Büyük bir futbol tutkunuyum çocukluğumdan beri. Futbol oyunlarıyla da haşır neşirim yaklaşık 16 senedir. Ancak şu an ne PES'ten ne FIFA'dan memnun değilim, bu konuda yalnız olduğumu düşünmüyorum. (Menajerlik oyunlarını oynamadığım için bununla ilgili yorum yapmıyorum)
PES serisini PES 4'ten bu yana oynarım ve hala PES 5 ve 6'daki aldığım zevki hiçbir oyundan alamıyorum. Seri PES 6'dan sonra geri gitmeye başladı. Tam 2010'da toparladı sonra yine geri gitti. 2013'ü herkes dillendirir ama ben pek sevmem oynanışını. Ancak Kariyer modunu detaylarından dolayı çok oynamışımdır (Yıldız oyuncu transfer edildiğinde stadyumda imza töreni yapılması gibi güzel hoş detaylar)
Sonra 2014'de bir facia çıktı ortaya oyun kendi kendini bitirdi, ancak 2019 ile itibaren toparlanmaya başladı.
FIFA'ya gelelim. Son 4 senedir EA'ya sövdüğüm kadar kimseye sövmedim. FIFA'yı özellikle 11'den bu yana oynarım. FIFA 11'den önce de en çok FIFA 07'ye şans vermişimdir. FIFA 11 ile FIFA 14 arası oyunu öyle bir geliştirdiler ki oyunun geleceği adına çok umutluydum. Frostbite motorona bir geçtiler. Ne o oynanıştaki gerçekçilik, ne o animasyonların yumuşaklığı, ne de oyunun zorluğu kaldı. Oyun 17'den bu yana hep geriye gitti. Ve şu an karşımızda tamamen arcade bir oyun var. Açın FIFA 13 oynayın şu an nerden nereye gelmişiz diyeceksiniz. Varsa yoksa Ultimate Team, adamların geri kalan hiçbir şey umurlarında değil. FIFA'yı oynarken parmaklarım ağrırdı şimdi yürüye yürüye gol atıyorum. Aşırı hızlı oyuncular, gerçek dışı animasyonlar, hep aynı şut animasyonları, aynı kariyer modu...
Kısa ve öz iki oyundan da mutlu değilim, eskileri mumla aratıyorlar bana. Online modlarla aram yok kariyerci tayfadanım ben o yüzden online kısımları nasıldır bir şey diyemem.
Son birkaç senedir ise PES'in oynanışından dolayı biraz daha PES'e şans vermekteyim. Taktik olsun oyunun ağırlığı ve daha gerçekçi olmasından biraz daha PES oynuyorum ama iki oyundan da genel olarak memnun değilim. Unreal Engine ile geliştirilmekte olan PES 2022 nasıl olacak çok merak ediyorum. Umarım iyi bir şey yaparlar da rekabet kızışır yoksa benim bu memnuniyetsizliğim devam edecek gibi gözüküyor.
Bunlar tamamen kişisel düşüncelerim, iki oyunun da iyi olmasını istiyorum ikisini de oynayım istiyorum ancak nasıl olacak bilmiyorum.
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir bilgisayar topladım ve monitör de alacağım fakat monitörden pek anladığım söylenemez. Araştırma da yaptım baya ancak yine de kararsızım yardımınıza ihtiyacım var.
Aldığım sistemde RTX 2060 ekran kartı ve işlemci AMD Ryzen 5 3500 var.
Oyun olarak genelde senaryolu oyunlar oynamaktayım online oyunlarla pek aram yoktur.
75hz mi 144hz mi almalıyım?
Fiyat olarak fazla bütçem yok 1500 civarı verebilirim en fazla.
araştırmalarım sonucu ben bu monitöre karar kıldım. Siz ne dersiniz. Yardımlarınızı bekliyorum
|
|
|