Şimdi Ara

Ps Plus sisteminden memnun olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Playstation'un bu güzel hizmetine laf söyleyenleri anlayamıyorum. İnsanlar milyarlar verip cihaz alırken oyunları bedavaya getirmeye mi çalışıyorlar inanın anlamadım. Plus bir iki defa hit oyun verdi diye bazı kişiler GTA,Mortal Kombat X, Far Cry 4 gibi oyunlari bedavaya bekliyorlar. Yok indie yok bilmem ne diyerek şaheser (bazıları) oyunları yerin dibine sokuyorlar. Grafik takıntılı (grafiğin ne olduklarını bildiklerini de sanmıyorum) bazı arkadaslar bu oyunlar Ps4'e verilir mi gibisinden laflar ediyorlar. Adamlar milyar dolarlık pazarların içindeyken tutup sana o oyunları vermez heralde. Kapitalist düzenin içinde bu tip şeyler ütopya sadece. Gidip 1.500 lira verip cihaz aliyorsan oyunu da bedava beklememek gerek. Benim gibi dusunen arkadasların yorumlarını beklerim.

    Kimseyi kimseye kırdırmak değil niyetim arkadaşlar. Saygı candır derdim ise haksızlıktır. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOZ_35 -- 9 Nisan 2015; 16:07:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Önlerden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AAA oyunları zaten alıp oynuyoruz indie oyunları da plus veriyor degisiklik oluyor, indie oyunlar bence kucumsenmemeli. Adamlar online hizmeti veriyor oyun vermeleri de hediyesi bence, plus fiyatı yüksek gelenler başka ulkelerden cok ucuza alabiliyorlar ustelik en para karti olanlar icin nerdeyse bedavaya geliyor diyebiliriz. En önün bir arkası. 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farketmez, bizim insanimiz birseye para verdiyse ve o para odedigi sey bedava birseyler vaad ediyorsa hep en mukemmelini bekler.

    Bu olay su anda yurtdisinda da ayni ne yazik ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşı görüşü olanlar lütfen bu konuya yazmasınlar . Bakın hali hazırda zaten şikayetçi olanlar için açılmış bir konu var.Lütfen o başlığa gidip yazabilirsiniz memnuniyetsizliğinizi.

    Aksini yazan yorum/lar görürsek şikayet butonunu kullanacağız .Burada tartışma çıksın istemiyoruz .Anlayışınıza sığınıyoruz.
  • Klüp olduğunu gözden kaçırmışım ben sildim mesajımı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfgangg

    Klüp olduğunu gözden kaçırmışım ben sildim mesajımı..

    Yok ya kulup degil basligi degistirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mecbur kilinmasi beklentileri yukseltiyor. Bazen plusi gormuyor ve oyundan atiyor. Mesaj sistemi desen mesaj atiyorsun ertesi gun gidiyor. Nat tipi sorunu zaten herkesin en buyuk belasi, oyunun ortasinda nat tipi aliyorsun ve partiye girip cikmadan duzelmiyor. Yani mecbur kildiklari sistemin parasini hakkettiklerini dusunmuyorum. Verdikleri oyunlar onemli degil. Ben AAA oyun beklemiyorum zaten plusdan, su sorunlari duzeltsinler yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnakinHendrix

    Mecbur kilinmasi beklentileri yukseltiyor. Bazen plusi gormuyor ve oyundan atiyor. Mesaj sistemi desen mesaj atiyorsun ertesi gun gidiyor. Nat tipi sorunu zaten herkesin en buyuk belasi, oyunun ortasinda nat tipi aliyorsun ve partiye girip cikmadan duzelmiyor. Yani mecbur kildiklari sistemin parasini hakkettiklerini dusunmuyorum. Verdikleri oyunlar onemli degil. Ben AAA oyun beklemiyorum zaten plusdan, su sorunlari duzeltsinler yeter.

    Keşke herkes böyle mantıklı ve haklı eleştiri yapsa. Ölücülük ile hakkını aramak arasındaki fark çok büyük, PSN'in aşırı sıkıntılı olduğu ortada zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plusla verilen Trine 2 ve Oddworld birçok AAA oyundan cok daha kaliteli yapimlar.Plusa verilen paraya acimamak lazim çünkü parasını fazlası ile cikariyor zaten yıl içersinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz beni goz direk özellikle ps3 vitada çok faydasını gördüm
    ADAMLAR UNCHARTED VERDİLER daha ne vercekler hem vitaya hem ps3e.unc

    Ps4te plusın asıl amacı online erişimdir.oyun değildir bunu insanların bilmesi lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oddworld, Valiant Hearts, Never Alone...

    Yirim bunları yirim.

    Ha bu arada Dead Nation ve Trine 2 gibi iki harika oyun daha verilmişti. Dead Nation özellikle mükemmeldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 9 Nisan 2015; 14:05:04 >
  • Yorumlarda eleştirenleri bir tutma gafletine düşenlerden son derece rahatsızım, belli ki bu başlık altında da aynı hareketler görülecek. Verilen oyunları beğenmeyip, doğru düzgün ifadeyle bunu belirten üye ile, başlık trolleyen ve eleştiri süsüyle hakaret savuranlar bir tutuluyor. Başta ironi başlığını açanın yazdığı yorumlar üzerinden tek, tek gidelim ki şu algıyı genele vurmak gibi mide bulandıran hareketlerden vazgeçilsin artık.



    quote:

    Orijinalden alıntı: goz_35

    Arkadaşlar Playstation'un bu güzel hizmetine laf söyleyenleri anlayamıyorum. İnsanlar milyarlar verip cihaz alırken oyunları bedavaya getirmeye mi çalışıyorlar inanın anlamadım. Plus bir iki defa hit oyun verdi diye GTA,Mortal Kombat X, Far Cry 4 gibi oyunlari bedavaya bekliyorlar. Yok indie yok bilmem ne diyerek şaheser oyunları yerin dibine sokuyorlar. Grafik takıntılı (grafiğin ne olduklarını bildiklerini de sanmıyorum) bazı arkadaslar bu oyunlar Ps4'e verilir mi gibisinden laflar ediyorlar. Adamlar milyar dolarlık pazarların içindeyken tutup sana o oyunları vermez heralde. Kapitalist düzenin içinde bu tip şeyler ütopya sadece. Gidip 1.500 lira verip cihaz aliyorsan oyunu da bedava beklememek gerek. Benim gibi dusunen arkadasları kulube beklerim.




    ''İnsanlar milyarlar verip cihaz alırken oyunları bedavaya getirmeye mi çalışıyorlar''


    Bildiğim kadarıyla herhangi bir mağazaya gidip PlayStation 4 aldığın zaman kasa da işlem yaparken aynı anda ''Bu alete bir buçuk milyar veriyorsun, kötü oyun verirsek eleştirmeyeceksin, Sony neyi verirse versin beğenmek zorundasın'' diye bir kontrat imzalatılmıyor, sen imzalatılmış gibi davranabilirsin tabii. Dolayısıyla en dandik oyuna dünyanın en iyisi diyebilenler olduğu gibi, dünyanın en iyi indie, aaa oyununa rezillikte denilebilir. Herkesin beynine giden algı, haz frekansını taşıyan hücreler bir değil.


    ''Plus bir iki defa hit oyun verdi diye GTA,Mortal Kombat X, Far Cry 4 gibi oyunlari bedavaya bekliyorlar''


    Ne Plus hizmetini düzgünce eleştiren, ne de hizmetten beklentisi olanların bahsi geçen oyunları istediği, örneğini bile verdiği görülmedi. Görülmüşse de Troll olduğunu bilmeyen yoktur. Bu oyunların adlarını sayıyorsan genele hitap edip desteksiz sallamadan evvel isimleri sayanların mesajlarını, kimler olduğunu örnekleriyle birlikte koymak zorundasın, başlık açıp iki cümleyle geçiştirmekle olmuyor. Aksi takdir de yaptığına çamur atmak, şahsi kanaatime göre çirkeflik denir. Komple alakasız olmasına rağmen verdiğin örnekten kasıt Killzone, KNAcK gibi oyunları bekleyenlere yönelikse -ki sistemi eleştirenlerden biri olarak böyle bir beklentim yok- üstünden 1, 1,5 sene geçmiş ve dolayısıyla beklentilerin gayet normal olduğunu söyleyeyim. Üzerinden minimum 1, 1.5 geçen bir oyun hakkında beklentisini yazan birini kimse eleştiremez. Cüret ederse de haddini bildirirler. Dallasta değiliz.


    ''Yok indie yok bilmem ne diyerek şaheser oyunları yerin dibine sokuyorlar.''


    O senin kendi fikrin, ki açılan diğer başlıkları hazmedemeyip bu mevzuyu kullanarak kendi ağlama duvarını yarattığın şu cümlenden belli. Senin şaheser olarak nitelendirdiğin bir oyunu Dünya'nın geri kalanının da böyle kabul ettiğini zannetmek buna işarettir zira. Değil diyorsan bu cümleyi kaldırırsın.


    ''Adamlar milyar dolarlık pazarların içindeyken tutup sana o oyunları vermez heralde. Gidip 1.500 lira verip cihaz aliyorsan oyunu da bedava beklememek gerek.''


    Bu lafını ciddiye alırsak PlayStation 3'ün kuruş sektörü üzerinden gittiği ortaya çıkıyor. Çünkü tabloya bakıldığı zaman Sene - Verilme oranı aşağı yukarı denk giderek verilen zibilyon küsür oyun yine bu yorumunun desteksiz sallamalarından biri olduğunu gösteriyor zira. Yüksek prodüksiyonlu oyun isteyenlere ''Daha 1, 1,5 yıl geçti üzerinden tabii verilmez'' diye bahane üretiliyor genelde. Alttaki oyunlar Çıkma - Bedava verilme orantılarıyla bir yıl, hatta 10 Ay'ın altındaki zaman dilimin de verilenlerden bazıları,

    inFamous 2 - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Motorstorm Apocalypse - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    LittleBigPlanet 2 - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Warhammer 40,000: Space Marine - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Deus Ex: Human Revolution - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Dead Space 2 - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Crysis 2 - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Batman: Arkham City - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Sleeping Dogs - Resmi çıkış yılı 2012 | Plus'a verilme tarihi 2013 = 1 Yıl

    Mass Effect 3 - Resmi çıkış yılı 2012 | Plus'a verilme tarihi 2013 = 1 Yıl

    Hitman Absolution - Resmi çıkış yılı 2012 | Plus'a verilme tarihi 2013 = 1 Yıl

    Assassin's Creed III - Resmi çıkış yılı 2012 | Plus'a verilme tarihi 2013 = 1 Yıl

    Far Cry 3 - Resmi çıkış yılı 2012 | Plus'a verilme tarihi 2013 = 1 Yıl

    Metal Gear Rising: Revengeance - Resmi çıkış yılı 2013 - Plus'a verilme tarihi yaklaşık 9 ay sonra

    DmC: Devil May Cry - Resmi çıkış yılı 2013 | Plus'a verilme tarihi 2014 = 1 Yıl

    BioShock Infinite - Resmi çıkış yılı 2013 | Plus'a verilme tarihi 2014 = 1 Yıl

    Dead Space 3 - Resmi çıkış yılı 2013 | Plus'a verilme tarihi 2014 = 1 Yıl

    Thief - Resmi çıkış yılı 2014 | Plus'a verilme tarihi 2015 = 1 Yıl

    Sherlock Holmes: Crimes & Punishments - Resmi çıkış yılı 2014 | Plus'a verilme tarihi 2015 = 1 Yıl



    Aşağı yukarı yıllık baz alındığında senenin en az 9 ayında çıkış yılı = bedava verilme oranı arasındaki zaman küsüraatı 1 yüksek prodüksiyon oyuna tekabül ediyor, bulunduğumuz 2015 yılında bu oran q1'de olduğumuzdan ötürü daha düşük tabii. Fazlaca detaylı isteyen olursa da boş bir zamanda matematiğine iyice girilir. Ki verdiğim oyunlar komple değil, bazıları, hatta direk kendi indirdiklerim üzerinden kütüphaneme bakarak yazdım. Dolayısıyla Milyar dolarlık diye nitelendirdiğin bir sektör de gayet rahat, her firma ile yıllık / bedava oranı konusunda kontratın yapılabildiği görülüyor. Bunun içinde Indie olarak çıkan ancak best selling kategorisine oynayacak kadar kaliteli prodüksiyonlar da dahil. Şimdiye dek bunlar arasında OutLast, Transistor'un verildiğini gördük. Kaldı ki OutLast çıkış sürecinde ''Day One'' olarak verilmiş bir oyun. Listenin geri kalanı düşük bütçeli, bahsedilen kategorilere 7 milyar ship satsa dahi ulaşamayacak oyunlar, onlara hiç girmedim zaten.

    Sözün özü başta belirttiğim gibi beğenmek mecburi gibi bir algı oluşturup ''PLUS'a verilen oyunları beğenmeyenler'' diye ayrılan kesimde herkesin aynı algı içersin de dahil oluşundan rahatsızım. Benim eleştirdiğim noktalar kendimce belirli argümanlara dayalı ve kabuledilebilir noktalar, şimdiye kadar aksini iddia eden de olmamıştır. Dolayısıyla trolleyen adam ile, benim -benim derken benim gibi eleştiren- eleştirimi bir tutarak laf çakma girişiminde bulunamazsınız, kağıt üstünde ben de eleştiriyorum, trolleyen adam da; ancak içerik aynı değil. Girişimde bulunulacaksa söz hakkı doğar, akabinde ''Beğenmeyenler bu başlığa yazmasın'' denilemez. Öyleyse alıntıladığım vatandaş gibi genele konuşmamak gerekiyor. Bilhassa olay başlık açmaya kadar gittiyse...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 9 Nisan 2015; 15:10:14 >




  • Hepsini dikkatlice okudum.Emegine saygim sonsuz bunu bilmeni isterim. Derdim gundem yaratmak vs. gibi bir şey değil. Kavga, olay ve tartışma çıkartmak hiç değil. Benim tek derdim haksızlık ve mezarcı, ölücü gibi trend sıfatlarla tabir edilen bedavacılığa karşı gelmek. Şaheser derken bütün oyunlardan bahsetmedim öncelikle. Kötü oyunlar kesinlikle var. Herkesin zevki bir değil sonuçta. Dünyada herkesi memnun ettiğin bir durum varsa eğer orada bir sıkıntı vardır zaten. Adamlar bir sistem oluşturmuşlar. Her ay belirli oyunları veriyorlar ve biz de bunun için bir bedel ödüyoruz eyvallah. Vita diye bir konsol var ve oyunlari ates pahasi. Plus oyunlari Vita kullanicilari icin can mesela. Diger konsollar icin de adamlar 1 oyun verir gecer. Kötü veya iyi orasi tartisilir. Benim derdim körü körüne Plus olayini yerden yere vuranlar. Indirme kardesim o zaman derim ben de. Tekrar belirtiyorum derdim sohbet muhabbet. Kimseye bir sey empoze etmem olay da cikartmayi sevmem. Bu konu hakkinda muhabbetimiz uzar gider siyaset meydani gibi. Söylediklerime verdigin cevaplarda fikirlerimi kucumseyip onemsemedigin cok noktalar var. Onlari da görmezden gelip konuyu uzatmak istemedigimi yineliyorum. Saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cok istiyorum sony'nin "artik bedava oyun yok,sadece online icin alacaksiniz plus" demesini. Bakalim o plus oyunlarina cop diyenler o zaman ne yapacak. Sirf bu ay 3 platforma 300 liralik oyun verdi adamlar ama yaranamazlar maalesef. Plus Forever

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eh işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnakinHendrix

    Mecbur kilinmasi beklentileri yukseltiyor. Bazen plusi gormuyor ve oyundan atiyor. Mesaj sistemi desen mesaj atiyorsun ertesi gun gidiyor. Nat tipi sorunu zaten herkesin en buyuk belasi, oyunun ortasinda nat tipi aliyorsun ve partiye girip cikmadan duzelmiyor. Yani mecbur kildiklari sistemin parasini hakkettiklerini dusunmuyorum. Verdikleri oyunlar onemli degil. Ben AAA oyun beklemiyorum zaten plusdan, su sorunlari duzeltsinler yeter.

    Yazilimsal sorunlar var evet gerçekten. Benim dayimda xbox var mesela dalga gecer benimle hep. Mesaj kutusu vs. acilmamasi, mesaj gitmemesi. Bugune kadar plus tanimamasi olayi ile karsilasmadim ama çok gıcık bir durum gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goz_35

    Hepsini dikkatlice okudum.Emegine saygim sonsuz bunu bilmeni isterim. Derdim gundem yaratmak vs. gibi bir şey değil. Kavga, olay ve tartışma çıkartmak hiç değil. Benim tek derdim haksızlık ve mezarcı, ölücü gibi trend sıfatlarla tabir edilen bedavacılığa karşı gelmek. Şaheser derken bütün oyunlardan bahsetmedim öncelikle. Kötü oyunlar kesinlikle var. Herkesin zevki bir değil sonuçta. Dünyada herkesi memnun ettiğin bir durum varsa eğer orada bir sıkıntı vardır zaten. Adamlar bir sistem oluşturmuşlar. Her ay belirli oyunları veriyorlar ve biz de bunun için bir bedel ödüyoruz eyvallah. Vita diye bir konsol var ve oyunlari ates pahasi. Plus oyunlari Vita kullanicilari icin can mesela. Diger konsollar icin de adamlar 1 oyun verir gecer. Kötü veya iyi orasi tartisilir. Benim derdim körü körüne Plus olayini yerden yere vuranlar. Indirme kardesim o zaman derim ben de. Tekrar belirtiyorum derdim sohbet muhabbet. Kimseye bir sey empoze etmem olay da cikartmayi sevmem. Bu konu hakkinda muhabbetimiz uzar gider siyaset meydani gibi. Söylediklerime verdigin cevaplarda fikirlerimi kucumseyip onemsemedigin cok noktalar var. Onlari da görmezden gelip konuyu uzatmak istemedigimi yineliyorum. Saygilar.


    Düşüncem öyle değil demene rağmen, açtığın başlık ve yorumların aksini göstermekte. Sabaha kadar inceleyelim yorumları, her cümlesinden ayrı ayrı üstteki yorumunun aksini gösteren sonuçlar çıkarılır. Ki hemen yukarıda hepsi tek tek baz alındı. Genelleme konusunda yapılan yanlış, yapılmaya devam ettikçe kapanmaz bu olay. Bir kere senin şaheser olarak nitelendirdiğin bir Indie oyunu, bir başkasının PlayStation 4'e yakıştırmayıp yeterli argümanı sağladıktan sonra kötü, dandik diyebilmesinin, yüksek prodüksiyon oyun beklemesinin hazmedilmesi gerekiyor. Beğenmeme olayının dozunu kaçırıp trollüğe kadar gidilmesi yanlış olduğu gibi, verilen oyunları beğenmeyenlerin bu insanlar ile aynı algı içerisinde tutulup laf sokulması da yanlış. Başlığı açan yegane kişi olarak cümlelerini içinde ima ettiğin, daha öncesinde de diğer başlığa gelerek ''oyunlari bedava bekleyen ölücü ekip'' diye beğenmeyenlere karşı bakış açının nasıl olduğunu gösterdiğin gibi...




  • Bizim bedava oynadığımız oyunlar için para verenler çok

    quote:

    2015 Playstation plus, ps4 games--

    2015.04.07:

    Dishonored free with ps plus -
    Steamspy data: Owners: 1,894,924 ± 57,804 Price: $19.99

    2015.04.07:

    Tower of guns free with ps plus -
    Steamspy data: Owners: 147,976 ± 16,215 Price: $14.99

    2015.03.03:

    Oddworld: New 'n' Tasty free with ps plus -
    Steam spy data: Owners: 21,802 ± 6,226 Price: $19.99

    2015.03.03

    Valiant Hearts free with ps plus -
    Steam spy data: Owners: 294,096 ± 22,853 Price: 14.99

    2015.02.03

    Rogue Legacy free with ps plus-
    Steam spy data: Owners: 294,096 ± 22,853 Price: $14.99

    2015.02.03
    Transistor free with ps plus -
    Steam spy data: Owners: 544,124 ± 31,068 Price: $19.99

    2015.02.03
    Apotheon free with ps plus -
    Steam spy data: Owners: 21,802 ± 6,226 Price: $14.99

    2015.01.06
    The Swapper free with ps plus -
    Steam spy data: Owners: 631,796 ± 33,471 Price $14.99


    Total: $134.92





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dictattor

    Yorumlarda eleştirenleri bir tutma gafletine düşenlerden son derece rahatsızım, belli ki bu başlık altında da aynı hareketler görülecek. Verilen oyunları beğenmeyip, doğru düzgün ifadeyle bunu belirten üye ile, başlık trolleyen ve eleştiri süsüyle hakaret savuranlar bir tutuluyor. Başta ironi başlığını açanın yazdığı yorumlar üzerinden tek, tek gidelim ki şu algıyı genele vurmak gibi mide bulandıran hareketlerden vazgeçilsin artık.



    quote:

    Orijinalden alıntı: goz_35

    Arkadaşlar Playstation'un bu güzel hizmetine laf söyleyenleri anlayamıyorum. İnsanlar milyarlar verip cihaz alırken oyunları bedavaya getirmeye mi çalışıyorlar inanın anlamadım. Plus bir iki defa hit oyun verdi diye GTA,Mortal Kombat X, Far Cry 4 gibi oyunlari bedavaya bekliyorlar. Yok indie yok bilmem ne diyerek şaheser oyunları yerin dibine sokuyorlar. Grafik takıntılı (grafiğin ne olduklarını bildiklerini de sanmıyorum) bazı arkadaslar bu oyunlar Ps4'e verilir mi gibisinden laflar ediyorlar. Adamlar milyar dolarlık pazarların içindeyken tutup sana o oyunları vermez heralde. Kapitalist düzenin içinde bu tip şeyler ütopya sadece. Gidip 1.500 lira verip cihaz aliyorsan oyunu da bedava beklememek gerek. Benim gibi dusunen arkadasları kulube beklerim.




    ''İnsanlar milyarlar verip cihaz alırken oyunları bedavaya getirmeye mi çalışıyorlar''


    Bildiğim kadarıyla herhangi bir mağazaya gidip PlayStation 4 aldığın zaman kasa da işlem yaparken aynı anda ''Bu alete bir buçuk milyar veriyorsun, kötü oyun verirsek eleştirmeyeceksin, Sony neyi verirse versin beğenmek zorundasın'' diye bir kontrat imzalatılmıyor, sen imzalatılmış gibi davranabilirsin tabii. Dolayısıyla en dandik oyuna dünyanın en iyisi diyebilenler olduğu gibi, dünyanın en iyi indie, aaa oyununa rezillikte denilebilir. Herkesin beynine giden algı, haz frekansını taşıyan hücreler bir değil.


    ''Plus bir iki defa hit oyun verdi diye GTA,Mortal Kombat X, Far Cry 4 gibi oyunlari bedavaya bekliyorlar''


    Ne Plus hizmetini düzgünce eleştiren, ne de hizmetten beklentisi olanların bahsi geçen oyunları istediği, örneğini bile verdiği görülmedi. Görülmüşse de Troll olduğunu bilmeyen yoktur. Bu oyunların adlarını sayıyorsan genele hitap edip desteksiz sallamadan evvel isimleri sayanların mesajlarını, kimler olduğunu örnekleriyle birlikte koymak zorundasın, başlık açıp iki cümleyle geçiştirmekle olmuyor. Aksi takdir de yaptığına çamur atmak, şahsi kanaatime göre çirkeflik denir. Komple alakasız olmasına rağmen verdiğin örnekten kasıt Killzone, KNAcK gibi oyunları bekleyenlere yönelikse -ki sistemi eleştirenlerden biri olarak böyle bir beklentim yok- üstünden 1, 1,5 sene geçmiş ve dolayısıyla beklentilerin gayet normal olduğunu söyleyeyim. Üzerinden minimum 1, 1.5 geçen bir oyun hakkında beklentisini yazan birini kimse eleştiremez. Cüret ederse de haddini bildirirler. Dallasta değiliz.


    ''Yok indie yok bilmem ne diyerek şaheser oyunları yerin dibine sokuyorlar.''


    O senin kendi fikrin, ki açılan diğer başlıkları hazmedemeyip bu mevzuyu kullanarak kendi ağlama duvarını yarattığın şu cümlenden belli. Senin şaheser olarak nitelendirdiğin bir oyunu Dünya'nın geri kalanının da böyle kabul ettiğini zannetmek buna işarettir zira. Değil diyorsan bu cümleyi kaldırırsın.


    ''Adamlar milyar dolarlık pazarların içindeyken tutup sana o oyunları vermez heralde. Gidip 1.500 lira verip cihaz aliyorsan oyunu da bedava beklememek gerek.''


    Bu lafını ciddiye alırsak PlayStation 3'ün kuruş sektörü üzerinden gittiği ortaya çıkıyor. Çünkü tabloya bakıldığı zaman Sene - Verilme oranı aşağı yukarı denk giderek verilen zibilyon küsür oyun yine bu yorumunun desteksiz sallamalarından biri olduğunu gösteriyor zira. Yüksek prodüksiyonlu oyun isteyenlere ''Daha 1, 1,5 yıl geçti üzerinden tabii verilmez'' diye bahane üretiliyor genelde. Alttaki oyunlar Çıkma - Bedava verilme orantılarıyla bir yıl, hatta 10 Ay'ın altındaki zaman dilimin de verilenlerden bazıları,

    inFamous 2 - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Motorstorm Apocalypse - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    LittleBigPlanet 2 - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Warhammer 40,000: Space Marine - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Deus Ex: Human Revolution - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Dead Space 2 - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Crysis 2 - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Batman: Arkham City - Resmi çıkış yılı 2011 | Plus'a verilme tarihi 2012 = 1 Yıl

    Sleeping Dogs - Resmi çıkış yılı 2012 | Plus'a verilme tarihi 2013 = 1 Yıl

    Mass Effect 3 - Resmi çıkış yılı 2012 | Plus'a verilme tarihi 2013 = 1 Yıl

    Hitman Absolution - Resmi çıkış yılı 2012 | Plus'a verilme tarihi 2013 = 1 Yıl

    Assassin's Creed III - Resmi çıkış yılı 2012 | Plus'a verilme tarihi 2013 = 1 Yıl

    Far Cry 3 - Resmi çıkış yılı 2012 | Plus'a verilme tarihi 2013 = 1 Yıl

    Metal Gear Rising: Revengeance - Resmi çıkış yılı 2013 - Plus'a verilme tarihi yaklaşık 9 ay sonra

    DmC: Devil May Cry - Resmi çıkış yılı 2013 | Plus'a verilme tarihi 2014 = 1 Yıl

    BioShock Infinite - Resmi çıkış yılı 2013 | Plus'a verilme tarihi 2014 = 1 Yıl

    Dead Space 3 - Resmi çıkış yılı 2013 | Plus'a verilme tarihi 2014 = 1 Yıl

    Thief - Resmi çıkış yılı 2014 | Plus'a verilme tarihi 2015 = 1 Yıl

    Sherlock Holmes: Crimes & Punishments - Resmi çıkış yılı 2014 | Plus'a verilme tarihi 2015 = 1 Yıl



    Aşağı yukarı yıllık baz alındığında senenin en az 9 ayında çıkış yılı = bedava verilme oranı arasındaki zaman küsüraatı 1 yüksek prodüksiyon oyuna tekabül ediyor, bulunduğumuz 2015 yılında bu oran q1'de olduğumuzdan ötürü daha düşük tabii. Fazlaca detaylı isteyen olursa da boş bir zamanda matematiğine iyice girilir. Ki verdiğim oyunlar komple değil, bazıları, hatta direk kendi indirdiklerim üzerinden kütüphaneme bakarak yazdım. Dolayısıyla Milyar dolarlık diye nitelendirdiğin bir sektör de gayet rahat, her firma ile yıllık / bedava oranı konusunda kontratın yapılabildiği görülüyor. Bunun içinde Indie olarak çıkan ancak best selling kategorisine oynayacak kadar kaliteli prodüksiyonlar da dahil. Şimdiye dek bunlar arasında OutLast, Transistor'un verildiğini gördük. Kaldı ki OutLast çıkış sürecinde ''Day One'' olarak verilmiş bir oyun. Listenin geri kalanı düşük bütçeli, bahsedilen kategorilere 7 milyar ship satsa dahi ulaşamayacak oyunlar, onlara hiç girmedim zaten.

    Sözün özü başta belirttiğim gibi beğenmek mecburi gibi bir algı oluşturup ''PLUS'a verilen oyunları beğenmeyenler'' diye ayrılan kesimde herkesin aynı algı içersin de dahil oluşundan rahatsızım. Benim eleştirdiğim noktalar kendimce belirli argümanlara dayalı ve kabuledilebilir noktalar, şimdiye kadar aksini iddia eden de olmamıştır. Dolayısıyla trolleyen adam ile, benim -benim derken benim gibi eleştiren- eleştirimi bir tutarak laf çakma girişiminde bulunamazsınız, kağıt üstünde ben de eleştiriyorum, trolleyen adam da; ancak içerik aynı değil. Girişimde bulunulacaksa söz hakkı doğar, akabinde ''Beğenmeyenler bu başlığa yazmasın'' denilemez. Öyleyse alıntıladığım vatandaş gibi genele konuşmamak gerekiyor. Bilhassa olay başlık açmaya kadar gittiyse...

    Alıntıları Göster
    İmzayı nereye atıyorduk abi.



    Sıkıntı verilen oyunlardan çok sistemin parayı hak etmemesi steam in yanından geçemeyen bir sistemin paralı olması acayip saçma ve sen bu paraya karşılık rezil bir hizmet sunuyorsun.

    Üstüne ben oyuna para veriyorum multi player modunada para veriyorum ve benim olan şeyi kullanmak için sony den izin almak zorundayım.
    Verilen oyunlar umrumda değil oynamak istediğimin parasını veriP zaten oynarım sıkıntı değil.
    Vita oyunları veriyor diye plus a para verip onu savunamam.
    Ac4 killzone knack bf4 tomb raider cod ghost thief nfs rivals gibi oyunların verilme zamanı gelmişken çakal Sony konsolda oyun olmaması plus ın zorunlu olması avantajı kullanıp vita oyunlarını dayıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 9 Nisan 2015; 14:55:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.