Binance'dan Altcoin almak için transfer yapmak istiyorum. Binance fazla komisyon aldığı için BTCTurk'tan kriptopara alıp binance hesabıma aktarmak istiyorum. Transfer ücreti düşük olmasi için Litecoin ya da Ripple gibi paraları tercih etmem gerektiği söyleniyor. Bitcoin'de de yüksek ücretler varmış. Bitcoin alıp transfer etsem az çok ne kadar tutuyor ve nasıl hesaplanıyor?
SMA Kampanyalarını sosyal medyada sıklıkla görüyoruz, ünlüler canlı yayın yapıyor, her gün story’ler paylaşıyor... Şu ana kadar SMA Yardım Kampanyalarına hiç bağış yapmadım. Neden yapmadığımı, kampanyaya bağış yaptığınızda neden iyilik meleği olmadığınızı ve bunun neden ikiyüzlülük olduğunu anlatmak istiyorum.
1-) Mali Boyut
SMA Hastalarına uygulanan onay almış birkaç tedavi var. Bunlardan bizi ilgilendirenler Zolgensma (2,1 milyon dolar, kampanyalar bunun için) ve Spinraza (yıllık 750 bin dolar, devlet karşılıyor). Şimdi lütfen 2,1 milyon doların ne kadar büyük bir para olduğunu düşünün, 15 milyon 600 bin TL diyelim kolay olsun. 5.800 adet asgari ücret, günde 300 ile 500 kişinin faydalanacağı Afrika’da 1000 civarı temiz su kuyusu, geleceğimiz olan binlerce öğrenciye burs imkanı... Böyle yüksek bir parayı gidip kesin iyileşmeyecek tek bir insana neden veriyoruz, hadi açıklayın!
2-) Bu hastalığın kesin bir çözümü yok!
2,1 milyon dolar fiyatı ile Zolgensma şu an dünyadaki en pahalı tedavi olsa da kesin bir çözüm değil.
3-) Önlenebilir ve aile hatası sonucu ortaya çıkan bir hastalık
SMA genetik yollarla oluşan bir hastalık türüdür. Çoğumuz bilir ki genetik yollarla oluşan hastalıkların baş tetikleyicisi akraba evliliğidir. Akraba evliliği yapacak olan kişilere (ki asla yapmayın), sma gibi bazı hastalıkların testleri yapılması gerekiyor. Bu da kesin bir çözüm yolu olmasa da büyük ölçüde önleyebiliyor. Hastalık geni taşımayan hücrelerle döllenme yapılıyor ve olasılık en aza çekiliyor. Şu an bazı insanlar inkar etse de SMA hastalığının ülkemizde bu kadar yaygın görülmesinin nedenlerinden birisi akraba evliliği, Yapmayın, yaptırmayın! Aynı zamanda anne karnında hastalık tespit edilebiliyor.
4-) Tedavi hakkı
Hangi çocuğun tedaviyi alıp hangisinin alamayacağına ailesinin interneti iyi kontrol etmesi mi karar veriyor? Bana kalırsa öyle. Bazı çocuklar hiç duyulmazken bazı çocuklar parayı toplayıp gidiyor. Twitter'da spam tweetlerde, instagram'da ünlülerin paylaşımlarında ise genelde aynı birkaç isim dönüyor.
5-) Bağışlar çocuğa değil şirkete gidiyor
Bu tedaviyi geliştiren ve satan İsviçreli Novartis şirketi, ailelerin çıkartıp 2,1 milyon dolar vermesini beklemiyordu zaten. Bu tedavinin maliyeti bundan çok çok daha az, ama şirket bu hastalık için bağış kampanyaları açılacağını bildiğinden fiyatı bu bantta tutuyor. Bir sürü kişinin 50-100-200-1000 lira vereceklerini tahmin etmişlerdi ve ona göre fiyat koydular yani.
Bu maddelere rağmen bazı insanlar var, ben istatistiklerle mantıkla konuştukça bana “vicdansız”, “bir çocuğun gülüşünden daha mı değerli” demekten başka cevap veremiyorlar. 50-100 lira yardım yaptığı için kendini en vicdanlı, en iyilik meleği kişi sanıyorlar. Şu aile faturasını ödeyemiyor, şu çocuk eğitim alamıyor desek ise umurunda olmuyor tabii. Madem bir çocuğun gülüşünden daha değerli değil, neden araban son model, neden bir giydiğini bir daha giymiyorsun desen verecek cevabı yok. Lütfen aşağıda gelip "şunun harcaması şu kadar", "şu şirketin vergi borcu affedildi" vb yorumlar yazmayın, bunların doğru olduğunu kimse söylemiyor ve bunların konuyla hiçbir alakası yok.
|
|
|
|
|
Aşağıdaki evlerin hepsi Amerika'nın Minnesota eyaletinin kuzey bölgesinde (bir nebze Kanada'ya yaklaşıyor). Minnesota demokrat çoğunluklu eyaletlerden, yani halkı genelde ırkçı değildir. Bölge gölleri ve yeşili (bitki örtüsü) ile meşhur bir bölge, ulaşımı da rahat.
Fiyat olarak da çok takılmayın 4'ü de 450-550k bandında, faizi ile beraber ayda 2.000-2.500 dolar civarına geliyor; yani karı-koca mühendis bir aile çok rahat yazlık olarak satın alabilir.
1.EV
2.EV
3.EV
4.EV
|
|
OWW YEAH MTFCKR!!! |