Şimdi Ara

Projemde Tıkandığım Bir Konu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bir proje yapıyorum fakat projemin bir kısmında tıkandığım için size sormak istedim.

    Projem şöyle;

    Bir ortaokulda 3 adet sınıf var A-B-C diye. Bu sınıflardaki öğrenci isimleri, numaraları ve notları bir excel tablosuna işleniyor. Sonra bu excel tabloları birleştirilip tüm sınıflar karşılaştırılıyor. Otomatik olarak oluşturmak istediğim bu excel tablosunu, öğrenci bilgilerinin olduğu excel tablosunu ve üzerinde çalıştığım python dosyasını google drive’a ekledim. Linki:

    Google Drive'a Yüklediğim Dosyalar

    (Bu sınıflarda seviyede öğrenciler olduğundan karşılaştırma tablosunda isimlerin olduğu tek bir sütun var. Bu nedenle bütün öğrenciler hem A hem B hem de C sınıfında görünüyor ama bu problem değil şu an bununla ilgili herhangi bir şey yapmak istemiyorum.)

    Sanırım tıkandığım kısmı resimle anlatmak daha kolay olacak. Bunun için iki senaryom mevcut. Ben de 2 farklı resimle size anlatmak istiyorum. Projemde asıl takıldığım nokta bu noktalardır.

    Projemde Tıkandığım Bir Konu HakkındaProjemde Tıkandığım Bir Konu Hakkında


    Kodlarla ilgili Açıklamalar

    Base tablo klasöründe baz olarak aldığım öğrenci isimleri bulunuyor. Yani oluşturduğum tabloda isimler kısmının altında baz tabloya aldığım sınıftaki öğrencilerin isimleri geliyor. Buradaki base tablonun A-B-C excel tablolarından bir farkı yok sadece o klasördeki excel tablosunun isim kısmını kopyalıyor.

    Ben ise bu işlemi otomatik olarak yapmak için ilk olarak öğrenci bilgilerinin bulunduğu excel tablolarını ilk sınavın bütün dosyalarını C’nin içinde oluşturduğum “Karşılaştırma Tablosu” klasörüne, diğer sınav dosyalarını da bu klasörün içinde oluşturduğum 1. sınav 2. sınav klasörlerine kopyalamayı düşündüm. Yazdığım python kodları ile bu dosyaların içindeki bütün excel tablolarını okuyup bir dataframe’e kaydedebiliyorum. Sonra da bu bilgileri yeni oluşturduğum bir excel tablosuna atıyorum.

    2.Sınav sonuçları C:\\Karşılaştırma Tablosu\\2.sınav klasörünün içerisinde bulunacaktır. Drive’a yüklediğim dosyalar içerisinde 2. sınav sonuçları yok. Fakat o dosyaların içerisindeki notları değiştirerek C:\Karşılaştırma Tablosu\2.sınav klasörüne attığınızda yeni notların tabloda belirmesi gerekiyor.

    Gönderdiğim A-B-C excel dosyaları A-B-C sınıflarının sınav sonuçlarını gösteren excel tabloları oluyor. Bu tablonun yapısı sınav sonucuna göre değişmemesini, sadece sınıf ismi, öğrenci isimleri, öğrenci numaraları ve sınav notları kısmının değişmesini istiyorum. Ben de bu dosyaları C:\Karşılaştırma Tablosu\ içerisine kopyalayacağım. Sonra oluşturduğum Python projesini çalıştırarak C:\Karşılaştırma Tablosu\ içinde bulunan sınav sonuçlarından otomatik olarak bir Karşılaştırma Tablosu oluşturacağım. Yani A-B-C sınıflarının notlarını teker teker bir excel tablosuna elle girmektense python dosyasına çift tıklayarak o klasördeki excel tablolarından bir karşılaştırma tablosu oluşturmak istiyorum. Bu sayede zamandan tasarruf etmek istiyorum.


    Bu işlemi nasıl yapabilirim bu konuda gerçekten tıkandım yardımlarınızı bekliyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.