Şimdi Ara

PS3 Bir Bilgisayar' dır!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşte konsolunun arkasında sıkı durup "bu konsol bilgisayar olacak" şeklindeki açıklamayı yapmayacaksın. Millet aptal değil işte, elma ile armutu birbirinden ayırıyor herkes, bu yüzdende insanın sony' ye kıl olması çok normal bu açıklamalardan sonra..

    Birde son birkaç yıldır sony' nin ürettiği birçok şey çok kalitesiz ve resmen kötü.. Ucuz kolonlar, receiver' lar bi ton ıvır zıvır doldu piyasa.. Eski sony kalitesi yok. Anca üst uç aletler yapacak 10000$ 20000$ satacak bi ampli yi bi mikrofonu falan... Yada bi kulaklık yapacak 5000$'a vs vs. Valla daha yeni bir arkadaşım sinema takımı aldı. Aletin dvd player' ı kopya okumuyor. Kopya audio cd ve dvd lerin hiçbirini okumadı. Alet yepyeni resmen. Sitesinde üst modellerin bir kaç tanesinin Firmware update leri var gerisi yok. Alet elde kaldı resmen. En dandik çin malı marka dvd player herşeyi okuyor bunlar piyasaya cd,dvd okumayan alet çıkarıyolar varmı böyle birşey yahu.. !! Bakalım Ps3' e ne olacak merak ediyorum gerçekten. Oyunları 250 ytl den falan satışa sunarlar, Blue ray'inde kopyasını bulamadın mı olay bitmiştir zaten :)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Waves

    İşte konsolunun arkasında sıkı durup "bu konsol bilgisayar olacak" şeklindeki açıklamayı yapmayacaksın. Millet aptal değil işte, elma ile armutu birbirinden ayırıyor herkes, bu yüzdende insanın sony' ye kıl olması çok normal bu açıklamalardan sonra..


    Bu piyasada bu tip şeyler çok normal. İmaj değiştirmeye, farklı durmaya çalışıyolar. Yoksa alacağın makine yine oyun konsolu. Bunu ben de sen de kutaragi de biliyo... Neden bu kdar kafasına takıyo ki insanlar anlamıyorum. Ne aldığını görüyosun zaten, herşey ortada. Test et beğen al, ya da alma... Değil mi?

    quote:

    Birde son birkaç yıldır sony' nin ürettiği birçok şey çok kalitesiz ve resmen kötü.. Ucuz kolonlar, receiver' lar bi ton ıvır zıvır doldu piyasa.. Eski sony kalitesi yok. Anca üst uç aletler yapacak 10000$ 20000$ satacak bi ampli yi bi mikrofonu falan... Yada bi kulaklık yapacak 5000$'a vs vs. Valla daha yeni bir arkadaşım sinema takımı aldı. Aletin dvd player' ı kopya okumuyor. Kopya audio cd ve dvd lerin hiçbirini okumadı. Alet yepyeni resmen. Sitesinde üst modellerin bir kaç tanesinin Firmware update leri var gerisi yok. Alet elde kaldı resmen. En dandik çin malı marka dvd player herşeyi okuyor bunlar piyasaya cd,dvd okumayan alet çıkarıyolar varmı böyle birşey yahu.. !! Bakalım Ps3' e ne olacak merak ediyorum gerçekten. Oyunları 250 ytl den falan satışa sunarlar, Blue ray'inde kopyasını bulamadın mı olay bitmiştir zaten :)


    Bu çok saçma geldi bana, kusura bakma. Sony her bütçeye göre mümkün olduğunca kaliteli ürünler üreten bir marka... Bu derece genele yaymak çok yanlış olur. Hele hele 'kopya cd' okumaması zaten çok doğal hocam, bu firmanın kendi seçimi, kalitesyle alakası yok ki? Korsana karşı bir savaşma biçimi, ha ben de tasvip etmem o ayrı, ama bunun kaliteyle alkası yok. Bugün çıkan bir çok müzik cd'si üzerinde 'copy protected' yazar, aynı olay hemen hemen... Zaten dandik playerların geçim kaynağı o, kopyaları çalıştırmaları. Ha yok mu kaliteli olup da kopya çalıştıran markalar, var. Ama firma bu seçimde serbest...

    Blu-ray oyunlar 70 euro civarı olacak. 360 oyunları 60 civarı mesela. Her iki konsolunda daha ucuza bulunan oyunları olacak. 250 ytl biraz kızgınlıkla söylenmiş bir mebla gibi




  • Dostum sana bir iki tavsiyede bulunayım istersen... İstemezsin tavsiye falan sen ama ben gene yazayım..
    Birincisi bu şirketler' in gözü sadece senin benim cebimde bunu sende biliyorsun...Değerlendirme yaparken tarafsız olmak açısından bu gerçeği unutmayalım öncelikle!

    Alan satan memnun olduğu sürece de sorun yok gerçi ancak sony nin dediğim gibi ürettiği elektroniğin çok büyük bir kısmı kötü. Her bütçeye uygun demek aslında her cepten yolabilecek noktada gelişmiş ve üretim yapma kapasitesine sahip demek oluyor birazda.. Ve eğer iyi araştırma yaparsan sony' nin dışında daha düzgün ürünleri daha uygun fiyatlara bile bulabilirsin. Benim tecrübelerim ve yorumumdur kimseyi bağlamaz tabi. Ben bu işin içinde olduğum için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. uydurma değil..

    Kopya meselesine gelince, bu resmen tam bir facia! Ben de korsana karşıyım ve elimden geldiğince orjinal kullanmaya çalışıyorum ama şimdi düşün, senin aldığın orjinal dvd yada audio cd' yi kendine kopyalama hakkın var. Şimdi bir yabancı müzik cd' si 40-50-60 ytl lerde geziyor.. Bazıları daha da pahalı, sende kırk yılda bir alıyorsun ancak bu cd lerden diyelim.. Şunu kopyalayayım da başına bişey gelmesin, orjinal rafta kalsın yada tatile gittin, oralarda cd kaybolmasın yanıma bu kopyayı alayım dedin. Eğer bi sony player' ın varsa vay haline.. Ben burada her bütçeye uygun ürünler sunup insanları teknolojiden uzak tutmayan humanist sony mi göreyim yoksa bi gram düşünmeden bu kadar insanı korsan savaşı davasına mağdur edebilen sadece kendi cebini, menfaatini düünen bir marka mı?! Birazda bu açılardan bakalım olaya..

    Şimdi sony' nin derdi oyuncularını mutlu etmek olsa sadece, konsolunu bu kadar geç çıkarmazdı bu bir, ( çoğu insan bu durum yüzünden çoktaaan soğudu bile sony'den )ikincisi bu saçmasapan açıklamalar ile oyuncularına PS3 bilgisayar olacak düşüncesini sokup hayal kırıklığına uğratmaz, nintendonun controller sistemini çalmaya kalkışmaz. vs. vs. daha uzar bu.. Şunu anlamak lazım, amcalar ps2 nin dünyada nasıl satıldığını, oyunların nasıl büyük bir pazar olduğunu iyice anlamış durumdalar. Ve bu yüzden daha büyük oynayıp daha çok kazanmak istiyorlar. Ama kafaları karıştı, karşılarında x-box 360, Nintendo gibi devler varken biz konsolumuzu nasıl onlardan daha öne çıkartacağız, nasıl gene 1 numara olacağız diyorlar. Ve bunu derken düşündükleri tek şey para olduğu için sorunun basit cevabını görecek gözlerine perde iniyor ve saçmasapan şeylere yöneliyorlar. Yani bi sendeleme durumu var. Dileğim şudur ki bu hengameden aklı selim ile kurtulup gerçeği görsünler de kendi özlerine dönsünler bence.. Yoksa yazık olacak.. Evet o kadar ciddi bu konu. X-box 360 ardı arkasına oyunları sıralıyor, hepsi birbirinden güzel ve daha asıl bombalarını patlatmadı, nintendo wii yeni controller' ının şovlarını yapıyor.. Kolay değil bu sefer bu iş o kadar kardeşim ondan bahsediyoruz!




  • Al işte aynı topicten bitane daha diğer başlıktan kopyala-yapıştır yapcam uğraşamıcam kusra kalmayın

    Bu kadar he söze her lafa takılıp kalmayıın. Ken rahat adam, cool adam çıkar ağzından bu tür laflar Olması mümkün ayrı birşey, olacak olması ayrı birşey hele hele ken'in şahsi fikri apayrı birşey. Adamın üstünde durduğu tek birşey varki oda Cell'in gücü. Ps3'ün bir bilgisayar denme sebebi, şusu busu upgrade edilebilinecek olmasından değil, Cell konusundaki iddaları tekrar tekrar dile getirmek başkada bir sebebi yok.

    Röportajda hafıza slotu olarak unique değil standart pc arayüzü kullandık denmiş. Upgragelik birşey olmaz ancak ram için öyle birşey olsa dahi bile sony bunu resmi olarak desteklemediği sürece hiçbir sorun yok. Oyunlar herharkulade temel ps3 konfigrasyonuna göre yapılacak. Belki adam 1080'de 30 değil 35, yada 35 değil 40fps almak istiyor. Veyahut farklı amaçlar için kullanımda (bunu düşünmek gerekir, neler yapılabilir alet neye müsait, oyun konsolu ve resmi olarak izin verilenlerin dışında ne denli esnek kullanıma sahip) 256mb sistem belleği yetmiyor. İsteyen açar aleti, garantiyi marantiyi atar çöpe çıkartır takar 1gb ram. Sonyne yani? Bana sorarsanız süper bişey , ancak bunun tartışmasını yapmam bugün. Tek birşey derim cell'de xenon'da 512mb'den fazlasını hakediyor.

    Ken'in dert ettiği, içine oturan tek nokta; biz çok sağlam ve güçlü bir bilgisayarı 500$'a sunuyoruz ama alet oyun konsolu lakabıyla anılınca fiyat herkese fazla geliyor, haketiği değer bu değil. Hatta röportajın tamamına bakarsanız; Apple ps3 logosunu çıkarıp kendi logosunu taksa 2000$ dan satardı demiş. Bu biraz düşünce anlayışıyla ilgili bir durum. Çoğu insan oyun konsolu kardeşim işte 500$ yuh muh derken adam biz bir süper bilgisayar yaptık niye 500$ çok olsun diye gayet rahat, espriktüel dille kişisel bir görüş dile getirmiş. Röporaj bu röportaj basın açıklaması değil

    Waves altı çizili olanları özellikle sana hitap. Senin için çizdim, lafları takma bu kadar kafana




  • quote:

    Dostum sana bir iki tavsiyede bulunayım istersen... İstemezsin tavsiye falan sen ama ben gene yazayım..


    Şimdi hocam, aramızda hiç bir sorun olmadığı halde ve tartışmamızın da gayet seviyeli gittiği bir ortamda sen böylesine gereksiz bir laf edersen benim içimden bu saatte tartışmak gelmez... Sana back-up, copyright, copy protection ve bilimum konu hakkında görüş bildirecektim ama vaz geçtim. Kusura bakmazsın artık.

    Edit: Sağolsun nötral 'mantıklı' olanı yazmış yine... Allahtan dil dökmemişim bu sefer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 9 Haziran 2006; 1:53:05 >
  • Kutaragi denen komedyene çok inanmayın, kendisi palavra şampiyonudur..PS2 ile matrixe soktu, toy story render etti, PS3 ile 1080p de cift HDMI ile 120 fps de oynattı, bahar 2006 da konsolu çıkardı..
    Xbox360 ı Xbox 1.5 yaptı..
    Xbox a laf etti, media özelliklerine binaen "biz oyun konsoluyuz, eglence cihazı degil" gibilerden, sonra PS3 de tersini yapmaya çalışıyor.
    Kalktı "PS3 pahalı bir oyuncak, adı PS3 o nedenle 600$ normal" dedi
    Daha once "PS3 pahalı olacak, onu almak için mesai yapmanızı istiyoruz" dedi

    Şimdide PS3, PC dir, upgrade olabilir, olmayabilir, şakaydı, ciddiydi vs vs modunda devam ediyor..Klasik Ken KutKut...Bunu yerine Ridge Racer Hirai gelmeli.Daha sempatik en azından, aklı başında
  • Bırak bu ayakları maykkkk, paşa paşa alacaksın ps3'ü zamanı geldiğinde. Sen ona bak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 9 Haziran 2006; 2:38:06 >
  • tabii ki alıcam ama en son seçimim, 2008-2009 belki..
  • eğer stabilite sorunları olmayacaksa PS3 ün PC olmasının önemi yok bence.ama kitlenmeler donanım yazılım uyumsuzlukları olaacaksa hiç olmasın PS^3
  • quote:

    Şimdi hocam, aramızda hiç bir sorun olmadığı halde ve tartışmamızın da gayet seviyeli gittiği bir ortamda sen böylesine gereksiz bir laf edersen benim içimden bu saatte tartışmak gelmez... Sana back-up, copyright, copy protection ve bilimum konu hakkında görüş bildirecektim ama vaz geçtim. Kusura bakmazsın artık.


    Tavsiye' leri gereksiz ve sorun yaratıcı olarak değerlendiriyorsan benlik duvarın bayağı bi kalınlaşmış kardeşim maalesef. Seviyeye ne olmuş? küfür mü ettik?!
    Neyse benimde yazacak bişeyim yok daha fazla zaten. Görüşlerim yukarda yazıyor, herkes de kendi düşüncesini yazıyor, olayı kişisel tartışma boyutuna çekmeyelim istersen.
  • Yok Yok Adventure dargınlık sanal ortamda saçma olur.

    ama benim aklıma saçma bir düşünce daha takıldı.Sony de falan mı çalışıyorsun, bildiğin bişeyler mi var bizden gizliyorsun.Merak ettim, bak dargınlık yok ben benim üzerimde yarattığın intibah'ı yazdım ona göre...

    Benim için beni koruyan firmalar önemlidir yani tüketiciye yalan dolan beyan vermeyeceksin, bekletmeyeceksin, zırt pırt bişeyler uydurmayacaksın.Microdoft bunu yapmadı ve sevmememe rağmen kalbimi kazandı xbox360 konusunda.

    Adamlara helal olsun diyorum. Bende 2008-2009 yıllarından ps3 ün fiyatı biraz daha düşünce falan almayı düşünüyorum.

    Evimde televizyondan ses sistemime kadar her halt sony. Bir ara p72 fotoğraf makinem bozulmuştu servise gönderdim kullanıcı hatası diyip geri gönderdiler.Hata usb girişinin çalışmaması, içinde entegre yanmış.Bunu ben yapmışım.O günden beri sony almıyorum eve.Ciddiyetsiz adamlar, sanki ben içine su falan dökmüşüm de pasif olan bu portu yakmışım. Neyse uzun hikaye kavga gürültü. Bu nedenle sony alırken düşünüyorum artık.

    Ne demek dvd alıp kopya okuyamamak yaw, saçma sapan bişey.Yazık olmuş verilen paraya.
    Bir ara sony müzik cdleri kopyalanmasın diye bir yazılım geliştirip cd nin içine atmıştı.Bu cd yi bilgisayara taktığında bu yazılımı yüklüyor ve kopyalanmasına izin vermiyordu. Program virüs olarak tanımlandı ve fransa tüketici koruma hakları örgütü sony e dava açtı. Kazandı,şimdi kullanılmıyor bu yazılım fransaya giden cd lerde.Belki tüm dünya cd lerinde kullanılmaktan vazgeçilmiş olabilir, takip emedim gerisini.

    Sony hernedense abarttı biraz.Cebimize fazla göz dikti ve bende bu nedenden dolayı kıl olmaya başladım.

    Bu yazdıklarım Adventure arkadaşımdan yanıt istediğim yazılar değil.Sadece benim fikirlerim.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 9 Haziran 2006; 11:55:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Waves
    Tavsiye' leri gereksiz ve sorun yaratıcı olarak değerlendiriyorsan benlik duvarın bayağı bi kalınlaşmış kardeşim maalesef. Seviyeye ne olmuş? küfür mü ettik?!
    Neyse benimde yazacak bişeyim yok daha fazla zaten. Görüşlerim yukarda yazıyor, herkes de kendi düşüncesini yazıyor, olayı kişisel tartışma boyutuna çekmeyelim istersen.



    Hocam sen değil misin durduk yerde şu cümleyi kuran???

    quote:

    Dostum sana bir iki tavsiyede bulunayım istersen... İstemezsin tavsiye falan sen ama ben gene yazayım..


    Sadece bu cümleyi neden kurduğunu anlamadım. Sonra kalkıp ''Tavsiye' leri gereksiz ve sorun yaratıcı olarak değerlendiriyorsan benlik duvarın bayağı bi kalınlaşmış kardeşim maalesef.'' gibi bir cümle kurmuşsun... Bunu ve bundan önceki cümleyi kurabilmen için, benden 'senin tavsiyelerine ihtiyacım yok' gibisinden bir laf duyman gerekmez mi? Ben mi yanlış düşünüyorum. Anlamadım yani olayı. Ayrıca sana seviyesiz de demedim, dikkat et lütfen. Yazdığına 'gereksiz' dedim, seviyesiz değil... Yazdığın yazıyı bir kez daha okursan sevinirim...

    yosunkaya,

    Hocam sony'de çalışmıyorum.. Hatta sony marka sadece 3-4 tane makinem var. Sony/bmg copy protection olayını da biliyorum (Geri çektiler bu arda o uygulamayı, öyle biliyorum). Yani anlamadığım şey şu, biz burda 'ps3'ü tartışıyoruz aslen değil mi? Konu, ps3'den sony'ye geldi. Neden?

    '' İşte efendim kutaragi ps3 için konsol değil, pc demiş, öteki biz gelmeden nextgen başlamaz demiş, ps3 den bi hdmi ve bazı şeyler çıkarılmış vay efendim yalan söylediler, blu-ray'i itelemeye çalışıyolarmış, konsolun fiyatı fazlaymış, o bunu söylemiş şu bunu söylemiş... ''

    Yav arkadaşlar kusura bakmayın da, 'banane!!!' Bu tip aletlerin 'subject to change' yani 'değişiklikler olabilir' olduğu, vaad edilenin her zaman verilemeyeceği bilinen şeyler değil mi? Yoksa ben ve bazı arkadaşlar biliyo da siz mi bilmiyorsunuz? Nedir olay? Bunları bilmek için sony'de çalışmak mı gerekiyor? MS vaadedileni vermiş! Olabilir, kendi çaplarında makul şeyler vaad etmişlerdir olmuştur bitmiştir. Sony biraz daha çıtayı yükseltmek istemiştir ve yükseltmiştir de ama bazı şeyleri başaramamıştır. Yani zorla mı satıyo adamlar aleti? ps3 almazsanız eğer, işleriniz yarıda mı kalacak? Elzem mi? Değil... Yani, biri bana 'ben blu-ray istemiyorum, dvd yeter' diyosa 'banane' derim, 'sana blu-ray'i kakalıyolar olm' derse de 'sanane' derim. Yani herkes seçiminde hür... Microsoft neden hdd'li ve hdd'siz 2 ayrı model çıkardı? Bunu sorgulayınca da 'oooww, onlar işini bilir' cevabı alıyoruz nedense.. Yada daha beteri durmadan sorun çıkaran, bozulan xbox360'lar nedir öyle? Bunu söyleyince de yok efendim 'ilk üretim, olur bunlar, gayet doğal' gibi cevaplarla karşılamıyo muyuz.. E bilinçli tüketici buna da kıl olmaz mı? TR'ye servis vermeyen MS'e tavır almaz mı? Neyse.

    Ha şimdi gelelim işin Sony kısmına. Yosunkaya demişsinki, 'servise götürdüm, memnun kalmadım'. Kabaca ana fikir bu, di mi? Bak bundan 3-4 yıl evel distributorunden 1600 euroya aldığımız son teknoloji CANON marka kamerayı 1 yıl içinde 2-3 kere servise götürmek zorunda kaldım. Kapak açıldı mı kapanmıyodu. Neyse, nemdendir bilmem nedendir dendi, yollandı. 3 kere falan oldu. 1600 euroluk son teknoloji kameranın bozulması yetmiyormuş gibi bir de 'rezalet' servisi ve elemanlarıyla uğraşmak zorunda kaldım. Şimdi bu CANON markasını kötülemek için mantıklı bir sebep olabilir mi? Aynı şeyi sence ingiltere, almanya, amerika yada japonyada yaşar mıydım? Hiç sanmıyorum.. Bu türkiyedeki mentalitenin bir sonucu.. Zaten bütün herşeyim sony diyosun ve memnunsun sanırım, ama gelmiş tek bir servis olayı yüzünden markayı siliyosun, ben bu mantığı anlamıyorum işte. Ben de ise tam tersi 3-4 tane sony marka alet var yani bu durumda senden bile daha az sony'ci oluyorum, ne demekse sony'ci microsoftçu o da ayrı mesele...

    Kısacası ben bir ürünü alırken incelerim, araştırırım ve alabildiğim en kaliteli ve uygun ürünü almaya çalışırım. Ve ne hikmetse şimdiye kadar satın aldığım yüzlerce markadan sorun çıkaran aaletim nerdeyse olmadı. Bi CANON var, o da şimdi iyi durumda. Hiç bir markaya gönül bağım falan yoktur. Markaların bazı 'ürünlerine' karşı özel bişey hissedebilim belki ps3 olur xbox olur zart olur zurt olur. Ama salt marka olayı nedir? Yani markayı cebimize diktikleri gözlerinden, yaptıkları hatalarından, gerçekleştirmedikleri (!) vaadlerinden dolayı vs sileceksek o zaman işimiz iş. Ben işime gelen ürünü alırım abicim, gerisi beni ilgilendirmez. Dandik marka olmadıktan sonra her markanın bana hitap eden ürünü vardır... Zorlamayalım bu kadar bence. Sevmediğin Microsoft'a, sadece Xbox360 sayesinde sempati duyup Sony'ye karşı sırf TR'deki malum servis mantığından dolayı antipati duyup tavır alıyosan ben 'tavır alma' mantığına çok samimi bakamam. Yanlış anlama, ama bana uymuyo bu tip şeyler...

    Bu yazdıklarım da kendi düşüncelerim ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 10 Haziran 2006; 1:29:03 >




  • konsollar giderek bilgisayarlara daha çok benzemeye başladılar ilerde ne olur bilinmez
    güçlü pc ile devammmm
  • insanların fikirleri değişebilir, herkez hata yapar değil mi Adventure dostum.Sony bir hataydı benim için, evet evimde birsürü bozuk sony ürünü var....
    Bir daha sony ürünü almam demiyorum ama alırken epey düşünürüm diyorum.

    Neyse önemli olan senin fikirlerini söyle uzunca bir yazıyla dinlemekti seni anlamam açsından.Sonuçta fikir alışverişinde bulunuyoruz.

    evet konu biraz saptı haklısın , tüm arkadaşlardan da kendi adıma özür diliyorum.

    Ps3 konusunda yorum yapmıyorum söyledir böyledir diye sadece kutaragi midir nedir o yapıyor haliyle. Bu nedenle buraya yazan arkadaşlara cevap yazarken fikirlerine saygı duyman gerektiğini anlatmak istedim.Ps3 ü buradaki arkadaşlar üretmiyor, sadece ilerde bu cihazı alabilecek potansiyel tüketiciler olarak olaya yaklaşıyor.Fakat senin yaklaşımında bir agresiflik sezdim, bizlere bişey ispatlamaya çalışırmış gibi ki sende bizden fazla bişey biliyor olamazsın ps3 konusunda değil mi?Herkez bir şekilde takip ediyor ki, cevap yazma kapasitesine sahipler.

    Olay budur, yazdıkların ve açık olduğun için teşekkürler, tavır alırım yada almam o da benim bileceğim olay.Senin tavır alma mantığıma nasıl baktığın beni pek bağlamıyor, çünkü para benim cebimden çıkıyor dostum.Firmanın servisinin olup olmaması , alacağım risk hep beni bağlar.Ben üzülürüm, çünkü bilerek yapılmış hareket sonrasında pişmanlık fayda etmez...
    Ms 'un burada servisi yoksa bu xbox360 cihazını alan arkadaşlar olabilecek riskleri evvelden kabullenmiş sayılırlar.
    Mesela ben böyle bir durumda kalkıp MS a nasıl tavır alabilirim.Adam benim ülkemde cihazını satmıyor ki....

    Neyse,konu uzar gider, sapar da sapar.Bu benim topiğim değil ,kirlettiğim içinde tekrar diğer arkadaşlardan özür dilerim.

    Saygılarımla.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yosunkaya

    insanların fikirleri değişebilir, herkez hata yapar değil mi Adventure dostum.Sony bir hataydı benim için, evet evimde birsürü bozuk sony ürünü var....
    Bir daha sony ürünü almam demiyorum ama alırken epey düşünürüm diyorum.

    Neyse önemli olan senin fikirlerini söyle uzunca bir yazıyla dinlemekti seni anlamam açsından.Sonuçta fikir alışverişinde bulunuyoruz.

    evet konu biraz saptı haklısın , tüm arkadaşlardan da kendi adıma özür diliyorum.

    Ps3 konusunda yorum yapmıyorum söyledir böyledir diye sadece kutaragi midir nedir o yapıyor haliyle. Bu nedenle buraya yazan arkadaşlara cevap yazarken fikirlerine saygı duyman gerektiğini anlatmak istedim.Ps3 ü buradaki arkadaşlar üretmiyor, sadece ilerde bu cihazı alabilecek potansiyel tüketiciler olarak olaya yaklaşıyor.Fakat senin yaklaşımında bir agresiflik sezdim, bizlere bişey ispatlamaya çalışırmış gibi ki sende bizden fazla bişey biliyor olamazsın ps3 konusunda değil mi?Herkez bir şekilde takip ediyor ki, cevap yazma kapasitesine sahipler.

    Olay budur, yazdıkların ve açık olduğun için teşekkürler, tavır alırım yada almam o da benim bileceğim olay.Senin tavır alma mantığıma nasıl baktığın beni pek bağlamıyor, çünkü para benim cebimden çıkıyor dostum.Firmanın servisinin olup olmaması , alacağım risk hep beni bağlar.Ben üzülürüm, çünkü bilerek yapılmış hareket sonrasında pişmanlık fayda etmez...
    Ms 'un burada servisi yoksa bu xbox360 cihazını alan arkadaşlar olabilecek riskleri evvelden kabullenmiş sayılırlar.
    Mesela ben böyle bir durumda kalkıp MS a nasıl tavır alabilirim.Adam benim ülkemde cihazını satmıyor ki....

    Neyse,konu uzar gider, sapar da sapar.Bu benim topiğim değil ,kirlettiğim içinde tekrar diğer arkadaşlardan özür dilerim.

    Saygılarımla.



    Hoca elindeki o kadar sony'i nasıl bozuyorsun, varmı özel bir yöntemin felan

    Büyük konusoyorum başıma gelecek, tövbe tövbe




  • valla sorma neutral hemde gidip garantili falan alıyorum ama bir kulp bulup yapmıyorlar, öylece kalıyor elimde.Tamir mamir de işe yaramıyor.Öyle bulunması zor entegreler falan koyuyorlarki içine tamirciler falan kifayet etmedi öyle diyeyim ben sana.

    Şaka bir yana kızdığım şeylerden biride bu işte.Şimdi gidip PSP alacaksın yurt dışından falan bozulacak, adam kati olarak Türkiyedeki servis etik olarak bunu yapmaz diyor.Bu çip takılmış ps2 lerde de böyle değil mi?Ben mi yanlış biliyorum.Ürünü alıyorum, çip bile takmamışım ama türkiyeden almamışım işte kardeşim o zaman ps2 satılmıyordu Türkiyede sonradan geldi.Kayın validem Almanyadan getirmişti ps2 yi ve 3 ay sonra bozuldu.
    Çip bile taktırmadım ama sony servisi yapmadı.Bir sürü zırva.Sana bir sürü örnek veririm gerçekten.Yaş 35 civarı olunca ve elektronik meraklısı olunca Türkiyede alabileceğin fazla marka yoktur.Ondandır Sony fazlalığı.

    Bende bir bahtsızlık var sanırım Elektronik cihazlar konusunda :)



    saygılar.




  • Valla yosunkaya hocam,

    İlginçtir ki benim 'agresif' olduğumu düşünmüşsün. Ben fikir belirtiyorum sadece, sanal ortamda da bazı 'vurgular' yapılamadığı için bazı şeyler anlaşılamayabiliniyo, ben buna bağlıyorum senin yanlış anlamanı. Yoksa ben de senin şu bana yazdığın son cevabın son paragrafını yanlış anlamalıyım değil mi? Oldukça agresif 'gibi' çünkü

    Neyse tartışırız ederiz, sorun değil bunlar. Ama sana bir sorum var. Ben, Sony'yi bırak elimde olan hiç bir aletin sorun yaptığını görmedim nerdeyse. Yani Canon hariç diyelim. Bi iki ufak tefek sorun dışında hiç problemle karşılaşmadım. Yani bu acaba senin kullanma şeklinden olabilir mi? Çünkü evinde sony'nin bir sürü bozuk ürünü olması dikkatimi çekti. Yani ne bilim, ps2, ps1, handycam ve bilimum makineyi çok uzun zamandır kullanırım ama tık etmediler... Bunun yanında arkadaşım aynı makineyi 3 günde bozar, ayağıyla power tuşuna basar, kaba kullanır hoyrat kullanır ve bozar... Yanlış anlama sakın, sen böyle kullanıyosun demiyorum elbette. Ama yine de merak ettim. Ben çok sakınırım, belki de sen daha rahat kullanıyosundur, kim bilir. 12-13 yıl evel aldığım dandik bir müzik cd'sini bile hala sorunsuz kullanıyorum. Hem de ne dandik. Ama gel gör ki cd leş gibi bi cd olsa da 'tutulması gerektiği gibi' yani parmak izi bırakmayacak şekilde tutarım ve bu sayede hiç bir medyamın 'çalışmadığını' görmedim. Hiçbir cd, dvd'imde tek bir çizik bile yoktur. Benden ödünç alan arkadaşlarım bile çekinirler, o derece iyi bakarım elektronik ve hassas aletlere. Basit bir örnek diye verdim...

    Yani demem odur ki kullanımdan kullanıma da değişmez mi olay? Ben de hiçbir alet bozulmuyorken sende bu kadar bozulması normal midir? Bunları merak ediyorum sadece...

    Not. Ps2'ye çip takılırsa elbette 3 ay sonra da 3 yıl sonra da 3 dakika sonra da bozulabilir.. Bu sony'nin yada başka 'markaların' sorunu değildir diye düşünüyorum...




  • Tamire mamire girdimi iş yaş zaten. Ben öncesini yani ürünlerin arzalı çıkma/bozulma durumunu çözemedim

    Ancak malesef donanım ve elektornik konusunda türkiyedeki teknik destek hakikaten berbat. En kral markanın en kral ürünü alın, Türkiye sınırları içine soktuysanız hiçbir güvencesi yok gibi birşey. Adam da yok ki kardeşim iş ahlakı, sonyinin sunun bunun teknik servisi olmuş amaç para kırpmak. Ama nası? oturduğu yerden. Ne bir ilgi var, ne bir çözüm, nede sorunu çözmek adına bir istek. Telefonla ararsın ağzından lafı cımbızla sen alırsın. Hele birde bayansa of of

    Çip takılmış ps2ler sony'in teknik servisinin ürüne bakmamasını gerektirir. Aksi durumda resmi olarak korsana destek vermiş gibi bir durum ortaya çıkar. Ama dünyanın herhangi bir köşesinden aldığın ürünü yine dünyanın herhangi bi köşesinde teknik servise sokabilme hakkın sonuna kadar olmalı tabi. o konuda tartışmasız haklısın.. Öyle birşey yok mu halen ya? Benim aklımda o tarz birşeyler kalmış. ürün sonyiyde ürüne özel bir durummuydu neydi hiç hatırlayamadım. Bi kutuları garanti belgeleri kurcalamam gerekcek

    Öncekiler için yapacak bişey yok ama bundan sonrası için bahtın açık olsun




  • yok yahu, inan bana sadece kısmetsizlik olarak adlandırıyorum ben bunu Adventure.Bende çok titizimdir, çok sakınırım ama çöp işte batıyor.

    Agresif değilim ,huyum değildir Sende öylesin demedim ,sadece dediğin gibi karşılıklı konuşmadığımızdan sadece öyle gibi hissettim.Olacak o kadar :)

    Hele şu cihaz bir çıksın bakalımda gran tourismo 5 falan göreyim belki o zaman yine fikrim değişir... Elektronik merakı yüzünden 2 tane daire alacak kadar para harcamışımdır.Off off.

    Hadi sağlıcakla kal, gecenin bu vakti çenemiz düştü.

    Saygılar.
  • quote:

    Sadece bu cümleyi neden kurduğunu anlamadım. Sonra kalkıp ''Tavsiye' leri gereksiz ve sorun yaratıcı olarak değerlendiriyorsan benlik duvarın bayağı bi kalınlaşmış kardeşim maalesef.'' gibi bir cümle kurmuşsun... Bunu ve bundan önceki cümleyi kurabilmen için, benden 'senin tavsiyelerine ihtiyacım yok' gibisinden bir laf duyman gerekmez mi? Ben mi yanlış düşünüyorum. Anlamadım yani olayı. Ayrıca sana seviyesiz de demedim, dikkat et lütfen. Yazdığına 'gereksiz' dedim, seviyesiz değil... Yazdığın yazıyı bir kez daha okursan sevinirim...


    Sevgili Adventure kardeşim,
    Konu gerçekten saptı uzadı vs. ama son olmasını umud ettiğim düşüncelerimide yazmak istiyorum.
    "gerçi sen tavsiye falan istemezsin" şeklindeki cümlem sadece bir espri idi, şaka değil espri. Yani sen bu işlerin içindesin, yaşıyorsun görüyorsun, bizim kadar biliyorsun yazıyorsun bu belli yani.. Bu durumda tavsiye istemezsin heralde diye düşünüp böyle bir şeyi biraz da iğnelemeli bi dille ifade ettim ki arada kendine dön ve kendi bilgilerinle kendini sınırlama ve yeni olan anlatımlara, açıklamalara da açık ol, hemen muhalefet olma diye! Zaten espri'nin anlamı budur öyle değil mi? Şimdi bu cümlem ile haklı bir tesbit yapmışmıyım acaba ?! Yapmadıysam, yanılıyorsam özür diliyorum kardeşim. Ama sen vicdanına bir sor istersen bu cümlem ile doğrumuyum değilmiyim diye?

    quote:

    Sevmediğin Microsoft'a, sadece Xbox360 sayesinde sempati duyup Sony'ye karşı sırf TR'deki malum servis mantığından dolayı antipati duyup tavır alıyosan ben 'tavır alma' mantığına çok samimi bakamam. Yanlış anlama, ama bana uymuyo bu tip şeyler...


    quote:

    Yani demem odur ki kullanımdan kullanıma da değişmez mi olay? Ben de hiçbir alet bozulmuyorken sende bu kadar bozulması normal midir? Bunları merak ediyorum sadece...


    Bir diğer konu; Karşındaki insanın her söylediğini basitçe değerlendirme hatasına düşüyorsun.. Burda konu hakkında düşüncesini açıklayan herkesin Sony olsun olmasın, konuyla ilgili elbet ki bir takım bilgi ve birikimleri var. Sen ifadedeki sınırlı bir kaç örneği baz alarak genel görüşe / karşındaki insanın açıklamasına hemen karşı çıkıyorsun. Burada bütün Sony deneyimlerimizi açıklayacak değiliz ya, elbet birkaç örnek dile getiricez. Sen burda 2 örnekle sony markasını eleştiremezsin mi diyorsun anlamadım yani? Kardeşim hepimiz tüketici olarak kendi haklarımıza yönelik konuşmuyormuyuz? Hiçbirimiz sony ile yatıp sony ile kalkan sony aşıkları değiliz öyle değil mi?

    Başlığımız bir sony yetkilisinin ps3 hakkında yaptığı açıklamayla ilgili, adam ps3 bir bilgisayardır demiş. İyi demiş hoş demiş de biraz da yanlış bişey demiş ondan bahsediyoruz. Yani evet Ps3 donanım olarak her türlü Pc işini görecek düzeyde, bunu herkes görüyor kimse aptal değilki, evet amigaları commodore ları biliyoruz yaşadık hepsini, Ps2 için müzik programı bile yaptılar.. Bu cihazların bilgisayar olduklarını bilmeyen mi var?! içinde işlemcisi ram leri vs. aynı mantık zaten.. Bu donanıma oyun yapılabiliyorsa herşey yapılabilir elbette, bunu göremeyecek kadar aptal değil millet. Ama oyun konsolu olmak için ürtildiler, asıl işleri bu. Bu yüzden bilgisayar olmalarını söylemek çok saçma! Bizleri bilinçsiz, aptal, bu tür açıklamalarla "waaoooww ps3 bir bilgisayarmııışşş" " hade beee" diyen, ve hemencecik eliierimizi cebimize atan bir tüketici gibi görüyorlar. İşte sony yetkilisi eleman kalkıp milleti aptal yerine koyarak ps3'ün bir bilgisayar oduğunu söylerse burda böyle bir topic açılır işte. Ha konu çoook mu önemli?! Burda tartışıyoruz işte tüketici olarak.. Daha bilinçleniyoruz, birbirimize faydamız oluyor, farketmediğimiz şeyleri farkedebiliyoruz.. Konu vesile oluyor. Ölüm kalım meselesi değil yani..

    Adventure kardeşim, başından beri konuyu ve yazılanları gereksiz görüyorsun, biz de o kadar gereksiz olmadığını anlatmaya çalışarak burada esir olduk anlayacağın. Bu da ikinci tesbitim seninle ilgili... yanlışsa yanlış artık, benim gözlemim bu.

    Kimseye karşı bi art niyetim yok, bazı cümlelerim iğneli olsada amacım, niyetim kötü değildi.. yine de bi yanlışım olduysa kusura bakılmasın. iyi niyete bağışlayın.
    SYG.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.