
6000 TL | Homeserver Mini-PC Önerisi

Merhaba, evimde Raspberry Pi 5 8GB sunucu çalıştırıyorum ve OpenWRT kuracağım sunucuma fakat bu durumda homeserver uygulamalarımı çalıştırmam gereken bir bilgisayara ihtiyacım olacak. 2. sunucu olarak bir şey arıyorum 6000 TL'yi geçmeyecek şekilde ancak bir seçim yapamadım.
Raspberry Pi 5 Arm tabanlı olduğu için Proxmox kurulumu official image ile yapılamıyor. Bu sebepten ötürü Arm almamayı düşünüyorum.
Sunucuma Proxmox, Minecraft sunucusu, bir websitesi, Vaultwarden, ve birkaç benzeri uygulama çalıştırmayı planlıyorum.
Yeni alacağım sunucunun Arm tabanlı olmamasını istiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan arm tabanlı kullanmanın faydaları mı fazla yoksa dezavantajları mı fazla bu konularda yorum yapmasını isterim.
Bir de bana uygun fiyatlı mini pc önerebilirseniz efsane olur, teşekkürler.
BenQ GL2230 sadece 720P ve BIOS ekranında çalışmıyor.
Merhaba, monitörüm olan BenQ GL2230'u yıllardır 2. ekran olarak kullanıyordum. Asıl monitörüm servise gidince bu monitörü ana monitör olarak bağladım ancak çözünürlüğünü arttıramıyorum.
Aynı zamanda monitör bios ekranına girince çalışmıyor, herhangi bir kablo bağlı değil diyor. Ancak aynı HDMI kablosu ile TV'ye bağladığımda görüntü sorunsuz bir şekilde BIOS ekranında geliyor. Bu sorunu da çözmeye çalışıyorum.

Merhaba, bilgisayarıma format attıktan sonra referans monitörüm ses vermemeye başladı. Tüm sürücüleri kurdum ancak herhangi bir şekilde düzeltemedim. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Ses kartı focusrite Scarlett solo gen3.
Referans monitör: M-Audio BX4.
OS: Windows 11.
Driver listesi:

Ses kartı ile ilgili ayarlar:

Realtek paneli:

iCloud Photos Ekran kartı üzerinde çalışıyor
Merhaba arkadaşlar dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve eskide iCloud Photos entegre'de çalışıyordu, şu an ekran kartında çalışıyor ve Nvidia kontrol panelinden düzeltmeme rağmen değişmiyor. Acaba ne yapmam gerekiyor?


Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Mesaj Sayısı: 6
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 381 (Bu ay: 47)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

