Gtx 970 ekran kartıyla birlikte Samsung S23B350H monitör kullanmaktayım ve hdmi kablosuyla sorunum şu ki ;
Oyunlarda bazı sahnelerde bazı bölümlerde , Csgo , Bf4 , Farcry4 bazı sahnelerde ekranda kırılma ve dalgalanma olmakta sizce bu neden monitör mü değiştirmem lazım ? Ekran kartından mı ? Ekran kartının hiç bir ayarıma dokunmamaktayım ve oyunlardada hiç bir video ayarlarına dokunmuyorum ama yinede kırılma dalgalanma var , 144hz bir monitör alsam bu sorun gidermi ? Yada ne yapmam lazım bir el atsanızda düzeltsek şunu ?
İyi günler arkadaşlar 15 gün önce asus 970 aldı kartta inanılmaz coil whine sesi var bu kartın iadesi nasıl olmakta ? İşleyiş nasıl ürün teknik servise gitcek 20 iş günü beklicek mi ? Değiştiren yada iade eden yardımcı olabilirmi süreç işleyiş ne şekilde olmakta ? Firmalar zorluk çıkarıyormu ?
Herkesin bildiği gibi 1.5 aylık bir Asus Z97 Vii Hero marka anakartım vardı ve bir adet pini kırıktı. Ve bu fabrikayon bi hataydı meyse takılmıyorum artık orasına ve ürünü Çizgi Elektronik Teknik servisine götürdüm durumu anlattım değiştirmeyiz dediler ona da eyvallah derdimizi anlatamadık yinede servis formuna değişim talebiyle ürünümü verdim . Tamirat işlemine başladıkar hemen ve soket değiştirdiler , garanti kapsamı dışında sonra neyse niyazi bey ürünü garanti kapsamına aldı falan ürünü aldım eve geldim ve dün kurulumunu yaptım . Buraya kadar sıkıntı yok ;)
Kurulum sonrası ;
1. Sorun :) - Bilgisayarı çalıştırdım sıkıntı yok sonra bir testlik olduğunu farkettim işlemci (i7 4790K ) sürekli yük altında çalışır gibi kontrol ettim çalışan bir program yok format atim dedim format attım ama durum aynı sürekli işlemci işlem yapmasamda boşta %20 -%50 arası yükte gözükmekte ne yaptıysam düzelmedi . İşlemcimi hemen başka sistemde denedim sıkıntı yok normal çalışmakta . Sonra anakartta başka bir işlemci denedim ama oda yük altında çalışmakta çok ilginç :(
2. Sorun :) - Anakart pin kırıkkende çalışmaktaydı , ve işlemcimi overclockla 4.8 ve 4.9 ghzler kullanıyordum 1.365v ile sıkıntısız ( zaten neden verdiysem servise ) şimdi ise servisten aldıktan sonra :) ufak bir overclock yapsam bile örneğin 4.5 ghz çeksem pc hemen mavi ekran vermekte :(
3. Sorun :) - Anakart aldık güzel kurulunu yaptık birde ne görim led ışıklı ve kurulumdan sonra ne ilginçtirki led ışık yanmamakta :) Servis sonrası ne yazıkki led ölmüş yani ürün hasar görmüş :(
4. Sorun :) - Sata portunun üstünde ufak bir sarı ışıklar bilgisayar açıldığında yanıp sönerdi o kadar şimdi ise ya sürekli yanmakta yada sürekli yanıp sönmekte ona tribe girmiş bir sıkıntılarda bu da servisten aldıktan sonra gerçekleşti ne yazık ki :(
5. Sorun :) - Niyazi beye işlemcinin durumunu anlattım ve bu bir sorun değil teknik servisle konuşun yine ikna olmazsanız 20 sinden sonra cihazı yeni servise götürürsünüz artık. demesiydi :)))))
Bozması benden yapması yeni servisten gibi birşey demesi oldu resmen:)
Şimdi bu kart nolcak niyazi bey ben size dedim o pin kullanıcı hatasına bağlı olarak kırıl değil ve siz incelemeden servise verdini ve servisten çıktıktan sonra kart çöp olarak geri geldi şimdi nasıl bir yol izlicez niyazi beyefendi , anakart çöp ? Size kartı servis verirken ilk önce size yaptığım beyanı esas alsaydınız inada bindirmeseydiniz şuan kartım çöp durumunda olmazdı ne yazıkki niyazi bey , şimdi tekrar servise vericem sözde yapılcak sonra başka yerde sıkıntı çıkıcak ve kart hiç bir şekilde stabil olmayacak hiç bir zaman , yazık değil mi verdiğim paraya ?
Resim 1 anakart olması gereken Resim 2 anakart ışık arıza ve sata port üstündeki sarı ışık Resim 3 kırık pin Resim 4 sağlam led :)))
Asusun rog.asus.com sitesinde dünya genelinde RealBench V2.2 güncel sıralaması tutulmakta ve forumda dikkat ettiğim bir sürü testler ve sonuçlar paylaşılmakta ama RealBench V2.2 ile ilgili sonuçlar bulunmamakta
Arzu edenler RealBench v2.2 burda paylaşabilir ve kullanıcılar arasında güncel bir sıralama tutabiliriz ve online olarak sonuçlarınızı rog.asus.com sitesinede yükleme şansınız var
Sonuçlar sizden sıralama yapması benden ;
Amd veya Intel olması farketmez ,
Testti yaparken cpu-z programını açık tutmanız iyi olur.
Test içeriği : İşlemci , Anakart , Ram , Ekran kartı testi ve bu test sonuçlarına göre toplam puan sınıflandırılması
İsteyen Overclock isteyen default ayarlarla test alabilir .
Test sırasında mouse oynatmayın ve hiç bir tuşa dokunmayın eğer dokunursanız test durmaktadır.
İşlemci: i7-4790K Anakart : Asus z97 Vii Hero Ram : Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 Ram
İşlemcimi şuan default ayarlarda kullanmaktayım ve sadece Biostan Xmp mod açık ve Cpu Voltaj 1.130 olarak ayarladım ve başka bir ayar yapmadım . Overclock yaparken nelere dikkat etmeliyim biostan ayarlama yaparken , voltaj ve çarpanla oynamam yeterlimi yoksa ne gibi ayarlar yapmalıyım biosta
amacım 4,7Ghz ve 4,8Ghz değerlerini stabil bir şekilde yakalamak ve stress testlerdeki sıcaklık değerlerini görmek
biosum bu videodaki gibidir , burda ne gibi ayarlar yapmam gerekli
Aktiflik: Şu anda DH'de değil Son Giriş: 5 yıl önce Son Mesaj Zamanı: 5 yıl Mesaj Sayısı: 836 Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 965 İkinci El Bölümü Mesajları: 35 Konularının görüntülenme sayısı: 35.475 (Bu ay: 180) Toplam aldığı artı oy sayısı: 147 (Bu hafta: 0) En çok mesaj yazdığı forum bölümü:Donanım / Hardware