Üst bilgi:
Kurulum dosyasını hazırlayan ve Apex yöneticilerinden bir arkadaş açıklama yaptılar. Anlaşılan yamada herhangi bir virüs veya zararlı yazılım mevcut değil.
Olay antivirüs programlarının yanlış algılamasından kaynaklanıyor. Açıklamaları aşağıya ekliyorum:
@BarisBlt61:
Alıntı
metni: Öncelikle selamlar. Otomatik kurulum (setup) olarak hazırlanan çevirilerin çoğu virüs programları tarafından virüs olarak görülmekte. Keza yeni bir uygulama olarak gözüktüğünden (exe) içeriğini ve dosyanın kendisini "tanımlanmamış yazılım" olarak algılıyorlar. Bu konu hakkında verebileceğim cevap bu, Apex Çeviri olarak sayısız oyunu Türkçe'ye çevirdik, böyle bir niyetimiz olsa çok öncelerden farkedilirdi diye umuyorum.
Bu konuyu kapattığımıza göre, diğer konuya gelelim. Linkin kırılma sebebi doğrudan Google. içeriğinde bahsi geçen "tanınmamış yazılım" yükleyip Drive'ınıza herkese açık şeklinde yüklemeyi deneyin. Maalesef saatler sonra Google tarafından linkin kaldırıldığını göreceksiniz. Bunda da öyle bir sorun oldu, biz Mafia'nın çevirilerimizi stokladığımız Drive'ımızda olmasını tercih ettik lakin exe halinde olduğundan Google tarafından kaldırıldı. Sabah linkler yenilenir, içiniz rahat olsun.
Discord'dan ve web sitemizden banlanma sebebinize gelirsek inanın benim de bir fikrim yok. Bunu yönetici arkadaşımızla konuşurum. Durum bundan ibaret.
@ISKA :
Alıntı
metni: Kurulumu bizzat kendim hazırladım kardeşim. İçerisinde herhangi bir virüs yok. Şu ana kadar belki 50'den fazla setup hazırlamışımdır. Neredeyse hepsinde aynı uyarıyı veriyor. Virüs bulmasının tek sebebi lisansı olmaması.
Konunun orjinali:
Herkese selam,
Öncelikle belirteyim, konuyu kimseyi kötülemek için açmıyorum. Apex Çeviri'nin bugün yayınlanan Mafia Definitive Edition Türkçe yamasını sitelerinden indirdim.
Yamayı arşivden çıkarıp açınca ilk olarak antivirüs engelledi. Yanlış bir tespit olduğu şüphesiyle antivirüsü kapatıp yüklemeyi denedim ve yama herhangi bir tepki vermedi. Bir kez daha denedim bu sefer aşağıdaki uyarıyı aldım.
Anladığım kadarıyla dosya, geçici olarak mafia.exe isimli bir dosya oluşturuyor ve bu dosya her defasında antivirüs veya windows güvenliği tarafından engelleniyor.
Sonra dosyayı virustotal'e yükledim. Virus total sonucuna göre 7 antivirüs, dosyada virüs buldu.
Bu virüs sonuçlarının yanlış tanı olduğunu düşünerek Microsoft'un dosyayı tanımladığı "wacatac.c!ml" ismini Google'da arattım. Genellikle yanlış tanı olmadığı, gerçek bir virüs olduğu söyleniyor:
https://www.quora.com/I-got-a-Trojan-Win32-Wacatac-C-ml-in-Windows-Defender-from-downloading-a-cracked-game-Is-it-a-false-positive
Yine de iyi niyetle bu sorunun sebebini sormak için Discord kanalına katıldım ve "bu şekilde bir sonuç var, sebebi ne olabilir?" diye sordum.
ExTRme isimli admin, "virüs varsa bu kadar kişi neden teşekkür ediyor" dedi. Sonra antivirüslerin çeviri yönteminden ötürü yanlış tanıdığına dair bir açıklama yaptı. Oysaki forumdaki OpenAi ile çevrilen Mafia yaması herhangi bir virüs uyarısı vermiyordu. Sonrasında birden Discord kanalı katıldığım kanallardan silindi. Tekrar girmeyi denediğimde hata verdi. Sanırım kanaldan engellendim. Ben de gidip sitelerine yorum olarak bu engellemenin ve virüsün açıklamasını sordum, bu sefer web sitesi de "you were banned" hatası vermeye başladı.
Biraz sonra da yamayı indirmek için yönlendirdikleri mafiamods sitesinden yamayı sildiler (indirmeye çalışınca google drive "dosya bulunamadı" hatası veriyor). sonra da sitelerinden discord butonunu kaldırdılar.
Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? Teşekkürler