Şimdi Ara

Project CARS için [Direksiyon - Gamepad - Araba ayarı] paylaşım alanı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
10
Favori
18.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ps4 için kaliteli diyebileceğimiz direksiyonların fiyatı 1000 tl üzeri galiba.Mecburen kaliteden ödün vermemek adına dfgt almak mantıklı dimi sizcede.Belki 2. el de bir ekran kartı ile yeterli olabilir.

    Bir de şoyle bi stand yaptırdık mı işlem tamamdır=)

     Project CARS için [Direksiyon - Gamepad - Araba ayarı] paylaşım alanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boras06 -- 15 Mayıs 2015; 22:43:31 >
  • teşekkürler
  • arkadaşlar lg 710 gamepad var nasıl tanıtacam bulamadım bir türlü oyunun içinden controllara girdim yapamadım yardım
  • Ben gecen yil 2. El cok temiz 160tl ye almistim ps4 te kullanilmadigindan fiyatlar cok dustu ama olerde ps4 alitlrim dersen t100 al bu arada pc de ben logitech momo ile gayet guzel oynamistim betasini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • t100 aldim arkadaslar force feedback calisyor ama carpisinca bi yere vurunca hic bir sey olmuyor boyle mi bu cihazn tepkileri bende mi bisi var acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orkattack1 O kullanıcısına yanıt
    oyundan ötürü. pc'de denedim project carsı onda da öyle. asetto corsa'da, euro truck da falan kendinden geçiyor kazada. saçma geldi bana da, dualshock kadar titrese bari
  • eyvallah, bazen tepki oluyo kazada bi daha vuruyosn yine bisi yok kenarlardan gecince de bisi olmuyo onun disinda bu fiyata 10 numara direksiyon 1000 lira cepte kaldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Project CARS için [Direksiyon - Gamepad - Araba ayarı] paylaşım alanı

    Güneşli bir günde, sıcak bir yol üzerinde belli uzaklıkta küçük gölcükler görünür ve onlara ulaşamadan kaybolurlar. Aslında serap görürüz.
    Bu serap olayı Project CARS da var ve "VISUALS FX" menüsü altında ve varsayılan olarak kapalı gelmiş. Bu efekti açıp 1 saattir çeşitli pistlerde, çeşitli aylarda, çeşitli saatlerde, güneşli ve nemli havalarda deniyorum. Bir kere serap'a denk geldim oda belli belirsiz.

    Hadi o neyse de, Heat Haze efektini açınca uzakta ki dağları, ormanları falanda, yazın nemli havada ufuk noktasına bakınca olduğu gibi, buğulu gösteriyor.
    Yazın nemli havada, gök yüzü ve uzak cisimler böyle dalgalanır, buğulanır ya, öyle gözüküyor ve net olan canım görüntüyü, bence bozuyor..

    Heat Haze kapalıyken, nemin oluşturduğu puslu görme olayı kesinlikle olmuyor. Böylece, uzaktaki objeler ve çevre detayı daha net gözüküyor.

    Kısaca, Heat Haze efektini boş verin.


    Tavsiyem: Bir kaç piste gördükten sonra, Head Haze'yi tekrar kapatmanız yönünde. Hava güneşli yada nemli seçilip, Haziran, Temmuz, Ağustos aylarından birini seçip, gündüz saati yarışı başlatın. Arabayı durdurup uzaklara dikkatlice bakın. Puslanma, dalgalanma olacak, ağaçlar falan serap gibi eğilip bükülecek.

    Sonra Heat Haze'yi kapatın tekrar girin. Uzaklar ne gözükecek.


    Efektin adı: Heat Haze
    Default: OFF
    Tavsiyem: OFF

    Bu efekt, yarış tarihi yaz aylarına ayarlanırsa ve güneşli yada nemli hava seçilirse kendini daha çok gösterecektir. USA çöl pistlerinde bile denedim, doğru dürüst serap falan göremedim. Belkide nemini, güneş açısını, saatini denk getiremedim bilmiyorum.




    VISUALS FX menüsünde birde "Vignette" diye bir seçenek var. Oda varsayılan olarak kapalı durumda, ne işe yaradığını henüz bilmiyorum. Bilen varsa paylaşabilir mi? Vignette, görüntüye tam olarak nasıl etki ediyor. Araba kaportasının ayna gibi yansıtma yapması gibi bir şey mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 19 Nisan 2016; 14:22:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turki5hmo

    quote:

    Orijinalden alıntı: bilalakman

    Arkadaslar t100 kullanan varsa ayar paylasimi yapabilcek var mi dun aldim direksiyonu fakat biraz beceremedim sanki


    Kalibre ayarlarından direksiyonu 270 dereceye ayarla force feedback kısmından tire force u 150'ye getir, direksiyondaki deadzone yüzde 0 yap Resmi olarak oyun esteklediği için fazla ayara gerek duyulmuyor.

    dostum resimlerde kalibrasyon ayarı için 240 derece gösteriyo 270 yapınca daha mı çok dönüyor oyunda direksiyon ?
  • Merhaba logitech f310 için ayar varmı varsa atarmısınız yada gerçek hissi verebilicek bir ayar söylermisiniz teşekkürler..
  • "Bu ayarları sizler de kendinize gore optimize edebilmeniz için hangi ayarların ne işe yaradığını (ne anlama geldiğini) elimden geldiğince anlatayım;

    Deadzone'lar : Bütün Deadzone'ların yaptıgı işlem aynı, Türkçe meali de ölü bölgeler. Kullanmakta olduğunuz kontrol cihazına ait input'ların (tuşların) Kısıtlanmasına olanak veren bir ayar. Orneğin: R2 tuşunuz veya pedalini tam basmıyor, veya siz tam basmak yerine yarım kullanıyorsunuz, Bu ayarların değerlerini düşürdükçe o tuşlara (fonksiyonlara) ait kullanım alanı düşer. R2 tuşunuzda Throttle yani gaz olduğunu varsayalım,Throttle Deadzone 50 yaptığınızda R2 tuşunuzun sadece yarısını kullanmanız yeterli olur.

    Sensitivity'ler: Adı üzerinde hassaslık ayarları. Bu ayarlarda değerler yükseldikçe o fonksiyona ait hassaslık artar, düşürdükçe de azalir.

    Steering Sensitiviy: Manevra hassaslığınız.
    Throttle Sensitivity: Gaz-pedal hassaslığınız.
    Brake Sensitivity: Fren hassaslığınız.
    Clutch Sensitivity: Debriyaj hassaslığınız.

    Speed Sensitivity: Bu ayar diğerlerine nazaran biraz komplike bir ayar, anlamı hız hassaslığı olması biraz kafa karıştırsa da kullandığımız kontrol cihazının manevralarını etkileyen bir ayar. Düşük hızlarda keskin manevralar yapabilirken, aksine yüksek hızlarda manevra açıları düşer. Bu ayar bunu dengelemenizi sağlıyor. Şöyle ornek vereyim;
    Hızımız sabit 120km olsun;
    Speed Sensitivity 80 iken manevra açımız 30 derece iken (ornek veriyorum sadece)
    Speed Sensitivity 50 iken manevra açımız 50 derece oluyor.
    Bu ayar yüksek hızlarda direksiyonun merkez noktasına uzak açılarda ne kadar etkili olabileceğini ayarlıyor.

    Controller Filtering Sensitivity : Kontrol cihazımızdan vermiş olduğumuz fonksiyonları filtreleyip hassaslıklarını ayarlamamıza yardımcı olan bir ayar. Yüksek değerler kontrol cihazından verdiğimiz fonksiyonları yumuşatırken, düşük değerler filtreyi kapatır ve sizin ham hareketinize göre tepki verir. Böylece en ufak dokunuşunuzu oyun algılayacaktır.
    Not: Yeni nesil araçlardan da bildiğiniz üzere belirli bir hızda direksiyonu oynattığınızda araçlar bu hareketi yumuşatır ve sizin yoldan çıkmanızı engeller. Bu da aynı mantıkta çalışmakta.

    Force Feedback : (Ben geribildirim diyorum veya tepki) Araç - pist ve pilot şartları baz alınarak yaptıgınız her hareketin hesaplanıp size tepki (vibrasyon) olarak geri donmesine olanak veren ayar. Özellikle Direksiyon kullanan arkadaşların, kullanmakta zorlandıklarında ayarlaması gereken bir ayardır. Fazlası işkence olur, düşüğü ise sıradanlaşır. Kendinize göre ortayı bulmanızı tavsiye ederim.

    Damper Saturation : Amortisor yoğunluğu, bu ayar kullandığınız aracın kontrol cihazına (sürüşe olan etkisini halen inceliyorum) olan etkisini ayarlamızı sağlar.


    Bu kontrol ayarlarını yaparken size tavsiyem, pratik modu açın ve sabit bir pist, sabit bir araç ile deneyin. Bu ayarlar her sınıf için farklı tepkiler verebilir bu sizi yanıltmasın çünkü biz burada sadece kontrol cihazımızı ayarlıyoruz. Kontrol cihazımı ayarladıktan sonra muhakkak araç ayarlarımızı da yapmamız gerekiyor. Onları da detaylı anlatmaya çalışacağım.

    Force Feedback ayarının tam detaylı anlatımını da ilerleyen günlerde eklerim, direksiyon ve pedal seti kullananların yarışlarını ciddi anlamda etkileyen ikinci ayarlar ise bu bölümde. Ben şimdilik deneme yanılmalarıma dayanarak bir kaç tiyo vereyim;

    Öncelikle tüm ayarlarınız resetleyin.
    Direksiyon setinizi yeniden kalibre edin, T100 sahipleri thrustmaster'in kendi sitesinde yapılan 240 derece açıyı ciddi almasın cihazınızı tamamen 270 dereceye kalibre edin! Pedal kalibrasyonunuzu da tamamlamayı unutmayın.

    Force Feedback Calibration

    Tire Force : Bu ayar direksiyonunuzu sevip nefret etmenizi sağlayan başlıca ayar :) Lastiklerin etkilendiği her durumu olduğu gibi direksiyona yansıtan ayarımız bu! Yeni başlayanlar için bu ayarın değerini 30 yapmalarını öneririm. Daha sonra bir iki tur atıp, 50'ye çıkarın. Bu ayarın değeri yükseldikçe yoldaki ve sürüşteki her detay direksiyona yansıyacaktır, bu ayar tamamen sizin kendi keyfinize kalıyor. Çok zorlanıyorsanız muhakkak değeri düşürün Yoksa eziyet haline gelir. Ben zoru seviyorum diyorsanız bu ayarı 25'er kademe kademe yükseltip denemenizi tavsiye ederim."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tnt_cem kullanıcısına yanıt
    hocam eline sağlık, çok güzel anlatmışsın. dediğin gibi eksik bölümleri de en kısa zamanda eklersin umarım.
  • tnt_cem kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık hemen bu yazıyı yazıcıdan çıkartıp
    Oyunu oynarken kullanmalıyım çok teşekkürler arkadaşım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilalakman

    Arkadaslar t100 kullanan tecrube etmis biri cevaplarsa sevinirim.

    Bu direksiyonda kol gibi tanitacagimiz bir tus var da ben mi bulamadim. Her calistirmada usb den cikarip takiyorum. Bir de pc ve the crew oyunlarinda denedim. Gta 5 icin denedigimde ise direksiyonu usb ye bagladiktan sonra dönmeye basliyor dönüyor dönüyor sola dönük sekilde kaliyor oyle zor hareket ettiriliyor sonra yine geri sola dönüyor ve ps4 algilamiyor bir islem yapilamiyor uzerindeki tuslar calismiyor. Buna bir cevap bulana cok dua ederim simdiden tesekkurler :)

    Ps4'u ac, ps'nin ana menuye gelene kadar usb takma. Ps'nin ana menude usb'yi tak direksiyon saga ve sola doner, sonra solda asili kalir. Ds4 ile oyunu baslat, oyunun girisinde start "x" tusu istediginde direksiyondan bas "x" tusuna. Bende de t100 var, hic bir sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gta 5 te denediniz mi acaba hocam calisiyor mu ayrica cevabiniz icin cok tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: weros

    t100 kullanan arkadaşlar. ff açıkken tık sesi geliyor mu direksiyonu çevirirken arada? vidalarından biri paslıydı zaten. iade edicem herhalde ama onu da ekleyeyim çok sinir bozucu birşeyhttps://www.youtube.com/watch?v=Q5KHdKwghWk 2:08 de bu herifte çalışmıyorken gelen ses bende ff aktifken oluyor bazen. zaten çok ısınamadım iade edeyim bari.

    Videoyu izledim, o ses benim t100'de gelmiyor. Bilgin olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilalakman

    Gta 5 te denediniz mi acaba hocam calisiyor mu ayrica cevabiniz icin cok tesekkur ederim

    Yok hayir denemedim, zaten araca binene kadar ds4 aracta direksiyon kullanma sansin olacagini sanmam. Malum iki kontrolu birden gormuyor, oyuna girerken hangisiyle start verirsen o. Gta'da Direksiyon ile de arac disi karakter yonlendirilmez, hedefi frene basarak atesi de gaza basarak yapacak halimiz yok 😃

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zaten arac kullanimi icin demistim tesekkurler cevaplariniz icin en kisa surede deneyecegim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UyGaR___

    hocam eline sağlık, çok güzel anlatmışsın. dediğin gibi eksik bölümleri de en kısa zamanda eklersin umarım.

    Musait bir ara kalani da not alip paylasirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Troçki

    Ellerine sağlık hemen bu yazıyı yazıcıdan çıkartıp
    Oyunu oynarken kullanmalıyım çok teşekkürler arkadaşım

    Ne demek üstâd'im lafi olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.