T
@torlofan 
çok beğenilen
En az 500 Beğeni Aldı
müdavim
En az 1.000 Mesaj Yazdı
vefalı
En az 50 Mention'ı Yanıtladı
binbaşı
"binbaşı": Geleneksel rütbe sistemi koşulları geçerlidir.
Diğer rütbeleri gör


Binbaşı
04 Aralık 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme
Toplam: 849 (Bu ay: 2)
Fırsat Ekle
Hakkında
Konum: Bursa, Karacabey
Hakkımda:
1- Dinin sahibi Allah'tır. Peygamberler dahil hiç bir insan dine ekleme çıkarma yapamaz. Din Allah katında ademden beri İslam'dır. Kur'an ile İslam dini Allah tarafından son kez reform edilmiştir. Kur'an dışında din yoktur. Çünkü Kur’an Allah sözüdür.
2- Allah hiç bir konuda aciz bırakılamaz; Allah'ın dini bizim zamanımıza kadar eksiksiz gelmek zorundadır. Hz. Muhammed son elçidir ve Kur'an dışı vahiy almış olamaz çünkü elçilik de din de eksik yapılmış olur. O zaman Allah dini eksik bilrdirmiş olur.
3- Hz. Muhammed aynı zamanda bir kuldur ve onun bir sünneti vardır. Sünnet yok sayılamaz ancak Hz. Muhammed’in sünneti ile Allah’ın dini farklı şeylerdir, ikisi birleştirilemez. Hz. Muhammed’in sünneti iddiası ile din/İslam hükmü verilemez. Kur’an ile çelişen her türlü sünnet iddiası yalandır.
4- Hz. Muhammed sonrası Arap tarihinde Kur'an ile ve Kur'an da anlatılan peygambere uymayan her türlü anlatım yalandır, yanlıştır ve kesinlikle red edilmelidir. Arap tarihinin Kur'an ile ve Kur'andaki Muhammed ile çelişmeyen kısmı akıl ile yorumlanarak doğru kabul edilebilir.
5- Arap tarihi Kur'an’ı ve Hz. Muhammed’in sünnetini doğru anlamakta kullanacağımız yardımcı kaynaktır. Asla dine yani Kur'an’a ekleme kaynak değildir, çünkü Allah’tan gelmemiştir. Ayrıca çok fazla çelişki içermektedir.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Mesaj Sayısı: 1.207
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.212
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 13.899 (Bu ay: 243)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 681 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Kültür ve Bilim
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.