Stratosferde önemli bir ısınma, bunun sonucu olarak kutup çevresine ısı taşınımı Sibirya üzerinde soğuk deposuna sebep oluyor. Özellikle 14 Şubat sonrası dönem için bu soğukların ülkemizi etkileme ihtimali giderek artmaktadır. Öyle normal bir soğuk hava dalgasından çok uzak, söz konusu gelişmeler haftalarca soğuk havaya, sıcaklık rekorlarına, metrelik kar yağışlarına sebep olabilecek cinstendir.
EPS uzun vade çıktıları, istasyoner bir patern oluşumunu desteklemekte. Pozitif anomalilerin özellikle Adriyatik civarında da etkili olması İtalya'ya veya Avrupa'ya kaçma ihtimalini azaltmakta.
İstanbul adına diyagramlar -10'a dayanan sıcaklıklar ihtimali doğurmakta. Bu vadeden dahi yer seviyesi ortalaması 0'a inmiş durumda.
Bildiğiniz gibi Elon Musk'un projesi Starlink dünyaya ucuz ve hızlı internet sağlayacak. Şu anda bilinenlere göre 1 gbit hizmetin aylık bedeli 80 doların altında olacak, ping süreleri ise 20ms civarı olacak.
Bu sene, açık beta da başlayacak. Bunun için kayıtlar alınmaya başlandı. Aşağıdaki siteye posta kodunuzu, ülkemizi ve mailinizi girerseniz listeye alınıyorsunuz ve eğer Türkiye'ye kullanıma açılırsa bilgilendirileceksiniz. Ben kaydoldum ve birkaç gündür herhangi bir reklam, promosyon vb. almadım. Spam yok.
Belki ülkemizdeki talebi bu şekilde bildirirsek kan emici İSS'lerimizden kurtulabiliriz.
Şu videodan da bilgi alabilirsiniz:
|
|
|
|
|
|
Hayatın altına atacağın imza, ona kazandırdıkların olacaktır. Göçüp gittiğinde isminle değil, yaptıklarınla, bıraktığın izlerle çağrılacaksın. |
İnsan nerede ne yapacağını bilir.. Yeter ki sen, sevgin ve şevkatinle onu yönlendir......... ADMİNLERDEN ve İMZA KURALLARINDAN NEFRET EDİYORUM |