geçen yıl memleketime Antalya'ya döndüm ve daha önce kullandığım ttnet vdsl hattımı taşıdım, ilk 6 ay vaadedilen 24mb aşağı yukarı sağlanıyordu sonra biranda hız 5-6 mb'ye düştü ve birdaha düzelmedi, teknik destekçilerde bina altyapısını bahane ettiler.
bugün 1 yıllık taahhütüm dolunca superonline'a geçeyim dedim, arka arkaya gariplikler başladı.
-ben fiber bağlayacaklar zannediyordum(altyapı var dediler telefonda) ama "kablo internet" çıktı bağladıkları.
-bu çok önemli değil çünkü bandwidth'in çok yüksek olması önemli değil benim için ama ttnet ile istanbula 20ms ping atabiliyorken şimdi 50'ye çıktı.
-işin garibi antalya sunucusuna ping atınca da 50 ms veriyor, mersin 36, adana 33 vs. gibi bir gariplik var.
-telefonda ilgilendiler biraz ama bir değişiklik yok, iptal edersemde 600tl gibi bir borç çıkarıyorlar, ttnet ise halen duruyor.
şimdi 2 seçeneğim var:
-ttnet 5/6mb olarak kullanmaya devam edicem ama ping değerim iyi olacak, superonline iptali için 600tl çöpe gidecek.
-superonline kalacak ama oyunlarda +30ms ping ile eziyet çekicem.
sanırım bu ülkede parasını verip iyi hizmet alabileceğin bir internet sağlayıcı bulunmuyor