Şimdi Ara

Profilo BM6481MG mi , Electrolux ESF8630ROX mü yoksa 2000 liraya başka bir makine mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam forumdaslar. Bulaşık makinesi alma arefesindeyim fakat karar veremiyorum. Bu iki model gözüme çarptı ama iyi bir karar verdim mı bilemiyorum çünkü bulasik makineleri hakkında hiçbir fikrim yok. Yardım ederseniz sevinirim.

    29 ocak editi : Arkadaşlar araştırmalarım sonucu Electrolux ESF8630ROX'ün daha iyi bir seçenek olduğunu gördüm. Araştırmalarım devam ediyor fakat en kısa zamanda araştırma sürecini bitirip bi makinede karar kılacağım.

    31 ocak editi : Electrolux ESF8630ROX modelini almaya gittim bugün fakat bitmişti. Cuma gününe 8635 modelinin geleceğini ve fiyatının 2199 lira olacağını söylediler. Mirin kırın edince "2000 liraya alır mısın?" dediler. Numaramı bırakıp çıktım. Dün Profilo BM6481MG modeli gözüme çarpmıştı. Bugün Profilo bayisinde onu da inceledim. 1650 lira fiyat aldim. İncelediğim kadarıyla profiloda altta sadece pervane varken elektroluxte uydu sistemi dedikleri daha gelişmiş bir olay var. Orta pervanede profiloda sadece yukarı doğru su püskürtülürken elektroluxte 2 yönlü püskürtme var. Üstte profiloda fıskiye gibi bişey var ama elektroluxte yanlış hatırlamıyorsam üstte pervane vardi. Üst kısmı yanlış hatırlıyor olabilirim. Genel olarak elektrolux daha iyi yıkar gibi geldi bana. Servis durumu profiloda daha iyi sanırsam. Ayrıca garanti profiloda 7 yıla, elektroluxte 5 yıla çıkıyor. İki makineyi kıyaslanabilecek biri varsa çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 31 Ocak 2017; 17:8:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • tabiki Bosch SMS73L02TR
  • Hocam Bosch tan vestelin bu makinasına geçip memnun kalan bayağı insan var ama hangi Bosch modelinden geçmişler bilmiyorum. Bosch u n bu makinasının kullanıcılarına ulaşabilsem güzel olacak aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam vestel in sayfasında bu ürün için stok yok deniyor. Üretimden mi kaldırıldı acaba? Birbirine cok benzer olan modeller ( sepetler haric) Daha once 3. Sepeti olan (üstteki çatal bıçak koyulan bölüm) bir bulaşık makinesi kullanmadiysaniz bir süre sonra biktirabilir. Çünkü alışık olduğumuz yani Turk mantığı ile rastgele attiğimiz asagidaki sepet gibi değildir. Her seferinde tek tek aralara boncuk gibi dizilmesi gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    SMS73L02TR kullanıcısı olarak bosch bulaşık makinesinde buralarda abartıldığı kadar iyi değil. Artıları: Kurutması fena değil parlatıcıyla her şey gayet kuru çıkıyor, aşırıı kirli konan tabaklar da gayet temiz çıkıyor, çatal kaşıkları temizlemesi de fena değil, üst sepet çok büyük ve vario speed güzel bir özellik.

    Eksileri: Tencereleri pek iyi yıkadığı söylenemez, lekeler kalabiliyor ve tencerenin dışının üstte kalan tarafları da yoğun kirliyse makine o kısımları temizlemede başarılı olamayabiliyor bunda etken olarak üst sepetin pervanesinde alt sepettekilerin üzerine basınçlı su püskürmesini sağlayan deliklerin olmamasını görüyorum, yani alt sepetteki bulaşıkların üstü sadece üst sepete fışkırtılan suların basınçsız bir şekilde alt sepettekilerin üzerine dökülmesiyle yıkanıyor. Miele, electrolux, arçelik-beko grubunda ( yanlış hatırlamıyorsam vestel'de de mevcuttu ama net hatrlayamadım) bosch'ta olmayan bu delikler mevcut. Üst sepette de camlarda ışığa tuttuğumuzda ufak defek lekeler görünüyor, bunu da yine pervane üzerindeki deliklerin açılarına ve sayılarının azlığına bağlıyorum. Bir de ek fonksiyonlar var ki yok yoğun yıkama alanıymış yok ekstra hijyenmiş bunlara da aldanmayın aman aman bir fark oluşturmuyor maalesef. Polinox taban hakkında da polinox ilk kurulumdan sonra yeni kokusuyla birlikte çok yoğun şekilde kokuyor. Sonraki yıkamalarda bu koku kayboluyor ama makineye kirli bulaşıklar konduktan sonra yıkamayı beklerken makinenin içi gerçekten çelik tabana kıyasla daha kötü kokuyor bu da ister istemez rahatsız ediyor. Ha bir de bu polinox tabandan dolayı alt sepetin tekerleklerinin sıkışıp sepeti itip çekerken araya düşmemesi için sağ ve sol yan duvarlarda olması gereken çıkıntı yok bu yüzden de alt sepetin ön tarafına tabakları dizip arka tarafı boş bırakırsak sepeti itip çekerken kapakla kazanın arasındaki boşluğa düşüyor ve belki de en sinir bozucu olan da bu durum oluyor çünkü ilk başlarda şangırt diye bir sesle sepetin arkası havalanınca insanın ödü patlıyor neyseki kırılma dökülme olmuyor ve sonraları alışıp daha dikkatli oluyorsunuz ama bu bana göre büyük bir hata. Bir de temiz bulaşıkları boşaltırken girintilerde biriken sular kapağa damladığında kapakta lekeler kalıyor. Bu lekeler tıpkı makineyi çalıştırmadan önceki gibi bir görüntü oluşturduğu için makine boşken kapağını açtığınızda pis görünen bir kapak sizi karşılıyor bu da pek hoş bir görüntü olmuyor.



    Vestele gelirsek malzeme kalitesi hakkında bir yorum yapmıyorum orasına siz karar verin, yıkama kalitesi olarak bu modelini bilmiyorum ama üç farklı modelini de kullandım bunlardan biri iki programlıydı, diğer ikisi 5 programlıydı hepsinin de yıkama ve kurutması fena değildi, sahipleri memnundu makinelerden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok saol verdiğin bilgiler için. Bu bilgilerle birlikte bugün mediamarkt a gittim. Oradaki eleman da çok yardımcı oldu sağolsun. İkinci pervanede bahsettiğiniz delikler elektrolux un esf8630rox modelinde vardı . Yine bu makinanın kısa programı 60 veya 70 dereceli suda yıkıyordu. Alttaki pervaneyi bayağı geliştirmişler . Diğer makinalarda olmayan uydu sistemi mı ne ondan varmış. Çok hoşuma gitti makine. 1900 lira fiyatı vardı. Butcemin biraz üstünde olsa da sanırım bu makineyi alacağım. Bir de arcelige girdim alışveriş merkezinde. En pahalı makine 2200 liraydi. Sensörleri sayesinde bulasiga göre program seçip yikiyormus. Bulasigi dizip tek tuşa basıyorsun, gerisini kendisi hallediyor dedi adam. Onu da bilmiyorum araştıracagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1900 TL gibi rakamlara çıktıysanız size tavsiyem 20 yıl kullanım ömrüne göre üretilen Miele olur. Made in Germany.


    Ayrıca gittiğiniz gibi tekno marketlerdeki personellere inanmayın. Hepsi kendi markasını över prim almak için. Siz de Electrolux personeline denk gelmişsiniz. Bu foruma da dadanan bilgili geçinen bir kaç kişi de var hep AEG Electrolux önerir. Dikkatli olun.


    Link aşağıda inceleyebilirsiniz. Hangi makineyi alırsanız alın hayırlı olsun güle güle kullanın. Google da arama yaparken en ucuz satıcı olarak çıktı aşağıdaki link. Tanımıyorum veya alışverişim olmadı bilginiz olsun.



    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/miele-g-4203-active-246536335?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggmktg1=OCS*akakce******&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0




  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Peki bahsettiğiniz makineyle Electrolux ESF8630ROX'i kiyaslarsak avantaj-dezavantaj durumları nelerdir ? Miele'yi marka olarak çok duydum. Kalitesinden dolayı ovuluyor fakat düşük bütçeli ürünleri sanki çok boş duruyor. Tabi benim bu yorumum tamamen dış görünüşten ve kağıt üzerindeki verilerden dolayı bu sekilde. Bu makinelerden anlamıyorum maalesef. Zaten alacağım ilk bulaşık makinesi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Baktığınız modelin özellikleri güzel görünüyor son zamanlarda forumda da övülen bir marka forumda özellikle bulaşık makinesinde bu markada şikayet okumadım yalnız servisinin yetersiz olduğunu bilmelisiniz. Onun dışında 1900₺ nin bütçenizin biraz üstünde olduğunu belirtmişsiniz buna istinaden de arçelikte gözüme çarpan 6488 modeline bakmanızı da öneririm. Özellik olarak dolu bir makine ve alt seviye olmadığı için üzeceğini sanmam. Fiyatı da ilk öneri istediğiniz makinelerin seviyesinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba.

    Haziran ayında yazlığa electrolux 8530ROW aldım. Kendi evimde 2011de aldığım BOSCH SMS69T68 kullanıyorum. Electrolux, yıkama ve kurutma açısından Boschun çok çok üzerinde. Ancak electrolux ürünlerinde benim gözlemlediğim, malzeme ve işçilik kalitesi, boschun alman üretimlerinden 1 tık geride. Gerçi ben 2011de bu makineyi 2,300 TLye almıştım. Electroluxu ise 2016da 1500-1600 TL arası bişeye aldım. Yani aynı segment cihazlar değiller. Ama deiğim gibi yıkama ve kurutması daha iyi.

    https://forum.donanimhaber.com/electrolux-beyaz-esya-camasir-bulasik-kurutma-makinesi-alacaklar-okumali--118714563

    isterseniz benim açtığım yukardaki başlığı da bir okuyun.




  • Electrolux ESF8630ROX modelini almaya gittim bugün fakat bitmişti. Cuma gününe 8635 modelinin geleceğini ve fiyatının 2199 lira olacağını söylediler. Mirin kırın edince "2000 liraya alır mısın?" dediler. Numaramı bırakıp çıktım. Dün Profilo BM6481MG modeli gözüme çarpmıştı. Bugün Profilo bayisinde onu da inceledim. 1650 lira fiyat aldim. İncelediğim kadarıyla profiloda altta sadece pervane varken elektroluxte uydu sistemi dedikleri daha gelişmiş bir olay var. Orta pervanede profiloda sadece yukarı doğru su püskürtülürken elektroluxte 2 yönlü püskürtme var. Üstte profiloda fıskiye gibi bişey var ama elektroluxte yanlış hatırlamıyorsam üstte pervane vardi. Üst kısmı yanlış hatırlıyor olabilirim. Genel olarak elektrolux daha iyi yıkar gibi geldi bana. Servis durumu profiloda daha iyi sanırsam. Ayrıca garanti profiloda 7 yıla, elektroluxte 5 yıla çıkıyor. İki makineyi kıyaslanabilecek biri varsa çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Eyvallah üstad . Ben de elektrolux un yikamasinin daha iyi olacağını düşünüyorum kendi fiyat aralığındaki makinelere kıyasla. En son mesajımı okursan profilinin 6481 makinesiyle gördüğüm farklılıkları yazdım. Ama 8630 bitmişti , o yüzden alamadım. Şimdi Profilo 6481 ile kiyaslayip bu sonuca varmayı düşünüyorum artık. Bilmediğim makineler olduğundan araştırmak sıkıcı geliyor. Zaten çok bilgi de yok piyasada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 4 yıldır profilo 5220 kullanıyorum Bugüne kadar herhangi bir sorun çıkarmadı Performansı kötü değil ama Electrolux un daha iyi olacağını düşünüyorum teknolojisi epey hoş duruyor Miele düşünmüyorsanız Electrolux derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khenzur -- 31 Ocak 2017; 19:26:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profilo BM6481MG alınmıştır arkadaşlar. Elektrolux servisi hakkında emin olamadığımdan ve cihazı annem kullanacağından sorunsuz olmasını istediğimden malesef elektrolux almaya cesaret edemedim. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Profilo BM6481MG alınmıştır arkadaşlar. Elektrolux servisi hakkında emin olamadığımdan ve cihazı annem kullanacağından sorunsuz olmasını istediğimden malesef elektrolux almaya cesaret edemedim. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Memnun musunuzprofilodan?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.