Şimdi Ara

Programlama dili öğrenme süreci hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ruby 'i öğrenmeye başladım RoR içinse Ruby'de ileri seviye örnekler uygulayıp iyice öğrenmeden framework'e başlamak istemedim. Örnek uygulamalar geliştiriyorum ancak öğrenmek istediğim asıl konu Ruby ile hangi örnekleri yaparsam iş hayatında vb. durumlardan çekinmem bunun için hangi örnekleri inceleyip hangi örnekleri test etmem derlemem gerekir.

    Cevaben beklentim "şu listedekileri test et tamamdır" gibi :)



  • Bende ror a başladım aynı şekilde ruby de ilerledim. Cevabı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruby'nin binlerce gem paketi var, onları kullanarak bir web uygulaması denenebilir örneğin Sinatra gem'i ile bir uygulama geliştirilebilir. Biraz daha hardcore Ruby kullanayım dersen, Unix'teki cron'un yaptığı türde işleri kendi yazdığın Ruby betiği ile yapmayı deneyebilirsin. Sonra betiği biraz daha geliştirerek web scraping yapabilirsin ki Ruby ile onu kendim yaptım. Ve son aşamada popüler bir web uygulaması veya hizmetini Ruby ile geliştirebilirsin örneğin Twitter'ın aynısını Ruby ile klonlayabilirsin ki bunu yaptığın zaman iş hayatı vb. biri senin Ruby bilgini sorgulamasından cok sen başkalarının Ruby bilgisini (aslında daha doğrusu genel programlama yeteneklerini) sorgulayacak konuma gelmiş olursun. Bu son aşamada bahsettiğim klonlama işlemini şu anda bizzat kendim yapıyorum: del.icio.us adlı Bookmarking sitesinin Ruby klonunu yazıyorum sebebiyse del.icio.us'u cok yoğun kullanan biriyim, fevkalde kullanışlı bir site yaklaşık 20.000 bookmark'ım var ancak son yıllarda felaket kötü yönetim sonucu hizmet kalitesi berbatlaştı, sitenin yapısı ve verdiği hizmet te cok karışık değil, o yüzden klonlamaya karar verdim.

    Ruby ile ilgili bir diğer ilginç şey, dünyanın en başarılı enterprise uygulamalarına imza atan ThoughtWorks adlı programcılar grubunun Java'yle birlikte en cok kullandığı dil olması. Enterprise alanında ünlü Pragmatic Programmers grubu da 2000'de çıkarttıkları Ruby Programming kitabında (kapağındaki balta resminden dolayı Pickaxe Book olarak ta bilinir) Ruby 'nin kullanışlı yönlerini anlatıyorlar ki ona da göz atılmasını tavsiye ederim.




  • (Hobaa )cevabının hardcore kısmını okuduktan sonra araştırmaya başladım resmen dibi gelmiyo hele Pickaxe Book(daha önce isminden dolayı bakmamıştım :/ ) tam bir maden ne ararsan var. çok teşekkür ederim dostum :)
  • RoR'a Ruby'den önce başlanmamıştır umarım. Enteresan bir gelişim süreci olmuş olmalı.

    Test etmekten ziyade eğer bir şeyleri yapabiliyorsan o konulardaki en ileri şeyleri sen yap.

    Örnek: Socket konusunu çok iyi öğrendim mi diyorsun?

    Aç kütüphane dokümanını oku ve socket uygulaması yaz. Ama internetten bakma. Dokümandan bak ve sağlam bir şey olsun.

    Örnek: Basit bir web server, bir framework?

    Neleri görebilirsin? Gelen path değerini alırsın. Onu split edersin ve en son değeri route edersin. Ya da regex ile dynamic alırsın değeri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.