Şimdi Ara

projeksiyon için duvara boya önerisi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
12
Favori
40.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: projector screen paint

    7mm oldugundan emin misiniz

    Epey zaman oldu görüşeli.

    Evet %99 doğru hatırlıyorum, 7 mm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: projector screen paint

    Aşagidaki ise projeksiyon perdesine boyayı benden alıp uygulayan spider7 adlı kullanıcıya ait görüntüdür
    Bu mesaja eklenen görseller:

     projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi

    Burada verdiğiniz örnekler hep karanlıkta çekilmiş.
    Karanlıkta olduktan sonra, normal perde dede biz bu görüntüleri elde edebiliyoruz.

    Asıl fikri bize Gün ışığında ki görüntüler verecektir.

    Gündüz evde perdeler açıkken çekilmiş görüntüler yok mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Nisan 2016; 23:28:47 >




  • maalesef gördüğüm kadarıyla konu amacından çıkıp başka bir yöne kaymış. buraya hatalı bilgiler yazan ya da olmayacak beklentilere giren bazı arkadaşlara cevap niteliğinde bazı bilgiler vermek istiyorum. mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışacağım.yanlışlarım varsa ustalar düzeltirler.(amacım tartışmak ya da asla akıl vermek değil.bu işlere meraklı amatör bir kullanıcıyım.amacım paranızı boşa harcamanızı engellemek.benim gri perde projem bana kaliteli bir perde fiyatına mal olmuştu.şuan ya çöpte ya depoda parçalanmış bekliyor.boya fiyatları ve gereken litre yazılmış proje boya ile tamamlansa büyük bir perde 300-400tl e mal olacak.bu fiyata zaten kaliteli bir perde alırsınız hem de risk almamış olursunuz.(belki ebat birz daha küçük olur).2x3 lük 6 metrekare perde eğer yazılan doğruysa m2 1 lt hesabıyla 6litre boya ister.garanti olacağı bilinse sorun değilde 1000 tllik projeksiyon cihazını test edebilmek için harcanacaksa yazık o paralara )


    perdede gri renk kullanılmasının nedeni contrast artırımı için.daha doğrusu sadece koyu sahnelerde algısal karşıtlığı artırmak için. (sadece gri ekleyerek kontrast artsa projeksiyon üreticileri ürünü geliştirmek yerine öne gri bir filtre ekler olur biter).özellikle eski tip projeksiyon cihazlarında contrast seviyesi çok düşüktü.rahatsız eden grimsi siyah yerine siyah rengi elde edebilmek için bu yol tercih edildi.(benimde gri perde kullanmaktaki esas amacım buydu.loş ışıkta izlemek artı olacaktı). amaç özellikle koyu sahnelerde detayı gösterebilmekti.dezavanatajı gri arttıkça renkler doğallıktan uzaklaşacak, parlaklık düşecek. contrast artırımı için gri kullanmak yeni cihazlar için gerekli değildir.heleki led cihazlar bu konuda zaten iyi olduklarından tümüyle gereksizdir. (gri renki bir perdede beyaz sahnelerde gördüğünüz renk artık beyaz değil gridir.özellikle yeşil ağırlıklı sahnelerde sıkıntı oluyor.)

    peki neden gri perde var.özellike ofiste aydınlıkta sunum yapacaksınız.toplantı salonunuz büyükçe yüksek aydınlatmaya sahip bir cihaz ve gri perde sizin için optimimum çözüm olacaktır.aydınlatma daha artırılarak gri perde yerine beyaz kullanılabilir ama sunum için görüntü kalitesi çok önemli değilse ilave masrafa değmeyecektir.


    yansıtma ise tamamen farklı.yüzey ne kadar parlaksa o kadar fazla ışık yansıyacak.(aydınlık sahnelerdeki patlamalarda o kadar fazla olacak.yabancılar hot spot diyor.belli noktalarda aşırı parlaklık.).boyaya metalize parçalar konulmasının nedeni perdenin yansıtma gücünün artırılmasıdır.hatta basitçe duvarı gümüş boya ile boyayın çok parlak görüntünüz olsun.artık plajda güneş altında çekilmiş bir sahneyi izlerken gözlerinizi kapatırsınız.

    burada şöyle bir sorun var.gündüz aydınlıkta mükemmel gösteren bir sistem yapmayı başardınız.bu çok zor değil. yüksek ışık gücüne sahip bir projeksiyon alıp cam elyaf bir perdede bu sağlanabilir. ama maalesef bunun bir bedeli olacaktır.öncelikle odanızda ufak bir ısıtıcı olacak, cihazın ebadı çok büyük değilse fanlar ses çıkaracak, ama en kötüsü aynı sistemi gece kullanmaya kalktığınızda parlaklık ve oluşacak hot spotlar sizi rahatsız edecek.perdeden yansıyan güçlü ışıkla ortam aydınlanacak ideal ortam olan sinema salonu şartlarından uzaklaşacaksınız.tabi gündüzleri 2d geceleri 3d filmleri izleyerek sorunu çözebilirsiniz :)

    maalesef yabancı forumlarda sosyal medyanın satışlardaki etkisi çoktan keşfedilmiş.buraya ben plastik boyaya inci boya ile sedef kattım bu sayede derinlik hissi artttı, özel gri boya ekleyip bir parçada metal gümüş parçacıkları ekledim.gündüz mükemmel şekilde film izliyorum diye yazıp en iyi sahnelerden birkaçda resim eklesem eminim malzemeleri satın almak isteyen bir çok kişi çıkacaktır.

    benim metalize folyoyla yaptığım perde ile sizin metal boya ile yapmak istediğiniz şey tamamen aynı.(metalize folyo dediğime bakmayın.yanlış aklımda kalmadıysa 3m in özel bir folyosuydu.o zamanlar ankarada sadece bir reklamcılara malzeme satan toptancıdan ricayla almıştım.(parça vermiyorlar). yabancı forumlarda bu tavsiye ediliyordu bende koduna kadar gidip aynısını almıştım.(400 dolara satılan bir perdeyle kıyaslayıp aynı performansı gösterdiğinden bahsediliyordu.kalın beyaz branda üstüne folyo uygulattım.aslında niyetim arkasını siyaha boyamaktı ama test ettiğimde arkaya hiç ışık geçirmediğini görünce uğraşmamıştım.).pahalı bir malzeme olduğundan önce test için bir açık ve bir koyusunuda aldım. görüntü mükemmel miydi evet çok iyiydi.gerçi renklerde bir dengesizlik hissediyordum.ara arada parlak sahnelerde rahatsız edici parlaklık vardı . ama tam karanlığı beklememe gerek kalmadan film izleyebiliyordum. (bunu yapmadan önce projeksiyonu perdeye karar verene kadar açık yeşil renkte duvara yansıtıyordum.dolayısıyla ondan sonra gri perdedeki görüntü çok iyi gelmişti). bir seneye yakın bunu kullandım.(yalnız birşey fark ettim her ne kadar akşam loş ışıkta görüntü varsada hava karardıkça görüntü kalitesi artıyordu.dolayısıyla yine akşamı bekler olmuştum.odamda perdeden hoşlanmadığım için perde takmadım.yoksa basit bir perde sorunumu çözecekti.)

    folyonun eni standart olduğu için yaptığım perde istediğim büyüklükte olmamıştı.(eni 160tı yanlış aklımda kalmadıysa. 16:9 a göre ayarlamıştım enini de ).

    film izlerken bir gün aklıma duvarda daha büyük görüntü elde edebileceğim geldi.önce duvarı folyoyla kaplamayı düşündüm ama folyonun eni dar olduğundan ek gerekecekti.sonra duvarı griye boyayım dedim.en sonunda yabancı forumlardan öğrendiğim malzemeleri karıştırıp duvarı boyamaya karar verdim.(inci, sedef bunları kendi aklımdan gidip almadım.hepsi üretilmiş projeksiyon boylarının içinde olan malzemeler.şans eseri malzemeleri birebir bulmuştum.depoda bir yerlerde var bulursam tam olarak ne olduklarını yazarım.) .önce beyaz boyayı test etmeye ve gri perdem ile kıyaslamaya karar verdim.her halükarda en son katı gri renkte boyama şansım vardı.

    ilk katı boyayıp görüntüyü kıyaslayınca gri perdeyi bir daha hiç kullanmamak üzere kaldırdım.renklerin beyaz duvarla ilgisi yoktu.gri perdede aslında görüntü bariz grimsi.açık renklerin hepsi puslu.(peki daha önce neden fark etmedim.çok basit insan gözü bu duruma zaten gün içinde değişen ışık şartlarından alışık.projeksiyonun ışık gücü yeterli ise parlayan gri yerleri beynimiz beyaz olarak algılıyor.diğer renkleride buna göre tamamlıyor.).zaten yukarıda bir arkadaş resim koymuş.beyaz renkli altyazılara dikkat ederseniz gri olduğunu göreceksiniz.(fotoğraf makineleri beyaz renk dengesinde %5 griye ayarlı olduğundan muhtemelen gerçekte renk daha gridir).hemen aklıma gri perdede beni rahatsız eden yeşil orman sahneleri geldi.evet fark barizdi.iki perde yan yana olmasa gri perdemden gayet memnundum. dolayısıyla tek perde kullananların yaptıkları yorumu dikkate almayın. kısaca gri renk karanlık sahneler dışında hiçbir işe yaramayacak.(cam elyaf, standart beyaz perde, duvarda mat boya, duvarda sedef boya hepsini denedim.denemediğim sadece silver grenli perdeler kaldı.onuda 3 boyut için iki projektörlü sistem kurarsam deneyeceğim)

    beyaz boyaya karar verince niyetim yarısını karışımsız beyaz bırakıp yarısınıda netten aldığım tarife göre boyayıp kıyaslamaktı.ama maalesef iki kez uğraşmayı göze almayıp hemen boyadım.dolayısıyla net bir şekilde görüntü şu kadar iyileşti diyemiyorum.(elbette yaptığım karışım daha parlak ve nasıl diyeyim içindeki parçacıklar gözüküyor.mutlaka daha iyi oldu ama değer mi emin değilim.(boyaya eklenen eklenen malzemeler pahalı).epeydir o eve gitmedim gidersem resmini çekip koyarım.)

    kısaca perde için kullanılacak boya tipleri:

    mat boya : koyu renkler gerçek renginde.yansıtma düşük.daha karanlık görüntü.karanlık ortamda güçlü bir projeksiyonda ilk tercih olmalı. perde satın alınıp özel odada setup kurulacaksa akustik geçirgenliği olan mat beyaz kumaş tercih edilip ses sistemi perde arkasına gizlenebilir.hele bir de curved yapılabilse, 4k projektör eklense evde imax keyfi ...off off bu işlerin sonu yok.full hd hayalleri kuruyorduk şimdi 4 k peşine düştük.ekonomik durumum çok kötü olmasa hemen girişeceğim ama şuan kıpırdayamam.

    inci boya.(benim yaptığım karışım.).daha grimsi siyahlar.kontrast dengesi optimum.görüntü parlaklık seviyesi normal.karanlık ortamda optimum olan bu.

    metal karışım boyalar: gaini yüksek.siyahlar inci boyaya bakarak daha gri.parlaklık yüksek.loş ışıkta ideal.karanlıkta hot spot nedeniyle tercih edilmemeli.

    cam elyaf kaplama: gaini çok yüksek.siyahlar daha açık gri.parlaklık çok yüksek.yüksek lümenli cihazlarda özel kullanım alanları dışında tercih edilmemeli.aydınlıkta renk doğallığı önemliyse alternatifi yok.(yalnız burada şunu belirteyim düşük lümenli led projeksiyonu olan arkadaşlar bunu tercih edebilir. karanlıkta lg p60g ile yüksek verimi bu perdede aldım.cihaz parlaklığı düşük olduğu için bunda hot spot olmadı.eni 1.50 lik ufak bir perde.fırsat bulursam bir ara cihazı götürüp duvardaki boyanmış perdemde test edeceğim.o zaman kıyaslayıp daha sağlıklı bilgi veririm.birde gece izlemeye kodlamışım kendimi gündüz denemedim.bu aydınlatma seviyesinde umudum yok ama dener sonucu yazarım.bu arada bu cihazdan olupta fanı ses yapan varsa ben fanları değiştirdim sesi kesildi.)

    projeksiyonunu fim izlemek için kullananlara özellikle ses sistemlerine önem vermelerini öneririm.maalesef bu konuya önem verilmiyor.oysaki yabancı setuplara bakarsanız en çok para buraya harcanıyor.marketlerde 300 e 500e satılan 5.1 uyduruk sistemlerden bahsetmiyorum.hifi sistemlerin fiyatı bellidir.maalesef ucuza mal olmaz.1000 tl anfi, 1000 tl front, 400 tl rear, 300 tl center,800 tl civarıda sub desek, bu fiyatlara ikinci el idare eder bir sistem kurulabilir. sistem kurma imkanı yoksa kaliteli bir kulaklık alabilirler.(250-400 tl civarına ortalama bir kulaklık alabilirsinizki bunun film izleme zevkinize etkisi perdeden çok daha fazla olacaktır).günümüzdeki giriş seviyesindeki projeksiyonlar dahi 10 sene öncesinin hayal cihazları seviyesinde.eskiden dvdleri büyük keyifle izlerdik(700x500 gibi çözünürlük) .şimdiyse full hd olmayınca burun kıvırıyoruz.
    1024x768 ve üstü cihaz eğer izleme mesafemiz ekran büyüklüğüne oranla doğru rakamdaysa yeterli çözünürlüğü sağlayacaktır. (perdedeki dev gibi görüntüyü 2 metreden izlemeye kalkarsanız full hd de yeterli gelmeyecektir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danny1977 -- 8 Nisan 2016; 4:43:32 >




  • danny1977 D kullanıcısına yanıt
    Akadaşım tecrübelerinizi burada paylaştığınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederiz. Fakat burada yanlış anlaşılan bazı noktalar var. Birincisi gri ekranda siyah kontrastın iyi olduğu fakat beyazında beyaz olmaktan uzaklaştığından bahsetmişsiniz. Şimdi bizim james galindo ve john nob un yaptığı çalışmaları incelediğimizde böyle bir durumun olmadığı görülüyor. Yani siyahlar siyah beyazlar beyaz diğer renklerde yerinde gözüküyor. Normal standart gri bir boyada zaten sizin bahsettiğiniz durum denemelerimizle sabittir. İkincisi bizim kullandığımız cihazlar düşük lümenli cihazlar, yüksek lümenli cihazların tepkisi ile ilgilenmiyoruz ki düşük lümenli cihazlarla adamların yaptığı çalışmalara bakarsanız, video ve resimler avs forum ve youtube da bolca mevcut, adamlar gündüz ve karanlıkta çok iyi sonuçlar almışlar, yani sizin dediğiniz beyazların gri olması renklerin soluklaşması gibi bir durum kesinlikle yok. Üçüncüsü adamlar bu denemeleri yaparken öyle 150 lik ekranda falan değil 100 inçlik büyük ekranda yapıyorlar bunu yoksa ekran boyutunu küçülterek de bir miktar görüntü performansı arttırılabilir. Koyu renkler güçlü bir projeksiyonda tercih edilmeli demişsiniz, peki adamlar koyu renkte düşük lümenli cihazdan ( lg pb75u) gündüz aydınlıkta bu görüntüyü nasıl elde etmişler o zaman bunu açıklar mısınız?




  • projector screen paint P kullanıcısına yanıt
    Bu görüntülerin gündüz aydınlıkta ki performansını da görmek isteriz. Ayrıca burada kullanılan projeksiyon ile bizim cihazlar farklı. Karanlık ortamda her şekilde zaten bu görüntüler elde ediir.
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Hocam burada jotun bayide lady design pearl vardı 3,5 kg. Ambalajını açtılar baktım boyaya şeffaf yapıda ve simli olduğu belli bile olmuyor. Bu konuda size katılıyorum elinizde ki tixe bunun muadili olabilir denemekte fayda bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagatay_26

    Akadaşım tecrübelerinizi burada paylaştığınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederiz. Fakat burada yanlış anlaşılan bazı noktalar var. Birincisi gri ekranda siyah kontrastın iyi olduğu fakat beyazında beyaz olmaktan uzaklaştığından bahsetmişsiniz. Şimdi bizim james galindo ve john nob un yaptığı çalışmaları incelediğimizde böyle bir durumun olmadığı görülüyor. Yani siyahlar siyah beyazlar beyaz diğer renklerde yerinde gözüküyor. Normal standart gri bir boyada zaten sizin bahsettiğiniz durum denemelerimizle sabittir. İkincisi bizim kullandığımız cihazlar düşük lümenli cihazlar, yüksek lümenli cihazların tepkisi ile ilgilenmiyoruz ki düşük lümenli cihazlarla adamların yaptığı çalışmalara bakarsanız, video ve resimler avs forum ve youtube da bolca mevcut, adamlar gündüz ve karanlıkta çok iyi sonuçlar almışlar, yani sizin dediğiniz beyazların gri olması renklerin soluklaşması gibi bir durum kesinlikle yok. Üçüncüsü adamlar bu denemeleri yaparken öyle 150 lik ekranda falan değil 100 inçlik büyük ekranda yapıyorlar bunu yoksa ekran boyutunu küçülterek de bir miktar görüntü performansı arttırılabilir. Koyu renkler güçlü bir projeksiyonda tercih edilmeli demişsiniz, peki adamlar koyu renkte düşük lümenli cihazdan ( lg pb75u) gündüz aydınlıkta bu görüntüyü nasıl elde etmişler o zaman bunu açıklar mısınız?

    Evet, katılıyorum.

    Konuyu herkesin daha iyi anlayabilmesi için, kısaca özetleyeyim:

    Arkadaşlar,
    son konularda tartıştığımız, yapmak istediğimiz şey şu;

    Bildiğiniz gibi, ister yüksek lümenli, isterse de düşük lümenli projeksiyon cihazları olsun, hepsinin ortak bir özelliği var;
    Karanlık ortam da iyi kalite de (projeksiyonun yeteneği ölçüsünde) film seyrediyoruz, fakat gün ışığın da karanlık ortamda ki kadar iyi kalite de film ve TV yayınlarını seyredemiyoruz, ya da hiç seyredemiyoruz.

    Amacımız,
    odalarımız da gündüz vakti, perdeler açıkken veya loş ışıkta, görüntüler de en iyi renk, kontrast, siyah ve beyaz seviyeleriyle,
    dev ekran da, projeksiyonla TV yayınlarını seyretmek veya media oynatıcıyla film seyretmektir.
    Ya da mümkün olduğu kadar, gün ışığın da led TV lerin görüntü kalitesine yaklaşmaktır.


    Amerika da bazı elemanlar, Türkiye'de satılmayan özel metalik boyalarla gündüz ve gece iyi kalite de film seyretmek amacına ulaşmışlar.
    İşte bizim amacımız da, bu Amerika'lı, Kanada'lı elemanların yaptığını yapabilmek.

    Danny1977 arkadaşımızın önce ki mesaj da söylediği her şey doğru, fakat onun söylediği normal perdeler ve normal duvar boyaları için geçerli.
    Özel metalik Boyayla elde edilen projeksiyon perdesin de kurallar biraz daha farklı..

    Şimdi bazılarımız diyecek ki,
    gündüz vakti seyretmek istiyorsan, evinin camlarına siyah perdeler al, perdeleri kapat, normal projeksiyon perdesinde seyret.
    Hayır efendim, ben siyah perdeler alıp gündüz vakti evimi karartmaktan hoşlanmıyorum, sıkılıyorum.
    Ayrıca, film seyretmediğim zamanlar da, o siyah perdenin camın kenarın da durmasın dan hoşlanmıyorum.

    Şimdi düşünün,
    çok sevdiğiniz futbol takımının, gündüz saat 16:00 da canlı yayın da maçı olduğunu varsayalım.
    Evinizde de projeksiyon cihazı var. Şimdi bu maç yayınını projeksiyonla dev ekranda mı seyretmek, yoksa küçük ekranlı led TV nizde mi
    seyretmek istersiniz ?
    Çoğunluğumuzun "projeksiyonla dev ekran da seyretmek istiyorum" dediğinizi duyar gibiyim.
    Ama,
    gündüz vakti olduğu için projeksiyon seyredemiyorsunuz, ne kadar acı değil mi.
    Böyle bir durum da gündüz vakti dev ekran da maç yayınını seyretmek isterdim..


    Umarım amacımı anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Nisan 2016; 12:40:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagatay_26

    Hocam burada jotun bayide lady design pearl vardı 3,5 kg. Ambalajını açtılar baktım boyaya şeffaf yapıda ve simli olduğu belli bile olmuyor. Bu konuda size katılıyorum elinizde ki tixe bunun muadili olabilir denemekte fayda bence.

    Bilgi için teşekkür,
    bunu öğrendiğim iyi oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: projector screen paint

    7mm oldugundan emin misiniz

    http://www.dafreklammal...cm-x-305-cm,PR-218.html

    Bak bu linkte 8 ve 10 mm lik 156x305 cm ebadın da dekotalar var.

    8 mm olan 98 TL.
    Ama nedense fiyatlar pahallanmış.
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    :) ben sizin istediğiniz anladım.siz diyorsunuzki öyle bir setup yapalım ki hem gündüz hem gece aynı performansta çalışsın.ama bu projeksiyonun çalışma mantığına aykırı.aslında istediğiniz şey olabilir.projeksiyon lambası dimmable olsa gece ışığı kısarız ya da gece perdemiz bir miktar daha karararak fazla ışığı emse olabilir.daha pahalı bir çözüm çok daha güçlü aydınlatması olan bir projeksiyon cihazı daha alınıp gece ve gündüz ayrı cihazlar izlenebilir.

    söylediklerimi yanlış anlamayın.ben gündüz projeksiyon izleyemezsiniz demiyorum.elbette uygun setupla izlersiniz.ama bu sefer ortam kararınca ışık sizi rahatsız edecek.gündüz için gaini yüksek perde üretseniz dahi bu sefer perde karanlıktada aynı gaini vereceği için görüntü çok parlak gelecektir.hadi diyelim boyanın özelliği sayesinde farklı açılarda ışığı kırıp fazla ışığı sağa sola yanısıttı.o zamanda hem görüntü bulanıklaşacak hem içerisi projeksiyonun ışığıyla aydınlanacak. kalite kaybolduktan sonra yapılan işin anlamı kalmaz ki.

    şöyle düşünelim yüksek ansi lümenli pahalı cihazlar var.teknik özellikleri çok daha kötü olmasına rağmen güçlü ışıkları nedeniyle çok daha pahalıya satılıyor.bunlar daha büyük ya da daha aydınlıkta görüntü için kullanılıyor.boya ile çözüm olsa bu cihazlara gerek kalmazdı ki.ortalama bir cihaz her tür iş için yeterli olurdu.harcayacağınız rakamlar 50-100 tl olsa sorun değil.denemiş olursunuz ama 235 tlye satılan boyalardan bahsediliyor.olmazsa çöp.yoksa deneyin derim bize de yol göstermiş olursunuz.

    söz vermiyorum ama fırsat bulabilirsem önümüzdeki hafta özellikle gidip sizin için resim çekeceğim.umarım gri perdeyi atmamışımdır.grinin içindeki metalize parçaları ve yansıtmasını yakın plan çekip göstereceğim.gri perde ile gündüz resim çekeğim siz hemen süper diyeceksiniz.ama beyaz perdenin resmini çekince aslında görüntünün grimsi olduğunu göreceksiniz.(bende internetteki görüntüye aldanıp yapmıştım gri perdeyi.fotoğraf makineleri genelde %5 griyi beyaz olarak algılar dolayısıyla resimler gerçek hayatta dahada gri.bakın biraz yukarıda bir arkadaş resim çekmiş gri boya ile.hatta bazı arkadaşlar resimleri beğenmiş aydınlıkta performansını merak etmiş.oysa resimlerin renk dengesi hiçde güzel değil.resmi büyütüp altyazılara bakın.az önce beyaz gibi gözüken yazılar dikkatli incelendiğinde aslında gri olduğunu göreceksiniz.yeşillerde aynı şekilde buğulu gibi.çok parlak sahnelerde fotoğraf makinesi yansıyan tüm ışığı beyaz olarak görecektir.bazı fotoğraflardaki beyazlar yanıltmasın.atıyorum kırmızı ışığı yansıtan çok parlak aslında kırmızı olan bir cisminde parlayan kısımları beyaz gözükür.dolayısıyla yayınlanan resimler sadece fikir verebilir.aynı perdeyi farklı bir kaç sahnede farklı fotoğraf ayarlarıyla biribirinden çok farklı çekebilirim.birine süper dersiniz diğerine berbat.

    grilik bariz gözüküyor.zaten altta gri boya var başka türlüsü olmaz ki.

    https://store.donanimhaber.com/61/28/b0/6128b03ee02de33483993fab60d3f808.jpg

    )

    yanıma diğer perdeleride alacağım.depoda bulabilirsem sedef ve inci tanelerininde resmini çekeceğim.(toz şeklinde)

    bu arada lg led projeksiyon ile cam elyafı gündüz denedim.ortam hafif loş olunca (jaluzi yarım açık) projeksiyon aydınlatması tam kapasitede izlenebilir görüntü ortaya çıktı.elbette karanlık ve çok aydınlık sahnelerde detay kaybı var.jaluziyi tamamen açınca içerisi tam aydınladı görüntü izlenir olmaktan çıktı.aynı şekilde odanın tavandaki ışığını açınca görüntü izlenemez hale geldi.açıkçası çok aydınlık bir odanız varsa , perde sağdan soldan bir şekilde gün ışığı alıyorsa görüntü elde edebileceğinizi düşünmüyorum.fazla ışık mutlaka kesilmeli.acil çıkmam gerektiği için resim çekemedim.perdeleri çekin diyince black out perdeden bahsetmiyorum onlar zifiri karanlık için.normal perde fazla ışığı kesmek için yeterli , hafif aydınlıkta cam elyaf iş görüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: danny1977

    :) ben sizin istediğiniz anladım.siz diyorsunuzki öyle bir setup yapalım ki hem gündüz hem gece aynı performansta çalışsın.ama bu projeksiyonun çalışma mantığına aykırı.

    Merhaba,

    hocam işte senin " projeksiyonun çalışma mantığına aykırı." dediğin şeyi Amerikalı elemanlar başarmış.
    Adamlar gece de izliyor, gündüz de.

    Buyur sana örnekler, başka söze gerek var mı.
    https://www.youtube.com/watch?v=lh_dFwHYcjE&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=MssmLgmMwtA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Nisan 2016; 21:19:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagatay_26

    Hocam burada jotun bayide lady design pearl vardı 3,5 kg. Ambalajını açtılar baktım boyaya şeffaf yapıda ve simli olduğu belli bile olmuyor. Bu konuda size katılıyorum elinizde ki tixe bunun muadili olabilir denemekte fayda bence.

    Merhaba,

    denemeyi yaptım. James Galindo'nun formülünü, yeni aldığım boyaya uyguladım. Ortaya koyu gri bir renk çıktı.
    Bu Koyu gri rengi kontraplak parçasına 2 kat uyguladım.
    Daha sonra, Bu koyu gri rengin içerisine biraz mat beyaz koyup rengini açtım, orta gri bir renk elde ettim.
    Bu orta gri rengi de, diğer kontraplak parçasına uyguladım.

    Gündüz vakti perdeler açıkken 1000 lümenlik cihazımla test ettim.

    Orta gri renkte sonuçlar biraz daha iyi gibiydi.
    Sonuçlar ümit verici gibi gözükse de, ne yazık ki tam istediğim gibi değil.
    Sonuçları açıklıyorum:

    Artılar
    + Netlik güzel
    + siyah renkleri çok iyi gösteriyor.
    + Görüş açısı değişince görüntü bozulmuyor.
    + parlaklık kaybı olsa da, rahatsız edecek derecede değil.

    Eksiler
    - beyaz olması gereken görüntüler açık gri gözüküyor.
    - açık mavi olması gereken görüntüler kurşuni mavi gözüküyor.


    Yurtdışında ki Metalik boya olmadan bu iş olmayacağa benziyor.
    Son umut senin lady design pearl boyayı denemen de.

    Daha sonra fırsat bulursam foto ları paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Nisan 2016; 21:23:17 >




  • Arkadaşlar,

    konumuzla bir ilgisi olmamasına rağmen, yine de bilmenizi istedim;

    Eğer projeksiyonunuzun üzerinde ki yerleşik media player ınızın kullanım kolaylığını beğenmiyorsanız,
    Uygun fiyatlı mükemmele yakın bir media player cihazı satın aldım. Ve çok memnunum.

    Aliexpress den satın aldığım cihaz M8S Plus Media player

    İncelemesini yaptım, bu linkten bakabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_115957110//tm.htm#115957110



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 9 Nisan 2016; 13:36:51 >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Sağlık olsun en azından içimizde kalmadı. Bugün permolit dekoratif sedef boya (gümüş) diye birşey gördüm netten. Ne olduğunu tam bilmiyorum araştırmak lazım bilginize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar cam elyaf kumaşların oldukça fazla çeşidi var. bu konuda deneyimi yada bilgisi olan varmı?
  • Bir de sepra sedef boya-inci (sepra pearl dekoratif iç cephe boyası) diye bir boya var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagatay_26 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bu denemelerimiz den sonra anlaşılıyor ki,
    demek ki yurt dışında ki bu beyaz renkli metalik boyalar,
    normal beyaz boyalara göre, çok yüksek oran da beyaz ve açık renkleri yansıtmaya yarıyor.
    İçine katılan gri boya da siyah renkleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 9 Nisan 2016; 20:21:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagatay_26

    Sağlık olsun en azından içimizde kalmadı. Bugün permolit dekoratif sedef boya (gümüş) diye birşey gördüm netten. Ne olduğunu tam bilmiyorum araştırmak lazım bilginize.

    Bence gümüş rengi olan hiç bir şeyi denemesen iyi olur. Sebebini daha önce açıklamıştım.
    Beyaz olması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayamtky

    quote:

    Orijinalden alıntı: danny1977

    :) ben sizin istediğiniz anladım.siz diyorsunuzki öyle bir setup yapalım ki hem gündüz hem gece aynı performansta çalışsın.ama bu projeksiyonun çalışma mantığına aykırı.

    Merhaba,

    hocam işte senin " projeksiyonun çalışma mantığına aykırı." dediğin şeyi Amerikalı elemanlar başarmış.
    Adamlar gece de izliyor, gündüz de.

    Buyur sana örnekler, başka söze gerek var mı.
    https://www.youtube.com/watch?v=lh_dFwHYcjE&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=MssmLgmMwtA

    bakın çizgi filmde videoyu full hd yapın.39 saniye ve 22 saniye kıyaslayın.(biri aydınlık diğer karanlık)(bu arada test için çizgi film kullanılması çok yanlış.özellikle yüksek kontrastlı çizgi filmler seçilmiş.art niyetle yapılmış demiyorum ama bu lcd televizyon satıcılarının kullandığı bilinen tekniktir.tüm ayarlar maksimuma getirilir güzel bir çizgi film gönderilir.en kötü panel dahi mükemmel gözükür.yani kısaca çizgi film sistem çok kötü değilse her şekilde güzel gözükür).bu arada tüm video da gri renk hakim.özellikle beyazlara ve yeşillere bakın.pusuluğu fark edeceksiniz.her iki videodada beyaz renk yok.bu öyle aman aman bir fark değil zaten.sonuçta %10 luk gri kullanıldıysa görüntü %10 daha gri olacaktır gibi..%5 gri kullandıysanız kamera bunu beyaz gösterecektir.resimde yada videoda hiç fark etmeyeceksiniz.siyah sahnelerde mesele tam siyah elde etmek değil.zaten bunu herhangi bir yüzeyi gri renk ile boyayarak yada parlalıklığı kısarak sağlayabiliyoruz.sorun aydınlıkta detay kayboluyor.zaten sonda karanlık video da görülüyor. video var ama detay yok.aynı videoyu bilgisayar monitöründe izlerseniz farkı göreceksiniz.kendi perdenizin videosunu çekip sizde görebilirsiniz.yotube a yüklediğinizde gayet izlenebilir gözükecek.

    ikinci videoda testi yapan arkadaş bir hata yapıp ince kağıt koymuş. ben gri perdeyi yaptığımda kıyas için A3 ebadında beyaz ön yüzeyi yarı parlak beyaz mukavva koymuştum.fark vardı elbette ama bu kadar fark olması mümkün değil.(koyu griye boyamadıysa perdeyi)
    oysaki beyaz kağıdın kalın olması lazımki arkasına ışığı geçirmesin.geçirirse performans elbette düşecek.yani beyaz ufak alandaki görüntü olduğundan daha kötü gözüküyor.perdede çok daha iyi gözükecektir.tüm videoda grilik bu kalitede dahi fark ediliyor.

    yanlış aklımda kalmadıysa benim gri metalize folyla aldığım görüntü neredeyse ikinci videodakiyle aynı.hatta gece ışık patlamalarını takmazsanız daha iyi.eğer bu şekilde gündüz video izlemek istiyorsanız direk yüzeyi açık gri metalize folyoyla kaplayıp gündüz izleyebilirsiniz.3m in çok açık grisini kullandım diye hatırlıyorum.yansıtıcılığı yüksek kaliteli bir folyo.ilgilenirseniz renk kodunu bulmaya çalışırım.tek sorun eni 160 tı yanlış aklımda kalmadıysa.(metalize kullanılıyor çünkü yansıma artsın diye.ne kadar yansıma olursa görüntü o kadar parlak.bedeli parlaklık arttıkça ışık patlamaları artacak).yazdıklarımı yanlış anlıyorsunuz ben kaliteli görüntüden bahsediyorum.yoksa gri perdeyi ben uzunca bir zaman kullandım.hatta evime gelen eşim dostumda çok beğendi kimse grilikten bahsetmedi.ne zaman beyazla kıyasladım o zaman gri perdeyi bıraktım.kısaca daha aydınlıkta görüntü alabilmek için karanlıkta izlediğiniz görüntünün kalitesinden vaz geçiyorsunuz.

    dün akşam arkadaşımla jurassic world izledik.arkadaşlar ortak kanaatimiz kesinlikle ses sistemi sinema izlerken çok daha ön planda.

    birde her iki arkadaşta çekimi nasıl yaptığını yazmamış.kameranın diyafram açıklığı nedir?.şimdi kamera otomatikteyse karanlık ortamda makine perdeye tutulursa diyaframı kısacak, ya da pozlamayı uzatacak.manuelde sabit diyafram ve pozlama ile çekmeliydiki anlamlı karşılaştırma olsun..yandan gelen ışık az dahi olsa yan taraf inanılmaz aydınlık gözükecek.her iki videodada ışık var gözüküyor ama ortam aydınlık değil.loş ortamda cam elyaf zaten performans veriyor.benim kullandığım yer de pencere perdenin arkasında kalıyor.dolayısıyla hile yapıyorum gibi oluyor.(perde ışığı kestiği için görüntü var.tepedeki florasanı açıyorum görüntü izlenebilir olmaktan çıkıyor.)

    fırsat bulabilirsem cam elyafın hangi ortamda nasıl görüntü verdiğini göstereceğim.normal perdede var elimde onunla da kıyaslarız.diğer eve gidersem hem duvar hemde perdeyi kıyaslarız.benim amacım paranızın boşa gitmemesi.altta gri varsa görüntü grimsi olacak bunu engelleyemezsiniz.(parlak gümüş renk olabilir o zamanda ışık patlaması sorunu çıkıyor).

    kullanılabilecek değişkenler bellidir.
    1-gri boyanın grilik seviyesi artırılırsa kontrast artmış gibi gözükecek.(gerçekten artmıyor.gri renk fazla ışığı emdiği için daha izlenebilir bir görüntü çıkıyor ortaya.yoksa yüksek kontreaslı projeksiyona gerek kalmazdı.onun yerine perdeler grileşirdi).gri perde de koyu renklerde aydınlıkta daha detaylı görüntü alınacaktır.bedeli parlaklık kaybıdır.dolayısıyla artık açık sahnelerdeki detay daha az gözükecektir.birde görüntü grimsileşecektir.



    2- yansıtma.yüzey yansıtıcılığı arttıkça görüntü parlaklaşacaktır.yansıtma arttıkça daha aydınlıkta görüntü alınabilecektir.bedelide ışık patlamaları.

    kaliteli bir perdelerin üretiminde farklı amaçlar gözetiliyor.birisinde atıyorum amaç en aydınlık ortamda dahi idare eder görüntü sunmak, birinde yüksek lümenli cihazda ışık patlaması olmadan parlak görüntü almak, birinde yüksek lümenli cihazda yüksek kalitede ışık patlamaları olmadan mat sinema görüntüsü elde etmek vs.bunun içinde kullanılan kaplamalar var.yoksa öyle bir kaplama varki yüksek lümelnli cihazdada düşük lümenli cihazdada aynı performansı veriyor.eğer perdenin ışık altında fiziksel özellikleri değişmiyorsa(daha fazla ışıkta kararmak gibi) öyle bir şey olması mümkün değil.3d video için silver kaplamalı pahalı bir perde aldınız.3d görüntü muhteşem 2d ye geçtiniz.aşırı parlaklık sizi rahatsız edecek bu sefer.

    şimdi bunlar dışında bu arkadaşlar derseki ben şunu yaptımda görüntü şöyle oldu zaten kabul edip bende böyle bir sisteme geçeceğim.misal ben boyaya sedef kattımki parlaklık artsın, inci kattımki derinlik hissi artsın.(işe yaradı ya da yaramadı ama bir amaç için katıldılar boyaya).

    başarılı olmanızı gönülden istiyorum.hem siz amacınıza ulaşmış olacaksınız hemde bizlere yol göstermiş olacaksınız.




  • arkadaşlar şans eseri ilk setupımın resimlerini buldum.bilgisayara kaydetmişim .işte benim gri perde :)


    vay be crt monitörlü yıllar :).bu crtden uzun süre kurtulamamıştım.elimde oyunları 3d gösteren bir gözlük vardı.o zamanlar lcdlerin refresh rati düşük olduğundan lcd de çalışmıyordu.mecburen crtye devam etmiştim.o fotoğraflarda kendi yaptığım projeksiyonu kullanıyorum.1000 liracık tepegöz 450 usd ekran.(evet o zamanın 1000 tlisi.nobunun üst seviye bir tepegözü. :) . bunları birleştirip projeksiyon yapmıştım.monitörü parçalarken içim acımıştı.1024x768 projeksiyonların çok yüksek rakamlara satıldığı yıllar.bu arada o projektör hala duruyor.şu an kullandığım projeksiyondan renk kalitesi daha kötü, detayları daha çok daha iyi.

    UYARI: resimlerin orjinali büyüktür ! kota düşmanı !

     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi
     projeksiyon için duvara boya önerisi


    resimler loş ışıkta alınmıştır.aslında niyetim hem aydınlıkta hem karanlıkta fotoğraf çekip kıyaslamaktı.ama karanlıkta makinem çekmemişti.bende filmli makineyle uğraşmak istememiştim.sadece perdenin görüntülüendiği resimler gece lamba açıkken çekilmiştir.

    kameranın kalitesi o yıllar için iyidi ama şuanın en kötü kamerası gibi düşünün.(manuelde diyafram fazla açılmadığından karanlıkta çekmiyordu o yüzden tam karanlıkta fotoğraf alamamıştım.perdedeki dalgalanmalar görülüyor.nedeni vinili iyice gerdirmeme rağmen bunu tamamen engelleyemedim.bu yüzden camcı önerdim.elbette gerçekte bu kadar kötü değildi.gölgede yüzünden olduğundan fazla dalga gözüküyor.mdf sabit durmayacaksa üstüne uygulayamazsınız .bu haliyle bile çok ağır.

    bu arada folyonun markasını yazmışım 3m değilmiş.: 641 serisi Oracal metalize folyo.(maalesef renk kodunu yazmamışım grilere bakarsınız.açık grinin bir koyusu ). bu arada yaptığım hatayı da yazmışım :). reklamcı sıkı sıkı tembihlemiş gider gitmez folyoyu hemen aç yoksa dalgalanma yapar diye. o akşam bir davet çıkınca mecbur arabada beklemiş bir kaç saat.dalgalanma o yüzdende olmuş olabilir.

    Ahşap çerçevenin ölçüleri:130x227 CM imiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danny1977 -- 11 Nisan 2016; 15:13:26 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.