Bildirim
@noskid
"onbaşı": Geleneksel rütbe sistemi koşulları geçerlidir.
Diğer rütbeleri gör
Gönderileri
noskid (Hakan Saban) · Sony altına konu açtı.
10 yıl
Xperia Arc S Flashtool Hata Veriyor Yardım.
noskid (Hakan Saban) · Ekran kartı altına konu açtı.
10 yıl
Pc açılıyor ama görüntü yok.
|
noskid (Hakan Saban) · Teknik Yardım altına konu açtı.
10 yıl
İşlemci mi ? Ram mi ? Anakart mı yandı ?
|
12 yıl
App Crash - Bex Crash
|
12 yıl
Arıza tespit ? Lütfen yardım edin.
|
12 yıl
Ram Yardım
|
12 yıl
Sabertooth P67 bios bilgisi olanlar bakabilir mi ?
|
noskid (Hakan Saban) · Hava Soğutma altına konu açtı.
13 yıl
Soğutucu karşılaştırma yardım
|
noskid (Hakan Saban) · Hava Soğutma altına konu açtı.
13 yıl
200TL İşlemci soğutucusu tavsiye
|
noskid (Hakan Saban) · PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları altına konu açtı.
13 yıl
Creative Sound Blaster yardım
|
Hakkında
Forum İmzası:
| Asus Z77 A, İntel İ5 2500K, MSI GTX560Tİ OC Edition, Corsair 8Gb 1600Mhz, High Power 750W |
Resimler
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 10 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 10 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 41
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 50)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Son Giriş: 10 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 10 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 41
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 50)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları

İkinci El Referansları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme 
4 Yanıt
0
önceleri bir çok kez oc yaptım işlemcime, ram ile birlikte ikisine oc yapmayı denedim pc bir daha açılmadı ama herhangi bir yanık kokusu kesinlikle gelmedi çok dikkat ettim. Board speaker 6 bip sesi çıkarıyor beyler bu da klavye istemcisi hatası oluyormuş ki klavye girişlerini kontrol edin diyorlar ama anakarta sadece görüntü kablosu bağlıda denesem aynı hatayı veriyor. Ağır yük altında bile 70 dereceyi geçmiyordu işlemcim yani soğutmada sıkıntı yok ve oc başarısız olduğunda cmos sıfırlayarak default hale getiriyordum ki kendisi çoğu zaman reset atarak hallediyordu sorun olmuyordu. Ekran kartını çıkarıp vga dan denedim yine olmadı. Statik elektriği boşalttım yine olmadı. Elimde alternatif olarak sadece başka anakart var ama onda da açılmadı pc. O anakartım P67 sabertooth speaker sesi vermiyor ama kart üzerinde 3 tane led var işlemci-ram-gpu ve denediğimde ramin ordaki led kırmızı yanıyor, yani bu anakartta ram arızalı gibi birşey diyor. Bu arada bütün fanlar çalışıyor sadece görüntü yok, yani testi geçemiyor birşey. Bileşenlerin hepsinin garanti süresi bitti sözde bilgisayar tamircilerine götürsem denemeden en pahalı neyse o gitmiş beyni yanmış diyecekler biliyorum. 1155 Sokete sahip arkadaşımda yok deneyemiyorum. Elimde bozuk bir ram vardı onu Z 77-A' ya taktığımda 3 kısa bip sesi alıyorum yani ram hatası diyor direk ama diğer türlü klavye istemci hatası ne demek hala çözemedim yani uzay kasa şuan hiçbir klavye bağlantısı yok soketler yamuldu desem diğer anakartta da çalışmıyor. İşlemci alıcam benimki sağlamsa boşuna 600 lira gidecek ki dolar aldı başını gidiyor. Çok uzun yazdım ve karışık oldu çünkü berbat bir durum yardımcı olabilecek arkadaşları konuya bekliyorum.. (Babalarımızın tanıdığı o bilgisayarcı abilerden bizde de var bi umut yolladım adamlar işlemci gitmiş dedi ama bunu diyene kadar önce ram sonra anakart demişlerdi en son kesin işlemci dediler anakart geldiğinde direk işlemci yuvasına baktım bir pin yamulmuşdu iğneyle düzelttim ki şansıma kırılmadı tam açılı oldu o yüzden bu adamlara da güvenemedim o yüzden kaldım böyle)
yeni anakart aldım ve sorunsuz 1 ay kullandım fakat sonra durduk yere oyunlarda ve tarayıcılarda çalışmayı durdurdu hatası yada çöktü hatası almaya başladım. ( Lol'de çökmesin o bile yeterdi
) Yazılımsal olarak bios güncelleme-temiz format (Defalarca farklı windowsla)-güncel drıver herşeyi denedim ama değişen birşey olmadı. Donanımsal olduğu kesin gibiydi bu yüzden aklıma hdd geldi çünkü bad sector vardı ve zaten değiştirecektim isabet oldu dedim ve ssd aldım umutla...
daha sonra ramlerden biri çalışıyordu
ve hala o takılı. Bu yüzden aklıma bu ram geldi biosa girdim hızı 1600 haricinde diğer tüm değerlere çekmeyi denedim ama resimde ki gibi görüntü geldi bazen bilgisayar açıldı ama reset attı sürekli. ( Voltaj verdiğimde de aynı şey oldu ) Yani aslında sorun büyük ihtimalle ram bunu çözdüm ve şimdi sizde buna katılırsanız yeni bir ram alıcam bu hafta ama sorun ramde değilse boşa almış olmak istemiyorum ben yinede daha bilgili arkadaşların onayını almak için burayada yazmak istedim, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. ^^
, bir detay daha var biostan donanım bilgilerine baktım slot 1 ve slot 2 ramlerim gözüküyor ama bu ramlerin birini kullanmıyor işte görev yöneticisi - aida gibi programlarda da görmüyor ramin birini, biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir ilk kez başıma geldi biosla ilgili bir sorun muhtemelen yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar iyi geceler