Şimdi Ara

Programcılığa Başlamak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lise 2'ye geçtim ve kendimi geliştirmek adına programcılık öğrenmek istiyorum belki ileride işim olabilir. Sizden istediğim ne yapmam ve ne yapmamam gerektiği. Algoritma konusunda bilgim var ihtiyacım olan tek şey hangi programlama dilini kullanacağım. Araştırdıklarıma göre neye ihtiyacımız varsa ona göre dil seçiyoruz. Benim amacım ilk başta ufak tefek programlar yapmak daha sonra belki bir mobil oyun geliştirebilirim. Yani bana ilk başta Windows'ta ufak program yapabileceğim daha sonra mobil oyun yapacağımda dil değiştirirken yabancılık çekmeyeceğim bir programlama dili gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • windowsta programlama yapacaksan c# veya java ile başlayabilirsin
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Peki önce hangisinden başlamalıyım? Hangisi daha kolaydır? Önerdiğiniz site felan var mıdır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C# ile programlamaya başla. Basit consol programları yapmaya başla. Algoritma çözmeyi öğren. Sonrasında nesneye yönelik programlamayı iyice kavra. Sonrasında Unity oyun motoru ile c# kullanarak oyunlar yapmaya başlayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Visual basic. Kolaydır öğrenmesi, zaten bir dili öğrenip, genel kodlama mantığını anladıktan sonra diğer dilleri öğrenmek çok daha kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temel mantığını anladığın zaman hepsi kolaydır ama başlangıç olarak c tabanlı bir dilden başlarsan rahat edersin. Mesela c# güzel bir başlangıç olabilir Unity ile oyun bile geliştirebilirsin ileride konuşmak istediğin bir konu olursa discord grubumuzda destek alabilirsinhttps://discord.gg/ppGnhVF
  • Arkadaşlar çoğunlukla c# başlamamı önermişsiniz öncelikle tesekkürler. Başka bir forumda ise birisi c ile başlamamı önerdi. Daha karmaşıkmış ama sonradan rahat edersin dedi. Sizce c# mı c ile mi baslamalıyım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C, python, java. Bunlar haricinde hiçbir şeye girme şimdilik. Sen sadece başlamak kavramak istiyorsam c# mantıksız. Hiçbir üniversite c# öğretmez birinci sınıf öğrencisine. Hatta hiç öğretmez. Seçmeli ders olur web programla falan olur anca o şekilde. Ama C en çok öğretilen dildir, neredeyse bütün mühendislik branşlarında öğretilir. C, Python, java öğretir üniler başlangıçta. Diyeceksiniz ki Java ile C# ne farkı var abi syntaxları bile aynı, ama o öyle olmuyor işte, C# biraz sektör işi. Java öyle değil işte. Tavsiyem bunlardan birini seç, C kısa soluklu olur java uzun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.