Bunu o/c yapmak istiyorum. Gerçi birazda oynadım ama işlemci 3150 mhz yi geçince çakılıyor. Çarpan orjinal değer 13,5 CPU frekansı orjinal değer: 200 ram 4 adet ddr2 800mhz
Önce ramleri 400mhz yaptım ve CPU frekansı ve çarpanla ayrı ayrı oynamaya başladım. 3000 den sonra voltaj istedi. +0,2volt verdim ve 1,512v yaptım. Ama ne yaptıysam yapayım 3150 den sonra açamadım pc yi bazen açtım ama hemen klitlendi.
Şuanda CPU frekansı = 225 çarpan = 14 ram = ddr2 800 seçili birşekilde çalışıyor. Makinede ubuntu kurulu olduğundan sadece stress testi yapabiliyorum. CPU %100 de 1 bucuk saaat çalışma sonucunda CPU sıcaklığı max. 47 derece oldu. Dolayısıyla sıcaklık sorunum yok.
Sizce neyi yanlış yapıyorum? Bir başka mesajda HT değeri diye bişey okudum. O nedir? o/c de ne işe yarar?O
Dün gece pc ye manuel olarak o/c yapayım dedim. Daha önce ana kart üzerinden otomatik olanından yapıyordum. Ana kartımda 3 seçenek var. V6-V8 ve V12. V6 --> Stabil --> Sıcaklık 28-30c V8 --> Çok nadir donmalar yapıyor --> Sıcaklık 35-36c V12 --> Açılmıyor
Gelelim manuel yaptıklarıma. Öncelikli olarak forumda iyi bir araştırma Sonra; CPU frekansının default degeri olan 200 den artırmaya başladım (Default çarpan 13,5). 230 değerine kadar sorunsuz açıldı. Ama 230 degerinde bazen açılmada takıldı. Değer 230 iken cpu ya +0,1v verdim ( 1,312+0,1=1,412v). Pc gene sorunsuz açılmaya başladı. Arada bir kaç kez CPU frekansını düşürerek çarpan değerini arttırdım ama o zaman daha sıkıntılı oldu. Bu arada DDR2 800mhz olan ramlerimi 400mhz gösterdim. Cpu limitlerimi görebilmek için. CPU frekansı = 225 --> 0,1v( 1,412v ) --> çarpan 13,5 de pc ye bir test yaptım ki sıcaklık sonucu vahim oldu. +90 derecede reset atmak zorunda kaldım. Biostan baktığımda sıcaklık değerini 110c gibi gördüm. Pc yi kapatıp 5 dk bekledim ve bi daha açtım sorun oluşmadı
1) Sorun yanlış o/c değerlerimidir? 2) Soğutucum o/c için uygun mu değildir? 3) Acaba başka bir sorun mu vardır? ( Montaj, macun v.s )
Merhabalar... Sistem bilgilerim aşağıdadır. Bu sisteme göre bana önerebileceğiniz güç kaynakları nelerdir? Lütfen tavsiyelerinizde fiyat faktörünü en önde tutunuz.
Aktiflik: Şu anda DH'de değil Son Giriş: 2 yıl önce Son Mesaj Zamanı: 6 yıl Mesaj Sayısı: 45 Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 59 İkinci El Bölümü Mesajları: 12 Konularının görüntülenme sayısı: 7.401 (Bu ay: 88) Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0) En çok mesaj yazdığı forum bölümü:Overclock, Soğutma ve Modifikasyon