aynı boyutttaki bir .avi filme göre daha iyi görüntü verdiği için tercih edilir durumda. Ama bu divx veya xvid codekle decode edilmiş bir hd filmin olamayacağı anlamına gelmez. Zatende sayıları .mkv ye göre az da olsa, var...

...ve Bu bahsettiğimiz .mkv vs. hiçbiri aslında "ham HD" bir görüntü değildir. Ham HD görüntü şu an için 3 kaynağa sahip.

1-Blu-ray
    2-HD-DVD
    3-HD tv yayınları.

Bunlar ham olarak çok yer kapladığı için çeşitli codekler kullanılarak ki bunlar x264 veya divx vs olabilir hd-rip görüntüler elde ediliyor. Orijinal ham görüntüye göre mutlaka kayıplar oluşuyor.

Bu farklar da DVD-divx arasındaki fark kadardır dersek heralde çokta yanlış bir şey demiş olmayız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Şubat 2008; 22:04:08 >

• Ben hep bu haberi beklemiştim en sonunda oldu, mkv filmleri çok hızlı convert ediyor bu program ve görüntü kalitesi çok çok iyi, denedim biraz evvel lcd tv de.

Artık pc ye gerek yok benim için mkv izlerken
  • Hangı Program ????

quote:

Ben hep bu haberi beklemiştim en sonunda oldu, mkv filmleri çok hızlı convert ediyor bu program ve görüntü kalitesi çok çok iyi, denedim biraz evvel lcd tv de.

Artık pc ye gerek yok benim için mkv izlerken

• arkadaşalr torrentlerlerde 1080p mkv yabanci videoklipler indirirn atın ps3e süper oluyo benden tavsiye...
  • dostum,
    eksik yada yanlış bilgi vermeyelim. ps3 mkv formatını oynatamıyor. sanırım mp4 video klipleri diyecektin...
    quote:

Orjinalden alıntı: kelto3

arkadaşalr torrentlerlerde 1080p mkv yabanci videoklipler indirirn atın ps3e süper oluyo benden tavsiye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eloir

dostum,
    eksik yada yanlış bilgi vermeyelim. ps3 mkv formatını oynatamıyor. sanırım mp4 video klipleri diyecektin...
    quote:

Orjinalden alıntı: kelto3

arkadaşalr torrentlerlerde 1080p mkv yabanci videoklipler indirirn atın ps3e süper oluyo benden tavsiye...

mkv video klipleri indirirn bu program ile çevirip ps3 e atın süper oluyo filmlerle uğraşmayın demeye çalişmiştim ama olmamış
  • birisi ile oturup bu MKV hakkında uzun uzun konuşmak lazım .... LCD TV 'm yok 22" monitörlerim var ama yinede DivX ten iyi olur sanırım... bide boyutları baya büyük ya... torrent siteleri tracker lar bilmemneler yok indirmek için önce upload et yok bilmemne için hödöhödö yap... çok kasıyor beni ya... çok rahat kolay bi kaynak olması lazım yaw... rapid le olsa daha iyi olur. rapid rulez :D
  • Size bi ara dükkandan FULL HDTV'den 720p görüntüler atayımda görün kaliteyi.
  • ben denedim cok guzel oldu 1080p'de :) cok tesekkurler.. sayende ps3 ten transformers i hd kalitesinde izleyebiliyorum!!!
  • arkadaşlar programı nasıl kuruyorsunuz anlatırmısınız ben siteden indiremedim
  • Program kurulmuyor. Winrar'ı extract yapıyorsun. yeşil renkli bir simge var. Onu çalıştırıyorsun olay bitiyor.İnşaallah ilerleyen güncellemelerde altyazı desteği de gelir.
    quote:

Orjinalden alıntı: spider7

arkadaşlar programı nasıl kuruyorsunuz anlatırmısınız ben siteden indiremedim
  • xvid(gvc), mkv midir? eğer öyleyse benim panasonic dvd,divx playerım oynatıyor bunu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.