Şimdi Ara

Pronet Alarm Sistemi Hat Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 4 yıldır evimi hırsızlık gibi sorunlardan korumak için Pronet güvenliğini kullanıyorum. Proneti iletişim tipi olarak GSM hattı olarak tercih ettim ve bir tane iki parmak kalınlığı ve uzunluğunda içinde Turkcell hattı olan bir verici ile evin en iyi sinyal çeken yerinde konumlandırılmış bir şekilde sinyal testlerini ve alarm raporlarını merkeze ve telefon uygulamasına gönderiyor. Yaklaşık 6 aydır iletişim problemleri baş göstermeye başladı ki zaten evimde telefonların LTE ve 3G çekimi zayıftı. Pronet servisi birkaç kere arayıp problemi söyledi ve çözüm olarak aylık 15 dolar daha fazla para vererek ev internetine bağlamaya ya da yine fazla para vererek başka bir verici takarak daha üst bir sisteme geçirme seçeneği sundular. Ancak şu an kullandığım sistemden hiçbir üstün tarafı yok bunların aynı şekilde çalışıyorlar sadece vericiler daha iyi olduğu iddia ediliyor. Doğruluğu şüpheli bence... Ev internetine de geçirmek istemiyorum çünkü sık sık elektrikler kesilen bir bölgede bulunuyor evim ve elektrik kesilirse alarm çalsa bile ne merkezin ne de telefon uygulamasından benim haberim olamaz. Benim sorum ise acaba bir GSM repeater kullanırsam sorun çözülür mü ya da bu sistem veri gönderme üzerine kurulu olduğu için işe yaramaz mı veya başka bir çözümü var mıdır bu sorunun?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Pronet sizde hangi marka alarm kullanıyor bilemiyorum ancak eski tip alarmlarda 'voice card' ve DTMF denilen ekstra kartlar ile alarm çaldığında evin telefon hattı üzerinden istediğiniz telefon numarası aranarak sesli olarak hangi sensörden alarm geldiğini söylüyor. Ya da tam tersi evi telefonla arayıp tuşlara basarak alarmı açıp kapatabiliyorsunuz. Pronet'e bu kartı sorun isterseniz. alarm sisteminde UPS olduğu için elektrik kesintisinden de etkilenmiyor.

  • Febz11 F kullanıcısına yanıt
    Benim evde telefon hattı yok malesef o yüzden o dediğiniz sistemi önermelerine rağmen yaptıramadım onu. Bendeki sistem sadece 3G hattı üstünden sinyal veriyor. Ve şansıma da bulunduğum bölgede 3G çekimi çok az hatta çoğu zaman çekmiyor hiç.🙄
    İnternet hattı üzerinden önerdiler ama bu seferde sık elektrik kesintileri olduğundan o sistem pek işe yarayabilecek birşey gibi gelmedi bana. Sonuçta apartman girişinden elektriği ana şarteli indirip kesebilirler. Benim 3G çekimini ve alarmın sinyalini gönderebilecek bir güçlendiriciye ihtiyacım var ama ne almalıyım hiçbir fikrim yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • internet hattına bağlı olan modemde orta karar bir UPS kullanırsanız elektrik kesintilerinden etkilenmez. Alarmın zaten kendi akü-UPS'i var.

  • Febz11 F kullanıcısına yanıt
    Evet bu aklıma gelmişti oldukça mantıklı. Teknik servis gelince ayarlıycam verdiğiniz tavsiyeyi. Teşekkür ederim🙏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.