Şimdi Ara

Programlama dili konusunda kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben oyun geliştirmek istiyorum bu aralar C# ile uğraşıyorum fakat aklımda hâla hangi programlama dili ile daha çok şey yapabileceğim ve daha çok performans elde edebileceğim konusunda sorular var.Şu 3 programlama dili çok öneriliyor:C#,C++ ve Java şimdi ben bu üçünden hangisi ile hem daha iyi performans elde edebilirim ve daha çok şey yapabilirim? Şu soruyuda eklemek istiyorum: Bir programlama dilini çok iyi öğrenip(mesela C#) başka bir proglamlama diline geçmeye karar verdiğimizde(mesela C++ düşünüyorum) son dilde ustalaşmak ne kadar sürer?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekanikçi1995 -- 23 Şubat 2018; 19:55:15 >



  • Eğer sen gerçekten hakkını verip oop bir dilde kendini geliştirirsen örneğin C++ öğrendin. C# öğrenmen gerektiğinde bunu en fazla 1 hafta içinde halledebilirsin. Senin ilk başta bakman gereken nokta hangisini neden kullanacağını idrak etmek. Bu saydığın dillerin hepsinin birbirlerine göre daha üstün veya zayıf olduğu noktalar mevcut. O yüzden bunları karşılaştırmak yerine hangisi işine en çok yarayacak bunu analiz edip onu seçmen gerek. İsviçre çakısı misali her şeyi yapacağım diye başlama. Bir şey yapacağım diye başla zaten sen başladıktan sonra ihtiyaçlar sana neyi kullanman gerektiğini fısıldayacak.
  • Programlama dillerinin amacı bilgisayara hesaplama yaptırmaktır.
    Bütün diller bu açıdan aynı özellikleri taşırlar.
    Karar şartları,veri tipleri,fonksiyonlar,dosya işlemleri,donanıma erişmek için gerekli kütüphaneler bütün dillerde benzerdir,yani her dil ile aynı şeyi yapabilirsiniz.
    Yani programlama dilleri sihirli bir değnek değil,siz bir algoritma kurarsınız,bu algoritmayı ise istediğiniz dilde yerine getirirsiniz ama kolay ama zor.
    Oyun işine girmek istiyormuşsunuz,yeni başlayan birinin Unity5 oyun motoru ile başlaması çok büyük avantaj ve bu motor ise temelinde C# kullanıyor,dolayısıyla C# dilini öğrenmeniz sizin yararınıza.
    En kötü ihtimalle oyun sektöründen vaz bile geçseniz,C# bilginizle hemen hemen her yazılım sektöründe bir pozisyon bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 27 Şubat 2018; 23:32:27 >
  • Başta çok teşekkür ederim ikinizede şuan yazdıklarınız bana çok şey kattı.Şu an oyun içinde (collision yapma gibi) şeyleri öğreniyorum yavaş yavaş bakalım ne olcak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekanikçi1995 -- 2 Mart 2018; 14:57:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.