Arkadaşlar,
Türk Telekom mobil wifi 20 gb tarifesine bir gaflet anımda 2 yıl taahhüt verdim. Neyse kullanırken yaşadığım problemler bir yana şimdi son yaşadığım sorun şu:
Bu ayın 22 sinde son faturam kesiliyor, bugün hattı kapattırsam bile zaten son faturayı tam ödeyeceğime göre mantıken taahhüt bozma cezası olmamalı ama sistemde ceza görünüyor. Fatura kesildikten sonra kapattırsam da bu sefer tarifenin taahhütsüz ücreti kadar yeni bir fatura dayıyorlar. Yani öyle ya da böyle bu parayı alıyorlar. Ne yapılabilir ?
Araba kullanmaya başladığım günden beri (1997) arabaya biner binmez ilk işim emniyet kemeri takmaktır.
Arabama binen yolculara da emniyet kemeri taktırırım.
Benim arabamda emniyet kemersiz insan olma ihtimali yok !.. Geçenlerde bir trafik cezası geldi . İşgüzar bir fahri trafik müfettişi, emniyet kemeri takmadığım gerekçesiyle plakama ceza yazmış.
Bu bana çok dokundu ve ödemeyip Sulh Ceza Mahkemesine itiraz ettim.
Zaten mahkemeye itiraz etmek için yapılan masraf, (git gel, otopark, dosya, kırtasiye , zaman)cezaların bedeli kadar belki de fazla. Ben prensip gereği yapıyorum bunu. Dolayısıyla "arkadaş sen salak mısın? 50 yıldır bu ülkede yaşıyorsun , hiçbir şey öğrenemedin mi ?
Ya cezayı erken öde, indirimli öde ya da hiç ödeme. Nasıl olsa zırt pırt af çıkıyor. Ne uğraşıyorsun ? Don Kişot musun. ?" diyebilirsiniz. Don Kişot muyum yoksa don külot muyum bilmiyorum ama biraz deli olduğum kesin .
Az önce itirazı inceleyen mahkemenin kararı elime geçti.
İtirazım reddedilmiş. Gerekçe olarak da "Davacı emniyet kemerini taktığına dair herhangi bir somut delil göstermemektedir" diyor. Yav arkadaş sen bu mantıkla herkesi her şeyden dolayı mahkum edebilirsin .
Benim emniyet kemeri takmadığıma dair hiçbir delil yok ki... Bütün imkanlar senin elinde : Ceza tarihinde, o güzergahındaki mobese kameralarına bak, emniyet kemeri takmadığımı ispatla; sonra " niye mahkemeyi lüzumsuz yere meşgul ediyorsun ? " diye 10 katı ceza ver .Ben emniyet kemeri taktığımı sana nasıl ispatlayabilirim ki ?
.
|
|
|
|
|
![]() Düşündüğünüz, söylemek istediğiniz, söylediğinizi sandığınız, söylediğiniz; Karşınızdakinin duymak istediği, duyduğu, anlamak istediği, anladığını sandığı ve anladığı,arasında farklar vardır. Dolayısıyla insanlarınbirbirini yanlış anlaması için en az 9 ihtimal var. �Sylviane HerpinEB6E0CF0885845128E6E239E6CACC058.jpg |