OYUN BİLGİSAYARI TOPLAMA İSTİYORUM YARDIM !!!
Arkadaşlar şuanda güncel sistemim;
AMD Ryzen 5 3600
Cooler Master 240mm Sıvı soğutucu
NVİDİA RTX 2060
16GB Ram
512GB m.2 SSD
650w 80+ Gold PSU
Yeni bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Ancak kafam biraz karıştı. Önce AMD ekran kartlarına ön yargım olduğu için kesinlikle NVİDİA ekran kartı olması yönündeydi. (Galiba yeşili seviyorum
) Ama sonra bu önyargımı kırdım izlemediğim video vs kalmadı. Kesinlikle ama kesinlikle 9070xt ekran kartı almaya karar verdim. Araştırmaların sonucu 7800x3d işlemcinin oyun açısından iyi olduğunu öğrendim. Aklımda işlemci ve ekran kartını tamamlamıştım. bu seferde karşıma anakart çıktı. b650 serisi, b850 (yeni nesil soket, gen5 olması gerekliYMİŞ falan filan). Daha sonra ramlerde cl değerleri varmış ne kadar düşük olursa o kadar iyiymiş (Ben en son 2019 da bilgisayar toplamıştım bu kadar detaylı araştırdım mı hatırlamıyorum
). Birde kasa 80+ Gold olmalı diye düşünüyorum kesinlikle. Velhasıl söyleyeceklerim şunlar. Bunlara dikkat ettiğim zaman fiyat bandı 77 78 lere kadar çıkıyor maalesef. Belki dahada fazla olabilir. Bende en son sinirlendim ve 7800x3d değilde 9800x3d olsun o zaman diyerek bi sistem topladım.
İşlemci : AMD Ryzen 7 9800X3D
veya
AMD Ryzen 7 7800X3D
Anakart : MSI B850 GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 8200(OC)Mhz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart
veya
MSI B850 GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 8200(OC)Mhz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart
***Anakartta hangisi iyidir bilmiyorum kimi a serisi kimi b serisinden pahalı. Pek anlayamıyorum. Ama ben Gen5 olmasına dikkat ettim. (Bana söylenene göre)
Ram : Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram (Bellek)
***Ram belki 6000MHz az gelebilir. Burada CL değerine dikkat ettim ve biraz uygun olmasını istedim. İşte bir yerlerden kısıyorum. Olması gereken yerden mi kısıyorum bilmiyorum
Ekran Kartı : Gigabyte Radeon RX9070XT GAMING OC GV-R9070XTGAMING OC-16GD 16GB GDDR6 256Bit Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
veya
ASUS PRIME Radeon RX 9070XT 16GB PRIME-RX9070XT-O16G GDDR6 256Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
***Ekran kartı hakkında bir fikrim yok. Galiba Gigabyte seçeceğim.
Depolama : Önceki bilgisayarımdaki ssd yi kullanmayı düşünüyorum. (İşlemciyi 7800x3d seçersem alabilirim.)
Kasa : James Donkey Stark S800 4xARGB Temperli Cam ATX Beyaz Gaming (Oyuncu) Kasa
İşlemci Soğutucu : Bilmiyorum. İşlemciye göre karar vereceğim.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Klavye Önerisi
Arkadaşlar yeni bir klavye almaya karar verdim. Şuanki klavyem kablolu mavi switch bir mekanik klavye. Kablosuz bağlantıya geçmek istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda manyetik switch diye bir şey gördüm ve yeni alacağım klavyenin manyetik switch olmasına karar verdim. Alacağım klavye numerik tuşları olmayacak ancak %60 da olmayacak. F1-F12 tuşlarının olmasını istiyorum. (%60 olsaydı MonsGeek FUN60 Ultra Shine modelini alırdım. Kablolu ve kablosuz 8K destekliyor + manyetik switch BANA GÖRE mükemmel bir klavye). Sizlerden istediğim Kablosuz olacak + 8K olacak + Manyetik Switch olacak + F1-F12 Yön tuşları olacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Monitör askı aparatı öneri
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 138)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
15 Yanıt
0