Şimdi Ara

Proteus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Proteusda (isis) dc güç kaynağı direnç ve kondansatörden oluşan devrede kondansatörün şarj ve deşarj grafiğini çizdirebilir miyim?
    Pek bişey bulamadım ama inşallah çizdirebilirim.

• Resimdeki devreyi kurup osiloskop ayarlarını resimdeki gibi yaparsankondansatörün şarj ve deşarj grafiğini çizdirebilirsin. Butona basıldığında kond. dolmaya başlar. Butonu bıraktığında yavaşça boşalır. Dolma ve boşalma süresi besleme kaynağı, R1-R2 dirençleri ve kondansatörün kapasitesine bağlıdır.

Proteus
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftsahin

Resimdeki devreyi kurup osiloskop ayarlarını resimdeki gibi yaparsankondansatörün şarj ve deşarj grafiğini çizdirebilirsin. Butona basıldığında kond. dolmaya başlar. Butonu bıraktığında yavaşça boşalır. Dolma ve boşalma süresi besleme kaynağı, R1-R2 dirençleri ve kondansatörün kapasitesine bağlıdır.

Proteus

quote:

Orijinalden alıntı: Morinel

Varsa Matlab yoksa Orcad Pspice programı o da yoksa excel kullan hocam.

Teşekkürler.
    Hem osilaskopla olan lazım hemde excel le.Excel de nasıl oluyo bilmiyorum ama öğrenirim.

Bi sorun çıktı yav
    Şimdi benim kullandığım devrede R2 direnci yok ve bana şarj grefiği lazım.Butona basmadan önce (75V besleme) kondansatör 25V da, ilk önce onu sıfırlıyorum sonra butona basıyorum, artan bi grafik oluyo sonra yavaş yavaş 0 eksenine doğru iniyo.Şarj olurken, giriş gerilimi kadar şarj olduktan sonra grafik o düzeyde kalmıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 27 Aralık 2011; 18:43:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Teşekkürler.
    Hem osilaskopla olan lazım hemde excel le.Excel de nasıl oluyo bilmiyorum ama öğrenirim.

Bi sorun çıktı yav
    Şimdi benim kullandığım devrede R2 direnci yok ve bana şarj grefiği lazım.Butona basmadan önce (75V besleme) kondansatör 25V da, ilk önce onu sıfırlıyorum sonra butona basıyorum, artan bi grafik oluyo sonra yavaş yavaş 0 eksenine doğru iniyo.Şarj olurken, giriş gerilimi kadar şarj olduktan sonra grafik o düzeyde kalmıyor mu?

R2 direnci yoksa şarj deşarj olmaz böylece deşarj grafiği görülmez. Şarj grafiği görülür. Kondansatör üzerindeki gerilim nerden geliyor ? Devrede başka bir kaynak daha mı var ? Devre şemasını buraya koysaydın daha iyi anlaşılırdı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PROTEUS'a kütüphane ekleme
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.