Teğmen
31 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 38 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Öncelikle herkese merhaba.


Aida64 programı ile voltaj değerlerime baktığımda 5V kanalı 4.14 yada 4.17 volt olarak görünüyor fakat kasa içinden multimetre ile ölçtüğümde 5.1V çıkıyor. 3.3 ve 12V kanallarında bir sıkıntı görünmüyor Aida64te ne yazıyorsa multimetrede çok yakın değerler çıkıyor. Altta ekran resmi olarakta ekledim programın verdiği sonuçları. Sorunun psu değilde anakartta olduğunu düşünüyorum böyle bir sorun yaşayan oldumu daha önce aranızda. Prime ile test edilirken alındı ekran görüntüsü ve multimetre ölçümü. Yani yük altındayken.


Elimde AM3 soketli bir başka anakart olmadığından değiştirip test edemedim. Bu değerleri doğrulamak için başka ne yapabilirim. Hiç ilgilenmediğim bir konu bu yüzden yardımınızı rica ediyorum.


İşlemci FX6300

Anakart Gigabyte 970A DS3 Rev 1.1


https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/53/37/63/533763a3b3aae34005a340474f2b5261.png&t=0&width=480&text=1
Beyler kusura bakmayın konunun yeri bura değil biliyorum ama acil satmam gerektiği için her yere link koyuyorum fiyat olarakta çok ucuza satıyorum.



http://www.hobbyrc.com/forum/threads/92316-Copterx450-Komple-Karbon-G%C3%B6vde-Kumanda-%C5%9Earj-Aleti-Yedek-%28Daha-ucuz-yok%29#.U15ooPl_vUc
Beyler anakartta şöyle bir sorun var. Bilgisayarı açtığımda bios ekranı geliyor takılı tüm parçaları tanıyor fakat windows yükleme ekranına geçerken siyah ekranda kalıyor yardımcı olursanız sevınırım.
Üstatlarım benim sorunum bilgisayarda 2 ekran kartınıda deniyorum ve iki ekran kartında da aynı sorun var performansları cok dusuk denemedıgım kombinasyon kalmadı internet sayfaları arasında geçiş yaparken bile takılıyor sayfalar acılırken baya bekliyerek açılıyor internetten video izlerken bile video takılarak ilerliyor.(Tutup internet hızın yavaştır ondan kaynaklanıyordur demeyin videoların tam dolmasını beklesemde sonuç aynı. Belirteyim superonline fiber 50Mbit kullanıyorum ) İki işletim sistemi denedim xp ve win 7 ikisinde de sorun aynı.

GPU-Z ile iki ekran kartınında verilerine baktım ikisininde

Pixell Fillrate : 1GTexel/s

Texture Fillrate : 1GTexel/s

Bandwidth : 6,4GB/s

İki ekran kartında da aynı sonucların cıkması bir darbogazın oldugunu düşündürdü bana haklı olabilirmiyim ??



Denemediğim şey kalmadı ramler uyumsuzdur dedım ayrı ayrı denedim yine aynı aceba diyorum benim anakart agp 4x slotlu bu kullandıgım ekran kartları agp 8x kullanıyorlar sorun buradamı yardımcı olun çıldırmak üzereyim.



Bilgisayarın özelliklerini yazayım



Anakart : GIGABYTE 8IR2003 (AGP 8x slotu yok sadece 4x)

İşlemci : P4 2,66 GHz Northwood 533MHz

Ram : 1GB DDR333 + 512 MB DDR 266

Ekran Kartları : Ati HD3450 __ Ati 9600se
Arkadaslar eskı bır bılgısayar var elımde ve memlekete gıdıp geldıgımde internet ustunden video dizi felan izliyorum. Bu pc artık internetten dizi izlerken bile takılmaya basladı (Görüntü takıla takıla ılerlıyor pc degıl) Sorun ekran kartındandır dedım ve ekran kartı degıstırıyım dedım anakart olarak gigabyte 845 çipsetli GA-8IR2003 var. ((http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-8ir2003_20/specs/ ))

Bu anakart agp 4x desteklıyor ve su an uzerınde ati 9600se var bu ekran kartını degıstırıp 8x bi ekran kartı alsam calısırmı dusundugum ekran kartı bu

((http://www.vatanbilgisayar.com/axle-fx5500256mbagp-fx5500-256mb-128bit-ddr-nvidia-dx9-agp-8x-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=46326 ))



PC

Celeron 2.2Ghz

512+256 ram

Gercek 390W psu
Arkadaslar elimde asagida ozellikleri yazdigim guzel bir sistem var. Elime belli bir miktar toplu para gecti bilgisayari biraz daha gelistirsem mi diye dusunuyorum. Degistirmeye gerek varmi su an toplayacagim bir bilgisayar ile arasinda cok bir fark olurmu. Verecegim paraya degermi yoksa bosuna para vermis olurum.



(orta-ileri duzey bir sistem toplayacagim)





INTEL E8400 CPU

GIGABYTE EX38-DQ6 MAINBOARD

HIS HD4870 EKRAN KARTI

1066MHz CORSAIR 4GB DUAL RAM

1.5TB SEAGATE HARDDISK

32GB SSD





ayrica 1000W psu mevcut
Arkadaslar ps3 aldim bilgisayarimin ekranina baglamak istedim ama (hdmi dvi kablo ile) baglatip digital moda getirdigimde siyah bi ekran geliyor sadece yardim pls
İşlemci intel Pentıum D 2.8Ghz





Gigabyte EP-43 S3L

ATİ HD4830

2GB 800MHz tek modül ram

19 inç ekran

460watt power supply



Bu işlemci bi dar boğaz oluştururmu. E7200 almayı düşünüyorum bu işlemcı kesınlıkle yetmez derseniz. İdare eder derseniz bi kaç ay bekleyip sonra alacam cpu yu
İntel Pentıum D 2.8

Gigabyte EP-43 S3L

ATİ HD4830

2GB RAM



390 WATT yeterli olurmu. Acele yardım edin
((TOPLAM 750TL bütcem var daha üstüne kesinlikle çıkamıyorum)). ((İŞLEMCİ+ANAKART+EKRAN KARTI+RAM+POWER SUPPLEY)) sadece bu parçalar alınacak yardım edin lütfen. 6-7 aydır takip etmiyorum bilgisayar bileşenlerini neler yeni çıktı nasıldır bilmiyorum.

İşlemci olarak e7200 almayı düşünüyorum ( Daha iyi birşey tavsiye ederseniz incelerim )
Diğer tüm bileşenler hakkında tam bir kararım yok.
Ekran kartı olarak HD4830
Anakart olarak gigabyte ep43-s3l
Power suppley olarak SILVERSTONE Strider 400W yada XILENCE XP480 480W
Ram olarak CORSAİR 2 GB XMS2 800MHZ DDR2 CL5 PC2 6400 TEK MODÜL RAM

Biraz inceledim bunlar biraz mantıklı göründü sizin bir tavsiyeniz varmı yardım edin..
Hakkında
Konum: Ankara
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Mesaj Sayısı: 238
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 272
İkinci El Bölümü Mesajları: 24
Konularının görüntülenme sayısı: 17.134 (Bu ay: 197)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 303 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.