Şimdi Ara

Ps cafe için tv tavsiyesi (ps4 pro + 4k tv)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar 16 adet tv almayı düşünüyorum. Gerçek 100hz panel , 4k 60hz 4:4:4 renk verebilen 49 veya 55" büyüklükte olması tercihimdir. Sizce en uygun fiyatlarda hangi tv önerirsiniz. Mesela grundig'in tv'leri hem fiyat hem de görüntü kalitesi olarak hoşuma gitti. Tabi en iyisi ps4 proyu bağlayıp , bir fifa 17 ile denemek lazım . 100 hz olmasını istememin sebebi , çoğunlukla futbol oyunları oynandığı için , hareketli sahnelerde , daha akıcı bir deneyim yaşatması. Neyse konuya gelirsek, tavsiye verebileceginiz bu ayarlarda tv tavsiyeleriniz neler olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlaşıldı biz yine kendimiz araştırıp bulacağız. :)

• fiyat aralığı nedir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Anlaşıldı biz yine kendimiz araştırıp bulacağız. :)

Sony XD800 ama 43" cünkü VA Panel,isini cok fazlasi ile görür hocam ve fiyati cok ucuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

fiyat aralığı nedir hocam

3000 tl'yi geçmesin. :) 100 hz olması önemli değil. 50 hz'de olabilir. 4k 60hz versin yeterli. Sadece renkler biraz daha canlı olsun istiyorum. Böyle hepten de ucuza kaçacağız diye soluk olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chirrut Imwe

quote:

Sony XD800 ama 43" cünkü VA Panel,isini cok fazlasi ile görür hocam ve fiyati cok ucuz

43" küçük gelir. 49" den aşağısı kurtarmaz. :))

• samsung 6200 serisi ve sony xd7005 serisini denedim. cidden cok kotu deneyim yasadim. bunlardan uzak dur derim.

not: ben de ps4 icin tv ariyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS5 Pro için TV önerileri
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

O zaman 49" al ama IPS Panel. CAFE için cuk diye oturur. Hem 100hz hem de renk gamutu çok yüksek. 34ms inputlag ile sağlam bir oyuncu TV'si XD800

• quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman 49" al ama IPS Panel. CAFE için cuk diye oturur. Hem 100hz hem de renk gamutu çok yüksek. 34ms inputlag ile sağlam bir oyuncu TV'si XD800

Fiyatı da uçuktur. Tr'de satışını da bulamadım zaten. 3000 tl'yi geçmeyecek alacak olduğum tv.

• sonuç;
    benden tavsiye sadece tv+ps4 pro değil daha farklı şekilde işyeri açın..
    16 tv değil 14 tv olsun ama kimsede olmaayan seyler olsun;

*14 full hd 124cm tv
    *8 ps4 pro+3 ps4 fat (ultimate edition sorunsuz son kasa)+3 adet slim 1tb

*3 Logitech Direksiyon seti (o tv ps4 ler araba yarışları için)
    *4 tv için yedek kollar+taurus gamepad extra batarya kiti (futbol oyunlar için)
    *2 vr gözlük ve 3boyutlu en az 5 oyun
    *2 li veya 4lu oyun kolu şarj edici
    elinizde 2-4 adet yedek kol
    * yine en az 4 tane 2tb hdd (dahili) değişim yapın
    direksiyonlar 1500t adeti
    vr gözlük 1800 adeti
    ek kol 180
    2tb hdd 370 tl
  • bahsettiğiniz fiyata alınacak en iyi model bence bu hocam direct led ips panel 10bit (8 bit+frc) hdr özeliikleride var 2017 model zaten tv alacağım zaman incelemiştim mağazada giriş seviyesi olmasına rağmen renkleri bi çok tv den daha iyiydi banding test videosu oynattım 4k 10 bit basket ve futbol maçları oynattım herhangi bi sorun görmedim hiçbirinde bu modeli listenin başına yazın derim.

lg 49uj630v

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-49uj630v-49-124-cm-4k-uhd-webos-3-5-smart-tv-dahili-uydu-alici.html
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fiyatı da uçuktur. Tr'de satışını da bulamadım zaten. 3000 tl'yi geçmeyecek alacak olduğum tv.

Burda 700€

• quote:

bahsettiğiniz fiyata alınacak en iyi model bence bu hocam direct led ips panel 10bit (8 bit+frc) hdr özeliikleride var 2017 model zaten tv alacağım zaman incelemiştim mağazada giriş seviyesi olmasına rağmen renkleri bi çok tv den daha iyiydi banding test videosu oynattım 4k 10 bit basket ve futbol maçları oynattım herhangi bi sorun görmedim hiçbirinde bu modeli listenin başına yazın derim.

lg 49uj630v

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-49uj630v-49-124-cm-4k-uhd-webos-3-5-smart-tv-dahili-uydu-alici.html

Bu modelde renk dizilimi , önceki serilerdeki gibi , RGBW mi? Eğer öyle değilse bunu da alabilirim.

Evet dediğim gibi rgbw 'miş. Iste bu panellerde renkler donuk kalıyor. O yüzden tam bir 4k televizyon denemez .
    http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uj6300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 9 Temmuz 2017; 22:0:40 >

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu tv de 4k 10 bit viodeolar oynattım renkler dediğiniz gibi sönük falan değildi eğer doygunluk parlaklıktan bahsediyorsanız o panelle alakalı yada geniş renk gamutu olayından bahsediyorsanız o özellik bu fiyat aralığındaki hiçbir tv de yok dediğiniz olayı incelemede hangi konu altında yazmış bi okuyayım bende

araya beyaz pikseller atıyormuş 8 8 8 yerine 6 6 6 6(beyaz dizilim var) bunun çözünürlükle alakası olacağını sanmıyorum lg daha beyaz renk verebilmek için demiş samsungta malzemeden çalıyor hesabı yapmış ama şuan lg nin ürettiği paneller standart dışıymış vs.. belki tv leri incelemeden önce bunları okusam psikolojik farklı görebilirdim ama siz 3bin tl ye uj630v görüntüsü verebilen bi tv ye denk gelirseniz burayada yazarsınız hocam hem ben merak ediyorum hemde alacak olanlara fikir olur..
  • quote:

quote:

Sony 43xd800 Türkiye de satılıyor muydu?

Link verebilirseniz sevinirim.

• quote:

araya beyaz pikseller atıyormuş 8 8 8 yerine 6 6 6 6(beyaz dizilim var) bunun çözünürlükle alakası olacağını sanmıyorum lg daha beyaz renk verebilmek için demiş samsungta malzemeden çalıyor hesabı yapmış ama şuan lg nin ürettiği paneller standart dışıymış vs.. belki tv leri incelemeden önce bunları okusam psikolojik farklı görebilirdim ama siz 3bin tl ye uj630v görüntüsü verebilen bi tv ye denk gelirseniz burayada yazarsınız hocam hem ben merak ediyorum hemde alacak olanlara fikir olur..

Evet hocam piksel sayısı olarak aynı ama rgb'ye göre daha az renk ürettiği için, renklerin daha soluk olduğundan bahsediyorlar.Bu da 3k gibi dedikodulara yol açıyor. En azından ben karşılaştırma fırsatıda buldum. Bendeki samsung ju6470, yeğenimdeki lg uh635v'den daha canlı renklere sahipti. Sanki lg'de donuk mat bir hava hakimdi. Netlik seviyesi daha azdı. Bilmiyorum bu tv'de aynı mı değil mi denemeden de bir şey demek istemiyorum. Rtings'de zaten buna değinmiş 4k'da 8 puan vermiş. Altına da rgbw dizilimden söz etmiş. Yine de deneyeceğim.Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

hocam sizin beklentilerinizi az çok kurdum kafamda sizin ilacınız rgb va panel istediğiniz tarz renkleri ancak o şekilde bulursunuz rgb ips panel alsanız bile siz o renklere alıştığınız için gözünüz va panel renklerini arayacaktır lg modelleri direk pas geçin siz bence ayrıca lg de beyazların o kadar iyi olma sebebinide öğrenmiş oldum bende diyordum orta seviye model (sj800v) beyazları nasıl böyle verebiliyor :)
  • rgb ve rgbw farkını merak edenler için burda detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatılmış.

http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/2398506-rgb-vs-rgbw-lcd-4k-ultra-hd-designation.html
    bu olayı iyiki dün konuştuk hocam ben sj800v rgb biliyordum meğer oda rgbw panelmiş allahtan gelmemişti tv iptal ettim lg modellerin sj850v modeline kadar olan tüm modelleri rgbw panel 4800tl verip rgbw panel almak biraz saçma olacaktı :) ama şunada değiniyim o kadar test yaptım 4k 10bit 60fps videolar ile renk olarak gözüm hiç ayırt edemedi aradaki farkı belkide videolar 10bit olduğu için fark ortaya çıkmadı yada mağazada diye anlaşılmadı herhalde..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.